Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.06.2015., 16:00   #121
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Citiraj:
Autor dstojic Pregled postova
Čim pritisnem Apply promijeni se na User i to je to.

Nesto radis krivo... jer cim pritisnes Apply ne trebas dobit nista ! Znaci nista se ne dobije i pod user listom nema tog novog usera kojeg si napravio.

Znaci nakon dodavanja tog usera sa Administartor ovlastima tvoja user lista treba izgledati isto kao i prije dodavanja istog !

Tek onda ide odlogiravanje i logiranje sa novim userom. Ako se tebi prihvati taj novi user i odmah je vidlji u listi onda nisti tocno pratio korake i nacin sta sve treba obiljeziti/promjeniti kod uredjivanja tj. kreiranja istoga.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2015., 16:09   #122
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Već sam jednom dobio Admina. Ne sjećam se točno, ali mislim da sam sve radio kao i do sada. Probat ću još malo pročačkati. Ipak me zanima da li je netko to odradio s novim FW?
dstojic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.06.2015., 12:14   #123
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,686
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Nadam se da će u novim verzijima fw-a ispraviti bugove s HSPA mrežom i spajanjem na stick.
Hoće vraga, zato su i isključili tu opciju da nitko ne prčka po tome
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2015., 21:24   #124
roogac
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 18
Može pomoć

Pozdrav, znam da ovo nije dobra tema te da vec ima tema za moj ruter, ali nikako ne znam kako dobiti admin privilegije na ruteru Zyxel P-2601HN-F3.
Ima post na pcekspert forumu, ali ja po tim uputama ne mogu nista napraviti. Inače sam korisnik CARNet DUO linije (8mbps/512kbps) imao sam enkom ruter koji je bilo lagano otključati preko putty-a, ovaj nikako se neda. pa ako bi netko mogao pomoći li zna način, dakle treba mi admin kako bih ga maknuo iz bridge konekcije.
roogac je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2015., 21:59   #125
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Ištekaj dsl kabel iz utičnice svakih par minuta i sljedeći dan zovi tehničku podršku da ti veza puca. Usput se požali da puca i kod uploada (ako želiš neki drugi router)
Ne razumijem što ti točno treba supervisor, pa zar nije po novom da možeš preko moj.iskon.hr unijeti svoje carnet podatke pa ti router kreira vezu.
Prije je bilo malo komplicirano no radilo je na sx-u 763 (moj post iz 2013)
I budi oprezan oko torrenta jer sam ja dobio opomenu pa prešao na standardni paket.
(ne skidaj serije/filmove i zaštićeni materijal)
__________________
👌👌 👌

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 05.06.2015. u 22:09.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2015., 22:10   #126
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
II budi oprezan oko torrenta jer sam ja dobio opomenu pa prešao na standardni paket.
(ne skidaj serije/filmove i zaštićeni materijal)

Zato postoji seedbox.., ja sam na carnetu bio sigurno 7 godina i nikad problema... sam malo mozak ukljucit, ono sto sam placao seedbox 50-60kn komp nije danima/nocima upaljen bio pa je tu negdje toliko i struje ustedio...
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 09:07   #127
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 5,795
Ima li netko preporuku routera na kojeg mogu spojit ovaj router u bridge modu jer na ovom nema sanse da se otvore portovi. Probali i tehnicari iz Iskona i cude se kako ne radi.
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock Z68 Pro3-M
Cpu: Core i3 2100 SB
Ram: 2X4gb Gskill Sniper 1600
Gpu: Intel HD 2000
Hdd1: 1X WD1002FAEX Black 1TB/7200/64mb
Hdd2: 1X WD20EARX Green 2TB/5400/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Phillips 24" FullHD
OS: WIN 7 Ultimate x32/x64, Linux Backtrack 5
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-tipk.+miš Logitech Desktop Wave Pro
-PLAZMA TV Panasonic 42X10y black



