Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.08.2024., 14:13   #931
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor vercetti Pregled postova
Prvo sam zvao korisničku, a zatim išao u centar podnijeti zahtjev za preseljenje.
Na oba mjesta su mi tvrdili da nije moguće preko A1 odraditi preseljenje, već da moraju svoju optiku provlačiti ponovno...što (barem u mom slučaju) nije bilo istina...
to ti kažu,međutim bar kod mene,kad su došli spojiti njihova optika ide od njihovog ormara do kutije na katu, u stanu ti ostaje postoječi optički kabel,
kompletno nova intalacija, bi po zakonu morala biti,ali ko se još drži zakona kod nas ,sve zajedno 30 minuta posla od toga ti je u stanu oko 10 min.
- postavljanje routera ,jedino ako nije uvedena optika u ulaz,a moguća je u kvartu, onda čekaš do 30 dana uvođenje to je zakonski rok,nije na odmet
ih malo telefonski podsječat,onda tek ugovori nekih 7-10 dana priključenje,ako je linija bila na a1 moraju prvo poništiti liniju tamo, da bi mogli tebi uvesti
svoju,punomoć za to češ dobiti sa ugovorom kojeg moraš potpisati i poslat njima,u mom slučaju mailom da to naprave umjesto tebe,nežalost ništa neide
automatikom,i nemoj zaboraviti izričito tražiti nokia G-2426G-B router prilikom sklapanja ugovora.

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2024., 22:51   #932
Brzi Picek
Premium
Moj komp

Brzi Picek's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Da se pohvalim danas spojili optiku preko RUNE
Istina dobil sam šrot od rutera, nobarem mi je optički kabel produžio s tavana do dolje pa sada imam kablom spojene uređaje
i brzina me iznenadila
1000/500 , izmjerio 950/450 wow, a svi govorili d anema šanse preko 300 download
Prezadovoljan za sada
Oglas

Oglas
Staro 30.08.2024., 21:25   #933
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
Postovani kolege,
zgrada u kojoj zivim je po planu postavljanja opticke mreze potpala je pod telemach. Predstavnik stanara kada je cuo da treba busiti hodnike i postavljati kanalice ih je odjebao.bez znanja suvlasnika..medjutim nakon nekoliko razgovora sa suvlasnicima, jer smo skuzili da je napravio sranje, promijenio je pricu....trazi 51% povrsine suvlasnika potpise i po njemu onda moze....s obzirom da su vec jednom otkantani kome se u telemachu javiti da se ipak moze ici u projekt?
madox je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2024., 23:58   #934
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Autor madox Pregled postova
Postovani kolege,
zgrada u kojoj zivim je po planu postavljanja opticke mreze potpala je pod telemach. Predstavnik stanara kada je cuo da treba busiti hodnike i postavljati kanalice ih je odjebao.bez znanja suvlasnika..medjutim nakon nekoliko razgovora sa suvlasnicima, jer smo skuzili da je napravio sranje, promijenio je pricu....trazi 51% povrsine suvlasnika potpise i po njemu onda moze....s obzirom da su vec jednom otkantani kome se u telemachu javiti da se ipak moze ici u projekt?
možeš na web chatu tražiti da te netko nazove u svezi toga treba ti nakraju ok predstavnika zgrade moraš dat njegov broj telefona,kod nas je taj dio telefonski riješen,
kad on kaže ok uvođenje ti traje do 30 dana,zatim potpisuješ ugovor,i punomoć da oni mogu umjesto tebe prebaciti na svoju optiku,dok ti dođe ugovor doma traje par dana,
i zatim uključenje nekih 7-10 dana,možeš umiriti predstavnika stanara za razliku od t-coma(optika) i svojedobno b-neta(kabel) koji su ostavili iza sebe svinjariju ,
telemachovi tehničar je sve uredno počistio iza posla.od prvog upita do uključenja kod mene je trajalo točno 2 mjeseca,s time da sam čekao 14 dana odluku komisije o povratu izlaznine
iz a1 ugovora (120 eura ,spar kartice 3 x 40 eura),do sada sve što je dogovoreno je i ispunjeno.
i nemoj zaboraviti obavezno tražiti nokia G-2426G-B router prilikom potpisivanja ugovora,na to imaš pravo.
savjet ako imaš neodlučnih u ulazu reci neka ti pošalju na mail kompletnu ponudu,isprintaj i stavi na oglasnu ploču
onaj ko će htjeti shvatiti ,s obzirom na broj mjeseci za 1 euro,svatit će da je to najeftiniji internet u hrvatskoj,
a bar dosad i najbolji prvenstveno radi routera koji je sigurno najbolji od onog što konkurencija nudi,android boxevi se spajaju preko wifi-a,
nepotrebno je razvlačiti kablove po stanu,eon aplikacija je zrela i dobro radi bez zastoja,ja zadovoljan
jedino što iritira pogotovo na paketu "star programa" su reklame serije koje traju 20 min traju 1h,znaći serija uz svako malo prekid 20 mimuta, 40 min reklame
i to uvjek iste i si-fi poljske reklame

