Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.02.2012., 11:46   #121
mismas
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
bok!!! svaka cast decki!!! treba mi mala pomoc. nabavio sam i ja sx763 i hocu se igrati sa njim , ali nedostaje strujni adapter i neznam koji da prikopcam na njega , jer nepise dali je AC ili DC i koji je napon i struja potreni za njegov stabilan rad. ako mi neko moze pomoci , hvala!!
mismas je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 12:30   #122
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 728
12v na adapteru je max 1.5A, ali mislim da moze i onaj od 1A ako neces neki usb hdd ustekavati i sl.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.02.2012., 13:14   #123
mskvorc
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Probao sam zamijeniti primary bootloader ali dobijem grešku kad pokrenem

mtd write /tmp/u-boot-bootstrap.bin uboot
Could not open mtd device: u-boot
Can't open device for writing!

Zbunjuje me 1. korak u uputama u kojem piše "before replacing the bootloader, make sure that you are running fw from trunk", a da bi mogao uopće staviti image iz trunka trebam prvo zamijeniti primary bootloader
mskvorc je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 15:54   #124
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,984
Citiraj:
Autor mismas Pregled postova
nedostaje strujni adapter i neznam koji da prikopcam na njega
DC +12V 1.5A - na vanjskom kontaktu, origigi je DVE DSA-20P-10 EU: http://www.kupujemprodajem.com/Switc...1304-oglas.htm
mislim da odgovara i onaj od SE555 i sl.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 16:17   #125
uncut
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Split
Postovi: 58
Citiraj:
Autor mskvorc Pregled postova
Probao sam zamijeniti primary bootloader ali dobijem grešku kad pokrenem

mtd write /tmp/u-boot-bootstrap.bin uboot
Could not open mtd device: u-boot
Can't open device for writing!

Zbunjuje me 1. korak u uputama u kojem piše "before replacing the bootloader, make sure that you are running fw from trunk", a da bi mogao uopće staviti image iz trunka trebam prvo zamijeniti primary bootloader
Openwrt Wiki je u banani za izmjenu primary bootloadera...

Izmjena primary bootloadera ide samo iz serial konzole: http://wiki.openwrt.org/toh/gigaset/sx76x#serial onda nastavi ispod s uputama ispod crvenog trokuta: http://wiki.openwrt.org/toh/gigaset/...ary.bootloader

Zadnje izmijenjeno od: uncut. 12.02.2012. u 16:19. Razlog: nadopuna
uncut je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 17:07   #126
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 191
Nakon zamjene primary bootloadera mogu se flashati image-i iz trunka, ali wireless ne radi, tako da bi trebao buildati svoj image sa patchiranim ath5k drivereom i onda taj image flashati... barem je to moje iskustvo sa zadnjim revizijama trunka.... koliko sam skužio ekipa iz openwrt nije htjela uvrstiti patcheve za wireless driver u trunk iz nekog razloga??

tako da je zamjena primary bootloadera puno zafrkancije, dok ovdje imaš gotove image koje flashas i sve radi
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 19:44   #127
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 728
Ovo sa img iz trunka i za zamjenu staviti cu gore na wiki jedan dan taj img koji je kako spada, a i ono za wlan biti ce patchevi samo nesto treba prije rjesiti i biti ce mac adresa random i sx763 boardid forced tako da nece imati veze dal je img za trunk ili ne, raditi ce.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 20:00   #128
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Ja opet gnjavim... Maxtv?
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 20:13   #129
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 728
Na dd-wrt pod internet opcijama nema za odabrati multi vpi/vci, ali se mislim moze nekako u shell dodati kao jos jedan interface sa vpi/vci od maxtv i onda bridge izmedju njega i vlan porta(ima tamo negdje se moze vlan definirati za svaki port, samo sta je moguce da je port 1 pod 4 a 4 pod 1, tj zamjenjeni su).
Jos prije koji tjedan je dd-wrt developer rekao da ce pogledati to za multiple vpi/vci al nista jos nema.

Na openwrt se moze odmah u web dodati vpi/vci i vlan za port x.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 20:21   #130
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Čekaj, da prijeđem na openwrt maxtv bi mi radio? Jel uopće mogu prijeći sada kad sam na dd-wrtu?
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.02.2012., 21:01   #131
allidea
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: tu
Postovi: 29
OK, ja očito nešto krivo radim. Kad odem u Status -> WAN i kliknem Connect ne konektira se, a vidim status linije.

Evo screenshota mojih postavki http://i1073.photobucket.com/albums/...idea/Snap1.png (naravno da se ne vide user/pass, ali su kod mene upisani).

