|
21.08.2024., 14:13 | #931 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
kompletno nova intalacija, bi po zakonu morala biti,ali ko se još drži zakona kod nas ,sve zajedno 30 minuta posla od toga ti je u stanu oko 10 min. - postavljanje routera ,jedino ako nije uvedena optika u ulaz,a moguća je u kvartu, onda čekaš do 30 dana uvođenje to je zakonski rok,nije na odmet ih malo telefonski podsječat,onda tek ugovori nekih 7-10 dana priključenje,ako je linija bila na a1 moraju prvo poništiti liniju tamo, da bi mogli tebi uvesti svoju,punomoć za to češ dobiti sa ugovorom kojeg moraš potpisati i poslat njima,u mom slučaju mailom da to naprave umjesto tebe,nežalost ništa neide automatikom,i nemoj zaboraviti izričito tražiti nokia G-2426G-B router prilikom sklapanja ugovora.
26.08.2024., 22:51 | #932 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
Da se pohvalim danas spojili optiku preko RUNE Istina dobil sam šrot od rutera, nobarem mi je optički kabel produžio s tavana do dolje pa sada imam kablom spojene uređaje i brzina me iznenadila 1000/500 , izmjerio 950/450 wow, a svi govorili d anema šanse preko 300 download Prezadovoljan za sada
Oglas
|
|
30.08.2024., 21:25 | #933 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Postovani kolege, zgrada u kojoj zivim je po planu postavljanja opticke mreze potpala je pod telemach. Predstavnik stanara kada je cuo da treba busiti hodnike i postavljati kanalice ih je odjebao.bez znanja suvlasnika..medjutim nakon nekoliko razgovora sa suvlasnicima, jer smo skuzili da je napravio sranje, promijenio je pricu....trazi 51% povrsine suvlasnika potpise i po njemu onda moze....s obzirom da su vec jednom otkantani kome se u telemachu javiti da se ipak moze ici u projekt? |
30.08.2024., 23:58 | #934 | |
Premium
|
Citiraj:
kad on kaže ok uvođenje ti traje do 30 dana,zatim potpisuješ ugovor,i punomoć da oni mogu umjesto tebe prebaciti na svoju optiku,dok ti dođe ugovor doma traje par dana, i zatim uključenje nekih 7-10 dana,možeš umiriti predstavnika stanara za razliku od t-coma(optika) i svojedobno b-neta(kabel) koji su ostavili iza sebe svinjariju , telemachovi tehničar je sve uredno počistio iza posla.od prvog upita do uključenja kod mene je trajalo točno 2 mjeseca,s time da sam čekao 14 dana odluku komisije o povratu izlaznine iz a1 ugovora (120 eura ,spar kartice 3 x 40 eura),do sada sve što je dogovoreno je i ispunjeno. i nemoj zaboraviti obavezno tražiti nokia G-2426G-B router prilikom potpisivanja ugovora,na to imaš pravo. savjet ako imaš neodlučnih u ulazu reci neka ti pošalju na mail kompletnu ponudu,isprintaj i stavi na oglasnu ploču onaj ko će htjeti shvatiti ,s obzirom na broj mjeseci za 1 euro,svatit će da je to najeftiniji internet u hrvatskoj, a bar dosad i najbolji prvenstveno radi routera koji je sigurno najbolji od onog što konkurencija nudi,android boxevi se spajaju preko wifi-a, nepotrebno je razvlačiti kablove po stanu,eon aplikacija je zrela i dobro radi bez zastoja,ja zadovoljan jedino što iritira pogotovo na paketu "star programa" su reklame serije koje traju 20 min traju 1h,znaći serija uz svako malo prekid 20 mimuta, 40 min reklame i to uvjek iste i si-fi poljske reklame
