Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.02.2009., 17:33   #61
yakob22
I.H.S.V.
Moj komp
 
yakob22's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: near Rijeka
Postovi: 194
Pa išao sam točno po guideu sa početka teme, e sad ne mogu sa sigurnošću reći da li se je iskopirao i taj famozni MBR. Jedino ako sam nešto zaboravio podesiti u opcijama.
domy_os možeš li mi reći da li što treba kod kloniranja posebno podesti vezano za taj MBR?
yakob22 je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2009., 23:30   #62
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,933
Na kraju klikneš da i njega želiš vratiti, odabereš disk i to je to.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.02.2009., 14:45   #63
yakob22
I.H.S.V.
Moj komp
 
yakob22's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: near Rijeka
Postovi: 194
A ništa, probat ću ponoviti postupak.
Hvala puno na savjetima.
yakob22 je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2009., 11:29   #64
žile
Banned
 
žile's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 3,074
Bump
Pitanjce - da bih napravio image sustava,znači sa svim softverom koji sam do sada instalirao,a nalazi se na drugoj particiji,znači,označim obje particije i spremim ih na neku treću,jesam u pravu?
Pri pokretanju acronis je sam napravio image Win particije,znači ovu drugu sa softverom samo dodam u taj archive?
žile je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 01:39   #65
tomo87
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Hercegovina-Zagreb
Postovi: 60
Može li mi neko reć jedan program kojim mogu napravit image diska C ako imam samo jedan HD ( a da se program pokreće u windowsu)?
tomo87 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 02:06   #66
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Moš i ovaj iz naslova, Acronis True Image. Ima i par besplatnih, ali ih nisam koristio.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2009., 10:58   #67
Dizel
3.14zda ®
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,258
...i opet odradio kloniranje sistemskog diska pomocu Migrate Easy-ja sa Hitachija 320GB na WD6400AAKS novi, totalno bezbolna migracija sistemskog diska. Jos jednom pohvale autorima programa i autoru ovog tutorijala.

Ne znam sto se ceka sa Štikijem
__________________

QuadCore Intel Xeon X3350 E0 @3.45GHz/1.232V + CoolerMaster Hyper 212+
Asus P5E + Supreme FXII sound
4x2GB G.Skill BlackPI PC2-6400 @960MHz/1.9V 5-5-5-15
Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC 1GB Windforce
3xWD6400AAKS
WD1001FALS
Samsung 2433LW
Altec Lansing 221 2.1 speakers
Philips DVDRW 18X
Antec Three Hundred
OCZ GameXStream 700W
Logitech Illuminated keyboard + UltraX mouse




Pentium E5200 @3.0GHz + Frizerka 7 Pro
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Hitachi 320GB
Gigabyte GTX560 OC 1GB Windforce
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 2232BW
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Canyon 511 PCI WiFi
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Acer V3 574G

Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
12GB DDR3
240GB OCZ-ARC100
NVIDIA GeForce 940M @ 540 MHz
Intel HM55
15,6" FullHD IPS LED



Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2009., 12:21   #68
Mleki
Premium
Moj komp
 
Mleki's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Našice
Postovi: 110
Samo bih ukazao na jedan problem ako nekome mogu pomoći kod kloniranja diskova.
Imao sam problem kloniranja diskova kod Lenovo laptopa i Radnih stanica. Ti kompovi imaju servisnu particiju i nisu mi se dali klonirati Acronisom. Disk bi se prekopirao u cijelosti ali nikako se s njega nije mogao boot-ati stroj. Pokušao s više vrsta clone softwarea ali tek kad sam probao Clonezilla live CD stvar je upalila.
Program je na Linuxu i nema grafičko sučelje, ali zato odrađuje posao.
Valjda sam pomogao nekome s ovime. Znači radi s brand strojevima s servisnim particijama.
__________________
Mleki
Mleki je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2009., 22:55   #69
Rafo
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: korcula
Postovi: 10
kloniranje i File System

