Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.03.2019., 22:03   #61
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,110
Hm, moja je 09091602.00.006, isto ova 5ghz verzija rutera...budem ih pitao za novi firmware
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2019., 22:35   #62
Chiron
Premium
 
Chiron's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Croatia
Postovi: 370
meni je isto bila .21, ali su mi mijenjali ruter sad mi se ne da opet zivkat
__________________
Destiny isn't already Forged!!!
Chiron je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.03.2019., 22:49   #63
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,110
Sad tek skuzio da je ovo tema za speedport plus a ne W724V...nema veze, poslao sam im na fejs da azuriraju fw pa sta bude
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2019., 08:10   #64
Prof.Chaos
Registered User
 
Prof.Chaos's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zg
Postovi: 49
Meni isto pise Firmware version: 09022001.00.021
Prof.Chaos je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2019., 12:57   #65
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,984
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Napiši precizno oznake šta imaš od "bivših" routera,
velika većina se da složiti da budu u switch + AP funkciji.
Citiraj:
Autor Fire Fox Pregled postova
Evo imam ovo :
Dlink 684T
Siemens 763 - openwrt
TOMPSON TG782
ADB
Može svaki od tih, samo treba znati.
Ako si "doma" sa openwrt - om onda SX763, a ako ne bilo koji.
Napomena, TG782 ima biser u pameti pa dio možeš odraditi u web konfigu a ostalo editom konfiga (Notepad) ili kroz CLI.

U osnovi šta trebaš napraviti:
- uđi u web konfig Speedšrota
- ugasi mu WiFi koji zafrkava (vjerojatno je za 2.4 i 5 Ghz odvojeno)
- nađi DHCP Server i ako već nije neka starta od 192.168.1.20
- save, reboot

- privremeno spojiš Lan - om samo komp / lap i neki od uređaja na Lan1
- uđeš u njegov web konfig, poželjno kao administrator
- nađeš gdje mu je definirana ip adresa i promijeniš na 192.168.1.2 (obično pod Network / Lan)
- save, reboot, ponovo uđi (sada je na 192.168.1.2)
- ako ima opciju Default Gateway postavi na 192.168.1.1, save
- ako ima opciju manualnog definiranja DNS - ova, postavi DNS1=192.168.1.1, DNS2=8.8.8.8, save
- DHCP Server ugasi (Off), kod openwrt - a imaš opciju DHCP Relay pa to upališ i uneseš mu 192.168.1.1 (da povlači / pita gl. router)
- save, reboot

- spoji uređaje Lan kabelom Lan1 - Lan1
- sada možeš bez problema po potrebi otvoriti web konfig oba uređaja
- WiFi podesiš po želji

Ovisno o uređaju negdje je jednostavnije a negdje kompliciranije postaviti da sva 4 Lan porta budu u Lan / Internet "grupi",
kod openwrt - a po defaultu već je, kod ADB treba prebaciti u slikovnici / web konfigu, ...

That's it x
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2019., 13:14   #66
Fire Fox
Premium
 
Fire Fox's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 132
Hvala probat cu to odradit znaci dva modema povezat i sa ovog drugog koristit Wifi.
Jel to znaci da ni jedan od ovih modema ne mogu koristit za konekciju kao modem na t-comu ?
Misli ako ckne ova plus pa kao alternativa dok dojdu tehnicari?!

PS.

Sad ratujem sa bubreznim kamencom pa mi nije do nicega iskopcao wifi da ne trosi bateriju.
__________________
Fire Fox

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Sve je hitno kad se kasno trazi !
...........................................................
Fire Fox je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2019., 16:58   #67
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,984
Kao privremenu alternativu ako je Vdsl linija mislim da igra samo ADB (nisam sad 100% siguran). Internet se "relativno lako" složi, a gnjavaža je VoIp (IMS tel.).
Ako zapneš, pitaj.

PS: Nadam se da će pametniji popustiti ...
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2019., 21:55   #68
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 207
Citiraj:
Autor Prof.Chaos Pregled postova
Meni isto pise Firmware version: 09022001.00.021

Kod mene izgleda starija: 09022001.00.017


Još da znamo što nova ispravlja (pošto je netko prijavio da ne ispravlja wifi potrošnju baterije)


Zanimljivo je da nisam primjećivao drastičan problem potrošnje baterije dok nisam ručno isključio 5Ghz wifi. I sada imam probleme :-)


Isključio wifi na mobitelima i tabletu, ionako ne iskoristim tarife...
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2019., 23:53   #69
Fire Fox
Premium
 
Fire Fox's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 132
Zvao SZK dosao tehnicar vratio stari Speedport koji nije plus i sad baterija u 8 sati na mrezi potrosila samo 1% jest da je ovaj polovni nije novi ali za sad radi.
Rekao da vise i nema tih da su sad samo speedport plus u igri. Hvala jos jednom na savjetima i uputama a ove ADSL modeme u ropotarnicu tj. elektronicki otpad.
__________________
Fire Fox

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Sve je hitno kad se kasno trazi !
...........................................................
Fire Fox je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2019., 10:33   #70
Lok53
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 15
Imam Speedport obični, a evo sam upravo uz dodatni maxtv uređaj, iz nekog razloga, dobio i Speedport Plus.

