Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.07.2018., 23:31   #2011
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,285
Trebalo bi raditi ,nisam korisito bas takav za NAS ali za mrezu prkeo USBa jesma na Lenovo Yoga laptopu.

U krajnjem slucaju taj NAS premda je star bi trebao imati USB 2.0 port pa moze posluzit tih 2 tjedna za nuzdu bez da kupujes adapter? Probaj prije kupovine adaptera preko USBa spojit.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2018., 14:47   #2012
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 207
Trebao sam takodjer koristiti lenovo yogu (zato sam se i raspitivao za adapter), ali je to otpalo i biti cu na macbooku.

Nego novi tjedan - nove pitalice.
Kako izvan svog lana mapirati mrezni disk da mi bude dostupan (kao u kucnom lanu)?
I da dodatni minus je sto mi treba recept kako toizvesti na macu.
Podesio sam i quickconnect, instalirao webdav, ddns, jedini problem je ez-connect.
Ne kuzi ruter (na bnetu sam i imam njihov techicolor) pretpostavljam da trebam rucno sloziti port forward, ali glup sam i ne znam kako to izvesti.
frikec je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.07.2018., 09:34   #2013
Brekulja
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: abc
Postovi: 10
Imam dlink dns 320, pokusavam namjestiti ddns al nakon registracije i postavljanja, ne mogu pristupiti svom odabranom hostu primjer blablabla.dlinkddns.com, zna li netko razlog?

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk
Brekulja je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2018., 16:53   #2014
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,496
modem i port forvard?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2018., 11:42   #2015
Brekulja
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: abc
Postovi: 10
U modem kao i u nas upisani svi podaci za dydns, port forwarding nisam radio, koliko sam citao treba otvoriti port 70 ?

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk
Brekulja je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2018., 19:13   #2016
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,763
Vidi na kojem portu kroz lokalnu mrezu pristupas tom nas-u pa forwardaj neki (koji odaberes) incoming port na ip adresu nas-a i njegov lokalni port. Dok to ne napravis neces ga vidjet izvana
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2018., 07:18   #2017
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 419
Sorry što upadam u temu ali me zanima kako instalirati certifikat
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bez naslova.png‎
Views:	81
Size:	55.3 kB
ID:	19999  
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2018., 08:34   #2018
telefunken
Premium
Moj komp
 
telefunken's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 327
Da, nije tako jednostavo jer je vanjski IP onaj od VPN-a a ne direktni od ISP-a

inače NAS ima dva lan porta pa sam si razmišljao da uštekam oba u ruter i onda jedan da koristim za torrente i VPN a drugi za igre.
No problem je što to ne znam kako podesiti
__________________
Pošten trgovac
Trgovine: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2018., 10:30   #2019
timmy
Premium
 
timmy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: N/A
Postovi: 1,236
Pozdrav!

imam u uredu synology 216se, unutra dva diska, na jednom je backup.
printer, 3 kompa, 216se i router spojeni žicom na switch (tp sg108e). router je obični bijeli t-com, 50 mbit.

sve radi dobro, no postoji potreba za spajanjem na nas tj. file server od doma. pratio sam upute sa synology stranice i podesio quickconnect. stvarno radi, ali je stvar neopisivo spora i onemogućuje bilo kakav rad. doma je isto 50mbit t-com.

također problem je što preko quickconnecta od doma ne mogu upaliti NAS iz sleepa, nego samo iz ureda.

molim pomoć, hvala.
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2018., 11:00   #2020
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,406
Za daljinsko paljenje / buđenje iz sleep - a trebaš osposobiti da ti prođe WoL paket kroz router (PortForward).
Ista stvar je za remote pristup preko kojeg bo transfer trebao biti dosta brži.
Računaj / imaj na umu da time otvaraš priličnu sigurnosnu rupetinu
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.08.2018., 12:34   #2021
timmy
Premium
 
timmy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: N/A
Postovi: 1,236
budući da moje tehničko znanje nije u skladu s "pain in the ass" koji mi izaziva kombinacija podešavanja port forwarding na w724v i sigurnosna rupetina, volio bih znati postoji li kakva alternativa, a da mogu raditi od doma?
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2018., 16:13   #2022
PointDexter
Premium
Moj komp
 
PointDexter's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Éire
Postovi: 1,774
Dali bi FTP bio ok za obavljanje posla? Sto se tice sigurnosti na Synology mozes dignuti VPN server.
__________________
alien-smilies-0046.gif von smiliesuche.de
PointDexter je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2018., 09:57   #2023
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,398
Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
budući da moje tehničko znanje nije u skladu s "pain in the ass" koji mi izaziva kombinacija podešavanja port forwarding na w724v i sigurnosna rupetina, volio bih znati postoji li kakva alternativa, a da mogu raditi od doma?
Digni si VPN na nekom uredjaju koji ti je uvijek on (opet imas port forward). Od malog raspberry-a, OpenWRT AP-a i slicno na dalje. Onda se vpn-as u mrezu i preko WOL-a na tom uredjaju probudis sto hoces.