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 31.08.2024. u 05:10.
Staro 31.08.2024., 10:21   #935
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Hvala na iscrpnom odgovoru....s obzirom da ce na mene pasti skupljanje potpisa po zgradi...ako me netko pita....da li se telemachova optika moze koristiti i za druge provajdere?

Btw..zaboravio pitati...sto znaci ta punomoc da te mogu prebaciti na svoju optiku?
Staro 31.08.2024., 10:53   #936
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Hvala na iscrpnom odgovoru....s obzirom da ce na mene pasti skupljanje potpisa po zgradi...ako me netko pita....da li se telemachova optika moze koristiti i za druge provajdere?

Btw..zaboravio pitati...sto znaci ta punomoc da te mogu prebaciti na svoju optiku?
Svi operateri imaju mogućnost koristiti optiku drugih operatera, ali to obično ne rade jer oni dignu cijenu najma infrastrukture kako bi korisnici uzeli uslugu baš od ooeratera koji ju je postavio. Ali će svi koristiti uslugu preko HT infrastrukture budući da njima cijenu najma diktira HAKOM, dok drugim operaterima ne.

U principu, A1 ne koristi Telemachovu infrastrukturu i obrnuto, ali ako ih uspiješ nagovoriti... možda. Iako šanse da ih nagovoriš su minimalne.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2024., 10:54   #937
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Imamo a1 kabel u zgradi..tako da mi je bitniji tcom
Staro 31.08.2024., 16:11   #938
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:

kako su sve linije vezane na brojeve telefona sve dok se neponišti ili prebaci,su u vlasništvu zadnjeg operatera koji je nudio svoju uslugu bez obzira jeli imao ili nemaju telefon,a preko punomoći oni to obave umjesto tebe i ide sve nekom automatikom.
drugo nemaš potrebe za drugim provajderima što se interneta i telefona tiće,bio sam na t-comu,a1 preko ht infre.,i daleko najbolja usluga je telemach,ako ti arene fale možeš uzeti samo internet ,a tv od t-ht ili iskona

-

Staro 01.09.2024., 09:25   #939
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Mislio sam da se ovo neće nikada dogoditi, ali moram reći pohvalu za Telemach.
Podstanar treba net, a u stanu više nema ni broja već samo žica. Odemo po informacije i Telemach ispao najjeftiniji po 26 EUR/mj, prva 3 mjeseca po 1 EUR. Drugi dan (!) zove tehničar da bi došao spojiti net. Na licu mjesta ustanovi da je linija negdje prekinuta, ali primjeti na vanjskom zidu kutiju od optike koju koristi susjed.
Par dana kasnije stari ode opet na Telemach, a lik mu poništi stari ugovor i napravi novi za optiku - 22 EUR/mj, isto 1 EUR prva 3 mjeseca. Garantiraju min. brzinu 700/500.
Staro 01.09.2024., 10:00   #940
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Eto 2 tjedna na optici od Telemacha i mogu rec podosta zadovoljan.

