Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.04.2015., 17:43   #31
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Ako se mogu, onda prekopiraj u konfigu svoju internet lozinku na mjesto VoIP lozinke i vidi jel se moze iscitat...

Care

E ovako, baba sa kolacima jos nije prosla !

Dakle samo ovo je falilo da se moze reci da je router gol. @Ag008 Ponekad kad citam tvoje postove tocno mi zvuk tvog glasa ide na zivce ali ajde... zasluzan si jednako kao i @Prezime i @ivanr koji su davali konkretne prijedloge.

Sam ovo sigurno nebi uspio sam i hvala svima koji su sudjelovali. Sad se dogovorite oce ici tutorial ili cemo izmedju sebe podijeliti informacije.

Uglavnom, sada je moguce koji god fw imate na routeru ukljuciti admina ili dodati bilo kojeg usera sa Administrator ovlastima, moguce je imati otvorene i aktivne sve opcije routera.

Takodjer je moguce saznati sve kriptrirane lozinke pospremljene u .conf fajlu.

Ovo nije debrand routera ali je ista stvar, svi podatci se sada mogu pospremiti i doslovce iskljuciti Iskon Management itd... ili mozete koristiti bilo koji VDSL2 kompaktibilan router.


Idem neka drva prebacit i oci odmoriti pa se vrnem navecer.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 17:56   #32
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
I napisi tutorial za buduce generacije
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.04.2015., 19:51   #33
crazyy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 152
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Moguce da tamo izbacuje voip lozinke ali pod Broadband ne izbacuje lozinke nego su skrivene zvjezdicom a to je ono sto meni treba. Jel znas svoju lozinku za spajanje na internet ? Znas vraga... idi pa vidi...

Poanta je da se ti podatci mogu iscitati. Voip mi trenutno ne treba a niti ga mogu testirati dali izbacuje tamo lozinke ili ne jer telefon - nemam.

Imas 2 usera na routeru do koji se moze doc web suceljem.

Administrator - od Iskona - vidljiv

admin - unutar samog fw-a - nije vidljiv

Da se kreirati i novi user sa Administrator ovlastima ali ima manje ovlasti nego sam admin user.

Oba u web sucelju imaju iste postavke i mogucnosti i admin i Administrator kojem se daju Administrator prava ali samo admin moze otvoriti BusyBox

@ivanr fala na uvjeravanju da pokusam jos jednom

E sad idemo lagano dalje.... po root

ako je za njega sifra pohranjena u configu na isti (kriptiran) nacin kao i ostale sifre od adsl-a i login korisnika zasto u configu ne kopiras sifru od usera (korisnik za kojeg znas sifru) te je zamjenis sa tim skrivenim adminom te ako se s njim moze otvorit taj busybox te nekako doc do sistemskih fileova te nac kljuc kojim su kriptirani svi passwordi i te na taj nacin maksimalno pojednostavit otkljucavanje routera. ovo ce radit samo ako je onaj kriptiran tekst samo sifra a ne ako je to sifra + username tj da je povezana sa tim usernameom. nadam se da ste shvatili princip
crazyy je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 20:42   #34
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Dobre ideje. Sada slijede igranja s configom.

*Podatke malo izmijenio da ne otkrijete moju lozinku
EDIT: Izgleda da smo otkrili. Lozinke su nam iste.
__________________
👌👌 👌

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 08.04.2015. u 22:03.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 23:12   #35
Baraie
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: ZG
Postovi: 5
Svaka čast ljudi!
Preporučam se za neke kratke instrukcije ili pass na pm ako odlučite da nećete napisati tutorial
Baraie je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2015., 09:56   #36
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
E ovako, baba sa kolacima jos nije prosla !

