Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.09.2019., 13:07   #421
bg_4_l
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 535
Citiraj:
Autor brain_fart Pregled postova
tudum sam za wifi, tak da molim savjet. imam a1 sa 150mbit (ruter je tehnicolor bnetov standardni), al kak sam premjestio stol, komp se više nikako ne može spajati prek kabla (doduše udaljenost između rutera i kompa je 2m), kaj je rezultiralo problemom, naravno

kupio sam mini usb adapter tp link wn725n, al je bed kaj je veza dosta spora, barem u odnosu na onu kakva je bila prek kabla

pretpostavljam da je problem u adapteru? može li preporuka boljeg adaptera? ne mora nužno biti usb, dapače, može i kartica
Ako taj Technicolor podržava i 5GHz Wifi (a vjerojatno da), onda bi ti bilo mudro nabaviti adapter koji isto podržava 5 GHz, jer omogućuje veće brzine na malim udaljenostima (kao što je kod tebe - bez prepreka), plus ima puno više kanala u 5 GHz spektru, pa su manje šanse da imaš smetnje od susjeda. Provjeri za početak na kojem kanalu si sad (imaš Wifi analyzer appova kolko hoćeš za Android), i promijeni na routeru ako možeš na kanal s najmanje smetnji (1,6 ili 11). Ako to ne pomogne kupiti bolji adapter. Po mom osobnom iskustvu ovi 802.11n adapteri koji podržavaju nazivno 150 Mbit/s u realnosti obično daju pola u dobrim uvjetima, pa uzmi i to u obzir.
bg_4_l je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 13:12   #422
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 215
mladići, ima li AirTies korisnika i kako i koliko ste zadovoljni radom mesh wifi sistema?
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 15:01   #423
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,338
@brain_fart & bg_4_l
Bolji info za Bnet Tehnicolor TC7200 ćete naći u temi o tom uređaju tj. Bnet temi.
Poznato je da je TC7200 nestabilan ako se prebaci da radi na 5 Ghz (može raditi 2.4 ili 5 Ghz, ne oboje istovremeno).
Isto tako radijus pokrivanja je "kakav je" zbog internih antena.
Ako se želi 5 Ghz bolje dodati svoj AP / Router koji ga ima.

S druge strane kupio si mikro igračku od WiFi kartice i očekuješ da će ona dobro raditi ... očito to nije slučaj.

A da ipak nađeš način da nekao / nekuda provućeš Lan kabel dovoljne dužine ?
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 23.09.2019., 19:50   #424
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,756
ako je netko slagao ubiquiti airmax ac uređaje - podržavaju li oni compliance test način rada?
iz M serije su to s određenom verzijom softvera izbacili, a ako ovo pitanje postavim na ubnt forumu, izbrišu temu prije nego itko uspije odgovoriti.



tnx

stvar je da jedino ovako se DFS i radar detection mogu ugasiti, odnosno u ovom modu nisu aktivni. mikrotik i dalje podržava superchannel na AC uređajima, ali njihova propusnost nije na razini ubiquitija.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2020., 21:23   #425
KillerLoop2807
motion graphics freak
Moj komp
 
KillerLoop2807's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Kutina
Postovi: 127
WiFi brzina problem

Pozdrav,

Problem - Aorus Z390 Pro WiFi spojena na Huawei hg8245q2 preko 5G mreže ide samo do 200 Mbps.

Ugovorena brzina je 500 Mbps koju uredno dobivam na drugom kompu preko kabla.

Komp je tri-četiri metra od rutera, skoro pa optička vidljivost.

Na mobitelu speedtest isto daje do 200 Mbps.

Zovem A1, žena mi kaže da si kupim pojačivač signala...
KillerLoop2807 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2020., 21:25   #426
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,282
i to imas, na kompu na kablu
na wifi .. zaboravi
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2020., 21:28   #427
KillerLoop2807
motion graphics freak
Moj komp
 
KillerLoop2807's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Kutina
Postovi: 127
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
i to imas, na kompu na kablu
na wifi .. zaboravi
Zašto ako je,kako čitam, 802.11ac real world brzina od cca 200 Mbps do 1Gbps?
KillerLoop2807 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2020., 21:39   #428
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,756
real world brzina ac-a je od nula do gbit.

koja ti je specifikacija routera? koliko mimo streamova i koja širina kanala?
koja ti je specifikacija matične, isto pitanje kao gore?
na koliko ti se windowsi sinkroniziraju sada?

