Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.01.2019., 02:11   #9451
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,417
Kao što rekoh, i da je 209 kn, 30 HBO, 30 za non stop plus (pričanje), 30 za pickbox, 30 za pozive u svijet... doći ćemo na 350 dok si rekao keks... znači ponuda je ok... samo važem da li prebaciti Simpa broj u tarifu ili ne? Muči me to što ako moram nešto skinuti nemam tu opciju jer guta prvo jedinice iz glavne tarife.... edit: glup sam... pa dual sim... i sve sam riješio... uzeti novi broj i imam 2GB neta svaki mjesec, a originalni ubaciti 200kn bon pa sam 6 mjeseci miran...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 03:07   #9452
Warrior
Premium
Moj komp
 
Warrior's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 494
Non stop plus pričanje mi je u ovoj cijeni od 209kn mjesečno.

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
__________________
Everything is sooooo slow... Why? Oh, why?
Warrior je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 06:28   #9453
Revolver3844
Premium
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: SB
Postovi: 332
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Kao što rekoh, i da je 209 kn, 30 HBO, 30 za non stop plus (pričanje), 30 za pickbox, 30 za pozive u svijet... doći ćemo na 350 dok si rekao keks... znači ponuda je ok... samo važem da li prebaciti Simpa broj u tarifu ili ne? Muči me to što ako moram nešto skinuti nemam tu opciju jer guta prvo jedinice iz glavne tarife.... edit: glup sam... pa dual sim... i sve sam riješio... uzeti novi broj i imam 2GB neta svaki mjesec, a originalni ubaciti 200kn bon pa sam 6 mjeseci miran...
Taj max3 za 209kn možeš dobit najlakše ako njima stigne zahtjev da prelaziš kod drugog provajdera.
Inače ne postoji šansa za dobit tako nisko, bar ja nisam uspio, ni preko prodajnog predstavnika.
Meni je isteko max3 sa sport plus paketom koji sam plaćao cca 300kn, te dva mjeseca račun bio prek 400kn, a nisu više ni po toj cijeni dali od 300kn, samo nudili idiotarije 400+kn.
Ja popizdio, odem u A1, potpišem na 2 god neki bzveze paket, A1 šalje ovima zahtjev da prebacujem fiksnu liniju u A1, kad je tcom dobio zahtjev, zovu me i ko iz topa nude 209kn max 3 i šta sve ide u to, besplatno prema fiksnim i mobitelima, snimalica, hd kanali, 400kn keša i još sam uzeo sportski plus za 15kn i regionalni za 9kn.
Sa vipom sam taj ugovor raskinuo u roku od 14 dana i svi sretni i zadovoljni, sem A1 heh.
Revolver3844 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2019., 00:04   #9454
t-krom
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 24
Molim da mi netko odgovori tko stoposto sve zna:

Nude mi ovaj hibridni internet, preko telefona zvali neki dan, rekao sam da moram razmislit par dana.

1. kad se potroši tih 100 GB, jel brzina pada na ovu koju sad imam (8 mb down, više ne mogu imat zbog stanja linije u ulici), il će past na još neku nižu

2. jel i dalje zadržavam jedinstvenu IP adresu prema van (pitam jel mi smrdi na neko šeranje svega, neka jeftinjava, kao kad sam jednom prešao na Optimu, pa mi odjednom pol stvari nije radilo jer su bez ikakve obavijesti prebacili me u neko šeranje IPja, ne sjećam se kak se to stručno zove, al znam da je bilo smeće i zbog toga sam se odmah vratio na HT)

3. taj modem koji daju za hibrid, jel ima admin mod, jel se može namještavat port forwarding i sve ono kaj na ADBu mogu s admin šifrom.

Hvala.
t-krom je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2019., 00:38   #9455
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,417
1. koliko znam pada na brzinu adsl-a dakle ono sto imas
2. to se zove CGN iliti carrier grade NAT... nazoves ih i trazis da imas uvijek vanjsku IP, ako pitaju zasto, reci upravo to, port forward za web kamere ili izmisli nesto.
3. nemam pojma

U svakom slucaju pomoglo bi da si rekao gdje si. Mozda postoji alternativa
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2019., 01:04   #9456
baTman
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: asfsafsa
Postovi: 231
Ode meni brzina..