- - Zadnje izmijenjeno od: skalar. 31.08.2024. u 05:10. |
|
31.08.2024., 10:21 | #935 |
Premium
|
Hvala na iscrpnom odgovoru....s obzirom da ce na mene pasti skupljanje potpisa po zgradi...ako me netko pita....da li se telemachova optika moze koristiti i za druge provajdere? Btw..zaboravio pitati...sto znaci ta punomoc da te mogu prebaciti na svoju optiku? |
31.08.2024., 10:53 | #936 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Citiraj:
U principu, A1 ne koristi Telemachovu infrastrukturu i obrnuto, ali ako ih uspiješ nagovoriti... možda. Iako šanse da ih nagovoriš su minimalne. |
|
31.08.2024., 16:11 | #938 | |
Premium
|
Citiraj:
drugo nemaš potrebe za drugim provajderima što se interneta i telefona tiće,bio sam na t-comu,a1 preko ht infre.,i daleko najbolja usluga je telemach,ako ti arene fale možeš uzeti samo internet ,a tv od t-ht ili iskona
01.09.2024., 09:25 | #939 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislio sam da se ovo neće nikada dogoditi, ali moram reći pohvalu za Telemach. Podstanar treba net, a u stanu više nema ni broja već samo žica. Odemo po informacije i Telemach ispao najjeftiniji po 26 EUR/mj, prva 3 mjeseca po 1 EUR. Drugi dan (!) zove tehničar da bi došao spojiti net. Na licu mjesta ustanovi da je linija negdje prekinuta, ali primjeti na vanjskom zidu kutiju od optike koju koristi susjed. Par dana kasnije stari ode opet na Telemach, a lik mu poništi stari ugovor i napravi novi za optiku - 22 EUR/mj, isto 1 EUR prva 3 mjeseca. Garantiraju min. brzinu 700/500.
01.09.2024., 10:00 | #940 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Eto 2 tjedna na optici od Telemacha i mogu rec podosta zadovoljan. Uredno down 960/980 sa up koji nepada ispod 560 Ruter je A verzija nokije, trazil B ali nije dosputna , receno da ce biti poslana kada dojde na skladiste . Mada i ta A verzija naspram prvo Zyxela 30B pa nekog innobox-a na Iskon jer ovo sf teh , na Zyxel wifi nije isel iznad 20mbit-a , dok na Innobox nije ista iznad 150 mbita ... na Nokia ne pada ispod 450mbit-a ... Sto mi je za tablet i mobitele vise nego ok , jer ostalo je na zici ... A na zici stabilno do bola ... Za sada 10 puta zadovoljniji nego s iskon i tcom ...
Oglas
|
|
01.09.2024., 11:41 | #941 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2020
|
Citiraj:
Slažem se. 9. mjeseci bez ikakvih problema. Jedina "drama" je bila kada su došli spojiti sam odmah tražio bridge, a podrška to nije valjda znala odraditi pa su prijavili na višu instancu. Nakon toga 0 problema, makar ni ovo nije bio problem već neznanje
01.09.2024., 15:25 | #942 | |
Premium
|
Citiraj:
wifi ti je uredno 850/560,nema nikakvog kašnjenja buferiranja i sl.
