Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.12.2015., 11:52   #331
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,427
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Jesi provjerio na oba ovo za Workgrupu ?

Kad si već tu, jesi postavljao usera i pass ili onako samo share aktivirao ?
Možda bi trebalo probati sa XP jer on ne pametuje previše ...
ne treba nikakve usere i passworde dodavat

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Baš i ja sada probao.
File sharing ne radi kak treba.
FTP radi (nakon logiranja) ali u Windowsima ni nakon traženja ne pronalazi.
Nije mi to trebalo ali kada sam prije par godina isto na sx-u s openwrtom uredno je prikazao ovdje
nece nac automatski, ali u network neighborhood samo upisi ip adresu routera kao da pristupas nekom lokalnom file serveru (\\192.168.1.1\)


Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Meni je uspijeva nijedan superuser login. Od svih stavki treba6 mi samo guest ssid i mogucnost zaboravljanja lozinke nakon odspajanja sa tog ssid (znam da na zXelu guest ide preko superusera kojem sam imao davno pristup ali ne znam za ovaj drugi dio).
osim ako ti guest ssid nije vidiljiv sa user accountom nemoj ga ni pokusavat upalit, jer ima bug i onda se srusi i glavni ssid. ja probao, radi 5 minuta i onda se stalno ruše i guest i glavni ssid, upale se, rade 30 sekundi, sruše se na minutu, i tako u krug.
jp_rv je online   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 12:23   #332
BoTiA
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 66
pitanje, ima li razlike po pitanju jacine WIFI signala izmedju ovog i starog Siemens SX763 rutera?
naime, prelazim na VDSL ovih dana i mjenjat ce mi i ruter pa me zanima da li cu morat kupovati kakve pojacivace signala
BoTiA je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.12.2015., 13:00   #333
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,427
pojacivaci signala su nesto drugo, tebi ce trebat repeater mozda.

i da - zyxel ima slabiji wifi. ima 2 male jadne unutarnje antićice a siemens ima vanjsku.
zyxel mi ne pokrije stan na tabletu (tj pise connected ali ne radi net ako se udaljim malo vise). laptop bude OK ali low signal. ako uzmes 50mbit vdsl nakon jednog zida vise tesko da ces imat full brzinu preko wifija.

jednostavno pusti siemensa tamo, pisalo se vec x puta, ugasi wifi na zyxelu, spoji sx kabelom na njega i nek ti sx bude za wifi samo.

ili zyxel na jednom mjestu a sx na drugom mjestu di ti je signal sa zyxela slab.

s time da ni sa sx-om neces imat 50mbita preko wifi.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.12.2015. u 13:06.
jp_rv je online   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 14:53   #334
bope
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Još uvijek nisam uspio pristupiti fajlovima na usb sticku preko file servera...
Možda ipak nešto nije u redu sa samim routerom, da li može netko od vas to isprobati, jel to uopće funkcionira?
bope je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 15:18   #335
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,996
Pa čitaj šta su ljudi poviše napisali, radi kilavo / nikako, možda samo kroz FTP.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 15:43   #336
bope
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa čitaj šta su ljudi poviše napisali, radi kilavo / nikako, možda samo kroz FTP.
To mi je jasno, ali mi nije jasno da li to radi, ako uopće radi, tako kilavo samo na ovom routeru, zbog samog tipa routera ili je to problematično na svim routerima koji podržavaju file sharing?
Ja recimo imam neki TpLink router koji trenutno radi u bridge modu sa ovim Iskonovim, ali taj moj nema usb port, pa ne podržava file sharing. Međutim postoji TpLink router, model malo jači od ovog mojeg sa usb portom, ali mi je sad glupo kupovat treći router ako nisam siguran da će file sharing u mreži radit bez problema, i preko Mac-a, win laptopa, iphone-a i ostale tehnike.
Ima li neko iskustva sa drugim routerima, kako to funkcionira?
bope je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 16:11   #337
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,996
Svaki uređaj / router je priča za sebe,
nekima to radi kilavo i nikako, nekima bez ikakvih problema tj. iz prve (recimo SE555, SX763, ...).
Isto tako često transfer rate nije nešto velik osim kod novijih jačih uređaja.
Kod ovog Zyxela su očito zbrljali kao i x drugih stvari, a custom Iskon igrokaz samo otežava / komplicira sve skupa.

Sad mi je palo na pamet kad je T-Koma trošila one P-660xy isto je bilo nekih štoseva, samo se tada moglo povući novi / bolji origigi fw proizvođača, postavke bi ostale a problem riješen.

