Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.10.2024., 10:38   #2071
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Porez možeš smanjiti tako da imaš dva ugovora. Jedan o kupoprodaji nekretnine a drugi složiš o kupoprodaji namještaja - to je nama prošlo bez beda. Tako da smanjiš onda "glavni ugovor" na koji porezna sjeda... Malo se poigraj
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 10:38   #2072
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Odgovor na treće pitanje je da je jedan poznanik uspio prebaciti APN sa stana na kuću uz malo natezanja i papirologije i uz pomoć financijskog savjetnika, tako da očito sve se može samo treba biti uporan...
Ok, zvati ću PRO grupu.

Hvala na ovome.

Ima nade znači, ne vraća mi se 5k EUR.

Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Porez možeš smanjiti tako da imaš dva ugovora. Jedan o kupoprodaji nekretnine a drugi složiš o kupoprodaji namještaja - to je nama prošlo bez beda. Tako da smanjiš onda "glavni ugovor" na koji porezna sjeda... Malo se poigraj
Ali generalno, nema više oslobođenja (osim nekih izvanrednih situacija), ne?

Mogu ga smanjiti za neku cifru, ali ga moram platiti.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 14.10.2024. u 10:47.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 10:52   #2073
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Pozdrav.

U procesu sam kupnje kuće.

Kuća nije novogradnja, ali je blizu toga. Kupujem od privatne osobe, kuća je stara manje od 2 godine i procjenjena na jako puno novaca. Pa zato imam par pitanja.

1. Porez ne mogu izbjeći, jel tako? Porez bi mi bio preko 10k EUR. :/

Hvala

Mozes smanjiti iznos na kupoprodajnom ugovoru i dio novca dati u cashu, ako druga strana to želi prihvatiti.

Citiraj:
Ali generalno, nema više oslobođenja (osim nekih izvanrednih situacija), ne?

Mogu ga smanjiti za neku cifru, ali ga moram platiti.
Porez je 3%, i ne mozes pobjeći od toga.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 11:36   #2074
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Samo ako slučajno bude ispod tržišne cijene za koju porezna odredi da je tržišna poslat će mu razliku poreza. Nama je nakon nekih godinu, godinu i pol došlo da još 1500 eura poreza trebamo platit radi te razlike.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 11:42   #2075
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Samo ako slučajno bude ispod tržišne cijene za koju porezna odredi da je tržišna poslat će mu razliku poreza. Nama je nakon nekih godinu, godinu i pol došlo da još 1500 eura poreza trebamo platit radi te razlike.
Nek mu netko tko ima agenciju za nekretnine ili neki geometar/vještak građevinske struke koji ima pristup sustavu od porezne uprave pogleda cijene kuća u blizini koje su se prodale, pa neka prilagodi po tome.
Realno, svi smanjuju cijene malo.
Naravno, ne mozes biti lud staviti cijenu 1000 e/m2 ako je u sustavu porezne upisano 3000 e/m2

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Staro 14.10.2024., 12:32   #2076
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Česti su slučaejvi dodatne naplate poreza, zato se i dobije kako na papiru fino piše privremeno porezno rješenje.

A Pro grupu koja sve resurse troši očito samo na oglašavanje i samohvaljenje na FB ne bi više preporučio ni najgorem neprijatelju. Ja sam ih kontaktirao i nisu prstom makli. Da pojednostavim, oni čekaju relativno naivnije ljude jer su oni u osnovi isto što i agenti za prodaju nekretnine.
Pa kako kad im banke plaćaju?! A ne ja kao netko ko diže kredit.... pa tako što će sve učiniti da vas nagovore na banku koja njima paše tj koja daje najbolju proviziju.

Više ljudi se žalilo na njih za ovaj pricnip rada ili nerada, ako skuže da se stranka ipak malo više kuži u financije, preciznije ako nije poptuna bedasta ljenoba i da joj se dignut dupe i prošetat do 2-3 banke, onda sve pada u vodu.

Troškovi prepisa HEP brojila i slično su nepostojeći. Da se sredit u doslovno par H, ovisno jedino o pripremljenosti i gužvi na šalteru, te naravno najviše o raspoloženju teta na šalterima taj dan.

