Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 28.12.2010., 21:29   #91
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,348
Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
jedan problem..

imam 2 HDD-a

jedan od 80GB, jedna particija i na njoj je OS
drugi je 320GB, 2 particije, jedna je 100GB druga ostatak

na tom ostatku ima podataka.. znači, ovu od 100GB sam napravio za OS

sad, kad kloniram, podaci jesu na toj 100GB particiji, ali se win ne želi bootat. pokrenul sam recovery ali neče nikako.. di je problem? baci neki plavi ekran, ali nije klasični BSOD, nego nešt od acronisa..

program je acronis disk director suite..
i fora je da mi ta particija ima drugo slovo, nije C:
Kad si kreirao nove particije jesi li ovu na koju dolazi OS stavio kao active i primary?

Nije bitno koje je slovo u winsima, svaki OS će namjestiti to kako mu paše, tako da kod mene moj eksterni disk koji je W: kod tebe neće biti to slovo sigurno.
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2010., 21:32   #92
T0mB1ll
420
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Švabija
Postovi: 1,541
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Kad si kreirao nove particije jesi li ovu na koju dolazi OS stavio kao active i primary?

Nije bitno koje je slovo u winsima, svaki OS će namjestiti to kako mu paše, tako da kod mene moj eksterni disk koji je W: kod tebe neće biti to slovo sigurno.
jesam, stavio sam primary i active.. idem ispočetka
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.01.2011., 17:13   #93
golfw12
Premium
Moj komp
 
golfw12's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 341
može dečki jedno brzopotezno
cura ima na laptopu 2 particije prva sistemska od 50 gb i druga od 250gb na kojoj je imiđ od vjerovatno friške instalacije windowsa i ostalih programa,te ima na sistemskoj particiji cca 10gb fakultet stvari pa ako napravim restore imiđa dali gubi tih 10gb podatkaka

Citiraj:
Autor petar75 Pregled postova
Da, ako tijekom pravljanja image-a ti podatci nisu bili na c particiji.
damn
__________________



CPU: AMD Ryzen 5 2600@3.4GHz@ CM Hyper 212X

MBO: ASUS PRIME X370-PRO

RAM: 2 x 8 GB DDR4 3200Mhz CL16 Kingston HyperX Predator RGB

GPU: MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB

SSD: Adata SP550 240GB

HDD: Seagate 1TB, Sata III

PSU: Corsair RM650X 650W

CASE: Cooler Master CM 690 III

MONITOR: DELL P2414H

MOUSE: Logitech MX518 Batman Edition

KEYBOARD: Logitech K200

PERIPHERY: RAZER Goliathus Control Alpha

OS: Windows 10 Home x64

PRINTER: HP LaserJet Pro M12w

CONNECT: T-Com VDSL 30/6 Mb Flat




CPU: Intel® Core™ i5-8250U@1.6GHz

RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400Mhz

GPU: Intel® UHD Graphics 620

HDD: 256 GB M.2 SSD

PSU: HP 90W

LCD: 1.920 x 1.080 FHD-Display SVA

OS: Windows 10 Home x64


Zadnje izmijenjeno od: golfw12. 14.01.2011. u 17:36.
golfw12 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2011., 17:31   #94
petar75
Premium
Moj komp
 
petar75's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: slavonija
Postovi: 95
Da, ako tijekom pravljanja image-a ti podatci nisu bili na c particiji.
petar75 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2011., 13:59   #95
Botlorn
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: rijeka
Postovi: 493
Ljudi, molim savjet.

Mogu li Acronisom sinkronizirati podatke izmedju dva identicna diska?
Imam dva WD 1.5 tb - jedan do pol pun, drugi prazan i formatiran. Niti jedan nije sistemski nego data disk. Mogu li Acronisom npr. staviti da svaki petak sinkronizira i kopira sve podatke s jednog diska na drugi?

Ako ne mogu s njim, znate li neki drugi program koji to omogucuje?

Znaci, ne treba mi image kao takav, nego mogucnosti da na dva diska imam istovjetne podatke, buduci da su mi bitni za rad.
RAID bih nekako izbjegao jer znam da nije backup, i ne zelim kaskadno otkazivanje svega uslijed nepaznje/virusa/nedostatka para za pravi harver i softver.

