Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.09.2008., 03:04   #31
Joke
N00B
Moj komp
 
Joke's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Split
Postovi: 3,875
Ma nemas brige..Evo tu sam ja u jednom postu u par ss-ova je bilo prikazano backup/recovery http://forum.pcekspert.com/showpost....2&postcount=26 samo uvijek sve zavisi o verzije do verzije,nece bit mozda na tvojoj verziji bas ovako isto ali uglavnom taj redosljed..
__________________
IE6
Linux is Not Windows
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2008., 21:20   #32
Terminator02
Premium
Moj komp
 
Terminator02's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 601
Imao sam jedan stari IBM-ov disk od 20GB (5400rpm) i priključia ga u komp. kao slave.
Taj backup sam resturirao na taj stari disk od 20 GB.
Sama originalna backupirana particija mi je bila 70GB, ali je bilo zauzeto samo 5GB, pa je Actronis to inteligentno prepoznao i pristao da taj backup restore-a na taj IBM od 20GB.

Tad sam taj stari IBM-ov disk od 20 GB stavia na master, a ovaj u kompu od 320GB je bia isključen (njegov ATA kabel je stavljen na IBM).

Restarta sam komp. i sve radi super na ovom starom disku!

Stvarno jednostavna operacija..
Terminator02 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.09.2008., 00:54   #33
istrafun76
Premium
Moj komp
 
istrafun76's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Porec
Postovi: 27
Pomozite da nebi opet neku glupost napravio!
Kako da mi se ovaj eksterni disk koji je ""Unallocated" opet prikaze u exploreru i da proradi?
Hvala za strpljenje i pomoc
istrafun76 je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2008., 01:03   #34
Joke
N00B
Moj komp
 
Joke's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Split
Postovi: 3,875
Citiraj:
Autor istrafun76 Pregled postova
Pomozite da nebi opet neku glupost napravio!
Kako da mi se ovaj eksterni disk koji je ""Unallocated" opet prikaze u exploreru i da proradi?
Hvala za strpljenje i pomoc
Formatiras ga..
__________________
IE6
Linux is Not Windows
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2008., 01:11   #35
istrafun76
Premium
Moj komp
 
istrafun76's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Porec
Postovi: 27
U redu,hvala puno
istrafun76 je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2008., 12:48   #36
A.J.
Premium
Moj komp
 
A.J.'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Umag
Postovi: 1,161
evo da ne radim novu temu nadovezat cu se ovdje
zelim si sada napravit backup system particije sa acronisom true image home. zna li tko gdje se namjesti da taj image bude bootabilan?
hvala
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2008., 15:05   #37
Terminator02
Premium
Moj komp
 
Terminator02's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 601
Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
evo da ne radim novu temu nadovezat cu se ovdje
zelim si sada napravit backup system particije sa acronisom true image home. zna li tko gdje se namjesti da taj image bude bootabilan?
hvala
Ti snimiš sliku recimo particije C:
Ako tu sliku restauiraš na neki drugi disk, particiju koja je bootabilna ta slika će ti se bootat.
Također, prilikom restore-a imaš i mogućnost da pored same slike "vratiš" i MBR zapis sa diska, pa nema problema!
Terminator02 je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 13:44   #38
koyan
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 12
evo da ne radim novu temu nadovezat cu se ovdje

Kupio sam novi laptop, zanima me je li moguće kopirati sve sa starog na novi bez otvaranja kompova (vađenja hardova)? Čuo sam da se može s nekim kabelom....
Unaprijed hvala.
koyan je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 15:48   #39
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,713
Citiraj:
Autor koyan Pregled postova
evo da ne radim novu temu nadovezat cu se ovdje

Kupio sam novi laptop, zanima me je li moguće kopirati sve sa starog na novi bez otvaranja kompova (vađenja hardova)? Čuo sam da se može s nekim kabelom....
Unaprijed hvala.
Umrežit ih?
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 16:04   #40
koyan
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 12
erm, hvala, ali može li to malo detaljnije, nisam baš stručnjak....
koyan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.11.2008., 16:07   #41
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,713
Citiraj:
Autor koyan Pregled postova
erm, hvala, ali može li to malo detaljnije, nisam baš stručnjak....
Pa zato sam ti da link na kojem su ti opet linkovi koji ti slovo po slovo govore šta i kako
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 20:28   #42
koyan
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 12
Kao prvo, jadan humor.

Kao drugo, u uputama za umrežavanje se ne spominje kloniranje harda...