Sretno!
Staro 14.10.2024., 12:52   #2077
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Pozdrav.

U procesu sam kupnje kuće.

Kuća nije novogradnja, ali je blizu toga. Kupujem od privatne osobe, kuća je stara manje od 2 godine i procjenjena na jako puno novaca. Pa zato imam par pitanja.

1. Porez ne mogu izbjeći, jel tako? Porez bi mi bio preko 10k EUR. :/
2. Koji su dodatni troškovi kupnje osim klasičnog prepisa režija na mene, promjena dokumenata itd.
3. Što se APN-a tiče, jel postoji mogućnost da ga ne vraćam? Imam još 2 godine APN, prelazim iz stana na kuću, ali nisam "povećao" obitelj. Ali planiramo uskoro. Jel moguće da će prihvatiti takav stav?

Hvala
1. Ako kupuješ od privatne osobe, porez je 3%.
2. Sastavljanje ugovora (ako nemaš već neku šprancu), ovjera kod javnog bilježnika (običan potpis i kopije tako da to nije puno), trošak transakcije (zanemariv ako je u HR ili EU, ali veći ako je npr. Srbija ili BiH) i vrijeme potrebno da se prebace režije na tebe kao novog vlasnika.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 15:03   #2078
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Yup. Gradi GIP Pionir koliko mi je poznato. Tamo je odletio krov sa zgrade prošle godine u onoj oluji pa se lijepo vidjelo kako su štedjeli na ankerima za krov i daskama. Nisu ni u potresu spektakularno prošli. Bilo je puknute žbuke iznutra već na prvim katovima.

Svako malo ostaju bez tople vode zbog puknutih cijevi ali i bez struje jer se mreža u kvartu nije proširivala pa kada ostanu bez grijanja svi upale klime pa izgori trafostanica. A nema plina. Hladno ti je, u mraku si i ne možeš si ništa skuhati. Ljudi su si pokupovali roštilje na plinsku bocu i ugljen i stavili na terase baš za te situacije.

Kvart je pun betona s vrlo malo zelenila, dalekovod prolazi blizu, CIOS ponekad smrdi (nekad se i “slučajno” zapali) a gužvetine u špici su koma.

Grad do jučer nije ništa ulagao u infrastrukturu tog kvarta jer Bandić tamo nije dobivao glasove. Bila je hrpa nesreća zbog nedostatka semafora, na periode skoro svakodnevno. Jednoj sam posvjedočio.

U planovima je novi vrtić ali sumnjam da će primiti dovoljno klinaca za sve te mlade obitelji tamo. Lokalna pošta izgara od posla. Tisuće obitelji su se doselile a pošta niti jedna nova.

Cijena kvadrata: prava sitnica s obzirom na sve navedeno.

Samo za info. Navalite!

Nije tak kak si opisal, preuveličavaš stvari
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2024., 21:36   #2079
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Ovo je zanimljivo a ima i smisla. Nekretnina je nekretnina a sve ostalo (naročito pokretnina) nije nekretnina
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je online   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 10:49   #2080
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Ma ima milion solucija ali onaj koji meni odgovara najviše, da ne platim taj porez, nije solucija.

Tako da, vidjet ću što mogu.

Porez se plaća na ugovorenu cijenu ili na procjenjenu cijenu kuće?

Npr. kuća je procjenjena na 400k, na ugovoru će pisati 325k.

Što nije nikakva packa ili mazanje očiju, kuća realno vrijedi 400k, ali se ne može dobiti za nju tu lova zbog više razloga, svi relevantni i realni.
Staro 16.10.2024., 11:05   #2081
Colop
Premium

Citiraj:
Ma ima milion solucija ali onaj koji meni odgovara najviše, da ne platim taj porez, nije solucija.

Tako da, vidjet ću što mogu.

Porez se plaća na ugovorenu cijenu ili na procjenjenu cijenu kuće?

Npr. kuća je procjenjena na 400k, na ugovoru će pisati 325k.

Što nije nikakva packa ili mazanje očiju, kuća realno vrijedi 400k, ali se ne može dobiti za nju tu lova zbog više razloga, svi relevantni i realni.
Ugovorenu cijenu, ali se može desiti da ti porezna uprava lupi višu cijenu jer smatraju da si umanjio cijenu.