HVALA!
__________________
In Construction...
Botlorn je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2011., 14:01   #96
D1viry
Premium
Moj komp
 
D1viry's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 2,006
Imaš mali programčić robocopy. Savršen za tvoje potrebe.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2011., 14:44   #97
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,731
Radim identičnu stvar sa GoodSync.
Odličani pouzdan alat, nikakvih problema s njin, jedino šta nije free...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2011., 14:48   #98
Botlorn
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: rijeka
Postovi: 493
Hvala vam! Probat cu svakako!
__________________
In Construction...
Botlorn je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2011., 11:47   #99
tonini
Premium
 
tonini's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: šibenik
Postovi: 261
Koristim se navedenim Acronisovim programima već duže vrijeme i sve je ok. Nedavno sam klonirao, glavni HDD Segate 160GB SATA na WD 320 GB SATA, sa Seagate DiscWizard isto od Acronisa. proteklo je sve OK. Točno kako je opisano u prvom postu.

E sad imam problem. Isto sam napravio na drugom kompu, klonirao sam HDD Seagate 80 GB SATA (jer je pokazivao 16 KB BS-a, i nisam mogao na njemu napraviti dodatnu particiju) na potpuno isti Seagate 80 GB SATA (bez BS-a), da bi mogao napraviti dodatnu particiju, kasnije nakon kloniranja.
Sve radi ok sa navim kloniranim diskom kao i sa onim prije, samo ne mogu napraviti novu particiju odnosno podijeliti taj novi disk na dvi particije, a što je i bio razlog kloniranja.
Javlja mi da nema dovoljno mjesta, odnosno da je particija C svih 80 GB. Mislim da sam fulao u redosljedu operacija i to kad je Acronis postavio tri pitanja gdje ja nisam selektirao ''Manual'' već srednju opciju ''proporcionalno''.

Što da napravim, pokušao sam sa ''Resize partition'', međutim ne ide.
tonini je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2011., 20:11   #100
hektordog
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 12
upomoc

-napravio clean instal i instalirao sve sta mi treba.
-restartao par puta da vidim da sve radi
-navravio back up sa acronisom i napravio mi je 10-tak fileova od 4-5 giga iako je na particiji samo cca 7gb.
-probao napraviti restore i vise mi ne zeli dignuti windowse, samo cursor blinka u uglu.
Poludit cu! Izgubio cijeli dan da slozim komp i sad sve otislo ili mozda ima spasa?
hektordog je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 15.09.2011., 17:46   #101
demetrius
Premium
Moj komp
 
demetrius's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: rijeka
Postovi: 3,019
danas sam uspješno izvršio kloniranje 7 na strai disk i igara na novi disk,kod frend ću to isto radit samo on ima jedan disk na 2 particije:sistem jedna + igre druga particija,će se moć klonirat odjednom 2 particije starog diska na 2 particije novog diska???ili ću morat prvo sistemsku particiju na particiju novog diska i onda particiju s igrama na particiju novog diska.

Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 15.09.2011. u 17:53.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2011., 18:28   #102
D1viry
Premium
Moj komp
 
D1viry's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 2,006
Kloniraš cijeli disk od jednom i to je to.
__________________
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy.
Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2012., 17:19   #103
toni2210
Registered User
Moj komp
 
toni2210's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Tučepi
Postovi: 24
bok,
sa laptopom sam dobio orginal win 7 home premium al nisam ga dobio na cd-u...negdje sam procitao da pomocu akronisa mogu to staviti na cd...skinio sam trial verziju al neznam koju opciju da odaberem pa ako neko može pomoć.
hvala
__________________
RAT ZA MIR JE KAO J*****E ZA NEVINOST!!
toni2210 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2012., 11:16   #104
mbozick1
Bazinga
Moj komp
 
mbozick1's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 224
Pozdrav!
Imam ovakvu situaciju: Postoji jedno racunalo na kojem je Win server 2008 i ostali programi koje su se koristili. Ja bih trebao klonirati disk sa servera i upogonit ga na drugom racunalu tako da bi to sve skupa radilo. Uglavnom nije bitno nista s mreze nego samo lokalno da se moze pokrenut jedan program pomocu kojeg se iscitavaju podatci iz sql baze koja je takodjer na tom racunalu. Isto tako mi je poznato da je disk na serveru u raidu (mirror) radi backup-a. Eto, ako je netko imao iskustva u ovakvim slucajevima... Hvala!
mbozick1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2012., 12:04   #105
D1viry
Premium
Moj komp
 
D1viry's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 2,006
Klon ide bez problema, ako nije sistemski disk. Ako je sistemski, imat ćeš problema zbog drivera, vjerojatno.
Ako imaš kakvih dodatnih pitanja, PM me, a ako budu suvisla, postavit ćemo ih ovamo .
__________________
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy.
Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2014., 16:34   #106
Srle22
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Pancevo
Postovi: 23
Antivirus