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 13:33   #128
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,985
Jeste li provjerili koju javnu ip adresu dobiva ?
Da nije možda u igri ona varijanta kada je više korisnika grupirano na jednu javnu ip adresu, cgn / gcn kako li se to gofno zove ?
Ako je to u igri, prvo moraš tražiti da ti daju (dodjeljuju) jedinstvenu javnu ip adresu, nakon toga ide igra sa routerom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 14:24   #129
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 5,795
Tehnicka sluzba kaze da bi trebalo sve biti ok. Na netu citam da prva verzija fwa nije imala probleme. Tko je napravio forward na staroj pa mu updejtali,njemu radi. Tko pokusa sada s novim,ne radi. Isto kao sto nekome se vidi log nekome ne. Svasta
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock Z68 Pro3-M
Cpu: Core i3 2100 SB
Ram: 2X4gb Gskill Sniper 1600
Gpu: Intel HD 2000
Hdd1: 1X WD1002FAEX Black 1TB/7200/64mb
Hdd2: 1X WD20EARX Green 2TB/5400/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Phillips 24" FullHD
OS: WIN 7 Ultimate x32/x64, Linux Backtrack 5
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-tipk.+miš Logitech Desktop Wave Pro
-PLAZMA TV Panasonic 42X10y black



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 14:57   #130
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,985
Dakle, opet su zakakili uređaj idiotskom customizacijom.
Imaš u temi kako "preoteti" router, postavi da koristi stariji fw i odradi PF.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.06.2015., 16:14   #131
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Imaš u temi kako "preoteti" router, postavi da koristi stariji fw i odradi PF.


Da, moze se preotet jel ali router ce bootati zadnji fw koji je nadogradjen od Iskona sa particije_1, taman i da mu kaze da boota fw_0 kada sve uredi i restarta router opet ce bootat fw_1

Rjesenje je da se moze izvuc fw_0 i spucat na mjesto fw_1 pa sve podesiti i onda bi opet uredjaj nadogradio fw_1 ali bi sve radilo kako tvrdi prema iskustvu drugih.

Hard reset boota i dalje fw_1 samo sto ga boota sa drugom .conf konfiguracijom pa su moguce izmjene dalje, no fw_0 je moguce bootat samo kroz telnet naredbu i to jednokratno jer kod restarta ili gasenja routera opet se boota fw_1.

Treba vidjeti dali to sto njemu treba radi na V1.00(AATS.0) fw pa ako radi onda je moguce recimo sve to podesit ali upitan je telefon i tv. Nije testirano i nezna se.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 16:27   #132
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,985
Hm, znači da treba upast i editirat .conf file(s) ... da se ne vraća na fw_1.
Druga varijanta bi igrala samo ako se radi o "poslovnom" korisniku, ono nama nije internet za čitanje novina nego za puno više .. riješite ili odlazimo kod drugog operatera na vašu štetu zbog nekompletne usluge ...
Treće je neka ovo smetje prebace u Bridge mode / upale PPPoE Pass-Trough za Internet + svoj router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 16:43   #133
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Hm, znači da treba upast i editirat .conf file(s) ... da se ne vraća na fw_1.
Da, kada bi u pitanju bila .conf datoteka vec bi to rjesili... necu 100% tvrdit ali izgleda da je to u postavkama ZyXEL boot-loadera sto nema veze ni sa Iskonovim petljanjem po fw niti .conf podesenjima...



Znaci sam po sebi je podesen da vraca na fw_1.

Promakao mi je na njusci taj router za 300kn, najradje bi se motikom opalio po glavi od muke... plan je kad nabavim isti da ga spojim preko serial pa onda cemo vidjeti.., njihov ne smijem otvarati nikako...

