|
![]() |
#8251 | ||
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8252 | |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
Citiraj:
S vremenom sam prešao na Hyper 212EVO, koje koristim i dan-danas. Jednog na i5 i drugog na Q6600, oba vrte bez problema ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8254 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Zadnje rastepanje krame je par pristojih primjeraka izbacilo: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Šteta kaj je solidna matična u kojoj je Barton bio prdnula, treba sad neki adekvatan board nać za takvo đubre od proca. Nekak dosta Socket A stvari na koje naletim je u zadnje vrijeme općeito mrtvo, didnt age well ili mi samo odroni dolaze u ruke zapušteni. All in Wonder 3D Rage Pro AGP X2? iako je je kartica očito PCI ![]() ![]() Pasivna Sapphire 9600XT i ATi 9800, taman za Barton build ako se dobre ploče dokopam. Mada nemrem reć da sam na ovakve pasivnjače naletavao, obično su sve imale one okrugle zujalice gore. Osim ak je ovo neki kućni mod. ISA SB, niš spešl. Bar bu bolja od trenutno Crystalke u MMX mašini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8255 |
Registered User
|
Uploadirao sam fotke, pa si mislim zašto ne spomenuti i ovdje... Mislim, koliko često možete vidjeti Tualatin Pentium III koji radi na 440BX Slot 1 matičnoj? ![]() ![]() ![]() Bilo je to prije dosta vremena, ali se ovom prilikom još jednom zahvaljujem kolegama @overclocku, @stefu i @de5tr0yeru na velikodušnim donacijama koje su ovo omogućile ![]() Ovaj koncept je najbolji dokaz da se uvijek može kad se hoće ... treba samo biti dovoljno uporan! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8256 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8257 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Napokon mi se poklopilo da skoknem do Jakuševca pa evo par sitnica Yamaha SCSI 8/4/24. Od prije nekog vremena kad mi je jedna Yamaha pročitala CD koji nijedan drugi nije htio ni "pogledati" postao sam njihov veliki fan ![]() ![]() I malo 3870 PCI-X i 3850 AGP. Powercolorka je imala neke artefakte pa sam očistio karticu pa su artefakti bili još izraženiji pa jedno vrijeme nije ni htjela raditi pa sad radi full normalno. Go figure, enivej mislim da će biti zgodna crossfire kombinacija u nekom stroju. Osim ako Powercolorka opet ne promijeni mišljenje ![]() ![]() ![]() Inače Jakuševac više nije što je bio, ponuda slaba a neki prodavači ne žele se ni cjenkati a još se i naljute ako ne pristaneš na njihovu cijenu. Mislim se ok frende tvoja roba tvoja cijena, moja lova moj džep al daj ne pizdi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8258 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Yamaha F1 je imala disc tatoo funkciju. Došla je nešto kasnije od ove. Mislim da je F1 bila zadnja ili među zadnjim Yamahama. Disc tatoo je bila funkcija da se istetovira neki tekst ili slika na nesnimljeni dio CD-R medija. Prilično cool ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8259 |
Registered User
|
Zapravo primitivna verzija Light Scribe-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8260 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Lightscribe je sa gornje strane crtao, a po riječima kolege ispada da je to yamaha radila sa donje strane di se snima Prvi lut čujem za to, fora ![]()
![]() |
#8261 |
Registered User
|
Kužim, sve stoji. Ali ista ideja, poput Light Scribe-a osim činjenice da se ispisuje na podatkovnu stranu i da taj prostor ne možeš koristiti za pohranu podataka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8262 |
#erase startup-config
|
Tako je. Kao lightscribe samo s donje strane CDa. Ne znam kako je to radilo jer zbog paprene cijene nitko koga znam nije imao tu pržilicu pogotovo jer su u vrijeme izlaska već lagano DVD pržilice kucale na vrata. Ouno zanimljiviji fićuri su bili C1/C2 skenovi na jedtinim LiteOnima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8264 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ali slažem se, definitivno lijepo izgleda. Gotovo dizajnerski. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8265 |
#erase startup-config
|
Mislim da su to bile XL verzije njihovih DVD pržilica kojih kod nas baš i nije bilo za kupiti. Navodno su imali bolje napravljeno kućište koje je bolje vrtložilo zrak i bolje odbijalo vanjsku prašinu. Navodno. Meni se oduvijek činilo da je to potpuno isti drive koji radi jednako kao i oni s običnim kućištem samo više košta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8266 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne bih ni znao da nisam jednog išao rastaviti jer je nešto zapelo, očekivao sam istu strukturu kao i 99.9% drugih uređaja na tržištu ali ono što sam vidio je sve samo ne jeftino i plastično. Metalna konstrukcija u nekoliko slojeva, zasebni klamp koji drži CD (nije dio poklopca), tvrda i kvalitetna plastika, itd, itd. Definitivno su si dali truda! ![]() ![]() Riječ je o modelu DVR-110DBK, sa fotografija gore. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8267 |
#erase startup-config
|
I pickupi su im bili vrlo napredni s tekućim kristalima za bolje pozicioniranje lasera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8268 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Da, baš tako se i meni čini, iako baš jako volim taj Socket A. Pola Abitica je mrtvo, Epox i ostale da ni ne spominjem (NForce 2/Ultra chipseti). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8269 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Losi kondenzatori? Meni je 8RDA+ procurila nakon valjda 5-6 godina, a nisam ni OC-ao na njoj jer sam imao prilicno los primjerak 2400+. Doduse, s takvim kondenzatorima je i dalje radila i nakon sto sam je prodao dalje.
![]() |
![]() |
#8270 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Imao sam DVR-108, sjećam se da je bio neki firmware za njega koji je dopuštao da se na snimljenim DVD+R filmovima stavi booktype na DVD-ROM. Dopuštao je bitsetting. To je već bilo doba kad je Plextor bio u žešćem decline-u, tako da je Pioneer bio najjači. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8271 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
I moja yamaha se pokrenula, eeeee sad ... Da li je netko upogonio aha-1540/1542 karticu, da mi da savjet o jumperima ... Nađe mi yamahu na ID:3, ali je u wimblozama ne pokazuje, da li je potrebno samo drivere staviti ili treba i neki jumper setting ??? Win 98 je u pitanju ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8273 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Nbdy32 Naravno da trebaš odg. drajver u Config.sys, to bi trebao biti: aspi4dos.sys - Adaptec AHA-1540/1542/1640 ASPI Manager device=aspi4dos.sys /d i u Autoexec.bat treba mscdex ili još bolje: shsucdx.com - Unloadable CD-ROM redirector (substitute for mscdex.exe) shsucdx /d:MSCD001 pazi da je ista "oznaka" / name da se "povežu", provjeri sintaksu. Za žuntu: https://archive.org/details/dosdrivers https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/116025/help/ https://docplayer.net/36543741-Aspi-...pin-rev-b.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8274 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Imam ... zapravo, IMAO sam dvije konfe sa PCI grafama. Jednu Pentium MMX i drugu Slot 1, sa 440LX chipsetom. I dugo vremena tražio za nešto tipa Riva TNT (ili čak TNT2, M64) ali da je u PCI izvedbi ali ništa... Čovječe, nakon tko zna koliko mjeseci pokazalo se da je jednostavnije kupiti ili mijenjati se za Super Socket 7 matičnu koja ima AGP (koju mi je dao kolega Roy, puno hvala još jednom), dok ovu drugu konfu sa 440LX chipsetom nisam nikad riješio onako kako sam želio. Naime, netko mi je na forumu donirao Matrox Millennium G450 DualHead u PCI izvedbi, i imam navedenu grafu i dan-danas u toj konfi. Iako (obzirom da je mašina namijenjena za retro gaming) nadao sam se s vremenom staviti unutra TNT, TNT2, ili možda čak još jednu Voodooicu (1 ili 2, nema veze). Nažalost, u međuvremenu su cijene podivljale, a PCI hardver postao "legenda", nešto za što svi znaju ali rijetko tko da ga je vidio u živo ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 13.06.2023. u 13:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8275 |
Retro hardware fan
Datum registracije: Apr 2022
|
svjestan sam toga, i sam imam u kolekciji dosta agp stvari, ali cak ni obicnu virgicu sa 2mb ne. ploca je neka atc 1000+ sa 430vx chipsetom, nazalost samo sa isa i pci slotovima, 64mb edo rama sto je i vise nego dosta... neka ati rage pro sa 4mb bi legla ko budali šamar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8276 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pogledam ti među "višak" hardvera, možda čak i imam jednu PCI karticu ako je već nisam poklonio. Znam da je bila u AMD Am5x86 konfi dok nisam "nadogradio" na bolji model od vrtoglavih 4MB VRAMa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8277 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8278 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Citiraj:
Jbte kaj si ti meni toga napripovedal/napisal .... Jel se bu to ak pokrenem drivere koje sam našao na netu samo instaliralo, ili moram ručno ???? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8279 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ali ako slučajno budeš trebao AGP, čini se da imam Rage128 viška, pa mi slobodno javi ak je želiš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8280 | |
Retro hardware fan
Datum registracije: Apr 2022
|
Citiraj:
![]() Budem se javio Jozi, Hvala na pomoći |
|
![]() |