Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 22.02.2016., 14:43   #121
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,892
Radi i acronis i to je prvi program koji si dobio za prijedlog.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2016., 18:05   #122
zaratin5
Premium
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 146
Citiraj:
Autor cdanijel Pregled postova
Kaj ja znam. Prilično jasno sam naveo kaj mi treba. Kloniranje diska na usb stika.
Došli smo do ladica, matičnih ploča i ne znam čega. Ja nemam doma desktop stroj niti ga želim imati. Ne želim imati ladicu.
Clonezilla radi bez problema ono što sam pitao. Napravi image, stavi ga na drugi (novi) disk i bok i doviđenja.
Zato što nemaš desktop računalo sam ti i predložio da to uradiš preko USB to SATA adaptera. Ida ga imaš, morao bi ga otvarati ubacivati oba diska,dodati još jedan sata kabel a ovako ga samo uštekaš u jedan od USB portova na laptopu, butaš sa CD-a na kojem je Acronis ili neki drugi program za tu namjenu, odrediš sourse disk i brzo je gotovo. Radio sam to više puta bez ikakvih problema. Ladica je isto tako dobro, ali skuplje rješenje. Kloniranje na USB štik, pa ponovo na HDD je komplicirano.
zaratin5 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2016., 16:01   #123
Gustavo
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Sisak
Postovi: 341
Kloniranje diska

Trebam klonirat jedan disk na sistemski gdje imam tri particije i Acronis mi traži da brišem te particije, jel time gubim podatke, slike itd s tih particija?
Gustavo je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2016., 16:27   #124
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,778
Ako sam te dobro shvatio, imaš 3 particije na disku na kojeg ćeš klonirati sadržaj nekog drugog diska? Da, izgubit ćeš te podatke/particije jer Acronis automatski stvara particije kakve su bile na disku kojeg kloniraš (uz korekciju veličine ako je različita). Možeš napraviti backup i tu backup datoteku "parkirati" na taj disk s tri particije, pa kasnije iz tog backupa napraviti recovery na neki treći disk. Na taj način sačuvaš podatke s oba diska.

BTW, prije otvaranja nove teme potražiti ima li odgovarajuća - ti si otvorio temu potpuno istog naziva već postojećoj, koja se uz to nalazi(la) na prvoj stranici podforuma.
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB TeamGroup DDR4-2400 - Corsair CX400 - Samsung 970 EVO M2 500GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2016., 17:40   #125
Gustavo
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Sisak
Postovi: 341
Kasno, već sam pokrenuo i sve izbrisao, jel mogu kako vratit te tri izgubljene particije s Hiren boot CD ?
Gustavo je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2016., 17:55   #126
Gustavo
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Sisak
Postovi: 341
Uspio sam s Paritition find und mount vratiti dvije particije s slikama i dokumentima, sistemska je izgubljena, al nema veze ionako sam trebao raditi format C
Gustavo je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2016., 10:44   #127
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 345
Meni se za te namjene jako dobar pokazao "dd" alat iz Linuxa, može se dići iz Kalija i vjerojatno svake ostale Linux distribucije koja se diže sa USB sticka. Osim za kloniranje dobar je i za shredanje diskova. Samo treba dobro znati što se radi jer ne oprašta greške.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2016., 13:23   #128
Demigod
Premium
 
Demigod's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Wonderland
Postovi: 116
Pozdrav ljudi!

Imam jedno pitanje u vezi kloniranja diskova. Naime, zamjenio bi hard disk iz svog racunala sa novim posto me ovaj vec polako izdaje jer ima vec neku godinu. Zanima me da li ja mogu klonirati sve podatke sa starog harda na novi hard disk te ih nakon kloniranja zamjenim i to je to? sve ce ostati isto samo ce se hard promjeniti.

hvala
Demigod je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2016., 13:55   #129
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,778
Da. Ali malo si uranio s postanjem u ovoj temi, vidiš da se posta svake parne godine u studenome, a sad je tek rujan. :-)