Dakle samo ovo je falilo da se moze reci da je router gol.
Pa da citiram sam sebe da je djubre ipak ostalo ako nista drugo onda u gacama

1. Postupak dodavanja/ukljcivanja admina cu sad napisati.
2. Tko zna svoju lozinku za ADSL/VDSL i koristi samo telefon sa internetom, trebalo bi raditi sve tip-top.
Nemam kako isprobati taj scenario jer nemam telefon na ovoj liniji.
3. Tko ima trio uslugu pitaj boga sta ce mu raditi a sta nece no i ti korisnici nece biti nezadovoljni.
4. U bilo kojem scenariju podesavanja SVI mogu imati:

a) Power Management
b) USB Service + Media Server + Print Server
c) Wireless -WDS
d) VoIP Call History
e) VoIP Call Rule
f) Jos neke sitnice da sad ne pretrazujem doslovce sve.

5. Tko zna svoju lozinku ima apsolutnu kontrolu nad svime.

Lozinka se moze nazicati na vise nacina. Pismeno, usmeno prema Iskonu a vama na mastu ostavljam sta cete reci zasto vam treba.
Taman i da vam prebace router u Bridge i daju lozinku bez problema se moze router vratiti u Rouuting mod ali imate lozinku
Korisnicko ime za ADSL/VDSL konekciju vam je isto ono za Iskon stranicu sa sufixom @iskon-dsl no u nekim slucajevima sufix je nepotreban.

Pa krenimo redom.....

Koristiti iskljucivo Google Chrome

1. Cupajte zicu za VDSL iz njega i udaljit je bar metar za svaki slucaj
2. Prvo resetiramo router iza, ja sam ga resetirao 10s ukljucen-drzim reset-iskljucim-drzim reset-ukljucim i jos 10s drzim reset.
3. Logiramo se kao Administrator/Administrator, preskakanje svih prozora sto ponudi.
3. Idemo odmah na User Account i "Add New User" - tak svejedno kako ce se zvati, zapamtite podatke za tog usera.
4. Odlogiramo se i logiramo sa tim novim userom i opet isti postupak - "Add New User" - tak svejedno kako ce se zvati ali ovdje pod "group"
napravimo desni klik misem na "group" i stisnemo "Pregledaj element".

Otvorit ce se konzola sa desne strane i trazite string "option value="user".... pogledajte sliku kako string treba izgledati. Znaci "user" treba zamjeniti sa "Administrator".



Kada ste napravili sve identicno kao na slici kreirat usera - Apply.

5. Odlogiramo se i logiramo sa tim najnovijim userom i idemo odmah u "Remonte MGMT". Maknit kvacicu sa TELNET na wan-u i prebacit ga na LAN/WLAN.
Mozete ukljucit i FTP i SSH odmah..
6. Sad idemo u Start-Run-Cmd i pisemo "telnet". U telnetu pisemo sljedece: " o 192.168.5.1 " - bez navodnika. Logiramo se sa tim zadnjim userom i onda pisemo sljedece:

" passwd help "

" passwd config --login admin vasa lozinka " ili

"passwd config --login admin vasa lozinka --idel 60 --lock 15 "

provjera dali je admin prihvatio promjene...

" passwd show " admin mora imati idle Timeout 60min

7. Sada Chrome mozete zamjenit za sta god zelite i logiramo se sa admin/vasa lozinka.

Jedina razlika izmedju predzadnjeg usera i admina je ta sto jedino admin moze pokrenuti busybox za koji ja stvarno nemam znanja
i to prepustam Linux gnu mucenicima da se dalje gnjave sa tim. E sada dolazimo do onog raskrizja tko sta zna, koristi i ima.
Obrisite si visak usera, 4 komada ima... Tko zna svoje podatke neka iskljuci:

1. Remote MGMT - Multi_WAN - pppo3G stavit kvacicu a ostale WAN maknit.

2. TR-069 Client - Disable

3. Log Setting - iskljucit remonte ! Sta imaju citat/gledat sta kopamo po routeru

4. Broadband pa uredit WAN konekcije tj. nemorate ih brisati, bice dovoljno maknuti kvacicu sa " Active " u svakoj koju ne trebate npr VDSL_Management.

U globalu to bi bilo ono osnovno, za sva ostala podesenja pitajte...