Uredno down 960/980 sa up koji nepada ispod 560

Ruter je A verzija nokije, trazil B ali nije dosputna , receno da ce biti poslana kada dojde na skladiste .

Mada i ta A verzija naspram prvo Zyxela 30B pa nekog innobox-a na Iskon jer ovo sf teh , na Zyxel wifi nije isel iznad 20mbit-a , dok na Innobox nije ista iznad 150 mbita ... na Nokia ne pada ispod 450mbit-a ... Sto mi je za tablet i mobitele vise nego ok , jer ostalo je na zici ... A na zici stabilno do bola ...

Za sada 10 puta zadovoljniji nego s iskon i tcom ...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.09.2024., 11:41   #941
Jeremija8
Registered User

Datum registracije: Jan 2020
Citiraj:
Autor ezav Pregled postova
Eto 2 tjedna na optici od Telemacha i mogu rec podosta zadovoljan.

Uredno down 960/980 sa up koji nepada ispod 560

Ruter je A verzija nokije, trazil B ali nije dosputna , receno da ce biti poslana kada dojde na skladiste .

Mada i ta A verzija naspram prvo Zyxela 30B pa nekog innobox-a na Iskon jer ovo sf teh , na Zyxel wifi nije isel iznad 20mbit-a , dok na Innobox nije ista iznad 150 mbita ... na Nokia ne pada ispod 450mbit-a ... Sto mi je za tablet i mobitele vise nego ok , jer ostalo je na zici ... A na zici stabilno do bola ...

Za sada 10 puta zadovoljniji nego s iskon i tcom ...

Slažem se. 9. mjeseci bez ikakvih problema. Jedina "drama" je bila kada su došli spojiti sam odmah tražio bridge, a podrška to nije valjda znala odraditi pa su prijavili na višu instancu.
Nakon toga 0 problema, makar ni ovo nije bio problem već neznanje
Staro 01.09.2024., 15:25   #942
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Autor Jeremija8 Pregled postova
Slažem se. 9. mjeseci bez ikakvih problema. Jedina "drama" je bila kada su došli spojiti sam odmah tražio bridge, a podrška to nije valjda znala odraditi pa su prijavili na višu instancu.
Nakon toga 0 problema, makar ni ovo nije bio problem već neznanje
traži pismeno na mail nokiu G-2426G-B i neće ti trebati nikakav bridge mod
wifi ti je uredno 850/560,nema nikakvog kašnjenja buferiranja i sl.

-

Staro 01.09.2024., 16:13   #943
Jeremija8
Registered User

Datum registracije: Jan 2020
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
traži pismeno na mail nokiu G-2426G-B i neće ti trebati nikakav bridge mod
wifi ti je uredno 850/560,nema nikakvog kašnjenja buferiranja i sl.

Asus je ipak malo ozbiljniji stroj od nokie
Staro 02.09.2024., 14:25   #944
Jaye
Premium

Datum registracije: Sep 2008
Je li netko uspio staviti svoj ONT i kompletno izbaciti njihovu opremu na optici?
Jaye je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 17:05   #945
franzD
Premium

Ne ide, koriste RDK platformu, možeš klonirati serial GPON-a i dobiti O5 state svojom opremom, ali ništa od prometa. Daju samo bridge mod na zahtjev, Nokia ti na WAN1 DHCP-om daje javni IP, ruteru više ne možeš pristupiti.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 17:27   #946
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Jel ta nokia ima 2.5gbit port....odnosno taj wan1 na koji se nakaci svoj ruter?
Jer kako onda dobiti 2gbit brzinu na svojem ruteru? Npr mikrotik
Staro 02.09.2024., 17:58   #947
franzD
Premium

Citiraj:
Jel ta nokia ima 2.5gbit port....odnosno taj wan1 na koji se nakaci svoj ruter?
Jer kako onda dobiti 2gbit brzinu na svojem ruteru? Npr mikrotik
Nema, nikako. Nema svrhe uzimati tu brzinu.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 09:18   #948
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Nema, nikako. Nema svrhe uzimati tu brzinu.
Nema ta koja se dijeli uz 1Gbit. Ako se uzme 2Gbit postoji 2.5Gbit port.
Pisali smo to odavno, jedan kolega je stavio točan naziv tog routera. A za niže brzine koriste dvije različite Nokie - jedna onak kockasta WiFi5 i ona zaobljena, "modernija" koja ima WiFi6 (tu i ja imam doma).

