Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.06.2017., 18:36   #1801
Chuxonja
Premium
Moj komp
 
Chuxonja's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 621
Ak mu nemoš samo brzinski dodijelit letter da neš smisleno iz njega nastane, ostaje ti čupanje sa recovery softwareima, Recuva i kompanija. Trebalo bi se dat iskopat stvari sa njega bez obzira na RAW.
__________________
Živi bili pa umrli!
Chuxonja je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2017., 18:47   #1802
Mr.Black
Premium
 
Mr.Black's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: -
Postovi: 1,646
Citiraj:
Autor Chuxonja Pregled postova
Ak mu nemoš samo brzinski dodijelit letter da neš smisleno iz njega nastane, ostaje ti čupanje sa recovery softwareima, Recuva i kompanija. Trebalo bi se dat iskopat stvari sa njega bez obzira na RAW.
Prvo da ga formatiram i onda pokrenem Recuvu ili sad? Recuva iz Hirena?
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2017., 19:27   #1803
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,556
Šta god radio ne formatiraš ga. Ne mora biti iz Hirena s obzirom da ti je vanjski disk može bit i instalirana na računalu ...
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2017., 19:29   #1804
Mr.Black
Premium
 
Mr.Black's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: -
Postovi: 1,646
Koji bi trebao biti bolji i brži, Recuva ili EaseUS?
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2017., 22:19   #1805
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,556
Iskreno: probavaj ih po redu. Ako nekom dugo treba ili ne vrati strukturu probaš idućeg. Ne znam napamet znam da mi je jedan dobar za stickove spašavat, al naravno uvijek ide proba par komada....
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2017., 11:10   #1806
Mr.Black
Premium
 
Mr.Black's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: -
Postovi: 1,646
Vraćeno preko EaseUS-a..
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2017., 14:47   #1807
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,583
wd passport na odlasku?

Pozdrav.
Savjet.

Frendu je otiso crni wd passport hdd usb 3.0.

Disk radi, lampica svjetli, osjeti se da vrti unutra medutim komp ga ne prepoznaje (bar kod mene). On kaze da mu je mogo pristupit, al je bilo uzasno sporo sve.
Naravno ima gore slike bitne itd. i htio bi to probat povratit. Jel ima netko osim infolab-a kojeg preporucate za te stvari da mu prosljedim info?
Jel ima stagod jos za probati?

AFAIK znam ti diskovi vise nemaju klasicni sata port tako da nema koristi cupat iz kucista da se spoji na dock?


geronimo_2 je online   Reply With Quote
Staro 03.07.2017., 15:03   #1808
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,173
Jesi siguran da disk nema klasični SATA port? WD je inače poznat po elektronici slabe kvalitete, pa bi možda mogao spojiti disk direktno na ploču. Ako nema garancije, neka ga slobodno raskupusa.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je online   Reply With Quote
Staro 03.07.2017., 15:09   #1809
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,583
nisam siguran 100% al isti takav ima kolega i rastavio ga je i nutra je disk sa nekim svojim konektorima (nije sata/ide).
ak se sjecam dobro nekakvih 8-10 iglica rasporedenih u 2 reda. i cini mi se na rubu jos par iglica.
nema garancije. nije mu ni hdd bitan, samo ti podaci gore.

neg ne kuzim one cjene na infolabsu. njemu bi do 500kn bilo prihvatljivo medutim tamo pise per/h, a nemam pojma koliko mogu trazit za to delo.

probam ga popodne spojit na drugi komp pa vidim sta se desava.

edit: i zaboravih napisat ima naravno usb konektor uz te iglice
geronimo_2 je online   Reply With Quote
Staro 03.07.2017., 15:20   #1810
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,073
Ima usb zalemljen direkt na elektroniku, tak da niš od ladice.

Al da se zna razlokat konektor, zna se, pa treba to pogledat u kakvom je stanju. Iako ovi simptomi da je išlo sporo sve prije, to je do diska baš, ne konektora.

Lako je sad pisat, al što je čekao toliko, ako je već bio svjestan da mu radi sporo. Jebiga.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2017., 15:44   #1811
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,583
a cuj, znas kako ljudi funkcioniraju. niko ne pazi na podatke (backup), a kad se desi kuku-lele jao meni...
geronimo_2 je online   Reply With Quote
Staro 29.10.2017., 15:19   #1812
Gavri
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Srbija
Postovi: 13
Problem sa ocitavanjem ostecenog hard diska

Pojavio mi se problem sa hardom gde se win usporio, podaci i softveri tesko otvaraju, pokusao sam sve zive reinstal Win ali dzabe.Svaki put kada sam ga pokrenuo on je radio sve sporije i sporije da na kraju ne bi mogao da pokrene WIN, vec je stojala ona slika sto godina za ucitavanje.