Tko nezna svoje podatke ili misli da mu nece raditi VoIP telefon mora sve ostaviti ukljuceno jer zbilja neznam oce VDSL_VoIP povuc podatke ako je TR-069 Client - Disable.
Probajte, ako povuce podatke vidjet cete ih pod VoIP-SIP a onda se to da procitati i zapisati pa se ponovo postavi router ispocetka.

Sad mozete vratiti Kabl u router, isti ce odmah ako je TR-069 Client ukljucen povuci .config sa Iskonovog servera i sve opcije ce biti vidljive do prvog restarta/logiranja routera.

Dakle Valjalo bi mozda ostati na Chrome stalno jer ako SIP povuce podatke i upise ih na to predvidjeno mjesto prije restarta ili log of-on routera na konju ste.
Sam .config se ne sprema u router iako isti povuce podatke odmah, tek nakon rebota routera i tu je glavni problem jer nakon rebota routera sa .conf koji ima sve podatke isti nam vise nije dostupan.

Eto, igrajte se sad
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2015., 19:05   #37
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Ja imam problem što mi se nakon reseta routera i iskapčanja DSL kabela u meniju ne pojavljuje opcija user account.
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2015., 20:22   #38
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Koliko sam shvatio ti resetiras router pa iskopcas kabl ? Zasto ? Citaj upute...

Iskopacaj zicu iz njega a onda ide reset.

Ima jos netko s tim problemom ?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2015., 20:44   #39
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Prvo sam iskopčao kabal, pa onda resetirao router. Krivo sam se izrazio.
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2015., 22:14   #40
Baraie
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: ZG
Postovi: 5
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Dobre ideje. Sada slijede igranja s configom.

*Podatke malo izmijenio da ne otkrijete moju lozinku
EDIT: Izgleda da smo otkrili. Lozinke su nam iste.

Koliko sam shvatio iz ovoga gore, otkrili ste lozinku za usera "admin" jer vam je ista, što ne?
Zar se ne može ulogirati samo preko tog "admin" i imati potpunu kontrolu?
Ja isto nemogu po ovom tutorialu dalje od početka jer mi je apgrejdan modem i nemam opciju user account ni nakon reseta (s prethodnim iskapčanjem kabela)
Baraie je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.04.2015., 22:25   #41
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Da. Frend mi javio da isto ne može, ima 0324 i nema više User izbornika ni nakon reseta.
Ovo što je silver napisao vam radi malo izmijenjeno.
Vodič bi trebalo izmijeniti na način da se admina može dobiti samo na 1.0 (AUN0)
odnosno isključivo onaj router direkt iz kutije.
Router kada vam donese poštar ne spajajte odmah već dodajte admina, napravite sve kao iz vodiča.
Jer u suprotnom router odmah povlači novi privilege sa servera (i na adsl-u) koji uklanja User izbornik. A po noći će vam staviti i novi fw.
A jedino ovaj "admin" ima broadband, wireless, homeNetworking, usbService, powerManagement, routing, dnsroute, vlangroup, qos, nat, dns, halfBridge, igmpSetting, intfGrp, firewall, macFilter, parentalControl, schedulerRule, certificates, ipsecVPN, sip, phone, callRule, callHistory, lineTest, log, trafficStatus, voipStatus, arpTable, routeTable, igmpGroupStatus, xdslStatistics, 3gStatistics, system, userAccount, remoteMGMT, tr069Client, tr064, time, emailNotification, logSetting, firmwareUpgrade, configuration, reboot, disagnostic, HelpDesk, wizard, status, snmp
__________________
👌👌 👌

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 09.04.2015. u 22:37.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2015., 00:51   #42
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Nemoguce, moj fw je: Firmware Version: V1.00(AAUN.1)b2_20150324

Takodjer sam i na prijasnjem V1.00(AAUN.1)b2_20150304
mogao istim postupkom dodati usera sa Administrator ovlastima a tek onda admina.

Znaci ovo dokazano radi sa:

V1.00(AAUN.1)b2_20150304
V1.00(AAUN.1)b2_20150324

Pa nije moj router sad specijalan i da ima poseban neki fw...

Napravite duzi reset kako sam opisao.

