Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 26.07.2018., 20:13   #2011
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,737
Vidi na kojem portu kroz lokalnu mrezu pristupas tom nas-u pa forwardaj neki (koji odaberes) incoming port na ip adresu nas-a i njegov lokalni port. Dok to ne napravis neces ga vidjet izvana
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2018., 08:18   #2012
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 400
Sorry što upadam u temu ali me zanima kako instalirati certifikat
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bez naslova.png‎
Views:	78
Size:	55.3 kB
ID:	19999  
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2018., 09:34   #2013
telefunken
Premium
Moj komp
 
telefunken's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 316
Da, nije tako jednostavo jer je vanjski IP onaj od VPN-a a ne direktni od ISP-a

inače NAS ima dva lan porta pa sam si razmišljao da uštekam oba u ruter i onda jedan da koristim za torrente i VPN a drugi za igre.
No problem je što to ne znam kako podesiti
__________________
Pošten trgovac
Trgovine: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2018., 11:30   #2014
timmy
Premium
 
timmy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: N/A
Postovi: 1,234
Pozdrav!

imam u uredu synology 216se, unutra dva diska, na jednom je backup.
printer, 3 kompa, 216se i router spojeni žicom na switch (tp sg108e). router je obični bijeli t-com, 50 mbit.

sve radi dobro, no postoji potreba za spajanjem na nas tj. file server od doma. pratio sam upute sa synology stranice i podesio quickconnect. stvarno radi, ali je stvar neopisivo spora i onemogućuje bilo kakav rad. doma je isto 50mbit t-com.

također problem je što preko quickconnecta od doma ne mogu upaliti NAS iz sleepa, nego samo iz ureda.

molim pomoć, hvala.
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2018., 12:00   #2015
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,056
Za daljinsko paljenje / buđenje iz sleep - a trebaš osposobiti da ti prođe WoL paket kroz router (PortForward).
Ista stvar je za remote pristup preko kojeg bo transfer trebao biti dosta brži.
Računaj / imaj na umu da time otvaraš priličnu sigurnosnu rupetinu
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2018., 13:34   #2016
timmy
Premium
 
timmy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: N/A
Postovi: 1,234
budući da moje tehničko znanje nije u skladu s "pain in the ass" koji mi izaziva kombinacija podešavanja port forwarding na w724v i sigurnosna rupetina, volio bih znati postoji li kakva alternativa, a da mogu raditi od doma?
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2018., 17:13   #2017
PointDexter
Premium
Moj komp
 
PointDexter's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Éire
Postovi: 1,774
Dali bi FTP bio ok za obavljanje posla? Sto se tice sigurnosti na Synology mozes dignuti VPN server.
__________________
alien-smilies-0046.gif von smiliesuche.de
PointDexter je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2018., 10:57   #2018
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,353
Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
budući da moje tehničko znanje nije u skladu s "pain in the ass" koji mi izaziva kombinacija podešavanja port forwarding na w724v i sigurnosna rupetina, volio bih znati postoji li kakva alternativa, a da mogu raditi od doma?
Digni si VPN na nekom uredjaju koji ti je uvijek on (opet imas port forward). Od malog raspberry-a, OpenWRT AP-a i slicno na dalje. Onda se vpn-as u mrezu i preko WOL-a na tom uredjaju probudis sto hoces.

Nebih rekao da je portforword rupa u sigurnosti sam po sebi ali sigurno povecava rizik i povrsinu za napad da netko proleti preko tog porta unutra.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2018., 16:42   #2019
markotornic
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 19
Da li je netko imao znani problem "improper shut down" na Synology NASovima . Napravio sve testove, sve ok. Podrska nije bila od pomoći. Ostaje mi provjeriti napajanje ali nisam siguran da je u tome problem. Nažalost, koliko vidim po forumima taj problem se konstano javlja i Synology ga već godinama ne riješava. Ako nije napajanje vjerojatno je matična. NAS je van garancije je tako da bude lagano papa pa doborodošao Qnap.
markotornic je online   Reply With Quote
Staro 12.09.2018., 17:08   #2020
Matijac
Premium
Moj komp
 
Matijac's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 568
Meni je to jedino pisalo kada je nestalo struje pa mi dođe notifikacija improper shutdown, inače mi nije samo od sebe.
__________________

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2018., 19:43   #2021
markotornic
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 19
Spojen sam na ups pa mi je nazalost to sa nestankom struje otpalo

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
markotornic je online   Reply With Quote
Staro 21.10.2018., 15:09   #2022
Boopsy
Premium
Moj komp
 
Boopsy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 205
Kako se s nas-a DS115j na tv-u mogu loadati titlovi?
Hvala
__________________
C2D e6320, AC freezer Pro
Asus P5B Deluxe wifi
Sapphire 2900Pro
HDD Hitachi 80Gb
4x1Gb DDR2 800
Corsair 450
Boopsy je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 15:08   #2023
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,731
Iz iskustva, je li Qnap TS-231P2 sa 2x diska u RAID1 polju dovoljno hardverski jak za File Share 30ak korisnika sa nekakvim "medium opterećenjem" da se tako izrazim, dakle ne bi ga korisnici gazili 0/24 ne bi pristupali tu i tamo i pisali/čitali. Osim kalsičnog FS bi se još samo koristio za periodički backup sa ostalih računala koji bi se izrađivao na samim računalima pa taj proces ne bi utjecao na resurse NASa.