Dam komp na servis ne bi li video sta se desava, i rece mi da hard radi samo na 2 posto, nista kazem nista uzimam nov ali te podatke ako mogu da se prebace prebaci na novi hard. Nakon izvesnog vremena on me zove kaze stigo hard instaliran win, ali ne mogu da ti prebacujem fajlove posto ce to mnogo da traje ( pokusao posto su par fajlova prebacena) jer je hard ostecen ( to jeste tacno posto kada sam pokusavao da sacuvamfajlove sa C na D particiju pre servisa bas se sporo prebacivalo) nego ti to sam odradi, obajsni mi gde da bocnemo one fajlove.

I na pocetu mene je mrzelo to da radim i danas odlucim da odradim posao, ali ne lezi vraze. Stavim sve kablove, ukljucim komp, ne moze da ucita WIN 7 (isti su WIN na oba harda). Rekoh ajd da u biosu namestim da butuje sa novog, opet isto.Nece da se ucita Win.Prebegnem novoj taktici, izbacim kablove sa starog ostecenog harda, pokrenem samo novi hard, sve se ocita lepo, nakon toga povezujem stari, uradim rifresh na device manager, kompjuter prepozna stari hard. Kliknem na njega pocne da se ucitava polako i win mi kaze da moram da formatiram stari hard ako hocu da ga koristim ( ja u fazonu sta ce mi formatiran, meni trebaju podaci), pritisnem cancel, i ono kaze da ne moze da pristupi disku.

Da li neko zna kako da prebacim nakon ove price sa starog ostecenog harda podatke na novi, da li je moguce nekim programom, softverom ili tako nesto, bio bi zahvalan na pomoci. Hocu da izbegnem nosenje na servis ponovo.
Gavri je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2017., 16:54   #1813
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,487
tesko, gotovo nemoguce. Ako je disk crknuo, mozes zaboraviti na podatke. Ima specijaliziranih servisa koji su znali vaditi ploče i stavljati u drugi takav hard i na taj nacin spasiti podatke ali su cijene bile astronomski visoke. Tako da, ako nije gore nesto sto je "zlata vrijedno" zaboravi na te podatke.

Probaj neki live ubuntu staviti na stick i loadati ga pa onda s diska nešto prebaciti pa vidi. Eventualno jedan trik koji mi je par puta pomogao. Stavio sam hdd u zamrzivač da se ohladi na -20. Kad je bio tako hladan, na brzinu sam ga spojio na komp i pokušao spasiti podatke. U par slučajeva je pomoglo ali u globalu, male su šanse da ćeš što spasiti s njega. Nažalost, redoviti backup je najbolja prevencija...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2017., 21:41   #1814
Chuxonja
Premium
Moj komp
 
Chuxonja's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 621
U rijetkim prilikama mi je pošlo za rukom izvrtit HDD regenerator na takvom disku, pustit prek noći ili dulje da se proba kolko tolko repairat. Nakon toga kopirat podatke i bacit ga u smeće. Al to je isto hit and miss, ovisi o svakom individualnom slučaju, treba se igrat pa probat.
__________________
Živi bili pa umrli!
Chuxonja je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2017., 11:56   #1815
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 19,419
E sad jel anstronomski skupo ili nije, kolega je u siječnju ove godine spašavao WD zeleno govno, tj. 1TB podataka. HelpDisc mu je spasio sve i jedan podatak, čak i nešto što je sam obrisao prije crknuća
To veselje ga je koštalo 1800+PDV. Dobio 10% jer im je ostavio taj disk za dijelove. Ali da, uz tau trošak treba kupit i novi HDD na kojem ćeš iz recovery laba odnijeti podatke doma, tako da je to trošak već od 3 soma. Ali eto, daleko je to od onih cijena pred 10tak i viš godina

@Gavri
Svaki daljnji pokušaj paljenja i drkanja po disku te približava većoj nemogućnosti spašavanja podataka. U kućnoj radinosti nećeš uspjeti, a zamjena elektronike sa nekog istog modela diska već godinama ne igra.