Stisnit iza reset, drzati dok power lampica ne prestane blinkati i POZELENI pa ugasit router i jos uvjek drzati reset, upaliti router i dalje drzati dok power lampica opet ne prestane blinkati i pozeleni.

Citiraj:
Autor Baraie Pregled postova
Zar se ne može ulogirati samo preko tog "admin" i imati potpunu kontrolu

Ne, imat ces samo vidljivo:

a) Power Management
b) USB Service + Media Server + Print Server
c) Wireless -WDS
d) VoIP Call History
e) VoIP Call Rule
f) Jos neke sitnice da sad ne pretrazujem doslovce sve.

Sve je vidljivo jedino ako router i "iskon_acs" ne komuniciraju, tak svejedno s kim se logiras, bio obican user ili admin.

Jedina razlika izmedju pocetnog V1.00(AAUN.0) i ovih je ta da je u pocetnoj verziji moguce odmah sa Administratorom dodati drugog usera sa pravim
Administrator ovlastima a kasniji fw koji su dolazili sam user Administrator od Iskona je dodatno onemogucen u tome i zato je u kasnijim fw verzijama
prvo potrebno kreirati obicnog usera koji nema te rekstrikcije jer nemoze Iskon napamet znat kako ce se koji user zvati da bi uvalio restrikcije u .conf.

Tko god ne vidi izbornik User Account nakon reseta nije dobro resetirao router.

Kada je router dobro resetiran pod TR-069 Client se vidi:

ACS User Name: iskon_acs
ACS Password: iskon_acs

I to su pocetne postavke routera, tek kasnije kada se prikljuci kabl te stavke se promjene i umjesto iskon_acs je tu pravo korisnicko ime i ispod password.

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 10.04.2015. u 01:28.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2015., 10:25   #43
Baraie
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: ZG
Postovi: 5
Ali meni (i jos nekima) samo treba pristup Print Serveru, ne potpuna kontrola
Mogu onda moliti password za admin?
EDIT: skužio, hvala silver_tip

Zadnje izmijenjeno od: Baraie. 11.04.2015. u 10:37.
Baraie je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2015., 19:21   #44
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
@silver_tip u pravu si. Router nije bio dobro resetiran. Uspio sam sve riješiti. Ja imam Duo uslugu s telefonom i kada isključim sav onaj remote management nemam telefon. Sada sam sve ostavio uključeno i sve šljaka i imam onaj ograničeni set opcija koji je prilično zadovoljavajući.
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2015., 22:02   #45
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Citiraj:
Autor dstojic Pregled postova
@silver_tip u pravu si. Router nije bio dobro resetiran.
A kad ja to nisam bio u pravu ? Sunce vam vase.... sve vam napisem i onda moram zgaravicu dobit jer me uvjeravate da nece

@Ag008

Sad onom tvom kolegi cupaj usi jer nezna router resetirati ili cu mu ja.

Citiraj:
Vodič bi trebalo izmijeniti na način da se admina može dobiti samo na 1.0 (AUN0)
Eto ti FIGA Nemenjam nist !

E da, sutra idem jedan router "popravit" i ima isti fw ko moj pa bas javim jel sve ok proslo...

@dstojic

Gle, dok imas admina i jos si logiran na router, onda ukljucis TR-069 Client i moraju ti doc postavke za telefon i onda se to da iscitati, mogu ti ja to preko TeamViewer-a ako os i kad se to pospremi onda ponovo postavis router i kada se to rucno upise radit ce i telefon !
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2015., 22:15   #46
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Probam kada uhvatim vremena pa javim. Ako ne uspijem probat ćemo preko TW. Hvala na pomoći.
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2015., 12:04   #47
crazyy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 152
kako napreduje otkljucavanje? jesu isprobane one dvije metode sa igranjem po configu?
crazyy je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2015., 22:44   #48
Black Dragon
Premium
Moj komp
 
Black Dragon's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Agram
Postovi: 2,898
Moj su oni ubili ... nisu mene ni morali čekat.
Ne radi već 3 dan i nikako da netko donese novi ili što već ... sva sreća pa mi porezni obveznici plaćaju 3G modem koji se ubacio kao backup na routeru pa sam sada na 10/1 preko ViPa ... strašno ... pa kolko njima treba da vide je su li ubili oni modem ili je nešto na centrali ... poslao sam im mail da si lijepo odbiju dane nerada od računa za ovaj mjesec.
__________________

