|
26.08.2024., 19:09 | #1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
(riješeno) Smrzavanje i restartanje
Kanta iz potpisa, od kada je došla imam problem smrzavanja ili djelomičnog smrzavanja , ponekad mogu i mišem ići rstartati ponekad potpuno smrzne. No znalo se samo od sebe i restartati čini mi se najčešće ako stoji i ne radi se. Imam 78003dx i memoriju Kingstone (expo) no samo 5600 MHz dal je možda problem u postavkama BIOS-a jer nije na 6000MHz kupio bi bržu memoriju i zamjenio no tlači me skidanje hladnjaka jer je ispod njega i ne ide bez skidanja PC je složen po PS, i u igrmaa stabilan nema nikakvih problema dok se optereti, hladan i dr. Kako nema vidljivih grešaka u dumpu nemam pojma što bi moglo biti pa ako netko ima ideju no siguran sam da moram memoriju mjenjati pa može i preporuka Corsair 6000 MHz EXPO ? ili onaj Lexar sada hvale no nisam siguran dal je EXPO ... ili nešto treće. Znači imao sam prije dok sam mjenjao OS s AM4 na AM5 pokoje plavetnilo predpostavljam zbog drivera, no sada nema s time problema. Jedino ostaje OS problem , ima novi key stari ima svoj dal je moguće jer je isti OS da to stvara problem ? PS. Imam blagi osječaj da se Opera u cijeloj priči umješala jer se često ona smrzava , a ako je na vrime ugasim onda se OS ne smrzne, reinstalirao sam je potpuno i pobrisao sve Revo, ali isto se događa... čudno da browser može tako smrzavati OS
26.08.2024., 20:59 | #2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Vjerojatno je RAM u pitanju, po meni. Utvrđivanje će i tako zahtijevati vađenje i prebacivanje modula u nekoliko navrata. Vjerojatno je razumno početi s jednim resetom bios postavki na tvorničke uz eventualni upgrade biosa.
Oglas
|
|
26.08.2024., 21:51 | #3 |
Premium
|
Bios je najnoviji kao i chipset driveri RAM i meni smrdi zato i mislim kupiti brži koji radi default na 6000MHz No obično RAM baca neki BSOD, a ovo baš ništa, ili se resetira ili smrzne...čudno
26.08.2024., 21:55 | #4 |
Premium
|
Hoće se zbog RAMa smrzavati. Mislim da nije to zbog brzine. Možeš probati memtest staviti na par sati. Ali po meni treba ti klasika: - modul A u slot A, run to failure - modul A u slot B, run to failure - modul B u slot A, run to failure - modul B u slot B, run to failure
27.08.2024., 16:52 | #7 |
Premium
|
nekako sam promrdao memoriju i od tada se nije ništa smrznulo i resetiralo, možda je ipak konektor u pitanju da radio sam sistem s AM4 na Am5 , pobrisao drivere i tek onda digao nove uz nekoliko problema , ali sad to sve skupa možda ima s memorijom veze uglavnom budem malo počekao ako bude ok to je to, ako ne onda moram prvo ići na drugu memoriju pa vidjeti hvala na savjetu oko memorije
28.08.2024., 08:10 | #9 |
Premium
|
drugi dan sve ok, znači neki kontakt na memoriji , ma ne mogu vjerovati ubično kada slažem nakon što upiknem memoriji malo je promrdam koliko mi utor dozvoljava upravo da eliminiram da lamelica ne sjedne najbolje spasio si mi 130€ i muke po skidanju hladnjaka što mi je največa tlaka
28.08.2024., 20:40 | #10 |
Premium
|
Nema gore nego kada se mora 5 sranja skinut da se nešto promrda
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|