|
16.07.2024., 17:45 | #901 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Kod mene danas priključili sve je ok osim wifia "n" mi je stvarno razočarenje, očekivao sam bar "ac", složio svoj tplink Archer AX72 u Access Point mod, gubim nekih 50 na brzini, ail bolje 850-900 nego 300-500, osobito u drugoj sobi, oba boxa rade preko wi-fia, slika dobra izmjena programa trenutna, brže nego na a1 reciveru, sve u svemu ušparao sam swićeve i za sad zadovoljan, router nije toliko zaključan ko na a1.
- - Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.07.2024. u 18:49. |
16.07.2024., 22:41 | #902 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Pa ja Nokiu koju sam dobio je WiFi6 i išla je brzina čak i malo preko 1Gbit na 5GHz... Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
|
|
|
Oglas
|
|
17.07.2024., 01:49 | #903 | |
Premium
|
Citiraj:
postavke wi-fi 5: router: b,g,n kao što vidiš su mogučnosti od ac i ax ni traga,ako je to istina što veliš sutra ću ih zvat i malo prijetiti raskidom ugovora "n" roter je 10 godina iza nas i bespotrebno trošiti struju na drugi ruter je isto bezobrazluk
- - Zadnje izmijenjeno od: skalar. 17.07.2024. u 01:58. |
|
17.07.2024., 10:28 | #904 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne traži mi se sada koju brzinu si ugovorio ali evo 2 detalja za taj Nokia G-2425G-A: Ethernet interfaces • 10/100/1000Base-T interface with RJ-45 connectors WLAN interfaces • 2x2 MIMO on 802.11b/g/n • 2x2 MIMO on 802.11ac |
17.07.2024., 12:59 | #905 |
Premium
|
premium paket 1/500 na 2,4 brzina 20-40, na 5 je 400-500 naravno da je ac, s time da rapidno pada sa udaljenošću od routera u metrima, zaštita mu je wpa 2 što je poprilično nesigurna zaštita, od wpa 3 ni traga, router ima određeni lag od sekunde dvije, bez obzira na postavljanje googleovih dns osobito osjetljivo na strimovima, youtube netflix i co. sve kreće sekundu dvije kasnije, dobra strana je da ne puca, buferiranje sam u ovih 24h samo jednom doživio na youtubeu, znaći linija je ok,slabija točka je očito router, wifi je najmanji problem jer njega sam sa riješio sa svojim tp-linkom, lag ne mogu riješiti u sadašnjoj konfiguraciji, bridge još nisam probao, u usporedbi sa speedport (tcom), iskratel u92 (A1) i sada nokia G-2425G-A što sam imao u zadnjih 5 godina sa istim brzinama u načinu rada su svi podjednaki, iskratel je jedini ax ruter pa samim time i bolji wifi lagovi su bili na sva tri operatera pucanja nije bilo ni kod jednoga, jedina razlika je bila ont na prva 2 routera / operatera pa izbacivanje njihovih routera iz sistema i samim time rješavanje svih problema, ovdje bar za sada ne mogu, bridge mi na t-comu (na a1 nije bio moguć) nije baš donio previše radosti pa s toga nisam ni probao, a sad pozitiva televizija radi pa rekao bih savršeno na 2 boxa (preko wi-fi-a), slika bi mogla biti bolja ali nije loša vjerojatno je do kompresije koju koriste, ali sve drugo je vrhunsko što se tiče televizije su bar za mene boj 1. unatoč tome što sam i na t-comu i na a1 imao recivere, firmware na routeru ipak nije toliko zaključan koliko je na prva dva (t-com/a1) ima neke opcije malo je kompliciran, za neke stvari treba među korake uključiti otvaranje portova mora se prvo dmz uključiti da bi radilo nasreću router nije u upotrebi jedino kod nas pa ima uputa na youtubeu, trenutno sam li-la sa zadovoljan / nezadovoljan roter vjerojatno je osim wi-fia najbolja starna opcija od sva tri operatera, s time da na prva 2 se se moglo izbaciti njihovi routeri ovdje ne mogu, ono što me trenutno zanima, kakva su iskustva sa bridgeom i dali je za 2gb brzinu bolji router od ovoga?
- - Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.07.2024. u 13:32. |
17.07.2024., 13:21 | #906 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dobro, hoćeš li napokon početi pisati pregledno i sa proredima ?? Ako tražiš zamjenu routera pazi da ne dobiješ još gori šroteks. Formalno ta Nokia je "dovoljno" za haha paket 1/500 na žici, za WiFi nitko / ništa ne garantira. WPA2 zaštita je još uvijek sasvim dobra a WPA3 ti samo otvara potencijalni problem da se klijenti ne mogu / ne žele spojiti. Najjednostavnije je da WiFi odrađuje tvoj uređaj, šta si već i napravio. Da si pažljivije čitao onda bi vidio da je kod Telemach - a još teža avantura (da ne kažem skoro nemoguća misija) Bridge mode za Internet. Moguće je ali uz dosta samostalne zafrkancije. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.07.2024. u 13:34. |
17.07.2024., 13:31 | #907 |
Premium
|
a koji router se dobija za 2gb, ovo sve što si naveo mi je jasno, bojim se da ne dignem brzinu a dobijem s proštenjem isto sranje u drugom pakovanju, jer iskreno taj lag koji je vjerojatno većini pod normalno ili previdljiv mene ubija, nije problem u novcima ,nego pokušavam naći rješenje. p.s.-it tehničke podrške rekli su mi da imaju model Nokia xs-2462426g-d koji bi vjerojatno riješio sve moje probleme, ko nije nužno povečavat brzinu za zamjenu ali mora odobrit info@telemach.hr ,o rezultatu vas informiram. @Nikky -wpa 3 nije nužno manjak ,ali pokazuje da je router iz nekih prošlih vremena,svi dajemo s vremena na vrijeme nemale novce za nove uređaje koji su na ax/wifi 6 standardu,a operateri nam neomogučavaju da to u punoj mjeri iskoristimo,i uz to se i ne drže zakona sloboda izbora routera je mrtvo slovo na papiru,da mogu već bi bio u dučanu i kupio bih neki fiber fritz ,ali podatke za spajanje neću dobit nikad.
- - Zadnje izmijenjeno od: skalar. 17.07.2024. u 15:08. |
17.07.2024., 21:54 | #908 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Taj traži i dobit ćeš ga bez beda. Ima gigabitne portove i WiFi6. Kao što sam napomenuo ranije, na njemu sam par puta testirao WiFi i povuklo je 1+Gbit na iPad Pro, ali tu negdje uvijek oko 1Gbit. Možda ćeš eventualno trebati podesiti ručno parametre za dobivanje takve brzine kao što su kanal i širina istog... Napomenuo bih ti samo kako sam ponekad na tom routeru imao problem kod spajanja nekih Samsung mobitela - WiFi radi normalno i odjednom kao da pukne veza i nema ga (mada je prikazano i dalje da je normalno spojen), drugi uređaji normalno u isto vrijeme spojeni i imaju net. U čemu je bila fora ne znam, ali tak i tak već duže vrijeme je Nokia u bridge mode-u s ugašenim WiFi i nakačen je drugi router na nju koji odrađuje sve Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 18.07.2024. u 10:10. |
|
18.07.2024., 01:00 | #909 |
Premium
|
probaj se igrati sa kanalima,uzmi u obzir koje kanale ti ulazna kartica podržava iskustvo s asusom svojevremeno je bilo najbrža brzina na kanalu 120 ali na jednom uređaju najbolje se ponašao u kučnoj mreži na kanalima 60 i 80,60 je bio stabilan 80 brži ali na nekim uređajima pucanje veze,točno se treba igrat s njima dok ne nađeš koji paše samsungu
19.07.2024., 22:25 | #910 |
Premium
|
eto bio tehničar,sve pohvale telemachu prijavio kvar u podne došao je u 19h baš telemahov tehničar ,našao kvar u spajanju sfrkani optički kabel od ormarića do kutije u stubištu,promjenio router nokia G-2426G-B wi-fi6 router,i kaže da je to sada standard i ko got zatraži može ga dobiti,Nokia G-2425G-A naspram G-2426G-B izgleda kao igračka,zasada vrlo zadovoljan uslogom pa čak i tehničkom službom wi-fi brzina na tabletu: stvarno upotunosti zadovoljan više ni tražiti nemogu
- - Zadnje izmijenjeno od: skalar. 19.07.2024. u 22:42. |
|
|
Oglas
|
|
05.08.2024., 23:23 | #911 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Što se trenutno nudi kao pogodnost ako uzimaš internet, tv i telefon na njihovoj optici?
05.08.2024., 23:51 | #912 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Daj mi reci taj router šta si dobio je za 2Gbps brzine isto ili ?