Prije 4 godine 31.5 mb dl i 6.5mb up
Prije 3 godine 28.5 mb dl i 6.5mb up
Prije nekoliko dana zablesi nesto 20-25mb dl i 4.5-4.7 mb up
Od jucer kao popravljeno jedva potegne 28mb i 4mb up.


Znaci u 4 godine izgubio 3.5mb dl i 2.5mb up.



Optika, optika, a od optike ništa u Dubrovniku.. gledao sam od hakoma neku kartu pokrivenosti i kliknem ja 30-50mb i tu mi kuca, a ja jedva 28mb, onda karta 50-100mb bez ovih mobilnih i vidis dio grada cijeli u tockama, tj da imaju te brzine, pa kako te tocke nisu spojene mora odnekle kabel ici.. cudno.
baTman je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2019., 09:39   #9457
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,566
To možeš zahvaliti susjedima koji su uzimali vdsl ili novim korisnicima na tvom kabelu
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2019., 13:46   #9458
t-krom
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 24
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
1. koliko znam pada na brzinu adsl-a dakle ono sto imas
2. to se zove CGN iliti carrier grade NAT... nazoves ih i trazis da imas uvijek vanjsku IP, ako pitaju zasto, reci upravo to, port forward za web kamere ili izmisli nesto.
3. nemam pojma

U svakom slucaju pomoglo bi da si rekao gdje si. Mozda postoji alternativa

Evo pitao i njih, rekli mi, sad znam sve, neću uzet, zbog ovog prvog. Ostajem na dobrom staru ADBu dok mi ne poprave infrastrukturu u ulici, kaj su najavili. (bez zezancije, meni je ADB odličan; je da mi je jedan već riknuo, al sam kupio drugi novi prek Njuškala i samo kopirao postavke xml, a ovaj kaj su mi oni donijeli mjesto njega spremio na tavan, neki bijeli Siemens čini mi se).

Evo ak još koga bude zanimalo, službeni odgovor:


1. Nakon 100 GB se brzina spušta na osnovnu od 4 Mbit/s.

2. Na našim modemima imate automatski postavljanje IP adrese što znači da se konstantno mijenja ali u svakom trenutku samo Vi imate navedenu i nitko drugi s obzirom da su kod nas podaci zaštićeni.

3. Modem sadrži admin mod i možete ući u njega ali svakako to ne Preporučujemo i ne pružamo podršku ako Vam nešto neće raditi nakon što sami počnete mijenjati parametre.
t-krom je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2019., 12:47   #9459
svemir
Premium
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 115
pozdrav.
Kada sam logiran na "www.hrvatskitelekom.hr" stranicu i idem na uslugu povecanja brzine, pise mi da prelaz s turbo+100 na turbo+200 je 0kn/mj.
Kada nisam logiran onda pise da je 30kn/mj.
Dal i vama koji imate turbo+100 pise tako?
Neka skrivena akcija ili greska ?

svemir je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2019., 14:01   #9460
extacod
exta.user
 
extacod's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Milkywhey
Postovi: 176
Citiraj:
Autor t-krom Pregled postova
Evo ak još koga bude zanimalo, službeni odgovor:

1. Nakon 100 GB se brzina spušta na osnovnu od 4 Mbit/s.

provjerio sam i ja danas sa službom...
sad imam 10MBit/s, mislio sam uzet taj turbomix, ali kaže mi teta da to kad se potroši onda brzina pada na 4Mbit/s, pitam zašto brzina ne padne kako sam imao i dosad, tj. 10Mbit/s, kaže da nije moguće te dvije opcije kombinirat...svašta...
jel ima netko možda da je uspio dogovorit, tj. da li je uopće moguće imati taj turbomix ali da kad se potroši tih 100GB da je brzina veća od 4MBit/s ako to linija dopušta...jer ovako mi to nema smisla uzimat jer 100gb ode za tjedan dana
extacod je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2019., 19:52   #9461
sipe
Premium
Moj komp
 
sipe's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Samobor
Postovi: 932
Citiraj:
Autor svemir Pregled postova
pozdrav.
Kada sam logiran na "www.hrvatskitelekom.hr" stranicu i idem na uslugu povecanja brzine, pise mi da prelaz s turbo+100 na turbo+200 je 0kn/mj.
Kada nisam logiran onda pise da je 30kn/mj.
Dal i vama koji imate turbo+100 pise tako?
Neka skrivena akcija ili greska ?