Molim pomoć. Hvala.

ps.
Linija je ok, jer mi otključani sx763 radi bez problema.
allidea je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 21:15   #132
daki
amigo
Moj komp
 
daki's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: VG
Postovi: 126
Citiraj:
Kod dd-wrt je isto bitno ako se koristi adsl da pod advanced opcijama gdje se namjesta vpi/vci namjestite payload type na bridged, inace nece raditi pppoe.
daki je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2012., 14:25   #133
allidea
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: tu
Postovi: 29
Hvala na savjetu, sada radi.

zanima me još samo jedna stvar - da li je normalno da lampica os wlana svijetli iako je wlan ugašen?

Zadnje izmijenjeno od: allidea. 13.02.2012. u 14:38.
allidea je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2012., 20:05   #134
mismas
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
proradio sa adapterom i sve ok ali kad sam dosao do onog dijela gdje preko web servera trebam upucat openwrt ili ddwrt stane i dalje neide. sta mi je ciniti ljudi dragi? pomozite i meni i mom routeru. please!!!
mislim nisam ga jos ubio ali kako je krenulo mislim da cu ga pokopat u reciklazni kontejner. hehehehe . hvala za pomoc!!!!!

bas sam nestrpljiv
ali sam uporan i cekat cu pomoc!!!!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.02.2012. u 08:41.
mismas je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2012., 21:06   #135
grga11
Premium
 
grga11's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 81
deaktiviraj antivirus ako imas, pa ponovo u failsafe...

da li ti na failsafe web-serveru izbaci poruku da se router flasha i da ce se sam rebootat?

sx763 openwrt Pitanje:
jel moguce za wan konekciju definirati QoS class i PCR parametre?
Koliko sam vidio u web-gui to nema. Jel moze iz shell-a ili slično?
Da li postoji tip konekcije RFC 1483 bridged (mer) ?
OpenWrt puno bolji od dd. (bar meni).

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.02.2012. u 08:44.
grga11 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2012., 21:43   #136
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Nadam se poboljšanoj verziji dd-wrt-a. Ovo za sada radi poprilično nestabilno. Promjenio sam Wireless Network Mode i izgubio sam wan konekciju. Ima još takvih bubica za koje se nadam da će biti otklonjene (uz dodanu podršku za IPTV). Inače, stvar je super zanimljiva samo ju treba ispolirati.
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2012., 22:54   #137
mismas
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
e ovako!! deaktiviran antivirus, pa na kraju i deinstaliran ali nista. kad dodjem do dijela failsafe i odredim mjesto od kud da ide i potvrdim , jednostavno samo kao da krene na pola sekunde i stane ali ni na trenutak mi ne pokaze nikakvu poruku osim da veza kao da je pukla, mada dole na ikonici pise da nije pukla i tako stoji 2h. nemam pojma sto je

da samo napomenem probao i sa win7 i sa xp pro sp 2 na laptopu ali isto mozda nisam nesto skinuo sto treba i instalirao! nemam pojma. poslije toga sam uzeo dlink G-684T i na njega stavio openwrt i divim se
hehehe! ali mislim da nije ni sluga ovom sx763.
od kuda skinem webserver i kako da ga podesim?

hvala rijesio sam adapter!!!!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.02.2012. u 08:48. Razlog: Kontroliraj se, pročitaj pravila, bez duplih postova . . .
mismas je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 10:03   #138
mskvorc
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
@mismas

U kojem browseru si radio upload?
Meni je isti problem bio s IE, ali je u Firefoxu prošlo iz prve.
mskvorc je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 12:36   #139
mismas
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
evo krenulo je!!!1 VELIKO HVALA !!!! napisao mi je ovo: "the system is now trying to flash .if there is a problem, the leds will start to blink. after a successful update the box will rebot." pocela je lampica blinkat ali je stala i sad samo svijetli. tako stoji vec 10 min , treba li cekati dalje? ili da probam ponovo?
i na kraju da pitam gdje skinuti i kako ga instalirati i podesiti WinSCP? stvarno sam slab sa znanjem ali imam volju za izvoz!!! hvala!!!!
samo da napomenem! evo upravo sam usao u openwrt i uzivam. stvarno ima svega i svacega . bas je super idem malo istrazivati. u svakom slucaju hvala!!!!

Zadnje izmijenjeno od: mismas. 14.02.2012. u 12:53.
mismas je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 12:53   #140
grga11
Premium
 
grga11's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 81
Router ce se sam rebootat kad zavrsi flash. Kad se reboota odeš ukucas u browser 192.168.1.1 i to bi trebalo bit to.