Sent from Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE AMD Radeon HD5450 Silent Series 1024MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: AKYGA AKY012BK Midi Tower w/ window panel
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Pie v9.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2017., 12:11   #1816
prowler
Premium
 
prowler's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: split
Postovi: 149
Probaj preko vanjske ladice odnosno usb-a...iz mog iskustva i najmrtviji bi se pokrenuli ponekad... pa probaj tako kopirati. Mozda ces trebati i nekoliko puta ga ukljucivati/iskljucivati iz usb porta da proradi.
prowler je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2018., 17:30   #1817
Žak Onanis
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Vukovar
Postovi: 116
(riješeno) Kopiranje D: particije kojoj se ne može pristupiti

Na compu imam dvije particije C: i D: i od jučer ne mogu pristupiti D: particiji
Otvara se poruka:
Location is not available
D:\ is not accessible
the request could not be performed because of an I/O device error


Kad sam ušao u CMD i upisao DIR D: izlistalo mi je cijeli sadržaj D: particije šta je znak da nije ništa obrisano
I sad čuo sam da je moguče iz tog CMD da nekom komandom iskopiram sadržaj D: particije na externi HD
Zna li ko kako to izvesti, da mi napiše točno koje komande upisivati
Žak Onanis je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 07:39   #1818
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 900
otvori cmd na tom d disku i uvjeri se da nisi u nekom folderu tj. da si u root-u. Ako si u nekom folderu komanda je cd.. sve dok ne izades Zatim ide komanda copy *.* E: ili koje je vec slovo dodjeljeno vanjskom hardu.

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 14:07   #1819
Žak Onanis
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Vukovar
Postovi: 116
Uuuuf, spasio me Linux usb boot
Žak Onanis je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 18:22   #1820
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,398
Može i tako kad se nije savladalo osnove (DOS i ostalo) nego se zna samo klikat.
U principu za bilo kakvo krpanje i spašavanje treba imati neku od Live varijanti bilo Linux ili Win baziranu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2018., 22:52   #1821
real01
Registered User
Moj komp
 
real01's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 83
HDD se pojavi kao device, ali ne mogu do podataka

Dakle, prikopčam tvrdi disk i u Device Manageru je uredno prepoznat.
U Disk Manageru se također pojavi, ali piše da je sav prostor na njemu -
unnalocated? A dobro znam da su gore fajlovi (mjuza, slikice i filmići).
I disk se ne pojavljuje u My Computeru - a ista se stvar dešava bilo da ga spojim na stari komp, na novi - ili preko vanjskog kućišta.
Dakle, pitanje je kako doći do podataka na njemu?
ThanX!
real01 je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2018., 10:13   #1822
mradovan
Registered User
Moj komp
 
mradovan's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 91
Uh, to zvuči kao bad news...

Ako ga je Windows čitao do sada, a onda odjednom prestao, zvuči kao da ti se korumpirala particija.

Ovo što slijedi bi ja napravio za svoj disk... možda ima i boljih načina, pa čekaj malo ako se neko drugi javi s pamentnijom solucijom. Ali svakako na tvoju odgovornost - ako izgubiš podatke, ja nisam kriv.

Ja bi ga prvo probao pročitati u Linuxu - ponekad Linux pročita ono što Windows ne može.

Ako to ne radi, a sadržaj mi jako, jako važan (a imam još koji disk na raspolaganju) napravio bih si sector-by-sector clone prije nego što se idem igrati (pomoću "HDD Raw Copy", na primjer).

Nakon toga, pokušao bih popraviti particiju - na primjer s https://www.easeus.com/partition-manager/epm-free.html

Onda bi si pogledao SMART parametre - s "Crystal Disk Info" na primjer - ako mi je nešto žuto, ili još gore - crveno, taj se disk ne bi više upotrebljavao za ništa važno.
mradovan je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2018., 20:43   #1823
smirnoff
Premium
Moj komp
 
smirnoff's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: nisam u ZG!!!!!!!!
Postovi: 989
da nisi pokupio neki ransom-ware ko ja nedavno, pa osto bez 30% medija??
__________________
VAŽNO: 1 2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2018., 23:05   #1824
real01
Registered User
Moj komp
 
real01's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 83
Citiraj:
Autor mradovan Pregled postova
Uh, to zvuči kao bad news...

Ako ga je Windows čitao do sada, a onda odjednom prestao, zvuči kao da ti se korumpirala particija.