Inace kod mene radi ok otvaranje portova.

silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 17:22   #134
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Da li ima netko da je s ovim najnovijim FW (V1.00(AAUN.1)b2_150507) dobio Admin pristup. Ja ne mogu, ili sam oglupio ili su stvarno nešto pokrpali.
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 17:24   #135
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Citiraj:
Autor dstojic Pregled postova
Ja ne mogu, ili sam oglupio ili su stvarno nešto pokrpali.
Navrati do mene ako si iz Os, razbucat cemo ga ako nista drugo
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 15:56   #136
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Ako je tko znatiželjan a nema ovaj router, ovako nam izgleda sučelje;
http://www.zyxel.com/tr/tr/guidemo/VMG8924-B10A/

(ovo je malo napredniji model ali sučelje nam je identično)
__________________
👌👌 👌
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 20:03   #137
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,074
silver_tip: Zyxel VMG8324-B10 ima konektore za serial port dok ovaj nas morao bih rastavti i vidjeti jeli ima sta...

Danas raskopan VMG5313-B30A ruter (kupljen rabljeni, nije ISKON).
Na sredini mborda ima pinove iznad kojih piše SERIAL...
USB port mu je plave boje, pa se pitam da nije možda USB3.0 ?

Usput, dali netko ima iskustva sa VMG8324-Bx ?
Po specifikacijama je ruter zvijer (gigabit, dual band wless)...
I ključno pitanje, dali bi se dotični dao upogoniti umjesto ovoga koji daje iskon ?
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 20:42   #138
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Naravno da bi mogli koristiti VMG8324 ali i 8924. http://www.zyxel.com/uk/en/products_...b10a.shtml?t=p
Taj router i je zvijer, gigabit lan portovi, wi-fi 802.11ac 5 GHz/1.3 Gbps, 2 usb-a....

Iskon uvijek uzme najjeftiniji i najslabiji.
Lako dođeš do configa sa našeg routera pa ga samo importaš u ovom a možeš doći i do enkriptiranih lozinki kroz voip ako ti baš trebaju/želiš ručno.
No teško da ćeš doći do VMG8924, nije da ga možeš kupiti u Konzumu.

Usb na našem 5313 nije 3.0 već 2.0 (piše u sl. dokumentaciji), ne podržava ni 4g stickove već samo 3g tehnologiju, diskove i file system diže ok.
Ima mušice da lan port ode u 10mbps mod (doduše zadnjih mjesec dana mi nije), inače ok router.
Aj daj sliku da vidimo kako naš izgleda iznutra
__________________
👌👌 👌
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 21:08   #139
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Zyxel VMG8324-B10 uopce nije kompatibilan sa nasim centralama.

Kod nas se jedino moze koristiti VMG8924-B30A i ovaj nas.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2015., 19:16   #140
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,074
Evo i fotke VMG5313-B30A iznutra. Nisu baš najbolje, fotić je star a ja nisam Tošo Dabac.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCN0320.JPG‎
Views:	350
Size:	1.09 MB
ID:	15023   Click image for larger version

Name:	DSCN0331.JPG‎
Views:	284
Size:	900.7 kB
ID:	15024  
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2015., 20:48   #141
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Dobra je fotka lobo64.
Zanimljivo, antenice su male (navodno 3dbi), možda bi se dalo staviti vlastite za povećanje dometa.
Koliko vidim na ploči nema predviđeno mjesto za još jedan usb kao na t-comov speedportu.
Ima serial...
__________________
👌👌 👌
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2015., 21:28   #142
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 5,795
Ovi UART pinovi bi trebali biti serial pinovi. TX,RX i gnd standard. jtag je vjerojatno classic kao na svim routerima pa se sigurno da izvuci flash A dobar je i ovaj nand od 1GB. Nije valjda da mu toliko treba
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock Z68 Pro3-M
Cpu: Core i3 2100 SB
Ram: 2X4gb Gskill Sniper 1600
Gpu: Intel HD 2000
Hdd1: 1X WD1002FAEX Black 1TB/7200/64mb
Hdd2: 1X WD20EARX Green 2TB/5400/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Phillips 24" FullHD
OS: WIN 7 Ultimate x32/x64, Linux Backtrack 5
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-tipk.+miš Logitech Desktop Wave Pro
-PLAZMA TV Panasonic 42X10y black



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2015., 21:46   #143
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,074
Antene se lako zamijene: na bočnim stranicama kućišta ima dovoljno mjesta da se dremelom izbuše rupe za RP-SMA. Na board su spojene preko uFL pa ih nije problem otkopčati.

Problem sa vanjskim antenama (većim, npr. onima od TP Linka 9 db) bi mogao biti u stabilnosti samog rutera pošto mu je nogica na kojoj stoji vrlo uska a dvije takve antene su teže od samog uređaja, tj. ruter bi možda trebalo polegnuti da se ne prehiti.
Ako ga se polegne, moguć je problem sa hlađenjem, tj. trebalo bi ga polegnuti na prednju stranu (na onu na kojoj su ledice) pošto se u radu dosta grije tako da vent otvori na zadnjoj strani budu prema gore.
Ili spičiti mali 40x10 vent (Noctua npr.) na hladnjak (ako se negdje na bordu može cvajgati napon od 12 V).

Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 14.06.2015. u 21:55. Razlog: dodavanje
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2015., 21:48   #144
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Za serial pinove bi se moglo ovo koristiti od 2$ za povezivanje, samo bi trebalo pogoditi koji pin je za što, napajanje vjerojatno ne treba spojiti ako ima vlastito.
Da pada s novim antenama bi lako riješili kada bi ovaj router imao veći stalak (ili koji se može skidati) kao njegov brat VMG8924;
https://www.youtube.com/watch?v=S399AZoGrLE
(3:24)
__________________
👌👌 👌
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2015., 08:00   #145
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,686
Sve u svemu, ruter je veoma blesavo dizajniran. Meni se prevali naprijed sa 4 popunjena ethernet slota, kamoli ne bi sa antenama.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2015., 09:48   #146
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,074
Problem stabilnosti sam riješio samoljepivom čičak trakom: nije elegantno ali funkcionira.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2015., 14:23   #147
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Evo i jedan kolega je danas rastavio svog. Nije ga teško otvoriti.
Samo nismo baš našli pogodno mjesto za bušenje rupe, on još od prije ima pigtail i 10dbi antenu. Spojio je i radi, nešto bolje.

Možda si i ja naručim,
potreban je ovaj ufl
http://www.banggood.com/50cm-U_FLIPX...-p-924946.html
i može npr ova antena
http://www.banggood.com/2_4GHz-10dBi...-p-940255.html
__________________
👌👌 👌
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2015., 14:55   #148
RAUL
Registered User
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Worldwide
Postovi: 2,510
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2015., 16:09   #149
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297

Ne treba kupovati bas najjeftinije smece jer krajnji rezultat moze biti i gorji zbog nepromisljenosti...

Ispod RG178 ili RG316 ne treba ici nikako za U.fl/IPX cabel jer dolazi do gubitka u samom startu ditribucije signala.

Imam ih vise komada i naspram ovih po 1-2$ na 300m udaljnosti razlika bude i po 10dBm mjereno sa inSSIDer-om te nikako nije isto ako vam signal "sece" izmedju -60 do -75dBm i -70 do -85dBm.

Ovo je ok a nije preskupo.

http://www.ebay.com/itm/U-fl-IPX-RP-...item233866b5cb

http://www.ebay.com/itm/121282701414...%3AMEBIDX%3AIT

Kvalitetniji cabel od RG316 zbilja nema potrebe...

Sto se antena tice i sa kojima je obavljeno mjerenje i testiranje kamare raznih AP-a i routera, ova se pokazala ok. Dakle kuce udaljene 300m, antene su u tavanu obje i nema opticke vidljivosti no WDS uredno radi bez prekida linka.

http://www.links.hr/?naziv=antena-tp...kl=053.512.281
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2015., 19:47   #150
mauro.stefancic
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2015
Lokacija: Rijeka
Postovi: 3
Da li je netko koristio VPN IPSec skrivenu opciju, tj. da li je dostupana u 'admin' verziji fw-a ? Kontaktirao sam ISP da mi otključaju navedenu opciju, ali bez rezultata (navodno nije dostupna u njihovom custom fw-u)...
mauro.stefancic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na