01.09.2024., 16:13 | #943 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2020
|
02.09.2024., 14:25 | #944 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Je li netko uspio staviti svoj ONT i kompletno izbaciti njihovu opremu na optici? |
02.09.2024., 17:05 | #945 |
Premium
|
Ne ide, koriste RDK platformu, možeš klonirati serial GPON-a i dobiti O5 state svojom opremom, ali ništa od prometa. Daju samo bridge mod na zahtjev, Nokia ti na WAN1 DHCP-om daje javni IP, ruteru više ne možeš pristupiti. |
02.09.2024., 17:58 | #947 |
Premium
|
|
03.09.2024., 09:18 | #948 |
Premium
|
Nema ta koja se dijeli uz 1Gbit. Ako se uzme 2Gbit postoji 2.5Gbit port. Pisali smo to odavno, jedan kolega je stavio točan naziv tog routera. A za niže brzine koriste dvije različite Nokie - jedna onak kockasta WiFi5 i ona zaobljena, "modernija" koja ima WiFi6 (tu i ja imam doma). U startu su bili zaribali i davali Nokiu ko moju za 2Gbit, ali kasnije su mijenjali za ove s 2.5Gbit portom. Moraju staviti barem jedan takav port zbog toga što su nužni isporučiti min brzinu koja je iznad 1Gbit. E sad, jedino nisam siguran kada te prebace u Bridge da li je Bridge na tom portu ili na nekom od 1Gbit. Tada nema svrhe... :/ Edit: točan naziv modela koji ima 2.5Gbit port je Nokia XS-2426G-B Sent from my SM-S928B using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: the chosen one. 03.09.2024. u 14:08. |
03.09.2024., 14:17 | #949 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2011
|
Citiraj:
Citao sam u drugoj temi da to sluzi da upravljas sa routerom putem aplikacije i da je u webUI-u sve zakljucano. Ali na Nokijama u Telemachu webui radi sasvim normalno i skoro sve opcije su otkljucane. U Telemach aplikaciji ima samo da mozes restartati router i promijeniti WiFI SSID naziv i nista drugo. |
|
04.09.2024., 11:46 | #950 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
i sta je sa port-forwardom? nadam da nema cg-nat.a |
04.09.2024., 15:58 | #951 |
Premium
|
u temi o routeru G-2426G-B sam objasnio kako se radi port-forward na noki-i prvo moraš eneblat dmz zatim normalno port-forwardardat bez dmz neradi, cg-nat. nemam ,normalna javna adresa koja mi je bila nešto manje od mjesec dana ista,kod promjene ip adrese sam zamjetio svojevrstan prelkid od nekih 5-10 sekundi,ništa problematično .nakon promjene opet se ne mjenja,i prodajni pretstavnik mi je garantirao da samo daju javne adrese cg-nat.a nema.
- - Zadnje izmijenjeno od: skalar. 04.09.2024. u 16:08. |
05.09.2024., 11:18 | #953 | |
Premium
|
Citiraj:
Da remiziramo opremu kod Telemacha: Gigabitna brzina: Nokia G-2425G-A - Dual Band 2+2 GPON RGW ONT (WiFi 5) Nokia G-2426G-B - Dual Band 4+4 802.11ax GPON ONT (WiFi 6) 2Gbit brzina: Nokia XS-2426G-A - Dual Band 2+2WiFI6 XGSPON ONT (WiFi 5, nema 2.5Gbit port pa pretpostavljam da ga više ne daju za tu brzinu pošto u tom slučajnu ne poštuju min. brzinu koju moraju isporučiti) Nokia XS-2426G-B - Dual Band 4+4 WiFI 6 XGSPON ONT (WiFi 6, ima 2.5Gbit port) Ima još i ovaj padobranac kojeg ne znam jel itko koristi i di: Nokia G-1426G-A Dual Band 2+2 GPON ONT (do 1 Gbit/s) Dosta routera su slični/isti izgledom, ali različitih karakteristika pa da se ne bunite previše. Meni kod ukapčanja kada sam tražio WiFi6 router i vidio svoju Nokiu mislio sam da je to ova još bolja sa 2.5Gbit portom, ali ćuna, nije to ta bila mada su izgledom copy-paste. Isti taj popis možete vidjeti u službenom "Cjenik_telekomunikacijskih_usluga" pod stavkom za naknadu u slučaju oštećenja, na njihovim stranicama skinut (tamo sam i ja završio kad sam proučavao sve te silne Nokia routere). |
|
05.09.2024., 14:42 | #954 | |
Premium
|
Citiraj:
