Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.08.2016., 19:09   #1561
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,697
Vi mislite da vi imate lošu i sporu vezu?
Pogledajte kakvu paricu ima ovaj restoran kod naplate ARZ.

Bilo bi im bolje da imaju Maxnet mini
__________________
👌👌 👌
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 10.08.2016., 20:17   #1562
Majkus
Premium
Moj komp
 
Majkus's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Istria country
Postovi: 363
Loš vam je internet? Uvijek ima nekome kome je lošije. Katastrofa.

Citiraj:


Last Result:
Download Speed: 372 kbps (46.5 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 149 kbps (18.6 KB/sec transfer rate)
Latency: 256 ms
Jitter: 100 ms
10.08.2016. 20:16:46
Jedva čekam raskid ugovora. Nema spasa. Kablovi idu po zraku,infrastruktura loša. 97. kad su uvodili telefon bilo je "nek dođe kako će,samo neka dođe" i eto nam na sad. Centrala 5 km od mene, u blizini velikog grada živim. Al eto tako je kako je. Dali ima nade? Nema. Moji unuci će možda imat optiku ili nešto. Ja ne.
__________________
Pošteni trgovac:

1.2.3.
Majkus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.08.2016., 22:21   #1563
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,794
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Vi mislite da vi imate lošu i sporu vezu?
Pogledajte kakvu paricu ima ovaj restoran kod naplate ARZ.

Bilo bi im bolje da imaju Maxnet mini
A vidi mene :P

http://imgur.com/a/ZpAIB

i imam ovakvu stabilnu vezu: http://www.speedtest.net/result/5543635337.png
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 12:48   #1564
sasuke_the_king
Premium
Moj komp
 
sasuke_the_king's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: istra
Postovi: 1,016
Citiraj:
Autor Majkus Pregled postova
Loš vam je internet? Uvijek ima nekome kome je lošije. Katastrofa.



Jedva čekam raskid ugovora. Nema spasa. Kablovi idu po zraku,infrastruktura loša. 97. kad su uvodili telefon bilo je "nek dođe kako će,samo neka dođe" i eto nam na sad. Centrala 5 km od mene, u blizini velikog grada živim. Al eto tako je kako je. Dali ima nade? Nema. Moji unuci će možda imat optiku ili nešto. Ja ne.
ako imaš dobrog frenda u tom "velikom gradu", koji ima brz vdsl, uloži malo u 5ghz opremu i uz optičku vidljivost imati ćeš odličan net. za manje od 1000kn, 2 sxt-a na 5ghz, i rokaj. 5km nije ništa za takav link. imaš i slično skupe varijante od ubiquityja, samo sa jačom antenom.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 12:49   #1565
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 706
Ma sxt link od 300mbps dosta, mislim da ima komplet predkonfiguriran na službenim stranicama mikrotika za 1200kn.

Poslano sa mog DG800 koristeći Tapatalk
Froxie24 je online   Reply With Quote
Staro 14.08.2016., 12:09   #1566
great9
Premium
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 158
Citiraj:
Autor Majkus Pregled postova
Loš vam je internet? Uvijek ima nekome kome je lošije. Katastrofa.



Jedva čekam raskid ugovora. Nema spasa. Kablovi idu po zraku,infrastruktura loša. 97. kad su uvodili telefon bilo je "nek dođe kako će,samo neka dođe" i eto nam na sad. Centrala 5 km od mene, u blizini velikog grada živim. Al eto tako je kako je. Dali ima nade? Nema. Moji unuci će možda imat optiku ili nešto. Ja ne.
5KM? zašto ne staviš point-to-point bežični link do neke optike u gradu?
great9 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2016., 12:31   #1567
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 712
2 Litebeama AC i imaš preko 100mbita link.
Ja trenutno imam link sa 2 Litebeama M5 pa je brzina 40/40 na 3.3km,ali uskoro idu Litebeamovi AC pa ću dijeliti brzinu s frendom u Osijeku.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 11:43   #1568
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp
 
Green_FanBoy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 237
Koja je vrsta interneta odnosno provider, što na krov stavlja one bijele antenice u obliku romba? To je nešto mobilno?