Razumijem tvoju ideju / potrebu kao zgodno rješenje zajedničkog pristupa, pogotovo zbog raznih platformi tj. os - eva.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 16:35   #338
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,427
usb sharing na routerima (od isp-a) je više opcija nego feature. mozda ce radit, mozda nece, ako radi nece bas neznamkako radit.
na zyxelu radi, brzina ide oko 1-1.5MB/s za veće fileove, ako kopiraš dokumente ciao, padne na kilobajte u sekundi. taj usb je više za punjač za mob ili neki usb gadget.

meni je bio bitan print server, no to ne radi apsolutno nikako kod mene, router prekopzna model printera, ali winsi ga ne vide nikako, pratio sam uputstva i tutoriale s neta i sve živo i mrtvo pokušavao - ne vide ga. so - još jedna potvrda da je usb više za ukras.

ono šta provjereno radi, i za šta ja taj usb koristim - je mp3 player. imam neki sonyjev wifi media player koji radi sa svojim dedicated server softverom koji je spor i nezgrapan, treba mu po 3-4 minute dok potegne playliste s toga. kad sam dodao zyxelov server, stvar se učita za 10tak sekundi. nema napredne opcje (nikakve playliste, favorite, artiste...) nego samo vrti šta je u root folderu. good enough.
jp_rv je online   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 19:11   #339
BoTiA
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 66
Hvala na savjetu, misliš da će mi samo tako ostaviti siemens-a? I, ako i ostave onda ću vjerojatno morat staviti novi software na njega?
BoTiA je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 20:52   #340
gil
Member
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Kutina
Postovi: 941
Da bi se pristupilo fajlovima mora stick biti na FAT32 nikako na ntfs sistemu.
gil je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.12.2015., 07:49   #341
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,074
BoTiA

Ako želiš poboljšati wless, napravi si ovo:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCN0439.JPG‎
Views:	1233
Size:	193.4 kB
ID:	15739   Click image for larger version

Name:	DSCN0440.JPG‎
Views:	547
Size:	596.6 kB
ID:	15740   Click image for larger version

Name:	DSCN0441.JPG‎
Views:	688
Size:	632.3 kB
ID:	15741   Click image for larger version

Name:	DSCN0442.JPG‎
Views:	570
Size:	523.3 kB
ID:	15742  
__________________
Dabogda ti Chris Bangle radio facelift.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2015., 08:13   #342
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,718
Fora stvar, ali mnogima to nije opcija obzirom da je router vlasništvo Iskona. Da je router tvoje vlasništvo tj. da ga otkupljuješ kroz pretplatu, kao što je bilo na početku ADSL ere, onda bi to bilo izvedivo.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je online   Reply With Quote
Staro 24.12.2015., 09:21   #343
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 870
...ja na svom nemam potrebe pojačati wifi , sa 40% snage je cjeli stan pokriven a možda da probam i sa manjom snagom bi bilo vjerovatno ok....pa ispada da se od primjerka do primjerka razlikuju po snazi ( ili regulacija ne radi ? ).
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2015., 10:43   #344
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Ili imas mali stan
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2015., 17:02   #345
bope
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Svaki uređaj / router je priča za sebe,
nekima to radi kilavo i nikako, nekima bez ikakvih problema tj. iz prve (recimo SE555, SX763, ...).
Isto tako često transfer rate nije nešto velik osim kod novijih jačih uređaja.
Kod ovog Zyxela su očito zbrljali kao i x drugih stvari, a custom Iskon igrokaz samo otežava / komplicira sve skupa.

Sad mi je palo na pamet kad je T-Koma trošila one P-660xy isto je bilo nekih štoseva, samo se tada moglo povući novi / bolji origigi fw proizvođača, postavke bi ostale a problem riješen.

Razumijem tvoju ideju / potrebu kao zgodno rješenje zajedničkog pristupa, pogotovo zbog raznih platformi tj. os - eva.
Ništa, odustajem onda od takvog načina dijeljenja fileova u mreži. Danas sam kupio SDXC karticu od 128Gb za Maca pa će mi to zasada poslužiti svrsi...
Hvala svima na savjetima!
bope je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2015., 22:56   #346
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,712
Ovaj novi fw ima bug da se sučelje u potpunosti zablokira ako pokušate otvoriti određene dijelove.
Tako ne učita npr. Log setting već se nakon njegovog otvaranja cijeli uređaj zablokira,

EDIT:
Otkrio grešku i popravio im/si fw
__________________
👌👌 👌

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 24.12.2015. u 23:14.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 05.01.2016., 19:26   #347
SteveO
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: Kod kuće.
Postovi: 109
Pozdrav,



zanima me sa kojim routerom ili repeaterom se mogu spojit na ovaj navedeni router pa da mi on sluzi kao prihvat signala i dijeljenje dalje preko WIFI i preko kabela. Znaci laptop hvata signal tog Zyxela preko puta u kvaliteti 2/5 crtica, brzina je oko 3 Mbita koju ima lap a pipa na tome Zyxelu je 50/10 Mbit od Iskona i zelim da mi barem 20 Mbit bude dostupno ako je moguce kod mene.