ponavljam ovdje jer sam prije krivo adresirao:
1.Namjeravam kloniranjem XP,programe i podatke prebaciti na novi veći disk.
Sada mi je particija C sa XP i programima u Fat32 sistemu a particija E sa podacima u NTFS.
Kloniram sa Acronis True Image, sve sam proučio i ovdje ali po uputama ispada da će mi prebaciti sve kako jest, dakle će C biti u Fat32 a zelim sve u NTFSu.
Da li da prije kloniranja postojeceg diska prebacim C u NTFS ?
Čitam na forumima da moze doći do greski funkcioniranja pojedinih programa i gubitka podataka.
Ili da prebacim nakon kloniranja?
Ili ima način odrediti da tijekom kloniranja Acronisom se C (Fat) prebaci u NTFS?
2. Hoće li Acronis prebaciti postojeću i C i E particiju zajedno u jednu particiju ili će učiniti dvije automatski? ( D je DVD RAM )
Hvala!
Rafo je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2009., 13:09   #70
vedranzeman
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Kloštar Podravski
Postovi: 907
Savjetovao bi ti ovaj redoslijed:
1. S True Imageom napraviš image particija, fajl sisteme ostavi kako jesu. On će za svaku particiju koju odabereš napraviti posebni fajl, kojeg možeš nazvati kako hoćeš.
2. Digneš te particije na novi disk, uvjeriš se da sve fercera!
3. Uzmeš Acronis Disk Director i sa njim prebaciš sistemsku particiju u NTFS (ili na ovaj način), a zatim i eventualno promijeniš slova za particije.
4 Nakon svega još jednom provjeriš jel sve kako je trebalo biti i sad možeš formatirati stari disk ili raditi što hoćeš sa njim. Ovako si cijelo vrijeme imao potpuni backup na starom disku za zlu ne trebalo.

Oba programa od Acronisa imaju super čarobnjake koji te vode kroz proces, tako da nema straha.
Kod izrade imagea particija, ako imaš mjesta na disku na koji spremaš backup stavi slabu kompresiju ili čak nikakvu jer će ti to dosta ubrzati izradu istog.

Zadnje izmijenjeno od: vedranzeman. 05.12.2009. u 13:23.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.12.2009., 13:31   #71
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,688
@rafo
1. preporučio bih ti ga radije iskoristiš Migrate Easy. Iako se u principu ne razlikuje puno od True Image, za prebacivanje OS-a mi je čini kao bolja opcija.
2. svaku će prebaciti posebno
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2009., 18:30   #72
josip77
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: split
Postovi: 15
bok
malo bih pomoći zamolio..naime imam u laptopu xp hdd 2.5 ide,htio bih ga clonirati,kako izvesti pošto nemam mjesto za dodatni hdd,dali da probam nabaviti ladicu??,
svaki prijedlog dobrodošao...
pozdrav
josip77 je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2009., 20:56   #73
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,933
Valjda misliš vanjsko kućište? Možeš njega, a i Kama ili neki sličan adapter. Ako hoćeš, prodam ti ja svoje staro kućište za 2.5" IDE diskove...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2009., 21:08   #74
Rock
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 26
Bok! Evo već duže vrijeme koristim Acronis True Image za pravljenje imagea friško instaliranih windowsa sa programima koji su mi potrebni... do sada sam imao 3 fizička diska: 1. Seagate 80GB podijeljen na 2 particije po 40 od kojih na prvoj sistem, te 2. WD 320 GB i 3. WD 1TB... sa Acronisom sam napravio image prve particije 1. fizičkog diska (seagate) i to bi uvijek vraćao kada bih želio brzi reinstall... sada bih napravio mali preraspored pa me zanima slijedeće:
1. ako bih ovaj od 80 formatirao i spojio podjeljene particije u 1 fizički, bi li tada ovaj do sada saveani .tib sa win mogao vratiti na njega tj. bi li imao probleme pri bootu (radi se o identičnom disku sa kojega je .tib napravljen samo bih mu makao particije)?
2. ako bih se pak odlučio da mi sistemski disk po novome bude ovaj od 320 tada bih ga formatirao kao sistemski i kopirao taj .tib na njega, da li bi to radilo?
-znači nisam mijenjao matiičnu, proc, grafulju i slično nego bih samo zamijenio sistemski disk...
ps. koja je to fora sa tim MBR, je li to ikako moguće izbjeći, jer često mijenjam baš diskove (što sistem što storage), dok mi druge komponente ostaju iste...
pps. promjena kojih komponenti je ključna da se poremeti boot klona (npr. ako promjenim grafulju, hoću li moći pokrenuti isti .tib i samo mu instalirati nove drivere za nju)
Rock je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2009., 21:19   #75
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Ja sam bas nedavno selio OS na drugi disk. Tocnije sa 80GB particije na 6400AAKS na cijeli velociraptor 150GB. Samo sam napravio image, odabrao od kud da vuce MBR, prestekao diskove i radilo bez problema.