Sent from my XT1092 using Tapatalk
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB TeamGroup DDR4-2400 - Corsair CX400 - Samsung 970 EVO M2 500GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2016., 14:10   #130
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,406
Ma bolje ovako u odgovarajućoj temi nego da otvara novu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2016., 22:29   #131
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,778
Slažem se, zato je i smajlić na kraju.
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB TeamGroup DDR4-2400 - Corsair CX400 - Samsung 970 EVO M2 500GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2016., 08:21   #132
Demigod
Premium
 
Demigod's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Wonderland
Postovi: 116
pa nisam htio otvarati novu temu. Znaci, odgovor je mogu ili?
Demigod je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2016., 08:27   #133
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,082
Citiraj:
Autor Demigod Pregled postova
Pozdrav ljudi!

Imam jedno pitanje u vezi kloniranja diskova. Naime, zamjenio bi hard disk iz svog racunala sa novim posto me ovaj vec polako izdaje jer ima vec neku godinu. Zanima me da li ja mogu klonirati sve podatke sa starog harda na novi hard disk te ih nakon kloniranja zamjenim i to je to? sve ce ostati isto samo ce se hard promjeniti.

hvala
Da, upravo tako, jedina stvar na koju moraš "pripaziti" je ako nisu isto kapaciteta da pogledaš opciju za veličinu particija prije i poslije kloniranja. Prilikom samog kloniranja imaš opciju da ti nakon završenog posla ugasi komp, i onda samo izvuci stari disk i boot-aj s novog
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2016., 09:27   #134
Demigod
Premium
 
Demigod's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Wonderland
Postovi: 116
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
Da, upravo tako, jedina stvar na koju moraš "pripaziti" je ako nisu isto kapaciteta da pogledaš opciju za veličinu particija prije i poslije kloniranja. Prilikom samog kloniranja imaš opciju da ti nakon završenog posla ugasi komp, i onda samo izvuci stari disk i boot-aj s novog
stari mi je od 600 gb, novi je od tera. koji program mi je najbolji?
Demigod je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2016., 15:00   #135
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,082
Napraviš bootabilni stick s acronisom il cd, bootaš, izimiđiraš i to je to. Nikad problema.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2016., 22:43   #136
scap
Premium
Moj komp
 
scap's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Croatia
Postovi: 192
ako imaš samo jednu particiju i win 7 na dalje onda možeš komotno napraviti čisti "clone disk". Acronis će ti napraviti particiju od 600 gb kakav je bio prijašnji disk, a kad uđeš u win bez ikakvih problema možeš napraviti extend disk u disk managmentu (jednostavniji način) ili komandnom linijom..
__________________


____________________________________






Ima ih dosta koji nisu napisali ništa nakon kupnje/prodaje, no redom koji jesu:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28







scap je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2018., 14:09   #137
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,043
Danas samo dižem stare teme... :-)

Uglavnom želim klonirati 250Gb na 2Tb. Oba sa jednom particijom.

Jesam li ja dobro zamislio postupak?

1. na novom iz dućana 2Tb napravim particiju i formatiram, nakon formata pobrišem particiju
2. sa Acronis True Imageom pokrenem clone diska koji će napraviti particiju identične veličine kakva je bila na 250Gb disku
3. kada postupak kloniranja završi, u disk managementu u Win7 proširim particiju preko cijelog 2Tb diska

Je li korak 1. uopće potreban, ili to isto može napraviti Acronis?
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2018., 14:14   #138
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,178
Nemaš potrebe za 1 (brisanje) i 3 (povećavanje particije). A Acronis možeš podesiti da sve to napravi sam. Ti podesiš sve što želiš, klikneš na Start i odeš na kavu na Korzo dok on to obavi.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2018., 23:20   #139
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,043
zapravo i nije toliko dugo trajalo....nisam baš štopao vrijeme ali manje od sat vremena sigurno. Koliko vidim sve je prošlo ok, još sam se malo zahebavo slovnim oznakama diska dok nisam skužio da moram pobrisati swap prije promjene slova...

Ali evo već sve radi.
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2018., 23:22   #140
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,683
ma acronis to sve radi bez greške... barem je ja u životu nisam doživio.
syss je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na