problem je da ova Nokiu G-2425G-A imaju očito u većem broju na skladištu a vanjske firme dolaze na uključivanje,kaže on da prilikom sklapanja ugovora bi trebalo izričito naglasiti da hočeš Nokia G-2426G-B,koja je bar tri puta bolji router,i postoječi korisnici mogu preko maila tražiti zamjenu i dobiti će samo traje izmeeđu 7-10 dana,odobrenje i dolazak tehničara,tako je bilo u mojem slučaju
05.09.2024., 21:02 | #955 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Rekli mi u Telemach, da mogu dobiti preko T-com/A1 optike samo 1/0.5Gbps ali samo komplet sa Tv-om i telefonom, no ako ce se ikada provesti njihova optika onda mogu i 2/2.. Ima li tko predlozak dokumenta za potpis svih stanara da sa kojim se slazu da im Telemach uvede optiku? Malešnica(kod Lucijanke) Jel blizu tamo negdje original telemach optika? |
07.09.2024., 11:50 | #956 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nadopuna posta #939 Starog je zvao lik iz Telemacha i tvrdi da se mi ne možemo priključiti na optiku jer je vanjska kutija u vlasništvu susjeda. WTF!? Koliko ja znam, on je platio instalaciju te optike, ali kutija gdje optika dolazi do zgrade sigurno nije u njegovom vlasništvu. Nudi starom da dođe po router za žičani spoj na net, a taj je u fizičkom prekidu. Ja stvarno ne znam tko je tu lud. Ovo je ta kutija
08.09.2024., 11:47 | #958 | |
Premium
|
Citiraj:
u kojem je ili u koji se misle skoro proširiti nije ni moguće preko ht-inrastrukture dobit ugovor,tamo gdje nude taj način spajanja neće tako skoro doči njihova optika,problem je taj da to ne reklamiraju kad postane dostupno, nego moraš konstantno zvat svakih par mjeseci da bi saznao,kad ti to čvorište uđe u kvart ,postupak je sljedeći nazoveš prodajnog predstavnika ili preko web chata tražiš da te nazovu (zapamti ime i broj onog tko te nazove) tražit će te suglasnost predstavnika stanara,odnosno broj tel. predstavnika stanara i ako on kaže ok,počinje postupak uvođenja u ulaz koji traje do 30 dana,kad uvedu potpisuješ ugovor i punomoč za prenos linije ,da oni to odrade umjesto tebe to traje u principu 7-10 dana,i onda je uključenje. ako predstavnik stanara iz ne znam kakvih razloga odbije onda moraš potpise skupljati,tu ti nastaje problem,prosječnom korisniku se baš neda mjenjati operatera,mada ako zbrojiš što im platiš u 24 mjeseca i podjeliš sa 24 ispadne najeftinija trio usluga između 20-22 eura mjesečno ,zbog 12 mjeseci po euro,ali moje iskustvo je takvo da je to teško objasniti ljudima.pogotovo s toga što nema nekih ogromnih radova u zgradi,a u stanovima gotovo nikakvih,uvođenje u zgradu tri kata je trajalo od 8h do 11h,ide ti ormarić u ulazu i kutije za spajanje po katovima 1 kutija na dva stana,i sve iza sebe uredno počiste,veli jedini manjak telemacha je da to ne reklamiraju moraš ih stalno zvati da saznaš kad je dostupno,kod nas je prošlo 3 mjeseca od uvođenja još nije nijedan jedini letak podjeljen ,da nisam ponudu okačio na oglasnu ploču nitko nebi ni znao u ulazu da su dostupni. inaće imao sam sreću da je predstavnik stanara čim sam mu pokazao ponudu, svatio da je najeftinije i odmah je amanovao,i sad je i on na telemachu
08.09.2024., 12:48 | #959 | |
Premium
|
Citiraj:
Predstavnik suvlasnika smije potpisati suglasnost za uvođenje optike od bilo kojeg operatera... Ako želi odbiti mora ON skupiti 51% potpisa suvlasnika (odnosno površine u kojima suvaslnici žive) da se otpika odbija radi kanalica/ne traba itd. Ako ne želi samostalno odlučiti o uvođenju optike, a htio bi suglasnot radi "mira u zgradi" onda se dobije formular kod recimo GSKG u kojem je navedeno da je skupljanje potpisa radi suglasnosti o uvođenju otpike i tada GSKG izdaje popis suvlasnika sa kvadarturom kojim svatko od suvlasnika raspolaže i treba skupiti tih famoznih 51%. nadam se da sam uspio objasniti Lijep pozdrav |
|
08.09.2024., 17:43 | #960 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
Oglas
|