Ja sam probao aktivirati, 30 kn mjesečno je opcija
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2019., 22:42   #9462
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 469
Citiraj:
Autor extacod Pregled postova
provjerio sam i ja danas sa službom...
sad imam 10MBit/s, mislio sam uzet taj turbomix, ali kaže mi teta da to kad se potroši onda brzina pada na 4Mbit/s, pitam zašto brzina ne padne kako sam imao i dosad, tj. 10Mbit/s, kaže da nije moguće te dvije opcije kombinirat...svašta...
jel ima netko možda da je uspio dogovorit, tj. da li je uopće moguće imati taj turbomix ali da kad se potroši tih 100GB da je brzina veća od 4MBit/s ako to linija dopušta...jer ovako mi to nema smisla uzimat jer 100gb ode za tjedan dana
Ne moze, slozili su tako sistem da hibrid ide samo na 4mbit brzine
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2019., 23:36   #9463
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 137
Citiraj:
Autor animATrIx Pregled postova
Ne moze, slozili su tako sistem da hibrid ide samo na 4mbit brzine
A oni koji nemaju ni 4 mbit preko parice nego npr 2 mbit, zašto njima nebi ostavili da i dalje koriste 4g LTE mrežu nakon potrošenih 100 gb. A da bude limitirana na 4 mbita.
selk je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2019., 05:54   #9464
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,652
Zato da se ne "zaguši" mreža
__________________

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2019., 12:13   #9465
Mljac
Premium
 
Mljac's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Zaprešić/Laduč
Postovi: 420
Citiraj:
Autor Revolver3844 Pregled postova
Taj max3 za 209kn možeš dobit najlakše ako njima stigne zahtjev da prelaziš kod drugog provajdera.
Inače ne postoji šansa za dobit tako nisko, bar ja nisam uspio, ni preko prodajnog predstavnika.
Meni je isteko max3 sa sport plus paketom koji sam plaćao cca 300kn, te dva mjeseca račun bio prek 400kn, a nisu više ni po toj cijeni dali od 300kn, samo nudili idiotarije 400+kn.
Ja popizdio, odem u A1, potpišem na 2 god neki bzveze paket, A1 šalje ovima zahtjev da prebacujem fiksnu liniju u A1, kad je tcom dobio zahtjev, zovu me i ko iz topa nude 209kn max 3 i šta sve ide u to, besplatno prema fiksnim i mobitelima, snimalica, hd kanali, 400kn keša i još sam uzeo sportski plus za 15kn i regionalni za 9kn.
Sa vipom sam taj ugovor raskinuo u roku od 14 dana i svi sretni i zadovoljni, sem A1 heh.
Mogu ovo potvrditi. Natezao sam se mjesecima sa korisničkom oko cijene i svi su se radili grbavi jer 340 je kao normalna cijena.
Kad sam potpisao ugovor sa A1 u roku tjedan dana zvali me iz HT-a i ponudili 209 za MAX3 (+još 15 za sportski). Ja sam imao i 800 kn penala za eventualni prelazak jer ugovor još nije istekao ali ni to im više nije smetalo da mi ponude novi ugovor na 24 mjeseca.

Toliko o brizi za korisnika koji je kod njih 20 godina.
__________________
Member of PCE 100+kg demolition squad
Mljac je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2019., 18:21   #9466
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,687
Koliko je bilo do isteka?
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2019., 12:39   #9467
Mljac
Premium
 
Mljac's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Zaprešić/Laduč
Postovi: 420
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Koliko je bilo do isteka?
Par mjeseci, nisam siguran. Vjerojatno baš kolko su izračunali, dva i pol mjeseca jer sam plaćao 340 kn mjesečno.
__________________
Member of PCE 100+kg demolition squad
Mljac je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2019., 13:46   #9468
acer
Whatever :)
Moj komp
 
acer's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka,Bulevard
Postovi: 1,539
Meni sad mislim 16.01 istice ugovor, zanima da li ce sto ponuditi.
__________________