Nebih rekao da je portforword rupa u sigurnosti sam po sebi ali sigurno povecava rizik i povrsinu za napad da netko proleti preko tog porta unutra.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2018., 15:42   #2024
markotornic
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 25
Da li je netko imao znani problem "improper shut down" na Synology NASovima . Napravio sve testove, sve ok. Podrska nije bila od pomoći. Ostaje mi provjeriti napajanje ali nisam siguran da je u tome problem. Nažalost, koliko vidim po forumima taj problem se konstano javlja i Synology ga već godinama ne riješava. Ako nije napajanje vjerojatno je matična. NAS je van garancije je tako da bude lagano papa pa doborodošao Qnap.
markotornic je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2018., 16:08   #2025
Matijac
Premium
Moj komp
 
Matijac's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 570
Meni je to jedino pisalo kada je nestalo struje pa mi dođe notifikacija improper shutdown, inače mi nije samo od sebe.
__________________

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2018., 18:43   #2026
markotornic
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 25
Spojen sam na ups pa mi je nazalost to sa nestankom struje otpalo

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
markotornic je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2018., 14:09   #2027
Boopsy
Premium
Moj komp
 
Boopsy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 205
Kako se s nas-a DS115j na tv-u mogu loadati titlovi?
Hvala
__________________
C2D e6320, AC freezer Pro
Asus P5B Deluxe wifi
Sapphire 2900Pro
HDD Hitachi 80Gb
4x1Gb DDR2 800
Corsair 450
Boopsy je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 14:08   #2028
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,755
Iz iskustva, je li Qnap TS-231P2 sa 2x diska u RAID1 polju dovoljno hardverski jak za File Share 30ak korisnika sa nekakvim "medium opterećenjem" da se tako izrazim, dakle ne bi ga korisnici gazili 0/24 ne bi pristupali tu i tamo i pisali/čitali. Osim kalsičnog FS bi se još samo koristio za periodički backup sa ostalih računala koji bi se izrađivao na samim računalima pa taj proces ne bi utjecao na resurse NASa.

ps. Ako taj nije je li TS-251+ bolji izbor? Ili treba još jači rang?
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 14:58   #2029
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,285
Citiraj:
Autor Boopsy Pregled postova
Kako se s nas-a DS115j na tv-u mogu loadati titlovi?
Hvala
Nije do NASa (pod uvjetom da imas titlove u folderu naranvo) nego do aplikacije preko koje geldas na TVu/PCu.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 15:52   #2030
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,406
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 16:10   #2031
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,755
GB je mriža, a YT je tu jer je defautnih 1 GB malo? Reviewe san pročita, više me zanimalo neko iskustvo, slabo san se družija s NAS, a i ono malo šta jesam to je bija teški entr home level...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2018., 10:25   #2032
theobromine
Premium
Moj komp
 
theobromine's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 162
Synology mi je izbacio poruku o 1 bad sektoru na drugom disku (crveni WD od 4 TB - WD40EFRX). Disk je pod jamstvom, da li je to dovoljno za reklamaciju diska?




thnx
__________________

theobromine je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 07:51   #2033
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Imam trenutno Fantecov NAS i sa njim (sa compa) mjereno LanSpeed testom imam brzine max 160mbps pisanje / 360mbps čitanje. Svi uređaji imaju Gb lan, kablovi su cat5e. Zanima me ako kupim neki bolji NAS npr. Synology mogu li očekivati veče brzine?
Događa mi se da kad radim backup sa compa na NAS da se ponekad zblesira tako da mu se preko mreže ne može pristupiti i u tom slučaju pomaže samo ištekavanje iz struje.
Kod čitanja podataka sa NASa nisam imao problema pa niti sa 4k filmovima.
Vidim da Synology ima više NASova u ponudi pa molim pomoć oko odabira (za 1-2 hdda, cca 5 korisnika, backup + media storage).
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 09:21   #2034
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,082
Citiraj:
Autor theobromine Pregled postova
Synology mi je izbacio poruku o 1 bad sektoru na drugom disku (crveni WD od 4 TB - WD40EFRX). Disk je pod jamstvom, da li je to dovoljno za reklamaciju diska?




thnx
Ako tu grešku potvrdi onaj wd-ov tool za testiranje diskova, onda je.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 09:54   #2035
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,406
@tintin
Brzine koje dobivaš su dobre, neće biti bolje sa drugim NAS - om, mogu biti i lošije.
Ovo blesiranje kod transfera velikog fajla (duže vrijeme full pogon) je obično kriva mrežna tj. drajver.
Koji je model precizno ?
Jesi gledao službeni i/ili neslužbeni support ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 10:14   #2036
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,285
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@tintin
Brzine koje dobivaš su dobre, neće biti bolje sa drugim NAS - om, mogu biti i lošije.
Hmm kako mislis da su mu brzine dobre/nece biti bolje sa drugim NASom?