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2015., 22:55   #49
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Kako misliš "ubili", ovaj router nije baš lagano ubiti, hard reset uvijek vraća na tvorničke postavke. Što ti je pod xdsl statistikom?
__________________
👌👌 👌
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2015., 23:03   #50
Black Dragon
Premium
Moj komp
 
Black Dragon's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Agram
Postovi: 2,898
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kako misliš "ubili", ovaj router nije baš lagano ubiti, hard reset uvijek vraća na tvorničke postavke. Što ti je pod xdsl statistikom?
Ma ni bu ni mu ... više se ne spaja kao VDSL, nakon jedno 3 hard reseta se jednom uspio spojiti na 3 minute na 12/0.8 i onda se opet zblesao. Uspije se javiti kao aDSL (zeleno svijetli) i prijavi se kao 10/0.3 ali se ne spaja nikako. Evo sada svijetli power, zeleno (dakle kao aDSL) ali se ne spaja ... uredno je radio do ujutro u petak na 30/5 ... prekid valjda kada je išao update i onda nakon toga ništa ... ne vide ga ni oni.
__________________

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2015., 14:29   #51
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Dobio sam poruku na PM pa da podjelim sa vama

User je ovaj:

http://forum.pcekspert.com/member.php?u=38572


Citiraj:

Bok,

Lijepo ću te zamoliti da vratiš Remote Managemet pristup i omogućiš syslog na uređaju.

Usput, pratimo forum i svi prijedlozi su dobrodošli, no međutim ne odobravamo preuzimanje admin ovlasti i onemogućavanje management pristupa jer je uređaj i dalje u vlasništvu Iskona.

Hvala.
E sad ovako javno da vam odgovorim.

Evo vam SIPAK

Kada nam budete omogucili koriscenje svih opcija routera koje dolaze sa istim a ne uskracivali na neznam konto cega onda nece biti ni potrebe da useri onemogucavaju management pristup ili da preuzimaju admin ovlasti !!

Zasto nam je nedostupno:

1. Power Management
2. Wireless WDS
3. USB Service, File Sharing, Media Server i Print Server.
4. QoS
5. VoIP - Call Rule i Call Histroy
6. Broadband - 3G Backup, Ethernet LAN 4 port as WAN
7. User Account u ogranicenom obliku, ne sa ADMIN pravima !

Ako sam jos sta izostavio neka ostali nadopune.

Dakle ni jedna od ovih funkcija ne ometa sam router da bi koristenje vasih usluga bilo zbog gore navedenog otezano niti itko trazi da pruzate korisnicku podrsku za gore navedene mogucnosti.

Izvolite se ograditi jednostavno da ne pruzate tehnicku podrsku osim za ono sto morate da bi DSL radio ali cemu kljucanje funkcija routera ?

Kada se sluzebeno na svojom stranicama ocitujete da cete nowim FW sve te stvari omogucit onda ja budem instatno pobrisao sve sto sam napisao a da se tice onemogucavanja remonte pristupa routeru itd...

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 14.04.2015. u 19:51.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2015., 15:11   #52
Black Dragon
Premium
Moj komp
 