Staro 16.10.2024., 14:09   #2082
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
Nemožeš puno smuljati jer porezna ima realizirane cijene i ako odstupaš previše procijenit će sami vrijednost i na to ti lupiti PNN
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 14:37   #2083
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Koja glupost.

Znači, karikiram, imam dobrog frenda, dobrostojećeg. Odluči meni pomoći i prodati kuću koja vrijedi 100% više, znači umjesto 300k, meni proda za 150k.

I sad dođe porezna i kaže, mi želimo više novaca...
Staro 16.10.2024., 14:45   #2084
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Tak nešto sam ja imao slučaj
Kupovao sam od 5 suvlasnika, neki su htjeli više neki manje za svoj (isti) udio.
Porezna poslala da ne vjeruje svemu tome, tražili su dokaze, fotografije itd
Staro 16.10.2024., 14:50   #2085
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Citiraj:
Koja glupost.

Znači, karikiram, imam dobrog frenda, dobrostojećeg. Odluči meni pomoći i prodati kuću koja vrijedi 100% više, znači umjesto 300k, meni proda za 150k.

Da, jer je osnovica za obračun poreza tržišna vrijednost a ne vrijednost koja je plaćena.
I onda pošto Porezna ima uvid u realizirane cijene u cijeloj RH će uzeti neki prosjek u tvom kvartu/blizini i tako utvrditi realnu cijenu.

Sve je to lijepo opisano u Poglavlju III Zakona o porezu na promet nekretnina
Staro 16.10.2024., 15:13   #2086
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kupovao gradilište i stavili simboličnu cijenuna ugovor. Na nju platio porez. Nakon 2 godine se javi porezna i želi još love tj. skoro su u cent znali koliko sam dao za gradilište
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 15:18   #2087
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Zato se zove privremeno porezno rješenje, i imaju "samo" 6 godina da izdaju novo rješenje ili privremeno postaje konačno.

Nema šanse da zamuljaš puno
Staro 16.10.2024., 15:18   #2088
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Koja glupost.

Ukoliko je kuća ili stan u lošem stanju i platio si je manje nego je takav stan u susjedstvu, trebao bi nabaviti procjenu ovlaštenog vještaka (procjenitelja) i onda s tom procjenom odeš u poreznu i prema toj procjeni ti onda daju iznos poreza. Samo je procjena 250-300 eura ako se ne varam pa treba uzeti u obzir da li se to isplati. Ukoliko kupujete nekretninu na kredit, onda procjenu već imate i s njom odete u poreznu.
Takav sam slučaj imao i na taj način riješio.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 15:23   #2089
Colop
Premium

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Tak nešto sam ja imao slučaj
Kupovao sam od 5 suvlasnika, neki su htjeli više neki manje za svoj (isti) udio.
Porezna poslala da ne vjeruje svemu tome, tražili su dokaze, fotografije itd

Ista situacija.
Kupio sam nekretninu na super lokaciji, ali u ajme bože stanje.
Vlažilo u nekretnini, stanje nekretnine ajme.

Cijena sa ugovora stvarna cijena koja je stvarno isplaćena prethodnom vlasniku.
Isto mi bilo da dostavim slike jer nisu vjerovali cijeni.
Staro 16.10.2024., 17:28   #2090
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Ak se za kucu nemre dobit 400k onda ona realno ne vrijedi 400k
Realna vrijednost je ono po cemu je mozes prodat.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 21:27   #2091
mkey
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Ukoliko je kuća ili stan u lošem stanju i platio si je manje nego je takav stan u susjedstvu, trebao bi nabaviti procjenu ovlaštenog vještaka (procjenitelja) i onda s tom procjenom odeš u poreznu i prema toj procjeni ti onda daju iznos poreza. Samo je procjena 250-300 eura ako se ne varam pa treba uzeti u obzir da li se to isplati.
Ja sam imao sličnu situaciju kada sam kupova polovno vozilo. Po tablicama porezne je taj auto vrijedio skoro duplo više od onoga što sam ga platio. Lik na poreznoj mi je dao nekoliko brojeva procjenitelja, prvi koji mi se javio je bio na 5 minuta od mene, na jednoj od stanica za tehnički pregled vozila. Lik me bukvalno pitao koju cifru želim da "procijeni" i ja sam njegovu uslugu platio 200KN dok je poreza manje bilo 1000KN i to sve za cca 1 sat vremena. 4:1, to mi je uvjerljivo najbolja investicija u životu
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Staro 16.10.2024., 21:37   #2092
Lika091
Premium
Moj komp

Lika091's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Tko se prijavio za POS/APN Blato 2020 godine dobio je mail da li i dalje ima uvijete biti na listi ili je rijesio stanbeno pitanje sada nakon 4 godine. Ocito ce kreće u realizaciju projekta.