On ima jedva 45 MB/sec (360 Mbit) read a 20 MB write (160 Mbit) ? Pa to je tek trecina/petina od Gigabitne mreze (125 MB/s) kojom je to spojeno.

Meni je i onaj slabasni procesor iz Synology DS-411 (iz 2010 godine) imao 55-60MB write i 75-80 Read.

oba sadasnja (DS-415+ i DS-1817+) zakucavaju GB mrezu do MAX (125) bez problema tako da sam ih spojio u Link aggregation pa idu preko 190-200 MB Write i 250+ MB read (u slucaju 1817+ koji ima 4 LANa dok je 415+ sa dva LANa pa nemam bolji test bench da "nahranim" 4 LANa). Po specifikacijama DS1817+ bi trebao ici do 440/430 MB/sec sa LA na gigabitnoj mrezi dok na 10Gbe mrezi 1400/590.

Znaci po meni neki DS218+ bi mu mogao dati duplo bolje rezultate nego sto sad ima u readu a u writeu i 3-4x bolje bez problema (znaci da spoji jednim LAN kableom ici ce 100/85 sigurno (po specifikacijama je on 112/112 MB/s).


Naavno pod uvjetom da je mreza uredu i da ima s cime polsati tu brzinu da je NAS uopce moze iskoristit/primjenit.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 10:32   #2037
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Comp je malo stariji ali meni ok. Mbo je p35cds3r i na sebi ima gb lan (Realtek).
O hardweru NASa nažalost ne nalazim podatke (Fantec cl35b1) osim da ima gb lan.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 11:25   #2038
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,406
Hm, da, taj Fantec je neki de - čajna za de trgovce ....
Evo linkova šta sam na brzinu našao:
http://manuals.myfantec.de/cl-35b1/wiki/index.html
http://manuals.myfantec.de/cl-35b1/wiki/maintain.html

ovdje > http://manuals.myfantec.de/cl-35b1/w...tml#change_log
spominju i daju link za zadnji fw "CLD2-1.02s1-U3-1.00e",
međutim imaju i forum na njemačkom > http://www.fantec-forum.de/index.php...-Oktober-2014/
translate > https://translate.googleusercontent....OxHpzS48vr_P8A
tu spominju "1-05j-2-1-0-17" al ne nalazim link sa "tim brojevima".

http://www.fantec-forum.de/index.php/Board/76-CL-35B1/
https://translate.googleusercontent....TxnrYWVTa0Tpfg
itd.

EDIT: Ne znam jel fw update ima utjecaja na podatke na hdd - u, da ne bude poslije plakanja

Ista stvar se može desiti i na komp strani, kažeš GA-P35C-DS3R ali koja revizija ?
1.x ima realtek_8111 mrežnu, na supportu Realteka se može naći zadnji drajver ovisno o OS - u > http://www.realtek.com.tw/downloads/...br%3ERTL8118AS
za W7 je Ver. 7.122.

EDIT2: Realtek je počeo kakiti i neda direktni dl. link nego preko mail - a

Za preciznu detekciju, kada "pukne" transfer, jeli ti dostupan router i/ili neki drugi klijent na mreži ?
Ako je, odnosno "ne vidiš" samo NAS onda je on kriv, a ako "ne vidiš" ni router onda je možda mržna na kompu.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.10.2018. u 11:42.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2018., 11:40   #2039
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Obratit ću pažnju kad "pukne" NAS jel dostupno drugo na mreži.
Tnx za ovo gore....možda se pojavi koji bolji firmware na kojem linku.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2018., 15:05   #2040
Boopsy
Premium
Moj komp
 
Boopsy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 205
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Nije do NASa (pod uvjetom da imas titlove u folderu naranvo) nego do aplikacije preko koje geldas na TVu/PCu.
Pa to mi nije jasno, TV sa sticka uredno čita titlove, a s NASa ne želi (titlovi su istom folderu i imaju isto ime kao ime filma)...
__________________
C2D e6320, AC freezer Pro
Asus P5B Deluxe wifi
Sapphire 2900Pro
HDD Hitachi 80Gb
4x1Gb DDR2 800
Corsair 450
Boopsy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na