I drugo, što se desi ako mi router daje downstream od 8700-8900, a ja aktiviram 5-10mbita opciju? (tcom)

Bude forsiralo 10mbita i pucalo, ili bude inteligentan i radil na stabilnih 6-7?

Zadnje izmijenjeno od: Green_FanBoy. 02.09.2016. u 12:27.
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 14:56   #1569
vorda22
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,227
kaj se to kopa po bukovackoj?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
vorda22 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 15:01   #1570
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,697
A si došao do radnika i pitao "Oprostite, što kopate"? Mislim, tako je puno lakše saznati od radnika da li kopaju za optiku, kanalizacijsku cijev ili plin...
__________________
👌👌 👌
Ag008 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.09.2016., 15:57   #1571
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 706
Ili staneš kraj njih i gledaš što kopaju. Mislim da znaš razlikovati cijevi za plin i vodovod od cijevi za optiku, koji su naravno puno tanji jer moraju biti savijivi.

Poslano sa Samsung Galaxy a3(16)
Froxie24 je online   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 05:49   #1572
vorda22
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,227
jebate pa imaju kabele, ne bi tu pitao da su vani poslagane cijevi

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
vorda22 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 16:08   #1573
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp
 
Daddy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 903
Bnet je položio koaksijalce po bukovačkoj.

Išao sam pitati čovjeka iz Bneta koji je taman krimpao konektore. Kaže usluga je već dostupna. Ja sam na svoju veliku žalost pod ugovornom obveznom još godinu dana.
Kaže da do 50 mbit mogu progiurati kroz to (tv, tel i internet paket)
Daddy je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 16:40   #1574
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 20,520
Samo 50?
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE AMD Radeon HD5450 Silent Series 1024MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: AKYGA AKY012BK Midi Tower w/ window panel
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Pie v9.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 17:10   #1575
vorda22
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,227
oho, moglo bi biti bye bye tcom

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
vorda22 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 17:11   #1576
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 712
Ovisi gdje im je optika terminirana u koaksijalac

Sent from my C2 using Tapatalk
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 17:26   #1577
vorda22
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,227
e jel mogu ja to narucit neovisno o tcomu? to nema veze sa sadasnjom vdsl vezom?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
vorda22 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 21:54   #1578
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,881


pun k gresaka u 48 sati, stalno mi je ovako u zadnje vrijeme. kazu da ne mogu nista popraviti...

iskon me zove jucer i nude 30 /5 paket na mojoj adresi, iako mi se u tcomu kunu da na vdsl mogu imati max 18 a tehcnicar koji je mjerio kaze 22 kad me bubne na vdsl .

Iskonovci seru ili postoji sansa da je tako?

Ima netko ideje sto da radim sa ovim silmnim greskama ili da to ignoriram?
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 22:02   #1579
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 706
Seru. Ne znaju oni koliko ti mogu pustiti dok te ne spoje na sebe...

Poslano sa Samsung Galaxy a3(16)
Froxie24 je online   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 08:43   #1580
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp
 
Daddy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 903
vorda, ja sam na broju 359, čovjek mi je rekao da optika završava na 200m od moje kuće. E pa sada, šta će se izgubiti na 200m koaksijalca nemam pojma.

Ne znam na kojem si ti broju i postoje li novi zdenci do tebe ali meni je odmah ispred kuće.

I još jednom, hijebem te ugovorna obvezo
Daddy je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2016., 11:01   #1581
maki040
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 20
Korisnik Iskona sam i imam brzinu od 10 Mbit (T-Com infrastruktura). Do centrale ima nekih 2 km. Nemogu povecat brzinu, zbog toga htio bi se prebacit na T-Com.

Kad ukucam svoju adresu na webstranici Iskona pise mi 10 Mbit, kad ukucam npr. adresu prijatelja, koji zivi odmah do centrale, pise 50 Mbit. On ima T-Com i zaista 50 Mbit.