Black Dragon's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Agram
Postovi: 2,898
Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Ma ni bu ni mu ... više se ne spaja kao VDSL, nakon jedno 3 hard reseta se jednom uspio spojiti na 3 minute na 12/0.8 i onda se opet zblesao. Uspije se javiti kao aDSL (zeleno svijetli) i prijavi se kao 10/0.3 ali se ne spaja nikako. Evo sada svijetli power, zeleno (dakle kao aDSL) ali se ne spaja ... uredno je radio do ujutro u petak na 30/5 ... prekid valjda kada je išao update i onda nakon toga ništa ... ne vide ga ni oni.
Izgleda da ga nisu ubili ... gospon je bio donio novi router i ista stvar ... dakle sada im ostaje da im nešto ne valja na u konfiguraciji, dolasku do zgrade, centrali, ... negdje ... 5 dan. Iskon pruža uslugu koja treba raditi 24/7/365 ... ne mogu si dopustiti da netkom nešto ne radi 5 dana, pa bio i on end user koji provjeri jedan e-mail godišnje.
I slažem se sa postom gore ništa od navedenog ne bi trebalo biti onemogućeno jer ne može ometati radi ISPa. Ovako moramo moliti??? (istina to odobre i obave bez problema ali opet) da se router prebaci u bridge da mi kupimo svoj router koji bi radio sve ono što može i ISPov (u ovom slučaju iskonov).
Odeš u RentaCAR i dobiješ auto ali ne smiješ koristiti navigaciju, otvarat prozore, koristiti upaljač, pomicati retrovizore i nagib stolica i niti slučajno uplaiti brisaće i nedaj bože poprati stakla pumpicom.
__________________

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2015., 17:40   #53
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
@silver
Da, ne bi im trebalo smetati što netko ima administratora.
Uz onu tvoju listu dodao bi i dodavanja Access pointova.

A WDS ionako ne radi pa ga ne treba ni dozvoliti (ne treba mi jer ionako imam sx763 na kojem je openwrt koji služi kao repetitor)

Ovo mi je postalo jako korisno jer tablet/digitalni okvira za slike radi samo na wep-u, kada mi dođu gosti ne želim im davati svoju lozinku (i ponovno postavljati na 6 uređaja) pa imam i jedan otvoren ap uz ograničenu propusnost.

Ne pružaju službenu podršku ali ne vidim niti jedan smisao ograničavanja brojnih mogućnosti.
Vjerujem da ovaj router dijeli HT da bi imali sve kao pravi administrator uz rozu pozadinu.
Inače, menadžment bi mogli ostaviti upaljen samo je problem što po novom privillage odmah pokupi s ACS-a pa i useru i administratoru smanji mogućnosti ili nema više pristupa userima.
Menadžment bi trebali ostaviti omogućen budući da Iskon može objaviti fw koji otklanja probleme i unaprijeđuje rad a recimo i voip ili neke druge postavke nam se mogu promijeniti pa tu vidim razlog.
__________________
👌👌 👌
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2015., 11:57   #54
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Bude nekih pomaka izgleda, nesto ce mozda i otkljucati sa ove liste izgleda... vidjet cemo.

Definitivno im ne pase ovo "nasilno" preuzimanje kontrole nad routerom i bice da im je to trn u oku...
bar tako procjenjujem po kolicini i sadrzaju privatnih poruka kojima me ISP maltretira.

Zbilja razmisljam da isprintam poruke i prijavim u mup vlastiti ISP za psiholosko uznemiravanje

No bilo kako bilo, ako je taj lik uopce netko relavantan da se izdaje za predstavnika ISP-a... ponavljam i mislim
da je to sasvim razumno od mene kao korisnika a vjerujem i vecine ostalih....

Kada budu ostavljene funkcije u routeru koje su zbilja korisne i potrebne uopce ne vidim potrebu da ista petljam i kopam po routeru, cemu ?

Ako sve radi i imam sve opcije koje mi trebaju boli me kuki za router, neka blinka i radi , ni pogledat ga necu.

Uklanjanje naprimjer USB Service, File Sharing, Media Server i Print Servera je cista pakost od strane ISP-a, samo zato sto
eto mogu... ne vidim neku drugu i logicnu smisao uskrate toga ili VoIP Call Rule - Speed Dial itd...

Meni recimo ovo sa Printerom je nepojmljivo da po njihovom umjesto da printer imam na routeru ne... printer mora bit na nekom
upaljenom racunalu da bi ostalima racunalima bio dostupan - debilizam.