Ovo što slijedi bi ja napravio za svoj disk... možda ima i boljih načina, pa čekaj malo ako se neko drugi javi s pamentnijom solucijom. Ali svakako na tvoju odgovornost - ako izgubiš podatke, ja nisam kriv.

Ja bi ga prvo probao pročitati u Linuxu - ponekad Linux pročita ono što Windows ne može.

Ako to ne radi, a sadržaj mi jako, jako važan (a imam još koji disk na raspolaganju) napravio bih si sector-by-sector clone prije nego što se idem igrati (pomoću "HDD Raw Copy", na primjer).

Nakon toga, pokušao bih popraviti particiju - na primjer s https://www.easeus.com/partition-manager/epm-free.html

Onda bi si pogledao SMART parametre - s "Crystal Disk Info" na primjer - ako mi je nešto žuto, ili još gore - crveno, taj se disk ne bi više upotrebljavao za ništa važno.
Thanx na savjetima. Probao u Linux Mintu, no ista stvar - pojavi se kao device, ane mogu u njega (piše: cannot mount).
Probao sam s Recuvom - ali ne radi.
Imam vanjski disk za backup, pa bih mogao prebaciti tamo.

Znači, prvo sector by sector clone. S čim se to radi?
Onda Raw Copy? Jedino gledam, taj HDD Raw Copy je iz 2013. i podržava Windowse 7 i 8. Znači malo stariji program?
Al opet, ionako dosadašnjim metodama nisam uspio doći do podataka, pa možda treba pokušati.

U biti, taj disk, s još jednim je bio za backup - stavio sam ga u Icy Box (external bay) i tako je neko vrijeme stajao... Pa reko da provjerim
kako stoje stvari - pa otkrijem da je umjesto back-up nastao f*ck up.

Zadnje izmijenjeno od: real01. 18.04.2018. u 23:30.
real01 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2018., 07:34   #1825
mradovan
Registered User
Moj komp
 
mradovan's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 91
Citiraj:
Autor real01 Pregled postova
Thanx na savjetima. Probao u Linux Mintu, no ista stvar - pojavi se kao device, ane mogu u njega (piše: cannot mount).
Probao sam s Recuvom - ali ne radi.
Imam vanjski disk za backup, pa bih mogao prebaciti tamo.

Znači, prvo sector by sector clone. S čim se to radi?
Onda Raw Copy? Jedino gledam, taj HDD Raw Copy je iz 2013. i podržava Windowse 7 i 8. Znači malo stariji program?
Al opet, ionako dosadašnjim metodama nisam uspio doći do podataka, pa možda treba pokušati.

U biti, taj disk, s još jednim je bio za backup - stavio sam ga u Icy Box (external bay) i tako je neko vrijeme stajao... Pa reko da provjerim
kako stoje stvari - pa otkrijem da je umjesto back-up nastao f*ck up.
Recuva koliko se sjećam spašava izbrisane fajlove, ali na zdravoj particiji - koju ti nemaš...
HDD Raw Copy nije da ti popravi disk, nego da ti sačuva trenutno stanje. Naime, aplikacije koje popravljaju particiju su po prirodi destruktivne. Ako probaš jednu, pa ne radi - ona je već napravila svoje na disku, on nije više u istom stanju. Tako da slijedeća metoda koju pokušaš ne počinje od originalnog stanja diska, nego od štete koju je napravila neuspjela aplikacija - što umanjuje šanse oporavka. HDD Raw Copy ti "snimi" originalno stanje diska na drugi disk - tako da ga možeš povratiti nazad nakon neuspjele intervencije.
Star je, i nisam ga koristio neko vrijeme (ne znam ni da li radi s W10), ali je jako malo programa koji ti mogu klonirati disk bez obzira na sadržaj.
Ali ponavljam, takve mjere opreza se koriste samo ako su podaci dovoljno važni (fotografije koje se ne smije izgubiti i sl.).