200mbit zvuči ok za "skoro pa optička vidljivost". da imaš optičku vidljivost vjerojatno bi išlo 300mbita.
ps provider nije dužan isporučivati ugovorenu brzinu preko wifija, samo preko kabela. temu smo prožvalali puno puta, dobiješ njesra od routera za džabe, ako trebaš više / bolje / brže kupi bolji router ili ga unajmi od providera (t-com npr za 25kn mjesečno daje odličan fritzbox koji je top router, a za džabe dobiješ speedport).
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2020., 21:46   #429
KillerLoop2807
motion graphics freak
Moj komp
 
KillerLoop2807's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Kutina
Postovi: 127
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
real world brzina ac-a je od nula do gbit.

ps provider nije dužan isporučivati ugovorenu brzinu preko wifija, samo preko kabela. temu smo prožvalali puno puta, dobiješ njesra od routera za džabe, ako trebaš više / bolje / brže kupi bolji router ili ga unajmi od providera (t-com npr za 25kn mjesečno daje odličan fritzbox koji je top router, a za džabe dobiješ speedport).
Jasno mi je da nisu dužni isporučiti, samo bih volio znati zašto je tako sporo ako bi teoretski trebalo brže.

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
koja ti je specifikacija routera? koliko mimo streamova i koja širina kanala?
koja ti je specifikacija matične, isto pitanje kao gore?
na koliko ti se windowsi sinkroniziraju sada?
Ovo kao da mi japanski pričaš...

Ova je matična: https://www.aorus.com/Z390-AORUS-PRO-WIFI-rev-10
KillerLoop2807 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2020., 07:54   #430
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 13,339
Zagušenost kanala + smetnje + loš ISP-ov router = nikad nemaš na wifi-u brzinu kakvu ti oni reklamiraju.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2020., 08:37   #431
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,114
sa t-komovim frizboxsom + dwa-192 ac1900 brzine:



što je otprilike malo manje od upola manje od deklarirane,to ti je jednostavno tako
dali će se sa wifi 6 nešto povećati stoji u zvijezdama
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2020., 10:25   #432
KillerLoop2807
motion graphics freak
Moj komp
 
KillerLoop2807's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Kutina
Postovi: 127
Jegiba onda, kog vraga se ku... sa turbo mega gigabitnim brzinama...

Baš sam se nadao riješiti kablova...
KillerLoop2807 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2020., 19:19   #433
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,756
Citiraj:
Autor KillerLoop2807 Pregled postova
Baš sam se nadao riješiti kablova...
treba ti JEDAN

wifi je drastično napredovao unatrag par godina (ne tako davno, 20mbita preko wifija je bio PLAFON), trebaš uzeti u obzir da je wifi na neki način "dodatna" usluga i kabel je kabel. nitko ti neće i ne može garantirati neku brzinu na wifiju.
danas wifi ide i 500mbita, ako to nije dovoljno za po doma...
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2020., 19:55   #434
KillerLoop2807
motion graphics freak
Moj komp
 
KillerLoop2807's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Kutina
Postovi: 127
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
treba ti JEDAN

wifi je drastično napredovao unatrag par godina (ne tako davno, 20mbita preko wifija je bio PLAFON), trebaš uzeti u obzir da je wifi na neki način "dodatna" usluga i kabel je kabel. nitko ti neće i ne može garantirati neku brzinu na wifiju.
danas wifi ide i 500mbita, ako to nije dovoljno za po doma...
E točno toliko mi treba, 500

A taj jedan kabel ide preko cijelog stana pa mi je zato trn u oku
KillerLoop2807 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2020., 20:23   #435
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,756
onda ćeš se morat isprsit i uzet neki bolji AP i dobro ga podesit.
tp-link c1200 je sad nekako "in" i tehnički bi morao progurat 500mbita, ali uzmi u obzir da mora bit na mjestu gdje ćeš ga vidit. čim imaš nešto, pa i drvena vrata, između njega i antenice od kompa, imaš pad brzine.

500mbit je velika brzina za wifi, i to ćeš dobit samo u idealnim uvjetima.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2020., 12:16   #436
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 7,112
Ja sad iz neba pa u rebra, koju bi wifi antenu preporucili ? Imam TP-LINK TL-WN822N, i to je tesko govno, nestabilno, ne pronalazi mreze i takve gluposti, sto uzeti a da ima jak prijem /domet ? Gledao sam Netgear Nighthawk, asus USB-AC68 i LINKSYS WUSB6300
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.

Zadnje izmijenjeno od: xulos. 18.05.2020. u 12:23.
xulos je online   Reply With Quote
Staro 18.05.2020., 12:54   #437
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,338
Ne znam kakva je situacija sa aktualnim / novijim "karticama",
nekako mi se čini da je većina šroteks.

Vezano za 822N, vjerojatno imaš V3 / V4 / V5 koji je kuku lele Realtek,
ako ti negdje "zapne ruka" za starije V1 / V2 koji je Atheros su ok.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 18.05.2020., 13:58   #438
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 7,112
Neznam sto je unutra ali je odron. A nis, morat cu kopat koji su ok ako netko prije tog ne odg.
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je online   Reply With Quote
Staro 18.05.2020., 14:19   #439
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 13,339
Ako ti išta znači, ja imam ASUS USB-AC51, isto nikako ne radi.