U startu su bili zaribali i davali Nokiu ko moju za 2Gbit, ali kasnije su mijenjali za ove s 2.5Gbit portom. Moraju staviti barem jedan takav port zbog toga što su nužni isporučiti min brzinu koja je iznad 1Gbit.
E sad, jedino nisam siguran kada te prebace u Bridge da li je Bridge na tom portu ili na nekom od 1Gbit. Tada nema svrhe... :/

Edit: točan naziv modela koji ima 2.5Gbit port je Nokia XS-2426G-B

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: the chosen one. 03.09.2024. u 14:08.
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 14:17   #949
WindEmperor
Premium

Datum registracije: Aug 2011
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Ne ide, koriste RDK platformu, možeš klonirati serial GPON-a i dobiti O5 state svojom opremom, ali ništa od prometa. Daju samo bridge mod na zahtjev, Nokia ti na WAN1 DHCP-om daje javni IP, ruteru više ne možeš pristupiti.
Mozes malo bolje pojasniti sto tocno radi ta RDK platforma?
Citao sam u drugoj temi da to sluzi da upravljas sa routerom putem aplikacije i da je u webUI-u sve zakljucano. Ali na Nokijama u Telemachu webui radi sasvim normalno i skoro sve opcije su otkljucane.
U Telemach aplikaciji ima samo da mozes restartati router i promijeniti WiFI SSID naziv i nista drugo.
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 11:46   #950
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
i sta je sa port-forwardom? nadam da nema cg-nat.a

Shuky je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 15:58   #951
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
i sta je sa port-forwardom? nadam da nema cg-nat.a
u temi o routeru G-2426G-B sam objasnio kako se radi port-forward na noki-i prvo moraš eneblat dmz zatim normalno port-forwardardat bez dmz neradi, cg-nat. nemam ,normalna javna adresa koja mi je bila nešto manje od mjesec dana ista,kod promjene ip adrese sam zamjetio svojevrstan prelkid od nekih 5-10 sekundi,ništa problematično .nakon promjene opet se ne mjenja,i prodajni pretstavnik mi je garantirao da samo daju javne adrese cg-nat.a nema.

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 04.09.2024. u 16:08.
Staro 04.09.2024., 16:12   #952
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ima ta Njoka mesh? U manualu stoji da ima nekakvu Easy Mesh mrežu.
Staro 05.09.2024., 11:18   #953
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ima ta Njoka mesh? U manualu stoji da ima nekakvu Easy Mesh mrežu.
Skalar gore priča o jednoj ti o drugoj

Da remiziramo opremu kod Telemacha:

Gigabitna brzina:
Nokia G-2425G-A - Dual Band 2+2 GPON RGW ONT (WiFi 5)
Nokia G-2426G-B - Dual Band 4+4 802.11ax GPON ONT (WiFi 6)

2Gbit brzina:
Nokia XS-2426G-A - Dual Band 2+2WiFI6 XGSPON ONT (WiFi 5, nema 2.5Gbit port pa pretpostavljam da ga više ne daju za tu brzinu pošto u tom slučajnu ne poštuju min. brzinu koju moraju isporučiti)
Nokia XS-2426G-B - Dual Band 4+4 WiFI 6 XGSPON ONT (WiFi 6, ima 2.5Gbit port)

Ima još i ovaj padobranac kojeg ne znam jel itko koristi i di:
Nokia G-1426G-A Dual Band 2+2 GPON ONT (do 1 Gbit/s)