Kad mijenjas disk ostavi stari disk u racunalu tako dugo dok ne preselis windowse i mbr i potom maknes stari disk.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2009., 21:35   #76
Rock
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 26
hvala na brzom odgovoru...

Znači kad god dodam novi disk trebam napraviti novi image?
Kako da odaberem od kuda da vuče MBR?
-ja već imam .tib i sada sam dodao 1 disk od 1TB i htio bih spojiti dosadašnji sistemski disk u jednu particiju
- također zanima me koliko utječe promjena slotova na matičnoj -drugačije bih ih sve prespojio jer 1 mi je sad na e sata, pa bi njega sada stavio u kutiju i tako....
Rock je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2009., 22:18   #77
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,933
Ako radiš image sistemske particije, MPR uglavnom bude uključen u taj image pa ga samo iz imagea vratiš.

Konektori neće raditi probleme dokle god disk spajaš na isti kontroler ili bar kontrolere u istom modu (IDE, AHCI, RAID).
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 09:47   #78
neno20st
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Višnjevac
Postovi: 202
pomoc

postovani

treba mi pomoc. Naime planiram preseliti (klonirati) stari disk od 200gb sa dvije particije c i f, na novi disk od 1 gb. Stari disk je ide sucelje i na njemu je windows 7 instaliran. Zanima me prilikom kloniranja kad se i MBR klonira, kad se sve to zavrsi i ja ugasim racunalo i izvadim stari disk i ostane samo novi unutra dali ce bootload proci bez problema. Stari disk bi kasnije formatirao i koristio ga dok ne rikne(star je i ima 8 bad sectora). dali kod kloniranja moram i f disk klonirati ili mi je dovoljno samo c(sistemski) jer se f particija spominje u EasyBCD postavkama. particija F je neka stara particija od windows xp dok su mi noviji windows xp instalirani na d particiji

There are a total of 2 entries listed in the bootloader.

Default: Windows 7
Timeout: 30 seconds
Boot Drive: F:\

Entry #1
Name: Earlier Version of Windows
BCD ID: {ntldr}
Drive: F:\
Bootloader Path: \ntldr

Entry #2
Name: Windows 7
BCD ID: {current}
Drive: C:\
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe



hvala unaprijed
neno20st je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 10:23   #79
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,688
Kod kolniranja će ti se klonirati i taj F disk tako da bi možda bilo najbolje da ga formatiraš prije kloniranja jer i sam navodiš da je to neka prastara particija.

Što se tiče mbr-a, on će u potpunosti biti isti postojećem i sistem će se dignuti bez problema sa identičnim postavkama kakve sada imaš. Nisam dugo koristio program, ali mi se čini da ima opciju kloniranja samo određene particije, a ne i cijelog diska. U tom ti je slučaju posao olakšan jer ćeš klonirati samo c particiju.

Razmisli o tome da upotrijebiš program Acronis Migrate Easy kojim bi isto napravio na jednostavniji način obzirom da on sigurno ima opciju kopiranja samo određene particije.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 12:00   #80
neno20st
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Višnjevac
Postovi: 202
da ali me malo ovo buni

Default: Windows 7
Timeout: 30 seconds
Boot Drive: F:\

sto ce biti sa tim ako formatiram f particiju, odnosno hoce li mi 7-ica postat nebootabilna
neno20st je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 12:12   #81
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,688
Tebi je W7 instaliran na C (vidiš da piše current). A šta je to na F, nemam pojma. Po logici stvari, trebao bi se bootati direktno sa C.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 12:17   #82
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
Moja preporuka je da kloniraš prvo cijeli disk, a na ovom starom nemoj ništa brisat, formatirat i izvodit. Onda ako bude sve radilo s novim onda na novom probaj formatirat neku particiju ili što god želiš, pa ako ne bude radilo lako ponovno kloniraš sa starog diska.