Jel to znaci da necu imati mogucnost povecat brzinu, ni kod T-Comu?
maki040 je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2016., 11:15   #1582
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,697
Da, 99%.
Postaj parametre parice.
__________________
👌👌 👌
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 10.09.2016., 11:24   #1583
maki040
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 20
Ne znam kako, Iskonov ruter je u bridge-mode. Koristim FritzBox 4020 gdje nema tih informacija. :/
maki040 je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2016., 17:37   #1584
maki040
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 20
Citiraj:
Autor maki040 Pregled postova
Ne znam kako, Iskonov ruter je u bridge-mode. Koristim FritzBox 4020 gdje nema tih informacija. :/
Nasao sam podatke. Modem je zyxel p-2601hn-f3. Jel vise od 10 Mbit moguce?

noise margin upstream: 10 db
output power downstream: 19 db
attenuation upstream: 19 db
tone 0- 31: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 32- 63: 0d cd dd cd dc cc cc dc cc cc cc bb ba a9 80 00
tone 64- 95: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 96-127: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 128-159: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 160-191: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 192-223: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 224-255: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 256-287: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 288-319: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 5 db
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 22 db
tone 0- 31: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 06 79
tone 64- 95: ab bc cc dd cc bd dd dd dd cd dc cc cc dc dc dc
tone 96-127: dd cc dd cc cc cc cb 0c bb cc bc cb bb bb ba a0
tone 128-159: ab ab aa ab bb ab aa aa ba bb ba ab bb ab bb aa
tone 160-191: ab ba bb ab bb bc cb ab ab ba ab ba bb bb 0a b0
tone 192-223: aa bb ba aa bc ab bb aa 0b ba aa ba bb ba aa ab
tone 224-255: aa bb aa ab ab aa ab ba ab b0 bb bb aa ba aa aa
tone 256-287: aa aa aa aa aa ba aa 99 aa a9 aa aa 99 99 99 aa
tone 288-319: a9 a0 9a 9a 9a 99 a9 88 88 89 98 98 89 88 89 89
tone 320-351: 88 88 88 78 78 77 87 78 76 46 66 67 65 55 05 65
tone 352-383: 55 44 45 44 44 44 44 44 42 22 22 22 22 22 22 22
tone 384-415: 12 12 11 11 10 11 10 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 01 00 10 00 00 00 00 00 00

Zadnje izmijenjeno od: maki040. 10.09.2016. u 18:13.
maki040 je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2016., 22:48   #1585
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,697
Jako loša parica, moguće da je negdje loš spoj pa bi mogao bolje. Udaljen si 1-2km od centrale i ovo je maksimum. Usporedi malo s mojim podacima, imamo sličnu atenuaciju ali ja znam da sam na 1100m.
Nego, događa li se ovo kome, prvi put mi je sada ozbiljnije;
U neko doba dana imam više FEC-a i 1 ES svakih par minuta ali ovo nisam do sada imao.
Otvaram neku stranicu i ništa se ne učitava, otvaram drugu, isto.
I tek nakon cca minute otvori stranicu, logiram se u ruter imam ovako (prethodnih 15 min);


Kao da je netko izvukao kabel u centrali 38s i opet spojio, nelogično. LOS i LOF prvi put vidim.

Što se tiče FTTC ormara bliže korisnicima ja to vidim ovako;
-stari bakreni kabel se prereže, ide na MDF u ormaru, razdjeljuje se parica po parica
-spajaju se HT-ovi korisnici, svi idu na dslam u ormaru, možda MSAN ide na staru centralu
-ostali operatori idu natrag na staru-ULL
->kojim bakrenim kabelom? starim prerezanim ili vuku novi->za M.Dragu su (navodno) vukli novi bakreni kabel
*->nakon probnog razdoblja HT-a spajaju se postojeći Iskonovi korisnici u drugoj fazi na FTTC, ostaju narančasta zona i/ili Iskon smješta svoju opremu ako stane kao na nekim mjestima u Zagrebu
-> treća faza svi ostali operateri uz neodređenu naknadu, sličnu kao da je ULL
__________________
👌👌 👌
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 10.09.2016., 22:58   #1586
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 432
Ovako meni izgleda

VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 4 days: 14 hours: 23 minutes
============================================================================
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 1.154 Mbps 12.342 Mbps
Actual Net Data Rate: 1.131 Mbps 12.287 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 6.4 dB 6.8 dB
Actual Delay: 2 ms 4 ms
Transmit Power: 11.5 dBm 18.6 dBm
Receive Power: 0.8 dBm 0.1 dBm
Actual INP: 0.5 symbols 1.0 symbols
Total Attenuation: 11.0 dB 18.5 dB
Attainable Net Data Rate: 1.196 Mbps 15.472 Mbps
============================================================================
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 18.4 N/A N/A N/A 35.0 102.3 N/A
Signal Attenuation(dB): 18.4 N/A N/A N/A 32.9 N/A N/A
SNR Margin(dB): 6.4 N/A N/A N/A 6.8 N/A N/A
Transmit Power(dBm): 11.6 N/A N/A N/A 18.6 N/A N/A
============================================================================

VDSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 23 min 9 sec
FEC: 3514747 8927
CRC: 3669 318
ES: 2031 279
SES: 2 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Latest 15 minutes time = 3 min 9 sec
FEC: 400 0
CRC: 0 0
ES: 0 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
FEC: 5796 0
CRC: 12 0
ES: 7 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Latest 1 day time = 12 hours 18 min 9 sec
FEC: 457108 902
CRC: 405 22
ES: 244 19
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
FEC: 1055696 2050
CRC: 827 61
ES: 421 58
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Total time = 1 days 12 hours 18 min 9 sec
FEC: 6073998 13187
CRC: 5640 485
ES: 3075 430
SES: 2 0
UAS: 49 49
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2016., 23:06   #1587
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,697
@sharkri, loše. Makar si na vdsl-u za upload i ne puca. Btw stavi to u code da bude ljepše.
Imaš kakvih saznanja, ide u industrijsku kakav FTTC. U okolici 2-3km oko mene stavljaju ili će staviti 3 FTTC-a. Jedino ti to može pomoći.
__________________
👌👌 👌
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 10.09.2016., 23:14   #1588
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 432
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
@sharkri, loše. Makar si na vdsl-u za upload i ne puca. Btw stavi to u code da bude ljepše.
Imaš kakvih saznanja, ide u industrijsku kakav FTTC. U okolici 2-3km oko mene stavljaju ili će staviti 3 FTTC-a. Jedino ti to može pomoći.
Znam, katastrofa neznam zašto su me pustili na vdsl-u kad nemogu imati 20Mbps al nema veze, upload neki put puca neki put ne, neznam o čemu to ovisi, za moju rupčagu od ulice sumnjam da će išta tako stavljati FTTC.
T-konj mi po provjeri na njihovoj stranici nudi 20Mbps+tv samo neznam kako to oni misle staviti na skoro 2km, ima neki mali sivi ormarić odmah poslije upravne zgrade ine ali neznam za šta je to, budem ga jednom prilikom slikao pa stavim tu.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2016., 10:37   #1589
maki040
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Jako loša parica, moguće da je negdje loš spoj pa bi mogao bolje. Udaljen si 1-2km od centrale i ovo je maksimum. Usporedi malo s mojim podacima, imamo sličnu atenuaciju ali ja znam da sam na 1100m.
Hmmm to je vec maksimum :-/. Tocno, do centrale ima 1,5 km. Tehnicar je modem lani nazivo spojio. To da promjenim? I vidim sada na kuci kako je spojeno. Jel za ovo HT zaduzen ili ja? Sta da kupim? Sigurno nije dobro da pada kisa po kabelu.

maki040 je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2016., 12:20   #1590
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,421
Citiraj:
Autor maki040 Pregled postova
Hmmm to je vec maksimum :-/. Tocno, do centrale ima 1,5 km. Tehnicar je modem lani nazivo spojio. To da promjenim? I vidim sada na kuci kako je spojeno. Jel za ovo HT zaduzen ili ja? Sta da kupim? Sigurno nije dobro da pada kisa po kabelu.

hahaahahahhahaha

ako je to tvoja fasada, daj kupi onu vodootpornu kutiju, i unesi krajeve kabela unutra.

mada voda ne smeta dok god ne radi kratki spoj, jedino sta ce kabel s vremenom oksidirat i sve vise i vise gubit spoj.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na