Koji router mi je najbolje kupit tako da on uhvati signal od tog Zyxela, bude u stanju dati ga u mom stanu preko WIFI na mob i laptop te da se kablom na njega spoji WDTV i Samsung TV koji isto idu na net.



Mislim da je izvedivo i nekom logikom sigurno je najbolje uzet Zyxel router ali me zanima ako ima neki znalac da mi kaze koji model i kako da to odradim.



Puno hvala !
SteveO je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2016., 22:50   #348
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,996
Pogledaj x susjednih tema kao Proširenje wifi mreže i sl.
Jako bitan detalj je gdje se nalazi gl. router (ovaj Zyxel), udaljenost prema potencijalnim klijentima, nekakva skica bi pomogla ...
Treba još detalja, izmjeriti nivo signala, vjerojatno će ti trebati TL-WR843ND u Universal Repeter modu rada.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2016., 23:13   #349
SteveO
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: Kod kuće.
Postovi: 109
A ne znam dali postoji univerzalni odgovor. Dali bi mi bilo pametnije ne mjenjati marku pa da uzmem jedan od ovih.

Dali bi riješio to sa jednim od ova dva i koja je razlika osim izgleda i većih antena ?



http://www.edigital.hr/dual-band-rou...&partner=10001


http://www.edigital.hr/dual-band-rou...&partner=10001


Da ih stavim u AP Mode i onda bi oni trebali odraditi ovo što meni treba ? Dali trebam još nešto podesiti na ovom routeru koji je spojen na net ? Da ne bacim 300-400 kn pa da onda skuzim da ne mogu to napravit.


Udaljenost je nekih 30-40 metara, znaci jedan je na 3. katu a drugi na 1. katu i skoro postoji opticka vidljivost, router primatelja na 1. katu moze kroz vrata balkona viditi prozor ovog di je Iskon, treba kroz jedan zid proc prakticki. Signala ima za mob i za laptop, daje 3 Mbit up/down.



Hvala puno !
SteveO je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2016., 23:48   #350
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,996
Ne možeš kupovati uređaje "napamet",
nije bitno ime firme nego karakteristike, funkcije, namjena ...

Jeli to u okviru iste zgrade ili je zgrada nasuprot ?
Ako je u okviru iste zgrade rastegni Lan kabel, može i sa vanjske strane, poželjno S/FTP Cat 5e, lako kod "primatelja" staviš uređaj u funkciji Switch + AP.
Ako nije ista zgrada onda se stvar komplicira, trebat će ti minimalno dva uređaja.
Nemam sad volje sve pisati iz početka, ranije sam rekao da nađeš temu gdje smo govorili o takvom primjeru.
Ovo je tema za uređaj iz naslova.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2016., 00:18   #351
SteveO
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: Kod kuće.
Postovi: 109
Zgrada je nasuprot. Kuzim da ne mogu napamet ali ako mogu raditi u tom Repeater modu i AP Modu ne vidim zasto je je TP Link bolji nego Zyxel koji ima cini mi se jace antene. Ali nebitno, TP Link je jos bolje rjesenje jer je jeftiniji, meni je bitno da radi i da je plug-in rjesenje.

Aj probat cu tamo u toj temi onda pitat. Tnx

Zadnje izmijenjeno od: SteveO. 06.01.2016. u 00:25.
SteveO je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2016., 06:47   #352
GymBaja69
Registered User
 
GymBaja69's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2016
Lokacija: Taiwan
Postovi: 13
Pozdrav ekipa,

Nedavno sam od iskona dobio ovaj VMG ruter i za sada sam ugodno iznenađen jer za razliku od prijašnjih rutera koje su isporučivali ovaj jednostavno - radi.
Prvo, hvala onome ko je objavio pass za supervisor acc jer bez njega ne bih mogao podesiti neke meni bitne stvari koje su bile zaključane od strane iskona poput QoS i Guest WiFi.