Aplikacije koje popravljaju (ili barem pokušaju) particiju su npr.
https://www.easeus.com/partition-manager/personal.html
https://www.partitionwizard.com/free...n-manager.html
mradovan je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2018., 09:09   #1826
real01
Registered User
Moj komp
 
real01's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 83
Citiraj:
Autor mradovan Pregled postova
Recuva koliko se sjećam spašava izbrisane fajlove, ali na zdravoj particiji - koju ti nemaš...
Aha, sad mi je jasno. Pokušavao sam nešto što ne ide u mom slučaju.
Citiraj:
HDD Raw Copy nije da ti popravi disk, nego da ti sačuva trenutno stanje. Naime, aplikacije koje popravljaju particiju su po prirodi destruktivne. Ako probaš jednu, pa ne radi - ona je već napravila svoje na disku, on nije više u istom stanju. Tako da slijedeća metoda koju pokušaš ne počinje od originalnog stanja diska, nego od štete koju je napravila neuspjela aplikacija - što umanjuje šanse oporavka. HDD Raw Copy ti "snimi" originalno stanje diska na drugi disk - tako da ga možeš povratiti nazad nakon neuspjele intervencije.
Star je, i nisam ga koristio neko vrijeme (ne znam ni da li radi s W10), ali je jako malo programa koji ti mogu klonirati disk bez obzira na sadržaj.
Ali ponavljam, takve mjere opreza se koriste samo ako su podaci dovoljno važni (fotografije koje se ne smije izgubiti i sl.).
Stvar je u tome što sam već zaboravio što je točno na kojem disku.
Vjerujem da imam dosta od toga back-upano na drugom mjestu, samo je pitanje da li je sve ili nije pa bih svakako trebao doći do tih podataka na diskovima da vidim stanje...

Citiraj:
Aplikacije koje popravljaju (ili barem pokušaju) particiju su npr.
https://www.easeus.com/partition-manager/personal.html
https://www.partitionwizard.com/free...n-manager.html
OK. Budem još malo pričekao da vidim ima li još tko kakav savjet, pa ću onda oprezno pristupiti popravljanju...
real01 je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 15:38   #1827
real01
Registered User
Moj komp
 
real01's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 83
Citiraj:
Autor mradovan Pregled postova
Recuva koliko se sjećam spašava izbrisane fajlove, ali na zdravoj particiji - koju ti nemaš...
HDD Raw Copy nije da ti popravi disk, nego da ti sačuva trenutno stanje. Naime, aplikacije koje popravljaju particiju su po prirodi destruktivne. Ako probaš jednu, pa ne radi - ona je već napravila svoje na disku, on nije više u istom stanju. Tako da slijedeća metoda koju pokušaš ne počinje od originalnog stanja diska, nego od štete koju je napravila neuspjela aplikacija - što umanjuje šanse oporavka. HDD Raw Copy ti "snimi" originalno stanje diska na drugi disk - tako da ga možeš povratiti nazad nakon neuspjele intervencije.
Star je, i nisam ga koristio neko vrijeme (ne znam ni da li radi s W10), ali je jako malo programa koji ti mogu klonirati disk bez obzira na sadržaj.
Ali ponavljam, takve mjere opreza se koriste samo ako su podaci dovoljno važni (fotografije koje se ne smije izgubiti i sl.).

Aplikacije koje popravljaju (ili barem pokušaju) particiju su npr.
https://www.easeus.com/partition-manager/personal.html
https://www.partitionwizard.com/free...n-manager.html
Konačno sam našao vremena pa sam preko vikenda s programom HDD RAw Copy kopirao podatke na drugi (eksterni) disk.
Oba diska (i source i target) su tijekom prebacivanja radila, tj. svijetlila je ona kontrolna žaruljica (ili kako se već to zove).

MEđutim, kad je kopiuranje završeno i kad sam probao potražiti podatke na eksternom disku kamo su prebačeni - ista stvar - disk se pojavi kao
device, ali ne mogu do podataka.

Any ideas...?
real01 je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 17:43   #1828
Goc80
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: 127.0.0.1
Postovi: 12
sada imas i na drugom disku isto stanje posto si ga kopirao. sad kad imas backup pokusaj sa testdiskom popraviti particiju i kopirati podatke
Goc80 je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 19:52   #1829
real01
Registered User
Moj komp
 
real01's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 83
Citiraj:
Autor Goc80 Pregled postova
sada imas i na drugom disku isto stanje posto si ga kopirao. sad kad imas backup pokusaj sa testdiskom popraviti particiju i kopirati podatke
Skinuo testdisk. Sad me pita 'select the partition table type'.
Izbor je ovaj:
1. Intel/PC partition
2. EFI GPT partition map (Mac i386, some x86_64)
i još neke manje poznate (Xbox, Humax, Sun...)

Biram 2. ili 1?
real01 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2018., 19:08   #1830
Goc80
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: 127.0.0.1
Postovi: 12
neznam jesi uspio rijesit problem, vjerovatno nije bio gpt type. Izaberi 1 i pusti ga da skenira da vidis sta ce nac.
Goc80 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na