Čitajući vaše upise, ne treba Speedport Plus ni raspakirat, jer je inferioran? Jesam dobro shvatio?
Lok53 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.03.2019., 11:03   #71
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
Meni plus radi bolje nego prijašnji.Brže se boota,dual wifi.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2019., 09:44   #72
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,062
Citiraj:
Autor Lok53 Pregled postova
Imam Speedport obični, a evo sam upravo uz dodatni maxtv uređaj, iz nekog razloga, dobio i Speedport Plus.

Čitajući vaše upise, ne treba Speedport Plus ni raspakirat, jer je inferioran? Jesam dobro shvatio?
pa ako si na bakru s obzirom da su oba slične hardwerske snage samo plus nema wan port pa samim time ima više mjesta u memoriji za bolji firmware
trebao bi bar teoretski bolje raditi na bakru,osnovni problem kod oba su slab procesor i premalo memorije tak da ako ti šteka na jednom, najvjerojatnije
štekat će ti i na drugom.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2019., 10:09   #73
Lok53
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 15
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
pa ako si na bakru s obzirom da su oba slične hardwerske snage samo plus nema wan port pa samim time ima više mjesta u memoriji za bolji firmware
trebao bi bar teoretski bolje raditi na bakru,osnovni problem kod oba su slab procesor i premalo memorije tak da ako ti šteka na jednom, najvjerojatnije
štekat će ti i na drugom.
Ma radi savršeno, bez ikakvih problema. Čak je i wi-fi dobar, pokriva cijelo dvorište, cijeli gornji kat, čak i garažu koja je 30m i par zidova udaljena od routera.

Speedport plus nek onda stoji pa ako zatreba, tu je.
Lok53 je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2019., 14:27   #74
Marko031
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: OSK
Postovi: 11
Je li se netko uspio ulogirat putem SSH a da mu ne padne veza
__________________
Marko031 je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2019., 13:32   #75
orabidoo
Registered User
 
orabidoo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: hergest ridge
Postovi: 3
Dali na ovoj routeru mogu otvoriti portove, i ako da može neki link ili brzo upustvo kako to napraviti ??
__________________
And The Man In The Rain Picked Up His Bag Of Secrets
And Journeyed Up The Mountainside
Far Above The Clouds
And Nothing Was Ever Heard From Him Again
Except For The Sound Of TUBULAR BELLS
orabidoo je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2019., 22:03   #76
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 143
ja imam firmware 09022001.00.020
znaci ovaj novi ne rjesava problem curenja baterije na mobu?

baterija na tabletu i laptopu ne curi..bas cudan problem..
taj problem imaju svi speedport plusevi ili samo neki?
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2019., 19:15   #77
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,021
Danas sam zatražio da mi stave najnoviju i dobio 09022001.00.024

Javim kako se ta ponaša, zasad se čini ok.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je online   Reply With Quote
Staro 22.05.2019., 19:36   #78
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp
 
Doktor-X's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: .
Postovi: 207
Ovaj modem možda nije loš no fali mi potpuna statistika linije kao na zte-u
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2019., 19:56   #79
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,984
Ne "fali" nego su je sakrili da ih "ne gnjavite" / nemate dokazni materijal,
oni je vide ...
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 25.05.2019., 15:29   #80
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp
 
Doktor-X's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: .
Postovi: 207
Ekipa jel imate vi problema sa ovim novim speedportom imam gore 09022001.00.020 firmware ali mi iz nekog razloga neradi internet kako spada modem kaže;
DSL Downstream
50326 kBit/s
DSL Upstream
16384 kBit/s
No speedtest
https://www.speedtest.net/result/8285063994
A imam turbo 50


mali update;
napravili su mi upgrade firmwera (uz veliko natezanje sa tehničkom preko telefona i chata) jer sam primjetio sa mi se jedan mobitel u stanju mirovanja prazni sam od sebe, pa su sada parametri malo lošiji nakon reboota a i primjetio sam da ovaj novi modem kada jednom uhvati sync sa centralom da samo svaka 24 sata promjeni ip jer vidim da DSL Downstream i DSL Upstream uvijek ostaju isti dok god se ne napravi reboot

Date / time
2019-05-26 11:06:05
Uptime
0 days, 0 hours, 34 minutes, 49 seconds
DSL Downstream
47080 kBit/s
DSL Upstream
16380 kBit/s
DSL / Link