Da li je moguce sa jednog HDD-a na kome je instaliran Windows XP i NOD 4 antivirus, klonirati samo NOD na drugi disk na kome takodje imam XP ali nemam antivirus? Ako je moguce, kako se to izvodi?
Srle22 je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2014., 17:26   #107
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,353
Ne ide to tako. Moraš instalirati NOD na drugo računalo i ako imaš licencu na 1. računalu, unesi ju i na 2.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 28.11.2014., 17:42   #108
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,054
@mbozick1 & D1viry
Klon sistemskog radi ako je uredno instaliran TrueImage,
alternativa je njegov Boot cd (kojeg se može / moglo) napraviti iz uredno instaliranog,
ta boot verzija je bazirana na Linux - u + tada te ne muče winsi jer nisu aktivni,
jedino treba probati i provjeriti radi raid polja.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2014., 20:59   #109
D1viry
Premium
Moj komp
 
D1viry's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 2,006
Dvije godine za odgovor. Lol
__________________
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy.
Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2014., 21:17   #110
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,054
He, he, uopće nisam gledao datum posta, nikad nije kasno ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2014., 23:01   #111
D1viry
Premium
Moj komp
 
D1viry's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 2,006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
He, he, uopće nisam gledao datum posta, nikad nije kasno ...
He he, da.
__________________
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy.
Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2016., 14:23   #112
Demigod
Premium
 
Demigod's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Wonderland
Postovi: 116
Pozdrav ljudi!

Imam jedno pitanje u vezi kloniranja diskova. Naime, zamjenio bi hard disk iz svog racunala sa novim posto me ovaj vec polako izdaje jer ima vec neku godinu. Zanima me da li ja mogu klonirati sve podatke sa starog harda na novi hard disk te ih nakon kloniranja zamjenim i to je to? sve ce ostati isto samo ce se hard promjeniti.

hvala
Demigod je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2016., 14:55   #113
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,778
Da. Ali malo si uranio s postanjem u ovoj temi, vidiš da se posta svake parne godine u studenome, a sad je tek rujan. :-)

Sent from my XT1092 using Tapatalk
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB TeamGroup DDR4-2400 - Corsair CX400 - Samsung 850 EVO 512GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2016., 15:10   #114
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,054
Ma bolje ovako u odgovarajućoj temi nego da otvara novu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2016., 23:29   #115
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,778
Slažem se, zato je i smajlić na kraju.
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB TeamGroup DDR4-2400 - Corsair CX400 - Samsung 850 EVO 512GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2016., 09:21   #116
Demigod
Premium
 
Demigod's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Wonderland
Postovi: 116
pa nisam htio otvarati novu temu. Znaci, odgovor je mogu ili?
Demigod je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2016., 09:27   #117
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,039
Citiraj:
Autor Demigod Pregled postova
Pozdrav ljudi!

Imam jedno pitanje u vezi kloniranja diskova. Naime, zamjenio bi hard disk iz svog racunala sa novim posto me ovaj vec polako izdaje jer ima vec neku godinu. Zanima me da li ja mogu klonirati sve podatke sa starog harda na novi hard disk te ih nakon kloniranja zamjenim i to je to? sve ce ostati isto samo ce se hard promjeniti.

hvala
Da, upravo tako, jedina stvar na koju moraš "pripaziti" je ako nisu isto kapaciteta da pogledaš opciju za veličinu particija prije i poslije kloniranja. Prilikom samog kloniranja imaš opciju da ti nakon završenog posla ugasi komp, i onda samo izvuci stari disk i boot-aj s novog
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2016., 10:27   #118
Demigod
Premium
 
Demigod's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Wonderland
Postovi: 116
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
Da, upravo tako, jedina stvar na koju moraš "pripaziti" je ako nisu isto kapaciteta da pogledaš opciju za veličinu particija prije i poslije kloniranja. Prilikom samog kloniranja imaš opciju da ti nakon završenog posla ugasi komp, i onda samo izvuci stari disk i boot-aj s novog
stari mi je od 600 gb, novi je od tera. koji program mi je najbolji?
Demigod je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2016., 16:00   #119
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,889
Napraviš bootabilni stick s acronisom il cd, bootaš, izimiđiraš i to je to. Nikad problema.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2016., 23:43   #120
scap
Premium
Moj komp
 
scap's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Croatia
Postovi: 192
ako imaš samo jednu particiju i win 7 na dalje onda možeš komotno napraviti čisti "clone disk". Acronis će ti napraviti particiju od 600 gb kakav je bio prijašnji disk, a kad uđeš u win bez ikakvih problema možeš napraviti extend disk u disk managmentu (jednostavniji način) ili komandnom linijom..
__________________


____________________________________






Ima ih dosta koji nisu napisali ništa nakon kupnje/prodaje, no redom koji jesu:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28







scap je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na