Meni je samo zao sto se lik krije iza PM poruka umjesto da bude musko i ovdje posta, neka iznese svoje stavove, primjedbe i sve
sto misli, forum smo, ljudi smo... ako im je zaista stalo do korisnika onda cemo naci i zajednicki jezik na obostranu korist ali ne....
njima je drazje izgleda spijunirati i prikriveno prijetiti umjesto razgovarati sa korisnicima.

edit: idem im platit racun sada, danas je zadnji dan pa da me jos i za to ne hebu
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2015., 17:17   #55
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova

Meni je samo zao sto se lik krije iza PM poruka umjesto da bude musko i ovdje posta, neka iznese svoje stavove, primjedbe i sve
sto misli, forum smo, ljudi smo... ako im je zaista stalo do korisnika onda cemo naci i zajednicki jezik na obostranu korist ali ne....
njima je drazje izgleda spijunirati i prikriveno prijetiti umjesto razgovarati sa korisnicima.
Ili je laznjak, ili stvarno radi na relevatnom mjestu. U oba slucaja bi dobio takve odgovore na svoje/ISP-ove ridikulne zahtjeve da bi doslo do opakog brisanja postova i neko bi sigurno popusio ban.., vjerojatno ja, jer mi takve stvari udare toliko na zivac da se ne mogu kontrolirat
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2015., 09:37   #56
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,297
Citiraj:
U periodu od 14.04. - 15.04.2015. između 03:00 i 06:00h vršit će se nadogradnja softwarea na Zyxel VMG5313 pristupnim uređajima.
Korisnici zahvaćeni radovima mogu očekivati jednokratni prekid usluge u trajanju od maksimalno 5 minuta unutar navedenog razdoblja.
Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju.
Vaš Iskon.

Jel tko dobio novi fw i koji je sad ? Ima li kakvih novosti, jesu otkljucali sta ili je sve isto ?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2015., 10:34   #57
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Tesko da su ti ispunili ocekivanja. Ne sjecam se ni jednog "softver-upgrejda" u kojem su pogodovali korisnicima. Dapace, najcesce je bilo radi zatvaranja "rupa" preko kojih su korisnici mogli koristit opcije koje njima nisu po volji. Na Thomsonima su, recimo, mijenjali admin password nakon sto je stari bio provaljen.

Cak bi se kladio da su na neki nacin onemogucili postupak koji si ti koristio za pristup zatvorenim opcijama
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2015., 11:19   #58
gil
Member
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Kutina
Postovi: 940
Kod mene je V1.00(AAUN.1)b2_20150324, koliko mi se čini sve je isto kao i prije. Po ovom nije mi mjenjan FW - System Up Time:13 days: 6 hours: 14 minutes
gil je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2015., 16:42   #59
Baraie
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: ZG
Postovi: 5
GOSPODO AKO PRATITE FORUM DAJTE OMOGUĆITE VIŠE KORIŠTENJE USB SUČELJA!!!
Baraie je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2015., 00:53   #60
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,984
Evo da si i ja osvrnem na ovaj "slučaj" tj. uređaj.

Jučer me dopalo pomoći prijatelju da navedeni pustimo u funkciju.
To podrazumijeva sve ispravno spojiti, podesiti wireless (SSID i pass) te "spojiti" žične i bežične klijente.

Reklo bi se 5 min., 15 min. maksimum posla.
Malo morgen, po paljenju i kontaktiranju remote / acs - a, uređaj "povlači" firmware, konfig i pri tome je web konfig skoro neupotrebljiv.

Kad se već toliko trudite napraviti uputu za montažu onda je dopunite sa:
Odradite majmunski dio posla (oće reći sve spojite) i ne dirajte ništa jedno pol sata do sat vremena. Za to vrijeme će se uređaj daljinski konfigurirati.
Kada to prođe možda još koji dio web konfiga maknemo od očiju korisnika jer vama to ništa ne treba, samo je bitno da šaljete nofce svaki mjesec.

Ne znam jeli ranije navedeno, genijalci su između ostalog sakrili wan / adsl (internet) konekciju i sve vezano s tim.

Prekratko sam se družio sa ovim uređajem za neki ozbiljniji dojam ili ocjenu.
Od dobrog uređaja oni su customizacijom napravili ciglu.

Pa gospodo to je smijurija i sramota (da ne napišem jednu drugu riječ sa s) !
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na