Ako ima koja dobronamjerna duša s malo strpljenja, pliz... (Mislim, uvijek ja to mogu pješke, ali bi potrajalo....)
koyan je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 20:52   #43
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,713
Citiraj:
Autor koyan Pregled postova
Kao prvo, jadan humor.
Ja nigdje nisam niti spomenuo "kloniranje harda" već san odma u startu napisao da ja znam jedino za umrežavanje i C/P prebacivanje podataka. I za to sam ti i dao link u kojem je sve nacrtano, tako da je nebitno šta "nisi baš stručnjak"

Al znaš kako u mom kraju kažu...napravi uslugu - izidi govno.
Ja iden dalje, a ti dalje čekaj "dobronamjernu" dušu (ja san se valjda javio samo da ti spustim i nabijem 3 posta)
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 00:05   #44
koyan
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 12
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
...već san odma u startu napisao da ja znam jedino za umrežavanje i C/P prebacivanje podataka. I za to sam ti i dao link....
A po čemu da ja uopće naslutim da je taj tekst link? Običan font, nepodcrtan, ne piše "klikni ovdje"....

A i osim toga, nisam siguran da c/p prebacivanjem mogu prebacit programe...
koyan je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 02:48   #45
A.J.
Premium
Moj komp
 
A.J.'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Umag
Postovi: 1,161
evo posto ti jos nitko nije rekao, ja cu. linkovi su ti obicno podebljani na forumu. a dobro, novi si na forumu pa cemo ti oprostit
mali savjet: nemoj se svadjat, ipak si tek doso
jesi li procitao prve postove na ovoj temi, jer se spominje kloniranje diskova. jel ti to treba? citao sam davno tako da se ne sjecam dali se moze napravit image da bi se prebacilo na disk ukoliko nije ugraden u kompu. ipak se kod tebe radi o laptopu. sry ali mi se neda sve opet citat, umoran sam
uzivaj i sretno
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 08:41   #46
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp
 
Uber Gosu's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 855
Sto se tice tvoga problema i "kloniranja" mogu ti rec da ako laptopi nisu hardverski identicni da bi mogao imat velika sranja s tim, jer kloniranje je nemjenjeno da se radi na istim racunalima uglavnom jer se na C disku nalazi dosta stvari koje su bas specificne za taj komp dok sa vulgaris C/P-om to nije bitno ali zahtjeva instaliranje programa nanovo. Kabel koj trazis jo najobcniji mrezni kabel(moze se i sa: USB, firewireom, wirelessom,...).
Najednostavniji nacin za to sto zelis je(ako su laptopi razliciti) sljedeci:
-snimi windowse(ili sta vec imas)
-snimi drivere, codece, nuzan software
-snimi te programe koje koristis
-i onda jednim od gore navedenih nacina prebaci sve ostalo na komp
Ovako si ba 100% siguran da ce sve radit normalno.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 21.11.2008. u 12:31.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 12:32   #47
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,933
Molim bez pametovanja...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2008., 21:29   #48
Wild Boy
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Beograd
Postovi: 6
Planiram da uzmem jedan hard i klonirao bih ceo disk sa 3 particije, c(XP) d(Vista x64) i e storage.
Prva nedoumica je prica da ako se klonira disk na kojem je sistem da se to radi kada sistem nije aktivan, znaci da se prikaci na drugi komp pa da se tu odradi kloniranje???
Druga nedoumica da li raditi iz XP ili Viste?

Bilo ko?

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 10.12.2008. u 22:14. Razlog: dp
Wild Boy je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2008., 22:14   #49
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,778
Citiraj:
Autor Wild Boy Pregled postova
Planiram da uzmem jedan hard i klonirao bih ceo disk sa 3 particije, c(XP) d(Vista x64) i e storage.
Prva nedoumica je prica da ako se klonira disk na kojem je sistem da se to radi kada sistem nije aktivan, znaci da se prikaci na drugi komp pa da se tu odradi kloniranje???
Druga nedoumica da li raditi iz XP ili Viste?
Zašto bi kačio na drugi komp? Napraviš Acronis TI Bootable Rescue Media i odradiš to s CD-a. Tada ti nije bitno jel XP ili Vista kad ionako radiš van Windowsa.
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB TeamGroup DDR4-2400 - Corsair CX400 - Samsung 850 EVO 512GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2008., 20:53   #50
njuskalo
Premium
Moj komp
 
njuskalo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 805
bok, mene zanima dali backup sistemske particije zauzima tocno onoliko mjesta kolko je zauzeto i dali se taj backup(koji se radi recimo sa acronisom) moze podijliti na vise dijelova od po cca 4gb da sve imam na dvdima?
jer radio bi backup sistemske particije na laptopu koja sa instaliranim OS-om, driverima i onim điđa-miđama te programima ima cca 30GB...pa mi je malo puno imat 30GB zauzeto na disku te bi radije to imao na par dvd-a...
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2008., 22:36   #51
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp
 
hammer_of_thor's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 5,422
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
bok, mene zanima dali backup sistemske particije zauzima tocno onoliko mjesta kolko je zauzeto i dali se taj backup(koji se radi recimo sa acronisom) moze podijliti na vise dijelova od po cca 4gb da sve imam na dvdima?
Na prvo pitanje odgovor je ne. Evo ja kad sam napravio backup cijele particije (C: ) na kojoj je bilo barem 10 gb podataka backup je bio velik 4 gb