Dosta routera su slični/isti izgledom, ali različitih karakteristika pa da se ne bunite previše. Meni kod ukapčanja kada sam tražio WiFi6 router i vidio svoju Nokiu mislio sam da je to ova još bolja sa 2.5Gbit portom, ali ćuna, nije to ta bila mada su izgledom copy-paste.
Isti taj popis možete vidjeti u službenom "Cjenik_telekomunikacijskih_usluga" pod stavkom za naknadu u slučaju oštećenja, na njihovim stranicama skinut (tamo sam i ja završio kad sam proučavao sve te silne Nokia routere).
Staro 05.09.2024., 14:42   #954
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Skalar gore priča o jednoj ti o drugoj

Da remiziramo opremu kod Telemacha:

Gigabitna brzina:
Nokia G-2425G-A - Dual Band 2+2 GPON RGW ONT (WiFi 5)
Nokia G-2426G-B - Dual Band 4+4 802.11ax GPON ONT (WiFi 6)

2Gbit brzina:
Nokia XS-2426G-A - Dual Band 2+2WiFI6 XGSPON ONT (WiFi 5, nema 2.5Gbit port pa pretpostavljam da ga više ne daju za tu brzinu pošto u tom slučajnu ne poštuju min. brzinu koju moraju isporučiti)
Nokia XS-2426G-B - Dual Band 4+4 WiFI 6 XGSPON ONT (WiFi 6, ima 2.5Gbit port)

Ima još i ovaj padobranac kojeg ne znam jel itko koristi i di:
Nokia G-1426G-A Dual Band 2+2 GPON ONT (do 1 Gbit/s)

Dosta routera su slični/isti izgledom, ali različitih karakteristika pa da se ne bunite previše. Meni kod ukapčanja kada sam tražio WiFi6 router i vidio svoju Nokiu mislio sam da je to ova još bolja sa 2.5Gbit portom, ali ćuna, nije to ta bila mada su izgledom copy-paste.
Isti taj popis možete vidjeti u službenom "Cjenik_telekomunikacijskih_usluga" pod stavkom za naknadu u slučaju oštećenja, na njihovim stranicama skinut (tamo sam i ja završio kad sam proučavao sve te silne Nokia routere).
bar onome što mi je tehničar baš telemachov,rekao da su sve vanjske firme dobile dopis da za pakete sa 1/500 djele isključivo Nokia G-2426G-B,
problem je da ova Nokiu G-2425G-A imaju očito u većem broju na skladištu a vanjske firme dolaze na uključivanje,kaže on da prilikom sklapanja ugovora
bi trebalo izričito naglasiti da hočeš Nokia G-2426G-B,koja je bar tri puta bolji router,i postoječi korisnici mogu preko maila tražiti zamjenu i dobiti će samo
traje izmeeđu 7-10 dana,odobrenje i dolazak tehničara,tako je bilo u mojem slučaju

-

Staro 05.09.2024., 21:02   #955
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Rekli mi u Telemach, da mogu dobiti preko T-com/A1 optike samo 1/0.5Gbps ali samo komplet sa Tv-om i telefonom, no ako ce se ikada provesti njihova optika onda mogu i 2/2..
Ima li tko predlozak dokumenta za potpis svih stanara da sa kojim se slazu da im Telemach uvede optiku?
Malešnica(kod Lucijanke) Jel blizu tamo negdje original telemach optika?

Shuky je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2024., 11:50   #956
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nadopuna posta #939
Starog je zvao lik iz Telemacha i tvrdi da se mi ne možemo priključiti na optiku jer je vanjska kutija u vlasništvu susjeda. WTF!? Koliko ja znam, on je platio instalaciju te optike, ali kutija gdje optika dolazi do zgrade sigurno nije u njegovom vlasništvu.

Nudi starom da dođe po router za žičani spoj na net, a taj je u fizičkom prekidu. Ja stvarno ne znam tko je tu lud.