06.08.2024., 01:24 | #913 |
Premium
|
piše u specifikacijama do 1,5Gbps ,valjda idealni uvjeti wi-fi 6 router,sad kad sam posložio kanale da odgovaraju svim uređajima je brzina 850/900 upload 590 preko wifi-a ,2 tv boxa isto uzmu nešto, preko žice je otprilike ovo gore + - 10 brzina mi je nešto veća nego na a1 nekih 20 ,mislim zanemarivo,ali na a1 je bio moj router ,ovdje za to nema potrebe ,mislim da za 2gb daju druge routere, brzina i kvaliteta veze mi nije bio razlog za odlazak sa a1 nego mi je dok...... svađati se za svaku sitnicu,plus naravno u prosjeku više nego duplo manja cijena ako se uzme i hbo paket u obzir, po riječima tehničara sada je Nokia G-2426G-B standard za 1/500 pakete samo ih se mora izričito tražiti jer na uvođenje dolaze vanjske firme a one imaju još Nokia G-2425G-A na skladištu i hoče ih se riješiti,zamjena Nokia G-2425G-A sa Nokia G-2426G-B moguća je i naknadno.
- - Zadnje izmijenjeno od: skalar. 06.08.2024. u 01:33. |
06.08.2024., 10:49 | #914 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Telemach nema razloga štedit na brzini, zato su i ukinuli brzinu 300/150 i stavili 1000/500 kao osnovnu brzinu. Jednostavno imaju najnoviju i najmoderniju mrežu, svježe postavljenu, pa ako ljudima mogu dati i više, dat će. A1 nema najmoderniju mrežu, već se sa starom infrastrukturom krpaju dokle ide, ide. Zato i smanjuju upload, nude više nego što njihova mreža to može podnijeti, pa smanjuju da se sve ne raspadne. I to će raditi dokle god bude išlo jer znaju da korisniku moraju dati 70% ugovorene brzine. Dokle god je unutar tih 70%, sve je u redu što se tiče zakona. Ne treba zaboraviti ni kakva su sranja radili Amisovim korisnicma kada su ih preuzeli. |
06.08.2024., 18:46 | #915 | |
YouTube Master
Datum registracije: Oct 2020
|
Citiraj:
Nema ni Iskon, jeli tako? Meni je sad tamo 300/150, i to mi ne izgleda loše nikako, mada... |
|
07.08.2024., 00:09 | #916 | |
Registered User
|
Citiraj:
Tako je. Iskon koristi infrastrukturu HT-a. Telemach je svoju optičku mrežu gradio od nule jer Tele2 nije imao baš ništa (samo mobilna usluga). Telemach je nešto optike i naslijedio od Optime kada su ju kupili, ali to je praktički ništa. |
|
07.08.2024., 00:38 | #917 | |||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Ajde objasni, jesam li oštećen? Trebam li zvati HAKOM? Citiraj:
__________________ |
|||
07.08.2024., 04:37 | #918 |
Premium
|
pa moje iskustvo sada sa telemachom ,nije nekakava zavjera,već jednostavno greška prilikom postavljanja optike od vanjskog ormarića do kutije na katu-sfrkani kablovi,i rješenje se uvjek nalazi u tehničaru koji izlazi van mjenjat te kablove traje oko sat vremena, mjerenje linije prije ont-a,za to je potrebna određena edukacija tehničara koju vanjske firme u pravilu nemaju,znaći nije da trolaju brzinu nego nestručno postavljanje je večinom uzrok,a za centralu je ok ako puštaju s njihove strane dogogovorenu brzinu, linije se uglavnom ne provjeravaju,frend na črnomercu je tri mjeseca plačao 1/500 dobijao nestabilnih 450/450 jedno 10 tehničara je bilo kod njega ,pričao sa centralom i na kraju mu dali raskid ugovora to je bilo na t-comu,u međuvremenu došao mu a1 sa svojom optikom i radi bez problema,opčenito izgleda da na sva tri operatera su problem vanjske firme koje zapošljavaju sve i svašta,i tek kad pišeš pritužbu i zaprijetiš sa raskidom ugovora onda stiže baš njihov tehničar koji u pravilu riješi problem.