Na drugo pitanje odgovor ne znam. Jedino da ga splitaš sa WinRarom na više dijelova i snimiš na medije. Ali bi ga onda morao vračati na HDD nazad i otpakirati te sa diska restor-ati
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2008., 01:31   #52
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
moze mislim svaki backup soft lomiti na velicinu koju odredis.
malo sam bio u soku kako mu sistemska s OSom, driverima i par programa moze imati 30GB al onda vidim da je vista u pitanju
Ona sama bi se trebala i dosta dobro kompresirati, ne bi trebao imati vise od 3 DVDa
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2008., 14:42   #53
Padavica
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: nigdje
Postovi: 24
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Moguće je, ne trebaš ništa drugo osim True Imagea. Jedino bi moglo biti problema ako taj image stavljaš na drugi disk jer onda nećeš imati prekopiran MBR što može dovesti do problema s bootanjem.
a može li se spržit na dvd i onda bootati da dvd-a i da sve bude u redu.

EDIT:

Postoji li mogućnost da će doći nakon bootanja već napravljenog klona na dvd-u do nekih nekompatibilnosti sa (bubam) nekakvim mrežama , ip-ovima ,čudima. (radi se o istom pc)
Nije mi jasno -jel ako sa nekog komp koji ima mnogo instaliranih programa licenciranih za taj jedan komp i ja taj klon prebacim na drugi pc sa istim komponentama, jesam li ja u ilegali?
Padavica je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2008., 14:44   #54
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp
 
m4dm4n's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,841
Napraviš u Acronisu bootabilni cd sa programom, spremiš image sa ograničenom veličinom od 4 GB na neku drugu particiju, u windowsima to zapržiš na dvd-e. Slijedeći put bootaš opet onaj cd, i kad se digne u ram, ubaciš samo dvd od prvog dijela image-a, i tako šibaš dvd po dvd.

Citiraj:
Autor Padavica Pregled postova
Postoji li mogućnost da će doći nakon bootanja već napravljenog klona na dvd-u do nekih nekompatibilnosti sa (bubam) nekakvim mrežama , ip-ovima ,čudima. (radi se o istom pc)
Nije mi jasno -jel ako sa nekog komp koji ima mnogo instaliranih programa licenciranih za taj jedan komp i ja taj klon prebacim na drugi pc sa istim komponentama, jesam li ja u ilegali?
Naravno, ako je licenca za jedno računalo. Ali onda nabaviš ostale licence, i samo mijenjaš serijske brojeve na istom imageu, svakom pc-u drugi. Naravno, jednostavnije je zakupiti licencu za više računala , pa koristiš isti serijski.
__________________
" Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it is plugged in ? "
m4dm4n je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 17:20   #55
yakob22
I.H.S.V.
Moj komp
 
yakob22's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: near Rijeka
Postovi: 194
Evo da malo updatam temu.
Isprike ako sam nešto preskočio pa pitam nešto o čemu je već bilo rečeno.
Naime napravio sam imige diska ST3250410AS (250 GB, 7200 RPM, SATA-II), disk ima 3 particije koje sam prenio Acronisom na Seagateov IDE disk 80Gb.
Sve je prošlo ok, ali kad isključim disk sa kojeg sam prenio podatke i bootam samo sa IDE, 80Gb diska ruši mi se sustav prije ulaska u windowse.
E sad me zanima mogu li učiniti disk bootabilnim i na koji način?

Zadnje izmijenjeno od: yakob22. 16.02.2009. u 17:55.
yakob22 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 18:26   #56
Dizel
3.14zda ®
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,258
Kod kloniranja particije, zapisuje se i novi MBR, znaci disk po defaultu postaje bootabilan.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 12:59   #57
yakob22
I.H.S.V.
Moj komp
 
yakob22's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: near Rijeka
Postovi: 194
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Kod kloniranja particije, zapisuje se i novi MBR, znaci disk po defaultu postaje bootabilan.
Ok, možda se nisam dobro izrazio, disk jest bootabilan, ali zašto pobogu mi se ruši sustav kada dižem windowse samo sa IDE diska. Inače, kada bootam sa SATA 250GB diska koji je na master, a IDE disk na slave sve je ok, vidim u exlporeru svih 6 particija, oba diska rade ok!?
yakob22 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 20:27   #58
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,933
Možda ti je na SATA bio uključen AHCI?
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 21:52   #59
yakob22
I.H.S.V.
Moj komp
 
yakob22's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: near Rijeka
Postovi: 194
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Možda ti je na SATA bio uključen AHCI?
Evo ovo su bile postavke u biosu:

SATA RAID/AHCI MODE (DISABLED)
ONBOARD SATA/IDE Ctrl Mode (IDE)
ONBOARD SATA/IDE (Enabled)

Trebalo je nešto drugačije postaviti ili je ovako ok?
yakob22 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 23:11   #60
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,933
To je OK... Jesi li apsolutno cijeli disk klonirao, uključujući i MBR?
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na