ps. Ako taj nije je li TS-251+ bolji izbor? Ili treba još jači rang?
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 15:58   #2024
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,182
Citiraj:
Autor Boopsy Pregled postova
Kako se s nas-a DS115j na tv-u mogu loadati titlovi?
Hvala
Nije do NASa (pod uvjetom da imas titlove u folderu naranvo) nego do aplikacije preko koje geldas na TVu/PCu.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 16:52   #2025
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,056
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 17:10   #2026
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,731
GB je mriža, a YT je tu jer je defautnih 1 GB malo? Reviewe san pročita, više me zanimalo neko iskustvo, slabo san se družija s NAS, a i ono malo šta jesam to je bija teški entr home level...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2018., 11:25   #2027
theobromine
Premium
Moj komp
 
theobromine's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 160
Synology mi je izbacio poruku o 1 bad sektoru na drugom disku (crveni WD od 4 TB - WD40EFRX). Disk je pod jamstvom, da li je to dovoljno za reklamaciju diska?




thnx
__________________

theobromine je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 08:51   #2028
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Imam trenutno Fantecov NAS i sa njim (sa compa) mjereno LanSpeed testom imam brzine max 160mbps pisanje / 360mbps čitanje. Svi uređaji imaju Gb lan, kablovi su cat5e. Zanima me ako kupim neki bolji NAS npr. Synology mogu li očekivati veče brzine?
Događa mi se da kad radim backup sa compa na NAS da se ponekad zblesira tako da mu se preko mreže ne može pristupiti i u tom slučaju pomaže samo ištekavanje iz struje.
Kod čitanja podataka sa NASa nisam imao problema pa niti sa 4k filmovima.
Vidim da Synology ima više NASova u ponudi pa molim pomoć oko odabira (za 1-2 hdda, cca 5 korisnika, backup + media storage).
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 10:21   #2029
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,893
Citiraj:
Autor theobromine Pregled postova
Synology mi je izbacio poruku o 1 bad sektoru na drugom disku (crveni WD od 4 TB - WD40EFRX). Disk je pod jamstvom, da li je to dovoljno za reklamaciju diska?




thnx
Ako tu grešku potvrdi onaj wd-ov tool za testiranje diskova, onda je.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 10:54   #2030
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,056
@tintin
Brzine koje dobivaš su dobre, neće biti bolje sa drugim NAS - om, mogu biti i lošije.
Ovo blesiranje kod transfera velikog fajla (duže vrijeme full pogon) je obično kriva mrežna tj. drajver.
Koji je model precizno ?
Jesi gledao službeni i/ili neslužbeni support ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 11:14   #2031
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,182
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@tintin
Brzine koje dobivaš su dobre, neće biti bolje sa drugim NAS - om, mogu biti i lošije.
Hmm kako mislis da su mu brzine dobre/nece biti bolje sa drugim NASom?

On ima jedva 45 MB/sec (360 Mbit) read a 20 MB write (160 Mbit) ? Pa to je tek trecina/petina od Gigabitne mreze (125 MB/s) kojom je to spojeno.

Meni je i onaj slabasni procesor iz Synology DS-411 (iz 2010 godine) imao 55-60MB write i 75-80 Read.

oba sadasnja (DS-415+ i DS-1817+) zakucavaju GB mrezu do MAX (125) bez problema tako da sam ih spojio u Link aggregation pa idu preko 190-200 MB Write i 250+ MB read (u slucaju 1817+ koji ima 4 LANa dok je 415+ sa dva LANa pa nemam bolji test bench da "nahranim" 4 LANa). Po specifikacijama DS1817+ bi trebao ici do 440/430 MB/sec sa LA na gigabitnoj mrezi dok na 10Gbe mrezi 1400/590.

Znaci po meni neki DS218+ bi mu mogao dati duplo bolje rezultate nego sto sad ima u readu a u writeu i 3-4x bolje bez problema (znaci da spoji jednim LAN kableom ici ce 100/85 sigurno (po specifikacijama je on 112/112 MB/s).


Naavno pod uvjetom da je mreza uredu i da ima s cime polsati tu brzinu da je NAS uopce moze iskoristit/primjenit.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 11:32   #2032
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Comp je malo stariji ali meni ok. Mbo je p35cds3r i na sebi ima gb lan (Realtek).
O hardweru NASa nažalost ne nalazim podatke (Fantec cl35b1) osim da ima gb lan.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 12:25   #2033
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,056
Hm, da, taj Fantec je neki de - čajna za de trgovce ....
Evo linkova šta sam na brzinu našao:
http://manuals.myfantec.de/cl-35b1/wiki/index.html
http://manuals.myfantec.de/cl-35b1/wiki/maintain.html

ovdje > http://manuals.myfantec.de/cl-35b1/w...tml#change_log
spominju i daju link za zadnji fw "CLD2-1.02s1-U3-1.00e",
međutim imaju i forum na njemačkom > http://www.fantec-forum.de/index.php...-Oktober-2014/
translate > https://translate.googleusercontent....OxHpzS48vr_P8A
tu spominju "1-05j-2-1-0-17" al ne nalazim link sa "tim brojevima".

http://www.fantec-forum.de/index.php/Board/76-CL-35B1/
https://translate.googleusercontent....TxnrYWVTa0Tpfg
itd.

EDIT: Ne znam jel fw update ima utjecaja na podatke na hdd - u, da ne bude poslije plakanja

Ista stvar se može desiti i na komp strani, kažeš GA-P35C-DS3R ali koja revizija ?
1.x ima realtek_8111 mrežnu, na supportu Realteka se može naći zadnji drajver ovisno o OS - u > http://www.realtek.com.tw/downloads/...br%3ERTL8118AS
za W7 je Ver. 7.122.

EDIT2: Realtek je počeo kakiti i neda direktni dl. link nego preko mail - a

Za preciznu detekciju, kada "pukne" transfer, jeli ti dostupan router i/ili neki drugi klijent na mreži ?
Ako je, odnosno "ne vidiš" samo NAS onda je on kriv, a ako "ne vidiš" ni router onda je možda mržna na kompu.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.10.2018. u 12:42.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 12:40   #2034
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Obratit ću pažnju kad "pukne" NAS jel dostupno drugo na mreži.
Tnx za ovo gore....možda se pojavi koji bolji firmware na kojem linku.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2018., 16:05   #2035
Boopsy
Premium
Moj komp
 
Boopsy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 205
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Nije do NASa (pod uvjetom da imas titlove u folderu naranvo) nego do aplikacije preko koje geldas na TVu/PCu.
Pa to mi nije jasno, TV sa sticka uredno čita titlove, a s NASa ne želi (titlovi su istom folderu i imaju isto ime kao ime filma)...
__________________
C2D e6320, AC freezer Pro
Asus P5B Deluxe wifi
Sapphire 2900Pro
HDD Hitachi 80Gb
4x1Gb DDR2 800
Corsair 450
Boopsy je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2018., 20:39   #2036
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Razmišljam da malo pojačam NAS hardver i za oko mi je zapeo Odroid HC-2
Jel ima tko iskustva sa tim odroidom?
Imam iskustva sa raspberryem pa mislim da softverski nebi bio problem to posložiti, a vidim da i openmedia vault radi na tome. Hardverski djeluje jako dobro.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2018., 21:05   #2037
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,182
Citiraj:
Autor Boopsy Pregled postova
Pa to mi nije jasno, TV sa sticka uredno čita titlove, a s NASa ne želi (titlovi su istom folderu i imaju isto ime kao ime filma)...
Preko sticka pustas direkt sa TVa a preko nasa ide kroz mrezu/DLNA ili nekog slicnog protokola zavisno s cim playas i tu ti je problem kao sto rekoh nije do NASa nego playera kojim playa.

Koji TV je u pitanju i preko cega vrtis/playas ? Jesi probao Synology DSVideo, Plex, Embby ili nesto slicno za multimediu ako ti je TV iole "smart" ?
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 07:06   #2038
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Obratit ću pažnju kad "pukne" NAS jel dostupno drugo na mreži.
Tnx za ovo gore....možda se pojavi koji bolji firmware na kojem linku.
Na žalost novijeg firmwarea nema.
Kad "pukne" NAS sve ostalo na mreži je dostupno tako da mislim da se on tj. ethernet kontroler nije sposoban nositi sa GB brzinama.
NAS ima i usb3 priključak pa me zanima ima li kakve šanse da ako stavim neki ethernet to usb3 adapter da to radi?

Zadnje izmijenjeno od: tintin. 07.11.2018. u 07:53.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 15:46   #2039
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,056
A ethernet kontroler ili cijeli hw / sw te igračke.
možeš probati uštekati USB to GB ethernet ali imaš 90% šanse da ga neće automatski prepoznati / instalirati nego će trebati kopati u konzoli ...
Ako već dođeš do konzole probaj otkriti koja je origigi mrežna i jel se može uvaliti noviji drajver ako ga ima.

EDIT: Probaj se registrirati na support forum (ima link poviše u temi) pa da tamo pitaš, dobiješ info, link na zadnji fw, ...

Generalno, eto primjera zašto se za NAS i slične zadatke traži "punokrvna" Intel ili "server" mrežna.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.11.2018. u 16:12.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 10:34   #2040
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Javio sam se na forum pa dok čekam odgovor imam jednostavno pitanje:
Koji NAS uzeti za po doma?
Dosta mi je nešto za jedan HDD jer imam i druge backup opcije pa mi je ovaj manje-više za šeranje multimedije i jedna od backup solucija.
Moj "problem" je što mi u obzir dolaze samo fanless NASovi.
Ima opcija odroida HC-2
To onako na prvu ne izgleda loše.

Podržava i Openmediavault što je ok.
Koliki je problem što nije 64bit?
Ima tko iskustva s tim?
tintin je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na