E sad, moje pitanje. Vidim da je korinsik Ag008 objavio da ima novi firmware AAUN.2. Ja sam još na AAUN.1. Pretpostavljam da to znači da je iskon počeo deploy-ati novi firmware ali ne isporučuje svim korisnicima odjednom.
Mene brine ako me upgrade-aju na novi firmware da će resetirati sve postavke u ruteru i da će se promijeniti supervisor password te neću uopće imati pristup naprednim postavkama. Za svaki slučaj sam napravio backup postavki rutera no ne bi me čudilo da ni to ne radi na novom firmwareu.
Zna li netko supervisor pass za novu verziju firmwarea?
Ili mi je jednostavnije onemogućiti remote access pa da mi iskon ne drka po ruteru? Ako da, pretpostavljam da je to na Maintanance -> "Remote MGMT" i "TR-069 Client"
Hoće li mi iskon i koliko će srati ako im onemogućim pristup ruteru?
Hvala
GymBaja69 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2016., 09:10   #353
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,712
Ima dosta verzija, tko zna na kojoj si točno budući da nisi naveo. Ovo su od najstarije do novih;
W33'&Lf*G!45]Dbq)"RL
)gR9&cGn3(}ce{et}s[*
k{!fF&gK=*Hjx58[8?Yb

S time da ne znam zašto mi je stavljen V1.00(AAUN.2)b1_151127. Riječ je o bugovitom fw-u koji ima dodatnu grešku da se kod dodijele nove IP adrese već nekoliko puta zna zamrznuti i nakon 5:00minuta napravi reset (+to vrijeme nema usluge)

+Kod isteka stare IP adrese potrebno mu je više od 30s da dobije novu IP adresu te i to vrijeme nema usluge. A nakon tih 30s često se router zaglavi (valjda u dodijeli ip adrese), nema usluge i dalje pa nakon 300s napravi automatski reboot.
__________________
👌👌 👌
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 07.01.2016., 09:37   #354
GymBaja69
Registered User
 
GymBaja69's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2016
Lokacija: Taiwan
Postovi: 13
Ok, znaci cim dodjem kuci gasim remote pristup. Mozes li mi reci dali moram jos nesto iskljuciti u postavkama osim taj remote mgmt i/ili tr-069 client.
GymBaja69 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2016., 15:13   #355
arcturus black
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2016
Lokacija: ZG
Postovi: 2
Problemi s VMG5313-B30A routerom

Pozdrav svima,

Prešao sam na Iskon ranije ove godine. Živim u NZG, dosad sam koristio Tcom ADSL i radio je ok, ovo sam uzeo jer je jeftinije i uzeo sam VDSL paket 20/5, Trio (ip telefon, tv i flat net).

Naravno, rijetko kad dobijem iznad 14/2.5, a u korisničkoj službi su mi ponudili raskid ugovora jer sam "predaleko od centrale, 1.4 km".

Ne znam koliko to objasnjenje drzi vodu, ali sad me trenutno zanima i još ponešto:

Router je u dnevnom boravku, spojen s 1.5 m ethernet kabelom na desktop.

Koliku brzinu dobijete kad koristite laptope ili druge uređaje preko ugrađenog wifi? Kad prenosim podatke s kompa spojenog mrežnim kabelom na router preko wifi na ipad (ipad mini) ili hp laptop (2014.), dobivam transfer rate od oko 500 kb/sec, iako su uređaji doslovno 1.5 m direktne obstacle free zračne linije od routera. Iphone kaže da se spaja na 22 mbit, ipad i laptop na 11 mbit, a svi uredno ukljucujuci router podržavaju 55, zar ne? U čemu griješim?

Drugo pitanje odnosi se na USB host uslugu. Stavio sam USB3 stick u taj utor na routeru, upalio usb service (izgleda da se to sad moze, print, share i media usluge preko usb?). Ono što me zanima - imam ciglih 130 kilobajta/sec! kad pokusam presnimiti nešto s kompa na taj usb stick - i nazad. Što se tu događa, je li taj port na routeru zaista usb3.0 (plavi je), jer ovo je usb.1.1 brzina. Zanimljivo, default share na routeru je usb1.1, je li to neka poruka nama malo sporijima?

Hvala na komentarima!
arcturus black je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2016., 15:36   #356
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor arcturus black Pregled postova
Živim u NZG, dosad sam koristio Tcom ADSL i radio je ok, ovo sam uzeo jer je jeftinije i uzeo sam VDSL paket 20/5, Trio (ip telefon, tv i flat net).

Naravno, rijetko kad dobijem iznad 14/2.5, a u korisničkoj službi su mi ponudili raskid ugovora jer sam "predaleko od centrale, 1.4 km".