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk
Lika091 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 09:34   #2093
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Koja glupost.

Uopce nije glupost nego je zakonodavac predvidio da bi se ljudi kao ti radije jebali u guzicu nego platili.
A ovo da kuca realno vrijedi 400 ali ne moze dobit 400 zbog realnih razloga ahahah koji k je ta konstrukcija, sta je pjesnik htio rec? Osim onih tipicnih kafanskih baljezgarija "kako si dobio kucu za 100K manje nego vrijedi"?

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 19:57   #2094
mkey
Premium
Moj komp

> Uopce nije glupost nego je zakonodavac predvidio da bi se ljudi kao ti radije jebali u guzicu nego platili.

Ovo je jedna iznimno mocna izjava koju valja izdvojiti i na nju prikladno odgovoriti: idi ljubi guzicu velikom vodji, krkane.
Staro 18.10.2024., 20:43   #2095
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo vam sada prilike za zaradu sa ovim novim APN iznajmljivanjem, dio love dobiješ dmaho, a dio u nedefiniranom roku. Navali narode!
Staro 18.10.2024., 22:37   #2096
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Evo vam sada prilike za zaradu sa ovim novim APN iznajmljivanjem, dio love dobiješ dmaho, a dio u nedefiniranom roku. Navali narode!
A državi i njenim djelatnicima ne bi dao nacrtanu ovcu na zidu čuvat, a kamoli im povjeriti nekretninu

Staro 19.10.2024., 09:35   #2097
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Ne kužim taj dio, kako su to zamislili.
Daš SVOJU imovinu državi na neki rok i neku cifru, a ona ju iznajmljuje????

Daklem državi posjed nad nekretninom?

Pa jel stvarno će to netko napraviti, ili je to cilj neko zamagljivanje nečega?
Staro 19.10.2024., 10:39   #2098
Colop
Premium

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ne kužim taj dio, kako su to zamislili.
Daš SVOJU imovinu državi na neki rok i neku cifru, a ona ju iznajmljuje????

Daklem državi posjed nad nekretninom?

Pa jel stvarno će to netko napraviti, ili je to cilj neko zamagljivanje nečega?
Otprilike tako nekako su to zamislili.
Ti daš državi nekretninu na x godina u najam, i država ti x godina plaća mjesečni najam umjesto najmoprimca.
Vjerojatno se ne bi radilo o tržišnoj cijeni nego nekoj cijeni koju država procjeni.
Nakon toga država ti vraća stan.
Takve programe su imali i u Sloveniji, Poljskoj i Češkoj, ali su propali jer ljudi ne vjeruju državi

Staro 19.10.2024., 13:18   #2099
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Evo nađoh detalje:

"Tako će, primjerice, vlasnik stana od 65 kvadrata u Zagrebu koji potpiše ugovor na 6 godina dobiti nešto više od 42 tisuće eura. Prvu ratu dobit će odmah nakon potpisivanja ugovora, a druga rata bit će mu isplaćena tijekom ugovora. Visine rata još nisu definirane, ali prva rata sigurno neće biti manja od 50 posto, dodao je Bačić."

Daklem računa se na neku vrst pohlepe ljudi jer odmah dobiš u ovom primjeru 20 000eu.
Država će nešto zarađivati na najmu jer su njam da je u Zg baš svugdje 580eu prosječna cijena najma.

Hm, dobra fora, svaka čast
Staro 19.10.2024., 14:31   #2100
Colop
Premium

Mi trenutno iznajmljujemo stan sa parking mjestom od 35 m2 za 550 eura na Vrapču.
Ne znam baš koliko je matematika isplativa za zakupodavca

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno