Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.09.2024., 08:25   #991
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
jel, ima itko tko ugovorenu(i koju te za koliko) uslugu preko A1 ili T-com optike..? thnx the sa kojim routerom?
Ja sam preko t-com optike (trio paket, jedino se to moglo uzeti, 36 eura). Dobio sam Innbox V80. Isto kao i svi, jako zadovoljan uslugom. Jedino bi bitrate na telki trebao biti veći. Primjerice Arena sport kanali imaju daleko kvalitetniju sliku od Sportkluba.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2024., 23:51   #992
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Ja sam preko t-com optike (trio paket, jedino se to moglo uzeti, 36 eura). Dobio sam Innbox V80. Isto kao i svi, jako zadovoljan uslugom. Jedino bi bitrate na telki trebao biti veći. Primjerice Arena sport kanali imaju daleko kvalitetniju sliku od Sportkluba.
sad imam to iskonovo govno.... za 22€ samo optiku... cekam dok ne dodju u ulicu! 2025

Zadnje izmijenjeno od: Shuky. 21.09.2024. u 15:25.
Shuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.09.2024., 21:25   #993
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Spojili me danas Telemachovci, sve šljaka ok. Slika na TV-u nije ništa lošija nego na A1 koaksijalcu koliko sam kratko vidio. Jedino što su mi uvalili router G-2425G-A jer nisam bio doma, pa ću tražiti bolji. Ali stvarno su ekspresni bili, od ugovaranja do puštanja prošlo samo tjedan dana. Iskoristili su optičku paricu koja je već u stanu, pa nije bilo dodatnog bušenja.
Staro 25.09.2024., 23:01   #994
prion123
Registered User

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
mogu ti reći za 1/500 premium paket,router je nokia G-2426G-B wi-fi 6 router,
osim početnih problema sa gušenjem,razlog je bio loša intalacija kabla od ormara vani,preko ormarića, do kutije na katu(oko 50 m optičkog kabla koji je nakraju bačen) problem su riješili isti dan po prijavi.
u zadnje 3 godine bio sam na t-ht,a1 preko ht infre i sada na telemachu,sve na 1/500,telemachov roter je klasama bolji od onog što konkurencija nudi,prvi puta u zadnjih 10 godina da je nepotrebno kupovat svoj router,
sad 2,5 mjeseca veza nije nijednom pukla laga nikada,razlog je pretpostavljam nezaključanost routera u toj mjeri kao što je kod konkurencije,znaći sve stabilno radi brzina je čak zeru viša nego kod konkurencije 960/560 naspram 950/540,
brzina wi-fi-a 900/560 na nekim kanalima dobijem i 940/560, ali ti kanali nepašu za sve uređaje pa sam zadovoljan i sa 900/560.
android boxevi (2 televizora) rade preko wifi-a bez pucanja veze ,buferiranja,programi se mjenjaju trenutno,bolje nego na reciverima t-coma i a1,za sad sam sa svime prezadovoljan,sve što je dogovoreno ispunjeno je.
Prošli tjedan došli tehničari i instalirali ruter Innbox v80 (user, wifi 4,), makar sam u poslovnici pod napomenu stavio nokia G-2426G-B, wifi 6. Pitam tehničara kad mi je instalirao ruter u kući.. da im je Rune dao taj innbox v80, nema drugog.. u interface piše Optima telekom.

Lp
prion123 je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2024., 14:21   #995
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Telemach preko Rune?

Pitanjce u vezi uzimanja Telemach optike preko Rune infrastrukture... nisam siguran da li je ovo pitanje za ovdje ili za Rune topic

Dostupna mi je HT optička infrastruktura, trenutno sam na A1 i pri kraju ugovorne. Nažalost Telemach u mojem kraju ne radi preko HTa, tu mogu dobiti samo HT, Iskon ili A1.
Telemach mi nudi zasad najpovoljniju cijenu, ali isključivo preko Rune i to bi morao čekati mjesec dana za priključak, valjda dok Rune povuče optiku u moj stan. Nisam išao preko predstavnika nego ostavio upit na telemach stranici i javili mi se, vele da su provjerili lokaciju i da je Rune dostupan.
E sad, pitanja oko te kombinacije na koja mi nisu znali odgovoriti:
- mogu li koristiti svoju opremu? Trenutno imam samo ONT od HTa, dalje je sve moje i volio bi tako zadržati
- ako moram na telemach router, ima kakve cake oko svojih uređaja (bridge, port forward, CGNAT,...)?
- navodno ako uzmem preko njih od da ne moram platiti Rune priključak.
c-shadow je online   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 01:45   #996
alcro
Registered User

Datum registracije: Apr 2016
Uzeo sam Telemach optiku 2/2 Gbps, u Zagrebu. Čekam instalaciju. Da li trebam naknadno zvati da mi daju tu Nokia B verziju modema što ima Wifi 6 ili ću to dobiti sigurno po defaultu jer imam 2 Gbps brzinu.

Bojim se da mi ne uvale onaj A stariji, a onda je kasno. Glupo je imati 2 Gbps bez Wifi 6.
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 05:57   #997
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
nisu isti routeri za 1/500 ili 2/2,mislim da za 2/2 dobijaš Nokia XS-2426G-B,ovi drugi nemaju ni port za 2gb brzine

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 10:39   #998
orozozin
Registered User

Datum registracije: Mar 2022
Preko Wifia brzina na Nokia 2426-B(iako imaš uključenu opciju 2Gps)ne ide više od 1Gps.
orozozin je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 13:54   #999
alcro
Registered User

Problem je što A verzija nema ni ethernet port preko 1Gbps. Znači ako dobijem A neću moći imati ni preko žice više.

Vjerojatno onda svima daju taj B koji uzmu 2/2 brzinu.
Staro 05.10.2024., 14:22   #1000
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor alcro Pregled postova
Uzeo sam Telemach optiku 2/2 Gbps, u Zagrebu. Čekam instalaciju. Da li trebam naknadno zvati da mi daju tu Nokia B verziju modema što ima Wifi 6 ili ću to dobiti sigurno po defaultu jer imam 2 Gbps brzinu.

Bojim se da mi ne uvale onaj A stariji, a onda je kasno. Glupo je imati 2 Gbps bez Wifi 6.
Kad dobis javi kakva ti je brzina, ping i sve ostalo ako nije problem. I ja planiram uzet pa me zanima sve od stabilnosti router, veze sve.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.10.2024., 18:02   #1001
Dubach
Premium

Datum registracije: Mar 2017
koristim Telemach optiku preko Rune. kakva su Vaša iskustva sa opremom i rješavanjem problema?

Meni u 3 mjeseca već "krepala" 2 modema, a o dolasku tehničara na teren da ne govorim. Kvar prijavljen 3.10. u 8 h ujutro, za sada nema nikoga na terenu.
Dubach je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 21:39   #1002
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:

Moraš dobiti XS varijantu kako ti je kolega napisao koji ima i 2.5 Gbit port jer bez tog porta nisi u mogućnosti koristiti zakonom zagarantiraniu min brzinu (70% čini mi se da je od ugovorene brzine)...

Znam da je A1 u početku davao router s 1Gbit portom ali da su prestali to raditi jer se ekipa bunila...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 21:41   #1003
alcro
Registered User

Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Kad dobis javi kakva ti je brzina, ping i sve ostalo ako nije problem. I ja planiram uzet pa me zanima sve od stabilnosti router, veze sve.

Može, kroz 10-15 dana bi trebao dobiti.

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Moraš dobiti XS varijantu kako ti je kolega napisao koji ima i 2.5 Gbit port jer bez tog porta nisi u mogućnosti koristiti zakonom zagarantiraniu min brzinu (70% čini mi se da je od ugovorene brzine)...

Znam da je A1 u početku davao router s 1Gbit portom ali da su prestali to raditi jer se ekipa bunila...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Da, vidiš, onda bi definitivno trebao dobiti 2,5 Gbps port. Jer bez toga nemogu imati više od 50% ugovorene brzine. Nadam se da to povlači za sobom i modem koji ima Wifi 6.
Staro 06.10.2024., 13:07   #1004
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Da, vidiš, onda bi definitivno trebao dobiti 2,5 Gbps port. Jer bez toga nemogu imati više od 50% ugovorene brzine. Nadam se da to povlači za sobom i modem koji ima Wifi 6.
Pisao sam ranije o trenutno aktualnim varijantam routera koje Telemach ima u opticaju, sličnog naziva, istog izgleda i različitih specifikacija, pa je dosta puta dolazilo do zabune koji router šta kako: LINK

Imaš poveznicu na tom post-u na brošuru od tog routera sa svim speckama, i da, ima WiFi6
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2024., 13:27   #1005
alcro
Registered User

Tnx, znači kad sam uzeo 2Gbps ostaje mi samo ova Nokia XS-2426G-B. Jedino on ima 2,5 Gbps port, a ima i Wifi 6.
Staro 06.10.2024., 15:48   #1006
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor Dubach Pregled postova
koristim Telemach optiku preko Rune. kakva su Vaša iskustva sa opremom i rješavanjem problema?

Meni u 3 mjeseca već "krepala" 2 modema, a o dolasku tehničara na teren da ne govorim. Kvar prijavljen 3.10. u 8 h ujutro, za sada nema nikoga na terenu.