- - Zadnje izmijenjeno od: skalar. 07.08.2024. u 04:45. |
07.08.2024., 13:25 | #919 | ||||
Registered User
|
Citiraj:
Ako se referiraš na Wi-Fi 5 routere, radi se o manje sposobnim routerima od Wi-Fi 6—istina. Zakonski ti operater mora pružiti maksimalnu brzinu preko kabela, ne preko Wi-Fija. Tako da je realno s Telemachove strane ovdje sve u redu. Ja na A1 plaćam 1 Gb/s, a imam Huawei router koji ne može potegnuti više od 500 Mb/s. Ako zatražim Wi-Fi 6 router, neće mi ga dati. Telemach ti bar da Wi-Fi 6 router bez izmotavanja ako ga zatražiš. Citiraj:
Šalu na stranu. Korisnici optike koji plaćaju brzinu 1000/500 ili 2000/1000 nemaju upload 500 Mb/s, odnosno 1000 Mb/s nego manje. Točnije, oko 450-460 i manje. I činjenica je da je upload brzina svima spuštena, te točno u vrijeme kada je A1 odlučio ponuditi brzinu 2000/1000. Prije je znala ići i preko 500, sada više nikome praktički ne ide iznad 460 Mb/s. Ako prodaješ nešto za što nemaš mogućnosti, to i jest prevara. Citiraj:
E moj Dottore, ja sam bio Amisov korisnik još od 2007. godine. Znam koliko se usluga degradirala otkad je A1 preuzeo Amis. Bio sam tjednima bez usluge radi njihove nesposobnosti. I da, smanjivali su korisnicima brzinu 100 Mb/s koju je Amis dao svima bez naknade jer "tu brzinu nemaju u ponudi". Kad su me napokon prebacili na A1 infrastrukturu, odmah prvi mjesec došla dva računa, jedan za novu uslugu, jedan za staru koju gospoda nije isključila. Služba za korisnike tad se napravila totalno nesposobnom i samo preusmjeravala na slanje prigovora. I printaj, ispiši, skeniraj, šalji, pa čekaj odgovor. Ovo iskreno nisam doživio niti kod jednog telekoma samo kod A1, a imao sam prigovora na uslugu kod sva tri. Telemachu kod pogrešnog iznosa računa nisam morao ni slati prigovor već su oni u centru u manje od deset minuta riješili problem. Njima sam slao prigovor radi raskida ugovora (majka prihvatila popust za e-račun, a nije znala da zato ide ugovorna obveza). Proces je bio taj da sam doslovno ispunio formu na njihovoj stranici i problem je bio riješen unutar 30 minuta od slanja zahtjeva. Nikakvo nazivanje prek telefona, slanje mailova, printanje i skeniranje popunjenog zahtjeva kao kod A1. Stvarno znam o čemu govorim. Kad sam bio kod HT-a, prigovor je napravljen doslovno bio preko telefona i sve je tad bilo sređeno. Jedino kod A1 sam imao cijeli proces, doduše, čudi me da mi još nisu rekli da prigovor ovjerim kod javnog bilježnika. Btw pročitaj si ovaj jako dobar članak na Mob.hr u kojem su ti ukratko opisani svi problemi: https://mob.hr/kako-nas-operateri-tr...-majmune-1-dio Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 07.08.2024. u 13:32. |
||||
07.08.2024., 17:37 | #920 | |
Premium
|
Citiraj:
proble sam imao pri uključenju optike na t-comu rešenje je trajalo 3 dana,na a1 startni problemi i rešenje skoro 15 dana na telemachu u podne prijavio u 19h sigao tehničar u 20h je bilo sve riješeno,na prva dva operatera t-com i a1 poslje tih početnih probllema do kraja ugovora više nijednog tehničkog problema uz kupovinu vlastitog routera,telemach ćemo još vidjeti za sad sam zadovoljan,brijem da je tako jer večina korisnika optike ima brzinu 300 a tu je izgleda svejedno kako je priključenje izvedeno.,bar na t-comu i a1. p.s. optika je sigurno najbolja dostupna tehnologija,isto tako je i logično tko je zadnji uvađao ima i bolju tehnologiju,po meni za brzine 1/500 odabir prvo ovisi o dostupnosti operatera,a onda i o cijeni u mojem sličaju ,najeftiniji ,najbolji router daje telemach,android boxevi rade dobro na wi-fi osobito bitmo ako su dva televizora u dvje sobe,eon aplikacija je naspram a1 aplikacije nebo i zemlja,jedina zamjerka je na star programima nikad više reklama nisam vidio nisam mjerio ali osjetativno je 10 minuta film/serija pa sljedi 15 min reklama pa opet 10min film/serija i tako dalje tako da kad gledam idem na one koje su prošle bar mogu reklame preskočiti,sve drugo tehnički mi je isto na sva tri operatera,iskon nisam ni naveo jer cjena za brzinu 300 je vrlo blizu u prosjeku ovom premium paketu pa nisam ni razmatrao