BTW: u Win 7 imaš opciju proširivanja particija, pa ako npr. obrišeš F particiju i budeš htio C proširiti preko cijelog diska onda možeš i tako riješit bez da instaliraš nekakav program
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 12:46   #83
neno20st
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Višnjevac
Postovi: 202
da, klonirat cu cijeli disk prvo pa onda gledat i sređivat sta treba. Nego dali ce biti problema kad stari disk izvadim iz kompa i komp sa kloniranim diskom ponovno upalim. Pitam zbog toga sto je novi disk sata ,a stari je bio na ide sučelje, pa neznam kolike to veze ima se MBR i bootom

hvala
neno20st je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 13:03   #84
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
Mislim da ne bi trebalo biti problema, možda ćeš u BIOS-u trebati promjeniti s kojeg diska da boot-a.
Ako bude problema zapiši šta javi pa ćemo probat nešto riješit.
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 16:39   #85
D1viry
Premium
Moj komp
 
D1viry's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 2,003
Moraš u biosu promjeniti s kojeg diska da prvo boota, tako riješiš problem nakon kloniranja.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 23:32   #86
neno20st
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Višnjevac
Postovi: 202
hvala

hvala svima sve je proslo u najboljem redu sa acronisom i kloniranje. Prebacivanje iu biosu na novi disk da se boota je iz prve glatko poteklo. jedino sta sam saznao prilikom rada je da imam 2 windowsa xp instalirana ali boot .ini file i opcenito boot za novije windows xp i windowse 7 je na pitaj boga kojoj particiji tako da neko smisleno sredjivanje njih sad mi nema smisla...

sve u svemu hvala svima opet
neno20st je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2010., 12:11   #87
Vale46
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Svugdje
Postovi: 9
Pozdrav ekipa imam sljedeći problem:

Imam stari komp u firmi koji mi služi kao server, sa njega još dva kompa vuku podatke za jedan program...i sad sam kupio novi komp na koji bi trebao prebaciti sve sa staroga a da to radi.

Pa me zanima da li mogu s acronisom to napraviti, jer je to novi komp, znači drugačiji hardver i driveri...kolko sam skužio ovo s acronisom radi ako imaš isti komp jer on kopira cijeli disk zajedno s windowsima, driverima za matičnu, grafulju, itd. - a to je sve drugačije zbog drugog hardvera, ili ??? Nadam se da ste me shvatili, hvala unaprijed.
Vale46 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2010., 12:51   #88
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,688
Makni drivere za sve komponente servera i onda takav disk iskloniraj. Pri prvom dizanju na novom kompu winsi će zatražiti drivere.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2010., 15:25   #89
D1viry
Premium
Moj komp
 
D1viry's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 2,003
Ako ti je disk u starom serveru ide disk, a u novom sata ili raid, onda makni sve drivere na starom serveru, ubaci disk u novi server i pusti da se digne sistem i da poinstalira sve drivere. Tako ćeš jednostavno dobit i sata i raid drivere, ako ih trebaš, a zatim kloniraj na novi disk. Nakon toga makni stari disk i podesi u biosu da se boota s novog. Ovo moraš napravit za raid, a za sata nisam siguran jer sam ja išao sa sata na raid i to je bio jedini način. Možda ne moraš na ovaj način, al ja sam nakon nekoliko sati googlanja došao do zaključka da ja moram. Pa eto, da ti uštedim par sati googlanja probaj ovo što sam ti predložio.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2010., 20:16   #90
T0mB1ll
Premium
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: CPS
Postovi: 1,540
jedan problem..

imam 2 HDD-a

jedan od 80GB, jedna particija i na njoj je OS
drugi je 320GB, 2 particije, jedna je 100GB druga ostatak

na tom ostatku ima podataka.. znači, ovu od 100GB sam napravio za OS

sad, kad kloniram, podaci jesu na toj 100GB particiji, ali se win ne želi bootat. pokrenul sam recovery ali neče nikako.. di je problem? baci neki plavi ekran, ali nije klasični BSOD, nego nešt od acronisa..

program je acronis disk director suite..
i fora je da mi ta particija ima drugo slovo, nije C:
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na