Ovo je ta kutija

Staro 07.09.2024., 13:51   #957
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Što susjed kaže na to? Ako njemu ne smeta, onda nema problema.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2024., 11:47   #958
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Rekli mi u Telemach, da mogu dobiti preko T-com/A1 optike samo 1/0.5Gbps ali samo komplet sa Tv-om i telefonom, no ako ce se ikada provesti njihova optika onda mogu i 2/2..
Ima li tko predlozak dokumenta za potpis svih stanara da sa kojim se slazu da im Telemach uvede optiku?
ja sam u stenjevcu kod crkve, moja fizioterapeutkinja u španskom,znam jer sam nam zajedno sređivao,rekao mi je njihov prodajni predstavnik da kvart
u kojem je ili u koji se misle skoro proširiti nije ni moguće preko ht-inrastrukture dobit ugovor,tamo gdje nude taj način spajanja neće tako skoro
doči njihova optika,problem je taj da to ne reklamiraju kad postane dostupno,
nego moraš konstantno zvat svakih par mjeseci da bi saznao,kad ti to čvorište uđe u kvart ,postupak je sljedeći nazoveš prodajnog predstavnika ili preko web chata tražiš da te nazovu (zapamti ime i broj onog tko te nazove)
tražit će te suglasnost predstavnika stanara,odnosno broj tel. predstavnika stanara i ako on kaže ok,počinje postupak uvođenja u ulaz koji traje do 30 dana,kad uvedu potpisuješ ugovor i punomoč za prenos linije ,da oni to odrade umjesto tebe to traje u principu 7-10 dana,i onda je uključenje.
ako predstavnik stanara iz ne znam kakvih razloga odbije onda moraš potpise skupljati,tu ti nastaje problem,prosječnom korisniku se baš neda mjenjati operatera,mada ako zbrojiš što im platiš u 24 mjeseca i podjeliš sa 24 ispadne najeftinija trio usluga između 20-22 eura mjesečno ,zbog 12 mjeseci po euro,ali moje iskustvo je takvo da je to teško objasniti ljudima.pogotovo s toga što nema nekih ogromnih radova u zgradi,a u stanovima gotovo nikakvih,uvođenje u zgradu tri kata je trajalo od 8h do 11h,ide ti ormarić u ulazu i kutije za spajanje po katovima 1 kutija na dva stana,i sve iza sebe uredno počiste,veli jedini manjak telemacha je da to ne reklamiraju moraš ih stalno zvati da saznaš kad je dostupno,kod nas je prošlo 3 mjeseca od uvođenja još nije nijedan jedini letak podjeljen ,da nisam ponudu okačio na oglasnu ploču nitko nebi ni znao u ulazu da su dostupni.
inaće imao sam sreću da je predstavnik stanara čim sam mu pokazao ponudu, svatio da je najeftinije i odmah je amanovao,i sad je i on na telemachu

-

Staro 08.09.2024., 12:48   #959
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Citiraj:
S obzirom da sam u posljednja dva tjedna dosta u procedurama oko uvođenja optike situacija je sljedeća....
Predstavnik suvlasnika smije potpisati suglasnost za uvođenje optike od bilo kojeg operatera...
Ako želi odbiti mora ON skupiti 51% potpisa suvlasnika (odnosno površine u kojima suvaslnici žive) da se otpika odbija radi kanalica/ne traba itd.
Ako ne želi samostalno odlučiti o uvođenju optike, a htio bi suglasnot radi "mira u zgradi" onda se dobije formular kod recimo GSKG u kojem je navedeno da je skupljanje potpisa radi suglasnosti o uvođenju otpike i tada GSKG izdaje popis suvlasnika sa kvadarturom kojim svatko od suvlasnika raspolaže i treba skupiti tih famoznih 51%.

nadam se da sam uspio objasniti

Lijep pozdrav
Staro 08.09.2024., 17:43   #960
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
U Španskom, Šoljanova, dostupna je njihova optika... Nije baš uz Lucijanku, ali otprilike da znaš
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno