Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 26.04.2019., 22:25   #2101
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,873
Kompliciras
Potegnu kabel i pusti da majstori odrade svoje

Nisi gledao kako tehnicar to radi?
Malo zaslini prste i zadrgne te žičice
Al reagira sam na tehničku slinu
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2019., 07:39   #2102
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 484
imam filing kao da je pusten vectoring kod tebe pa zato ti raste brzina parice. sto se spajanja tice, obicno ufrkavanje zice je dovoljno, stavi se scotchlock na krajeve i nece ti oksidirati.
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.04.2019., 18:55   #2103
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,421
animatrix - neznam. meni nije sigurno, jer modem kaže da je vectoring ugašen, šta ima smisla. koliko sam informiran, vectoring se pušta samo na kabelu na kojem su samo t-comovi korisnici, i samo sa fttc ormarića, a ne iz glavnog dslama. može biti da je određen broj korisnika jednostavno maknut s kabela pa ima manje crosstalka.

na 800njak metara od dslama, ne mogu očekivati tko zna šta, a 50mbita je ionako plafon iskonu.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 29.04.2019. u 15:02.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 18:35   #2104
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 484
da, vectoring ide sa fttc-a, ali neovisno o tome koji je operater spojen na njega, ako je pusten, modemi svi moraju podrzavati vectoring, inace ne radi nikome kako treba
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2019., 20:02   #2105
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,572
Dobije li se što opipljivo (stabilnost, povećanje SnR, smanjenje gubitka paketa) zamjenom ZTE ili Speedporta nekim drugim modemom (Asus, Netgear, Fritz)?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2019., 20:45   #2106
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,421
od svih koje sam zamijenio kod sebe, innbox mi se pokazao kao uređaj sa najosjetljivijim modemom (najveća brzina) i sa najstabilnijom vezom, uredno drži liniju bez pucanja iako je snr samo 3-4dB.
zyxel, zte, speedport svi se syncaju na manje. jedino innbox ikad prešao magičnu brojku od 40mbita.

inače smijeh, zadnjih 2 mjeseca sam sa 40mbita pao na kojih 30 zbog interferencija. sinoć šibnula munja u blizini i spalila modeme u ulici i šire. ja svog zamijenio drugim , i čim su u centrali zamijenili vdsl karticu i link se dignuo, imam 41mbit. dok svi opet ne dobiju nove modeme, onda ću past opet na 30.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2019., 00:27   #2107
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,572
Metnuo sam Iskonov Innbox V51 umjesto ZTE i uz malo administriranja po postavkama natjerao ga da radi.
Net je stabilniji, brži, uz manje jittera i konzistentne brzine. Prije je bilo dosta ispada kad se ništa ne dešava po 10sec loadanja sajta i slično.

Mislim da ću kupit pošten modem-router combo i riješit se svog ISP smeća zauvijek, kao što sam to napravio i na optici.

Innbox V51 > ZTE > Speedport.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2019., 22:59   #2108
nenadv99
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zadar
Postovi: 79
parica - problemi sa vezom

pozdrav.
imam problem sa povremenim trzanjem interneta, brzina je konstanta, ping i jitter maleni, mislim da je problem u parici pa ako netko moze procitati parametre sa slike, jesu li losi ili dobri?

ruter je ZXDSL 931VII a net preko tcoma



hvala!



Zadnje izmijenjeno od: nenadv99. 28.08.2019. u 23:59.
nenadv99 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 07:59   #2109
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 210
To se čini ovako na prvu poprilično dobri parametri.
A gle i ja imam još duplo bolje parametre ali ja sam samo par metara od FTTC na kojeg sam spojen ti si vjerovatno na 300 i više metara po ovome ali to je i dalje izvrsno.
I bez obzira na sve to i ja imam povremena trzanja interneta i sporije ponekad učitavanja stranica i ponekad primjetima te stvari. Ali moraš znat da ti problemi mogu bit i do njih a ne do nas. Vidiš jeli ti se to prečesto događa i ako te bude jako smetalo javi se tehničkoj njihovoj podršci.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 08:54   #2110
nenadv99
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zadar
Postovi: 79
a dogadja se poprilicno cesto, vec sam zvao ali oni samo resetiraju vezu.
bi li drugi ruter pomogao?
nenadv99 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.08.2019., 10:04   #2111
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 210
A gle ja ih nezovem da mi oni resetiraju, ja ga sam isključim iz struje pa uključim i meni povremeno to stvarno pomogne (ipak nisu bajke) ali ako ni to ne rješava problem moraš bit dosadan prema njima i tražit da ti osiguraju ugovorenu stabilnost veze. Iako mogu ti reć ja sam u zgradi tu u ZG iz 1967 godine i vrlo vjerovatno mogu bit problemi i u našim starim kablovima(paricama). Ako su ti stari ko meni možda može i to pravit takve smetnje, ja znam da povremeno to imam ali se popravi nekad samo od sebe a nekad moram resetirat router, ne prečesto.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2019., 20:37   #2112
Did58
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 63
Pozdrav,molim Vaše mišljenje, što je dobro/loše na mojoj parici (ponekad pukne), može li se poboljšati, Tehničar kaže da sam 300 m od centrale, meni se čini da je udaljenost dosta veća (duljina kabela)!?
Ovo je stanje odmah nakon reseta, inače CRC Error zna biti veći npr. 437/281 ili veći:

Link Status Connect
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 8190/47262 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 23748/50629 kbps
Noise Margin(Up/Down) 19.4/8.4 dB
Line Attenuation(Up/Down) 24.1/18.6 dB
Output Power(Up/Down) 14.5/9.5 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 25/421
Interleave Delay(Up/Down) 1/9
INP(Up/Down) 0/2
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/0
AnnexType AnnexB
Did58 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2019., 22:45   #2113
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 484
ako se crc generiraju znaci da negdje imas los spoj i zato ti i puca veza. mozda na oko mjerenje se cini u redu, ali imam filing da 50/23mbit max nije ok, da je sve u redu trebao bi vidjeti nesto vece brzine u downloadu, jer ako je toliko dobar upload, nesto nije u redu sa download stranom. znaci kakav los spoj putem
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2019., 22:53   #2114
Did58
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 63
provjerio sam spojeve u stanu i koliko vidim sve OK, evo baš sad gledam CRC se već nekoliko sati drži na 0/0 !?
Did58 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2019., 22:59   #2115
Did58
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 63
Ovo su rezultati s dva različita routera:

1. test na starom ZTE ZXDSL-931VII v1.0:
Link Status Connected
Modulation Type VDSL2
Actual Rate (Up/Down) 8190/47783 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 26734/49860 kbps
Noise Margin (Up/Down) 21.3/7.6 dB
Line Attenuation (Up/Down) 23.6/12.9 dB
Output Power (Up/Down) 9.4/14.5 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 25/565
Interleave Delay (Up/Down) 1/9 ms
INP (Up/Down) 0.5/2.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors (Up/Down) 0/0
FEC Errors (Up/Down) 0/360001
HEC Errors (Up/Down) 0/0

- Po ovome FEC Errors (Down) generira (vozi) skoro 100.000/h?

2. test novi ZTE ZXDSL 931VII V4.0:
Link Status Connect
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 8190/47371 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 23820/50286 kbps
Noise Margin(Up/Down) 19.5/8.4 dB
Line Attenuation(Up/Down) 24.1/18.6 dB
Output Power(Up/Down) 14.5/9.6 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 25/419
Interleave Delay(Up/Down) 1/9
INP(Up/Down) 0/2
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/2
AnnexType AnnexB

- Nije mi jasno zašto različiti rezultati?
- Po prvom ZTE v1 duljina parice je oko 900m, a po drugom ZTE v4 je oko 1300m?

Zadnje izmijenjeno od: Did58. 01.10.2019. u 22:01. Razlog: Edit
Did58 je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2019., 00:11   #2116
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,968
Neka te sad ne zabrinjava jeli 900 M ili 1300 M ili 1347 M (koliko je meni ispalo po nekom kalkulatoru),
sumnjam da možeš utjecati na to, jedino tražit vezu da te prebace na bližu centralu (ako uopće postoji).

V4 je mlađi uređaj, noviji, vidiš da bolje "drži" liniju,
sa oba ti je Noise Margin (Down) nizak tj. na granici stabilne veze (a opet vezano na duljinu linije), malo bolji na V4.

Ako možeš, zadrži taj V4 ako možeš, usput na V4 su ispravili mušice prethodnih verzija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2019., 13:38   #2117
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 706
Na tu brzinu ne može nikako biti 900m a pogotovo 1300m. Prije će biti negdje od 350-500m li-la.
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2019., 14:02   #2118
Omega 3
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 91
Kako se u huawei h35-11 mogu pogledati parametri parice?
Omega 3 je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2019., 12:26   #2119
Did58
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 63
Hvala Nikky
Što je tu je, vidit ću s tehničarem ako je uopće moguće poboljšati Noise Margin.
U TKOMA mi kažu da bi optika mogla za 6-7 mj. i predbilježili me, strpljen-spašen.
Svakako sam mislio zadržati V4, a ako baš budem morao vraćati onda im vratim V1 ili još bolje stari Thomson
Did58 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na