Koju si opremu dobio, neki all-in-one uređaj ili odvojeno ONT + router?
I što točno zoveš "modem"?
Upravo pregovaram s Telemachom da se prebacim na takvu kombinaciju, ali ne znaju mi točno reći kakvu opremu daju u kombinaciji s rune za 1 Gbit link.
Prema tvrdnji nekog lika iz valjda tehničke koji me zvao, trebao bi ići ONT od rune + samo router od telemacha, ali to nije provjereno.
Staro 06.10.2024., 17:04   #1007
Dubach
Premium

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Koju si opremu dobio, neki all-in-one uređaj ili odvojeno ONT + router?
I što točno zoveš "modem"?
Upravo pregovaram s Telemachom da se prebacim na takvu kombinaciju, ali ne znaju mi točno reći kakvu opremu daju u kombinaciji s rune za 1 Gbit link.
Prema tvrdnji nekog lika iz valjda tehničke koji me zvao, trebao bi ići ONT od rune + samo router od telemacha, ali to nije provjereno.
Da ONTo je od Rune, a router od Telemacha. Kad sam imao i prvu put problema, posebno je došao tehničar od Rune, a posebno od Telemacha.
Staro 06.10.2024., 17:47   #1008
LeskiRM
Premium
Moj komp

LeskiRM's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Gledam malo cijene interneta i Telemach je dosta konkurentan. Išao bih na Telemach optiku preko HTa i MaxTV L kao samostalnu uslugu. Prosječna cijena toga kroz dvije godine ispada ispod 40eura kaj je fakat odlično
Ima li tko takvu kombinaciju? Kak ste općenito zadovoljni Telemach optikom?
LeskiRM je online   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 08:17   #1009
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Da ONTo je od Rune, a router od Telemacha. Kad sam imao i prvu put problema, posebno je došao tehničar od Rune, a posebno od Telemacha.
Jel ti se da pogledati koje si točno modele ONTa i routera dobio?
I koji ti se od ta dva kvario?
Malo je čudno da imaš toliko kvarova...
Jer nalazim razne info po forumima po pitanju telemacha, od toga da daju all-in-one router i daju eventualno bridge/dmz, ali to valjda rade na svojim linijama...
Staro 07.10.2024., 08:34   #1010
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
dali ti je ijedan od tehničara mjerio liniju,kod mene je bilo šlampavo izvedena intlacija(sfrkani kablovi)pri uvođenju optike u ulaz pa do kutije,rezultiralo je
pocanjima veze ,kašnjenjima greškama na boxsevima,po prijavi je riješeno isti dan,ali ti mora baš doći telemachov tehničar i mjeriti liniju,a ne tehničar vanjske firme,sa ont-om,
uvjek imaš mogučnost kupnje svog routera i izbacivanje njihovog,bilo koji iz dučana će raditi bolje.

-

Staro 07.10.2024., 10:34   #1011
alcro
Registered User

Da li Nokia XS-2426G-B objedinjuje i ONT i ruter u jednom uređaju? I općenito da li Telemach ikad daje odvojen ONT uređaj?

Radi se o tome što imam limeni ormar kod ulaznih vrata za optiku, u njega se može ugradit modem. Ako zatvorim modem u taj ormar signal po stanu će biti koma. Iz ormara ide LAN kabel do sredine sobe, taman bi bilo dobro imati ruter u sobi, a ONT u tom limenom ormaru.
Staro 07.10.2024., 12:21   #1012
franzD
Premium

Citiraj:
Da li Nokia XS-2426G-B objedinjuje i ONT i ruter u jednom uređaju? I općenito da li Telemach ikad daje odvojen ONT uređaj?
Ne znam za poslovne ugovore, ali na svojoj infrastrukturi na "kućnim" priključcima uvijek se radi o nekom Nokia ruteru kojeg ti prebace u bridge mode na zahtjev ako želiš da ti se ponaša kao ONT. Ništa te ne sprečava da svoj ruter ili AP staviš iza osim možda prostora.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 18:21   #1013
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

"bridge mode" ti nikada nemože zamjeniti ont,prolazak signala kroz njihov router uvjek će bar malo utjecati na kvalitetu veze,po meni je bolje staviti iza dobar AP,bez bridgea,
preko žice je čak i Nokia G-2425G-A preko žice uredno držala vezu,a sada sa Nokiom G-2426G-B stvarno nevidim potrebe za vlatitim uređajem na 1/500 brzinama,ont nekako mi se čini da nikada neće davati na njihovoj liniji

-

Staro 07.10.2024., 19:30   #1014
franzD
Premium

Citiraj:
sada sa Nokiom G-2426G-B stvarno nevidim potrebe za vlatitim uređajem na 1/500 brzinama,ont nekako mi se čini da nikada neće davati na njihovoj liniji
Gle, čovjek ti je uredno napisao da uređaj misli držati u ormariću s metalnim poklopcem, u istoj takvoj situaciji sam i ja. Naravno da mu treba neki AP u prostoru ako ne želi imati tu gromadu negdje na otvorenome.