In sync since 2019-05-26 10:32:22
DSL/Internet Status

Online since 2019-05-26 10:32:39
Transmission mode
VDSL2-17A Annex B
CRC Errors (Down/Up)
2
FEC Errors (Down/Up)
23
SNR (Down/Up)
6.3 / 6.1 dB
Attenuation (Down/Up)
49.0 / 20.0 dB


no nema mi logike ako se modem spoji sa centralom maksimalno koliko ide na parici da mi speedtest pokazuje uvijek isto, kao da su mi složili da se spoji koliko može ali da mi puštaju turbo 40 brzinu ako to tako može


edit 2;
našao sam metodu kako vidjeti maksimalu parice (no pitanje dali je taj podatak točan)

Zadnje izmijenjeno od: Doktor-X. 26.05.2019. u 14:49.
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 23:13   #81
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 207
Citiraj:
Autor Doktor-X Pregled postova

mali update;
napravili su mi upgrade firmwera

edit 2;
našao sam metodu kako vidjeti maksimalu parice (no pitanje dali je taj podatak točan)

Čekaj malo, kako to misliš našao si metodu? Izgleda da u verziji 0.24 je otključan uvid u max up i down?
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2019., 11:40   #82
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp
 
Doktor-X's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: .
Postovi: 207
Citiraj:
Autor ...Tihomir... Pregled postova
Čekaj malo, kako to misliš našao si metodu? Izgleda da u verziji 0.24 je otključan uvid u max up i down?
Ma jok, koristio sam u firefoxu opciju inspect element da bi isključio privremeno skrivanje te opcije
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 17:35   #83
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 143
mozes objasniti kako si to tocno uradio?
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 22:06   #84
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 186
Speedport bi koristio u bridge mod a FritzBox 7330 kao glavni ruter
TL-WR1043 to lako podesim ali FritzBox nikako
ako tko zna šta treba na FritzBox podesit da bi to radilo?
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2019., 00:01   #85
BRLEE
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2019
Lokacija: Rijeka
Postovi: 18
Imao sam onaj stari ZTE router par godina i nakon par dana dobijem Speedport Plus i prezadovoljan sam, mogu skidati bilo šta na netu i gledati u isto vrijeme npr Twitch u 1080p60fps bez bufferinga, ping je konstantno minimalan, wifi pokrivenost i brzina bolja na 2.4GHz a sve to na ZTE routeru nije moglo niti radilo dobro.

Imao sam 09022001.00.020 Verziju Firmware pa sam tražio da mi se updatea i dobio sam najnoviju vjv 09022001.00.025 verziju Firmwarea.

Sa prvom verzijom nisam mogao vidjeti skrivene parametre za maximum dostupnost parice ali na 025 verziji sam mogao u chrome inspect elementsu vidjeti maximum propustnost parice i stvarno sam se iznenadio i istina je da Speedport Plus ima puno bolju propustnost za bakrene parice nego svi routeri prije od Tcoma.

Slika ZTE prije tjedan dana : https://prnt.sc/o8pgtt

Slika Speedport Plus danas : https://prnt.sc/oa92z6

Stvarno prvi router od HT koji je baš baš dobar u zadnji par godina koliko ih koristim a vjerujte mi probao sam ih dosta.
BRLEE je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2019., 13:53   #86
the_bulk
Premium
 
the_bulk's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 65
Ima gdje u ovom routeru neki disconnect kako je na thomsonu bilo? Nigdje ne mogu naći.

Što je točno problem s baterijama na mobitelu? Imam 0.20 verziju.
the_bulk je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2019., 01:02   #87
Chiron
Premium
 
Chiron's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Croatia
Postovi: 370
Citiraj:
Autor the_bulk Pregled postova
Ima gdje u ovom routeru neki disconnect kako je na thomsonu bilo? Nigdje ne mogu naći.

Što je točno problem s baterijama na mobitelu? Imam 0.20 verziju.
imaš kad se logiraš na overview disconnect
__________________
Destiny isn't already Forged!!!
Chiron je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2019., 11:02   #88
the_bulk
Premium
 
the_bulk's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 65
Citiraj:
Autor Chiron Pregled postova
imaš kad se logiraš na overview disconnect
Našao sam jučer. Hvala.
the_bulk je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2019., 15:07   #89
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,427
ljudi, kako se ovo resetira na tvorničke postavke?
kad ga upalim, sve lampice blinkaju, kad držim reset upali se crvena power led i blinka, ali se ništa ne dešava.
tnx
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2019., 13:00   #90
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,021
Meni je pushan firmware .29 i svakih 4-5 dana moram ga resetirati jer internet promet uglavnom ne ide. Svašta.


Ima itko s istim problemom?
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na