ASUS 970 PRO Gaming Aura
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD FX 8350 - Eight cores - 4Ghz
Coolermaster Nepton 140xl with
NOCTUA NF-P14s redux 1500 PWM
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
G.SKILL Ripjaws series 4x8GB
Pyro SSD 256GB
WD Caviar 500GB SATA
WD Caviar Green 1TB SATA
D-LINK DNS-323, 2x500GB RAID 1
D-LINK DNS-320L, 2x2TB RAID 1
WD MYCLOUD 3 TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
22" Dell P2214H
Brother HL-2240
Unicomp Original IBM style keyboard, buckling spring
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64



acer je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2019., 23:02   #9469
gorkix
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: sl.brod
Postovi: 65
Citiraj:
Autor Warrior Pregled postova
Ja dobio za 209kn produljenje plus 400kn na Zaba kartici...
od koga ? (web shop,08009000,prodajni ili),ti zvao ili oni tebe
gorkix je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2019., 22:17   #9470
Revolver3844
Premium
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: SB
Postovi: 332
Citiraj:
Autor gorkix Pregled postova
od koga ? (web shop,08009000,prodajni ili),ti zvao ili oni tebe
Oni njega.
Takvu ponudu mogu dat samo ovi iz odjela za zadržavanje korisnika.
Spremio sam broj cure koja me zvala, ali sam čuo džabe imat broj kad se ne žele javit.
Revolver3844 je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2019., 23:32   #9471
ZpcY
Premium
Moj komp
 
ZpcY's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Za stolom
Postovi: 47
Koristim ADSL od tcoma preko routera Speedport W 724V Ci na donjoj etaži, i sada bi nabavio isti/sličan na gornjoj etaži (uzeo bi neki malo jači da pokriva veću površinu wifi signalom). Gore bi se koristio primarno internet, dok u nekoj budućnosti bi se uveo maxtv. Približan budget mi je oko 250kn.


Što preporučate da uzmem da imam internet i mogućnost maxtv u paralelci?
ZpcY je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2019., 01:15   #9472
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,417
A ne ide baš tako... dovuci kabel od tcoma do gornje etaže i tamo stavi Speedporta, a onda na drugu etažu staviš repeater (ima ih do 250kn). Maxtv ne ide bežično... (bar ne za 250 kn)
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2019., 01:28   #9473
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,049
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Maxtv ne ide bežično... (bar ne za 250 kn)
Naravno da ide i to za 100kn vec sa 2 x SE515, ajd mozda 150kn za oba routera ali nadju se po 50kn na njusci.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2019., 10:15   #9474
ZpcY
Premium
Moj komp
 
ZpcY's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Za stolom
Postovi: 47
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
A ne ide baš tako... dovuci kabel od tcoma do gornje etaže i tamo stavi Speedporta, a onda na drugu etažu staviš repeater (ima ih do 250kn). Maxtv ne ide bežično... (bar ne za 250 kn)

Gore je dovučen već UTP kabel i gore je utičnica. E sad Speedport je dole i ostati će dole, a ja moram nabaviti takav isti ili sličan (preporuka?) koji je sposoban za internet i maxtv.



Gledao sam po dućanima:




D-Link:

https://www.instar-informatika.hr/d-...D0395/product/


TP-Link:

https://www.instar-informatika.hr/tp...DLost/product/


Asus:

https://www.instar-informatika.hr/as...31257/product/



Mišljenja? Jel ih tcom treba enableati?
ZpcY je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2019., 10:22   #9475
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: DE
Postovi: 329
Mislim da nećeš moći maxtv paralelno. Morat ćeš provući dodani utp kabel iz maxtv porta na tcom routeru do uređaja na katu. Neka me drugi isprave, ali zadnji puta kada sam imao neki iptv tako je stanje bilo.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2019., 10:50   #9476
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 469
od postojeceg utpa iskoristi po 2 para i slozi si 2 kabla, jedan za maxtv a drugi mozes i za nekakav modem ili repeater
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2019., 06:06   #9477
v_pula
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 24
jel ima kakvih novosti oko uvođenja turbo100 preko bakra (vectoring)?
t-com insideri sapnite nesto...
v_pula je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2019., 12:08   #9478
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,566
Ništa, čak ni testno
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2019., 12:24   #9479
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,541
@ZpcY
Ako su oba kata na istom mjerilu i utičnice na istoj fazi možeš MaxTv "prebaciti" sa PowerLine a po postojećem Lan kabelu mrežu / internet.
Ako to "ne igra", šta je rekao kolega, postojeći Lan kabel "podijeliš u 2" (govorili smo na forumu kako).
Za na drugi kraj dovoljno je staviti neki Router u AP + switch funkciji, možda DIR-809 ili nešto slično.

@v_pula
Teško da će biti, veeliko možda tko je prebačen na one nove "ormare" pa mu je linija jako kratka.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2019., 12:40   #9480
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,308
a šta je sa vectoringom na dslamovima?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na