Ne znam koliko to objasnjenje drzi vodu
U potpunosti drzi vodu, a Iskon te zamuljao da ti moze na toj udaljenosti ostvarit brzinu 20/5, jer to je skoro pa nemoguce. Ovo sto sad dobijas je otprilike maksimum koji mozes dobit od bilokojeg provajdera na toj telefonskoj parici.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2016., 18:54   #357
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,712
@gym69 ja ostavio mgmt uključen, ne smeta mi toliko samo je zadnji fw stvarno loš.
@black postaj parametre parice ako doista ne možeš više od 14mbps ali u temu o iskonu ili parica pod "isp" podforumu.
Mislim da je to značajka ovog routera da usb ne radi kako spada.
__________________
👌👌 👌
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 08.01.2016., 03:02   #358
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,298
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova

S time da ne znam zašto mi je stavljen V1.00(AAUN.2)b1_151127.
Ti si valjda jedini, poseban slucaj

U utorak sam prikopco nazad zyxela malo i nista, 2 noci je odradio i nema novog fw-a, stoji na AAUN.1 iako sam cak i tvornicki reset napravio i pustio da sve sam povuce. Vidim nista novo i vrnio nazad ZTE.


Citiraj:
Autor GymBaja69 Pregled postova
Ok, znaci cim dodjem kuci gasim remote pristup. Mozes li mi reci dali moram jos nesto iskljuciti u postavkama osim taj remote mgmt i/ili tr-069 client.
U globalu ne vrijedi ti to raditi. Prvo ce te zvati da resetiras router, ako se pravis blesav onda ce poslati tehnicara sa novim routerom. Zivkat ce te svaki dan samo kada netko skuzi... a prate.

Ako je njihov router prikljucen isti mora biti dostupan, to si potpisao u ugovoru kao i svi mi. Ako ne koristis njihov router onda je druga prica.

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
U potpunosti drzi vodu, a Iskon te zamuljao da ti moze na toj udaljenosti ostvarit brzinu 20/5, jer to je skoro pa nemoguce. Ovo sto sad dobijas je otprilike maksimum koji mozes dobit od bilokojeg provajdera na toj telefonskoj parici.
A sad ovi jel mu parica bolja ili gorja od moje, ja sam na 1350m i moze ici po speedtestu 25Mbps-a tj. router se moze sinkati na 27Mbps-a no treba mu kao i kod mene netko iz tehnicke sluzbe prilagoditi Annex, pisali smo o tome. Neka potrazi starije postove. Konkretno ja placam 30/5 samo radi tih 5Mbps-a viska ali realno 20/2,5 i recimo tv bi mi radilo glat.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2016., 12:46   #359
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Da, bez opsirnijih podataka o liniji tesko je ili nemoguce donijet tocne zakljucke, jer brzina i max na koji se router moze sinkronizirat ovisi i o routeru i o broju i kvaliteti spojeva duz parice i o duljini nadzemnog voda i konacno o ukupnoj duljini, a to je previse varijabli za tocnu odrednicu.
Moja parica je dugacka negdje ko i tvoja, ali je razlika u mogucem i dobijenom drasticna. Da imam na 1400m neprekinutu zicu od centrale do routera siguran sam da bi mi situacija bila znatno povoljnija.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2016., 19:53   #360
GymBaja69
Registered User
 
GymBaja69's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2016
Lokacija: Taiwan
Postovi: 13
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
U globalu ne vrijedi ti to raditi. Prvo ce te zvati da resetiras router, ako se pravis blesav onda ce poslati tehnicara sa novim routerom. Zivkat ce te svaki dan samo kada netko skuzi... a prate.

Ako je njihov router prikljucen isti mora biti dostupan, to si potpisao u ugovoru kao i svi mi. Ako ne koristis njihov router onda je druga prica.
Vidim da si u pravu, nažalost.
Za sada ostavljam remote pristup i nadam se da mi neće prčkati previše, QoS mi radi i bolje nego što sam očekivao. Ako mi kojim slučajem resetiraju i onemoguće pristup QoS postavkama isti dan im šaljem pritužbu a zatim i HAKOM-u.
Jebeni twilight zone, nakon nekoliko godina mučenja sa IskonCarnet konekcijom koja je više ne radila nego radila sada se moram bojati da će mi downgradeati uslugu koja radi savršeno. Ovo već prelazi u psihičko maltretiranje od strane ISP-a...

Inače, kako da saznam na kojem sam točno firmwareu? Meni doslovce piše samo V1.00(AAUN.1)
GymBaja69 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na