- - Zadnje izmijenjeno od: skalar. 07.08.2024. u 18:25. |
|
07.08.2024., 20:45 | #921 |
Registered User
|
Možda Telemachovi tehničari rade u dvije smjene? U svim njihovim oglasima za posao tehničara piše da imaju fleksibilno radno vrijeme, pa vjerojatno u dogovoru rade popodne. Tehničari od A1 rade samo ujutro i to sam više puta osjetio na svojoj koži kada je bio precvikan optički kabel, pa smo cijelo popodne i večer bili bez usluge do ujutro. |
09.08.2024., 12:57 | #922 |
Premium
|
velim ti ujutro od 8h kraj im je otvoren,vjerojatno mogu završiti u 15-16h ,al predpostavljam da im dobro plačaju prekovremeno, pa eto cijeli dan ,govorimo o tehničarima koji su na plači operatera,ista stvar je i kod a1 i na t-comu,jednostavno ih je premalo,vanjske firme su sasvim druga prića ,ali zaposlenici operatera ispravljaju greške, vanjske firme vrlo rijetko tu je poanta onoga što hoću reći,kod sva tri operatera je vrlo slično,ako ne i isto ,u zadnje tri godine sam bio na sva tri operatera na istoj brzini 1/500 pa i znam o čemu pričam razlika je jedino da na a1 čekaš malo duže izlazak tehničara ,mada su to u zadnje vrijeme malo skratili,kad se sve porihta , prvih par dana je kod svih bilo problema, tjek cijelog ugovora sa tehničke strane je kod svih besprijekoran,osim na a1 su cijeli 4 mjesec trolali brtinu 100 manje up i down,poslje toga je bilo sve uredu, znaći pri odabiru operatera jedino bitno su dostupnost,cjena ,a i sad vidim i router koji operater daje, po tim kriterijima mi je telemach daleko najpovoljniji (12 mjeseci po jedan euro,u prosjeku me košta mjesečno skoro kao iskon samo internet ,a dobijam sve),daju najbolji router (ako tražiš-tu ne stvaraju probleme)
10.08.2024., 21:54 | #923 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2022
|
Sa routerom Nokia 2426G-B preko lana imam brzinu u downu i Up-u 2Gps. Preko Wifi-a ide 980Mgps u downu i up-u. |
18.08.2024., 22:51 | #925 |
Premium
Datum registracije: Aug 2011
|
Jel Telemach daje staticke IP adrese? Presao sam na Telemach optiku prije 30 dana i jos imam isti IP. Restartao sam router bar 2-3 puta do sad (factory reset i hard rest istekavanjem iz struje) i to ne mijenja IP. Vidim na njihovom cijeniku da staticku IP adresu naplacuju 80€, pa mi nije sad jasno. |
18.08.2024., 23:19 | #926 |
Premium
|
Ako ima u cjeniku, onda ne daju. Iako zapravo daju, ali besplatno ne možeš računati da ćeš je uvijek imati. |
19.08.2024., 11:58 | #927 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Imam A1 optiku (njihova infrastruktura) i prebacio bih se na Telemach ali me korisnička služba uvjerava da oni to ne rade, ne mogu. Tcom kaže da može prebaciti ali kao da prvo mora na paricu pa onda na optiku. Da li se netko uspio prebaciti sa A1 na Telemach po infrastrukturi od A1? |
19.08.2024., 12:36 | #928 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Prije cca 2 tjedna sam tražio od Telemacha preseljenje priključka iz stana (Telemach optika) u kuću gdje je bivši vlasnik imao fizički provučenu A1 optiku (odjavljena). Došli tehničari, dali mi novi router i STB, na ulici u telekom kanalu nešto prespojili, sve prošlo ok. Meni su također tvrdili preko telefona i u Telemach centru da nije moguće, te da će oni morati ponovno fizički provlačiti svoju optiku, ali tehničari koji su spajali kažu da to nije istina... E sad... da li sve to ima veze sa lokacijom ili ne, taj dio ne znam... |
19.08.2024., 14:50 | #929 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
|
|
21.08.2024., 08:48 | #930 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Prvo sam zvao korisničku, a zatim išao u centar podnijeti zahtjev za preseljenje. Na oba mjesta su mi tvrdili da nije moguće preko A1 odraditi preseljenje, već da moraju svoju optiku provlačiti ponovno...što (barem u mom slučaju) nije bilo istina... |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|