Koji puta upalim komp, uopće ju ne prepozna, WIFI puca dosta često, koji puta ne vidim druge mreže osim ove na koju sam spojen itd.

Tako da, nemoj ni tu.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2020., 20:38   #440
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,338
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Neznam sto je unutra ali je odron.
Vidi šta piše na naljepnici.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 19.05.2020., 16:40   #441
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 2,561
Pitanjce, da li je netko doma slagao sta na AX standardu.
Razmisljam da bi se mozda isprsio za neki router i PC adapter pa da zamjenim ovaj AC sistem koji imam. Malo je nestabilan za gaming (iako mi je bolji od powerline opcije koje sam prije koristio)

Mnogi hvale AX, zar je u real life uistinu toliko bolji od AC?
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2020., 20:01   #442
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp
 
Psycho's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka
Postovi: 956
AX nema smisla za kucnu uporabu za sada. osim ako nemas 50-100 IoT uredjaja po kuci i oko kuce te oko 4-5 deviceova po osobi u kucanstvu.
__________________
Psycho je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2020., 09:40   #443
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 940
Stječem dojam da neki ovdje smatraju WIFI kao unapređenje kućne mreže, a wifi je samo NUŽNO ZLO za pokretne uređaje kao smartfon, tablet i nekima laptop kad ga koriste umjesto za stolom, kao usisivač za krevet itd.
Jedina opcija bolja od žice je optika jer wifi je simplex veza podložna smetnjama i problemima sa dometom radi raznih prepreka te NIJE stabilna veza niti će biti ni sa AC, AD, AX modulacijama.
Ne razumijem one koji na igraćim desktopima hoće wifi

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.05.2020. u 09:57.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2020., 10:02   #444
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,338
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
laptop kad ga koriste ... kao usisivač za krevet
Haha. Jeli ta izjava prije ili posli kave ?

A kad je "teško" vući / uštekat žicu i nisi cool
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 20.05.2020., 11:14   #445
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 940
..to je iza kave, a što drugo reć kad ti donesu laptop na čišćenje a on pun kovrđavih dlačica ...
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2020., 13:06   #446
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 2,561
Eh nema smisla. Imam 150/15 vezu, i igra dosta bolje radi preko wifia (AC) nego powerlinea. Speedtest bar 3 - 5 puta brzi.

Hbg ne mogu svi zicu potegnuti gdje im se hoće.

Nazalost, s obzirom da sam u neboderu od 16 katova, ne cudi me da se tu i tamo zaguzuje veza smetnjama, nije strašno ali se tu i tamo osjeti.

E sad, ako je netko probao AX, mene samo zanima kakav je u usporedbi s AC , sta kazu nasi PCekspertovci ljudi iz prve ruke.

Ove fore nuzno zlo itd, ... ccc
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2020., 13:36   #447
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 940
Što se wifi smetnji tiče ista je stvar sa bilo kojom modulacijom (a,b,g,n,ac,ax) , bitna je radna frekvencija tj. kanal da nije pun korisnika.
Modulacija samo mjenja max brzinu.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2020., 10:53   #448
duggi
Premium
Moj komp
 
duggi's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 473
Trebao bi preporuku za access point do 300kn, kako je ISP-ov router dosta loš (Thompson) te je wifi loš u većem dijelu stana ,a igranje muka.

Gledam Archer c6 ili ima kaj bolje za tu lovu?

EDIT: uzeo mi 4A router i sve radi za 5.... ping pao sa 90-200 na 5-10....svi geđeti idu do 90,prije je to bio samo san... 165kn -)

Zadnje izmijenjeno od: duggi. 20.08.2020. u 22:42.
duggi je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2020., 15:27   #449
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,282
kupiš ovaj i prst u uho


https://www.smartus.hr/xiaomi-mi-wif...jeli-1449.html


ja jedan ovdje na njuskalo ubo .. rastura naspram mikrotika


ipak je 6 dbi antenica jača od 2dbi


šteta da mikrotik nema nešto sa 6 dbi .. indoor
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2020., 11:53   #450
android-split
Premium
 
android-split's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Split
Postovi: 815
Molim premještanje ako je potrebno
Hvala
Nedavno sam dobio optiku. I kad sam radio struju u stanu napravili smo rupu u zidu gdje smo stavili tcom ruter. E sad, 5ghz mi ne obuhvaca cijeli stan. Znaci trebam neki repeater koji ce mi proširit tu 5ghz mrežu. Jel netko ima neki OK, a pristupacne cijene?

https://www.chipoteka.hr/artik...alb...int-6129273174

Hvala

Poslano sa mog SM-G970F koristeći Tapatalk
android-split je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na