WinSCP progooglaj sve pise...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.02.2012. u 15:04.
grga11 je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 13:27   #141
mismas
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
e hvala grga11!!

evo sad gledam kako da ga prebacim u client mode
na 30 m kabla na krov zgrade da se spojim sa frendom!!! ako budem imao problema javim se . opasno je dobra stvar!!!!
mismas je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 21:54   #142
mismas
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
@mismas
bas mi neide nesto konfiguriranje!!! kako da povezem se na drugi router preko wlana koji je spojen nan net i koji radi odlicno? zelim ovaj novo peceni sx763 sa openwrt-om koji na 2 katu povezati na taj koji je na netu , tako i da na drugom katu ima mrezu sa netom ili bar da se na njega vezem mreznim kablom. imali tko da mi pomogne?!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.02.2012. u 14:47.
mismas je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 22:41   #143
grga11
Premium
 
grga11's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 81
Network>WiFi> pa onda scan. Kad nađe mrežu upišeš podatke (network key, etc..) i Save&Apply, nakon toga router stvori novi wlan interface (default wwlan). Onda odeš Network>"wwlan" i pod physical connection ili sl. dodas bridge wwlan>vlan1eth.0.1. Tako nekako je meni proradilo. Vjerovatno nisam točno napisao imena interfacea, al u globalu bi to trebalo bit to...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.02.2012. u 14:46.
grga11 je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 12:15   #144
mismas
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
dali netko zna ako je probao dd-wrt xs763, kako se bezicno spojit na udaljeni router koji je spojen na net . nikako nemogu naci onaj scan. ako moze neko nabacit neke uputice !!! hvala!!!!

evo uspio sam uz pomoc ovog video tutorial-a!
http://www.youtube.com/watch?v=Ud-Hq3kgvk4

Zadnje izmijenjeno od: mismas. 15.02.2012. u 15:16.
mismas je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 15:12   #145
uncut
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Split
Postovi: 58
Citiraj:
Autor mismas Pregled postova
dali netko zna ako je probao dd-wrt xs763, kako se bezicno spojit na udaljeni router koji je spojen na net . nikako nemogu naci onaj scan. ako moze neko nabacit neke uputice !!! hvala!!!!
Odes u status/diag pa u WiFi i tamo imas WiFi scan...

Zadnje izmijenjeno od: uncut. 16.02.2012. u 10:19. Razlog: tipfeler
uncut je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 15:35   #146
mismas
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
e hvala ti puno!!!
mismas je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 16:47   #147
grga11
Premium
 
grga11's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 81
Citiraj:
Autor mismas Pregled postova
dali netko zna ako je probao dd-wrt xs763, kako se bezicno spojit na udaljeni router koji je spojen na net . nikako nemogu naci onaj scan. ako moze neko nabacit neke uputice !!! hvala!!!!

evo uspio sam uz pomoc ovog video tutorial-a!
http://www.youtube.com/watch?v=Ud-Hq3kgvk4
ja tebi napisao za openwrt, sorry...
grga11 je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 20:04   #148
Pacifist
Registered User
Moj komp
 
Pacifist's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Outer ring, Seventh Circle, Hell
Postovi: 28
Kad malo dođem k sebi,
napisat ću triler o mojem druženju sa Openwrt-om,
naslov istog će biti "Openwrt ga nije volio"

Uglavnom, nikako nisam uspio dići pppoe sa sx763, iako sam uredno mogao podići sa kompa konekciju, preko Thomsona 706wl Speedtouch koji je u bridge modu (Amis provider).

Znam, znam, da sam ja negdje radio grešku, ali toliko puta sam već editirao /etc/config/network da bi i random lupanjem po tipkovnici već trebao pogoditi ispravnu konfiguraciju, međutim čorak, ito najopasniji mogući čorak, neven čorak
(Disclaimer:Mr. Neven if you ever read this, i was just kidding

Uglavnom danas flashao ddwrt i nakon par minuta upoznavanja prodejstvovalo

And as allways, have nice day.
Pacifist je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2012., 19:34   #149
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Probao sam maloprije staviti Zyxel P660HW-T3 i pppoe pass through i onda siemensa iza ali nikako ne dobijem konekciju van (sa siemensa). U koji port trebam ubosti lan kabel iz zyxela u siemens? Kad pogledam status zyxela koje je podošen za pass through - on ima public ip adresu (wan). Meni se to nekako ne čini normalno. Uostalom, jel na siemensu trebam nešto dodatno podesiti uz uobičajene pppoe postavke?
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2012., 21:25   #150
grga11
Premium
 
grga11's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 81
Citiraj:
Autor Friday Pregled postova
Probao sam maloprije staviti Zyxel P660HW-T3 i pppoe pass through i onda siemensa iza ali nikako ne dobijem konekciju van (sa siemensa). U koji port trebam ubosti lan kabel iz zyxela u siemens? Kad pogledam status zyxela koje je podošen za pass through - on ima public ip adresu (wan). Meni se to nekako ne čini normalno. Uostalom, jel na siemensu trebam nešto dodatno podesiti uz uobičajene pppoe postavke?
Koji img ti je na siemensu?
grga11 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na