|
11.06.2024., 18:27 | #1 |
digi-media.org
Datum registracije: Aug 2008
|
(riješeno) Bluetooth adapter za PC za PS4 joystick
Imam jedan problem koje me muči već poduže vrijeme.Ispitao sam moj problem do sada kroz neke izvore , i nisam mogao doći do konkretnog rješenja. Dakle ono što meni treba je validan i u potpunosti kompatibilan bluetooth adapter za PC , na kojeg bi se spojio bežično sa mojim PS4 kontrolerom. I da kad se spojim na isti , da istovremeno istog prepoznaje i steam , te isto tako DS4 windows program za PC.Dakle , da ih prepoznaje kao ps4 kontroler Konkretno moj PC tj. matična nažalost ne podržavaju bluetooth.Zato mi i treba savjet gdje kupiti i ako je uopće moguće se spojiti bežično na PC sa PS4 kontrolerom ako nemam bluetooth a da istog prepoznaje kao ps4 kontroler. Imam onaj kabel od ps4 kontrolera , i kad isti spojim preko usb utora na pc ... steam i DS4 windows program ga prepoznaju kao da je ps4 kontroler i u tom slučaju sve radi kako bi i trebalo.Ali to naravno nije bežično. Kupio sam 8bitdo usb wireless adapter.I kad se preko istog spojim sa PS4 kontrolerom na PC bežično .. u tom slučaju ga steam prepoznaje kao 8bitdo receiver .. i on onda nema funkciju touchpada te nema sve funkcije ps4 kontolera.Mada stvarno radi i može ga se koristiti .. ali jednostavno kao što rekoh ne koristi sve funkcije ps4 kontolera .. I u tom slučaju ga DS4 windows program ne prepoznaje.A i kad sam kasnije tek nakon kupnje pročitao razne dokumente sa njihove web stranice .. vidio sam da taj njihov receiver stvarno ne podržava touchpad i još poneku opciju od ps4 kontrolera nažalost. E sad , ako kupim ovo sa linka ... da li bi mi ovako nešto pomoglo .. ili možda ima i nekih drugih alternativnih ideja od vas a da bi prepoznale ps4 kontroler kao ps4 kontroler kad se spojim bežično kroz neki bluetooth receiver ? https://www.amazon.com/AOJAKI-Blueto...zcF9hdGY&psc=1 Zadnje izmijenjeno od: ludiboris. 11.06.2024. u 18:37. |
11.06.2024., 18:41 | #2 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
https://www.instar-informatika.hr/bl.../8505/product/ Imam ovaj godinama vec i radi ko sat za identicnu namjenu koju zelis, ds4windows i igre. Ustekan u usb port u dnu monitora, jedva vidljiv. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
Oglas
|
|
11.06.2024., 18:51 | #3 | |
digi-media.org
|
Citiraj:
Stvarno radi bežično a da ga prepoznaje u DS4windows programu .. i na steamu kao ps4 kontroler? Jako mi je bitno da ga i na steamu prepoznaje kao ps4 kontroler pošto samo preko steama igram. Ako je tako .. onda ga naručujem istog trena. p.s. Mislim da tvoja matična ima neke malo bolje funkcije u vezi kompatibilnosti sa bluetooth uređajima .. Ne znam sad koliko bi to moglo imati razlika sa kompatibilnosti sa tim uređajem .. u odnosu na ovu moju gigabyte b450 aorus elite.Ako je to uopce relevantno u tom slučaju. |
|
11.06.2024., 19:36 | #4 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Potpisujem. Isti adapter koristim, samo treba DS4windows ispravno konfigurirati i DS4 se prepoznaje kao xbox kontroler.
11.06.2024., 21:28 | #5 |
laser
|
To sredis u postavkama da ga prepoznaje ko ds4 a ne xbox. Ne znan kako tocno da provjerin je li radi sa steamom, ako imas nacin reci pa provjerim. Dok je gamepad upaljen, ps botun mi launcha steam. Nema veze s mojom maticnom jer ona ima zbugan bluetooth, zato sam i kupia ovaj adapter. Sent from my iPhone using Tapatalk |
12.06.2024., 00:11 | #6 | |
digi-media.org
|
Citiraj:
Ajd evo ako možeš provjeriti za steam bio bi zahvalan. A mislim na to da kad si spojen bežično sa ps4 kontrolerom na pc , i onda ideš u steam - settings - controller ... Ako ti tamo piše ps4 controller. Jer ja preko ovog 8bitdo controllera mogu dobiti bezicno da mi se prikazuje kao nintendo kontroler , kao xbox controller ili kao 8bitdo receiver. Ako ga ne prikazuje kao ps4 kontroler u steamu (baš tako) , onda nece imati sve funkcije ps4 kontrolera .. počevši od ps4 touchpada. Dakle , žičano mi se prikazuje kako treba full kao da je ps4 sa svim funkcijama... Bezicno radi isto .. ali ga nikako ne prepoznaje kao ps4 kontroler i u tom slucaju ne rade sve funkcije kao da je ps4 kontroler. |
|
12.06.2024., 12:19 | #9 |
laser
|
Ne moze bit sparen na dva uredaja odjednom, logicno, tako da kad ga sparis sa pc-em morat ces ga sparit ponovno sa ps4 kad ga budes htio tamo koristiti. Sent from my iPhone using Tapatalk |
12.06.2024., 12:26 | #10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
e to sam i mislio. ali ne moram ga prvo odspojiti od PSa da bi ga mogao spojiti s PCom? ak sam dobro shvatio ovako ga spajam s pcom While pressing and holding the SHARE button, press and hold the PS button until the light bar flashes. a kad ga hocu opet koristit na PSu samo spojim s kablom? Zadnje izmijenjeno od: Zeryx. 12.06.2024. u 12:33. |
|
|
Oglas
|
|
12.06.2024., 12:34 | #11 |
digi-media.org
|
|
12.06.2024., 12:34 | #12 | |
laser
|
Citiraj:
Za nazd na ps4 mislim da je potreban kabel da ga spairas i onda dalje standardno bezicno. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
18.06.2024., 13:03 | #14 |
digi-media.org
|
Evo samo update na ovu temu. Stigao mi je navedeni bluetooth adapter. Radi ko urica , sve kako treba.Dakle bežično ga prepoznaje i DS4windows program , i steam ga prepoznaje kao ps4 kontroler sa svim funkcijama. Sve je jako lako konfigurirati .. bez nekih muka. Prilikom stavljanja tog bluetooth adaptera u slobodan usb utor na vašem pc-u , samo se ide pod add new bluetooth device , na kontroleru se pritisne kombinacija gumbova share + ps button i odmah ga prepoznaje. |
09.08.2024., 20:19 | #15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
Evo i ja uzeo na aliju Ugreen bluetooth 5.4 adapter. Radi ok. U Steamu isto ok. Zadnje izmijenjeno od: frezer. 17.08.2024. u 21:43. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|