A što se tiče utjecaja bridge modea "na kvalitetu veze", mislim da je to zanemarivo i ne vidim po čemu bi neki jeftini ONT bio išta bolji ili gori od te Nokie ako joj isključe sve funkcije vezane uz routing i samo je puste da javni IP šalje na LAN1 portu.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 22:11   #1015
Dubach
Premium

Router je ISKRATEL- IAD VDSL FTTx - InnboxV80 sa logom od Optime. Za ONTo neznam koji je model.

Ovo mi je već drugi krepani router od 15.6.. Na ovu trenutno prijavu nitko još nije izašao na teren, već 5. dan smo bez usluge. ONTo od Rune je ok jer ga Rune "vidi online". Definitivno je krepao opet router.

Citiraj:
Jel ti se da pogledati koje si točno modele ONTa i routera dobio?
I koji ti se od ta dva kvario?
Malo je čudno da imaš toliko kvarova...
Jer nalazim razne info po forumima po pitanju telemacha, od toga da daju all-in-one router i daju eventualno bridge/dmz, ali to valjda rade na svojim linijama...
Staro 07.10.2024., 22:30   #1016
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Router je ISKRATEL- IAD VDSL FTTx - InnboxV80 sa logom od Optime. Za ONTo neznam koji je model.

Ovo mi je već drugi krepani router od 15.6.. Na ovu trenutno prijavu nitko još nije izašao na teren, već 5. dan smo bez usluge. ONTo od Rune je ok jer ga Rune "vidi online". Definitivno je krepao opet router.
ako nemaš svoj router ,posudi od nekog pa probaj spojiti na ont,bar ćeš znat jeli do linije (rune) ili do rotera telemach ako je Innbox kao onaj na a1(očajan router) totalno zaključan,morat ćeš ovako ili onako kupiti svoj router ako češ htjeti imati uredan internet i televiziju,podatke za spajanje bi ti morao dati telemach,zakonski.

-

Staro 07.10.2024., 22:36   #1017
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Da, definitivno staviti neki svoj router.
To što operateri kod nas nude je uvijek neki najjeftiniji uređaj.
A1 je svojedobno dijelio Innbox U92, barem sam ga ja dobio preko HT optike, ali ne bi znao kako radi jer je isti dan zamijenjen mojim uređajem.
Staro 08.10.2024., 06:29   #1018
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Da, definitivno staviti neki svoj router.
To što operateri kod nas nude je uvijek neki najjeftiniji uređaj.
A1 je svojedobno dijelio Innbox U92, barem sam ga ja dobio preko HT optike, ali ne bi znao kako radi jer je isti dan zamijenjen mojim uređajem.
kod mene je bio Innbox U92 3 dana kolko je trebalo linksu da mi dostavi tp-link pa ti mogu reći radi nikako,s obzirom da je router zaključan do daske,
osuđen si na njihov dns server koji je cijelo vrijeme preopterečen,znaći lagovi i pucanja su normala,wi-fi je bio max. 400/300,kupnjom tp-linka svi ti
problemi su nestali,sad dali je sam router dobar ili loš nemogu ni znat, da su mu otključani dns serveri možda bi bilo i bolje,da možeš postaviti google dns,
bridge a1 nedozvoljava,tako da je jedino rešenje bila kupnja vlastitog routera.

-

Staro 08.10.2024., 10:38   #1019
Dubach
Premium

Citiraj:
kod mene je bio Innbox U92 3 dana kolko je trebalo linksu da mi dostavi tp-link pa ti mogu reći radi nikako,s obzirom da je router zaključan do daske,
osuđen si na njihov dns server koji je cijelo vrijeme preopterečen,znaći lagovi i pucanja su normala,wi-fi je bio max. 400/300,kupnjom tp-linka svi ti
problemi su nestali,sad dali je sam router dobar ili loš nemogu ni znat, da su mu otključani dns serveri možda bi bilo i bolje,da možeš postaviti google dns,
bridge a1 nedozvoljava,tako da je jedino rešenje bila kupnja vlastitog routera.
Koji router (model) ste kupili?
Staro 08.10.2024., 20:13   #1020
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Koji router (model) ste kupili?
Archer AX72 s time da je sadašnja verzija bolja i brža,bilo koji tp-link ili asus če ti miljama bolje raditi od Innboxa,naravno skuplje bolje,samo nemoj pretjerivati
vrhunski modeli mogu daleko više od potreba i mogučnosti ,a višestruko su skuplji.

-

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke