|
28.08.2024., 18:25 | #421 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Moj A1 ima vrhunske tolerancije, isprintao sam par testova i neki vijak sa navojima u oba smijera i nema greške. S obizirom kako je Ender 3 printao ovo je top.
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 |
28.08.2024., 18:28 | #422 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Koji filament? Meni dosad najviše fulao taj azure, dok mi je BL filament nekako uvijek ispao ok. |
|
|
Oglas
|
|
28.08.2024., 18:53 | #424 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ja trenutno printam jedno kučište sa PETG (Jayo) i definitivno mi manje smrdi od PLA, ali sa PLA dobivam kvalitetniji print. Ako uspijem PETG podesiti da printa kako želim ne vraćam se na PLA. |
29.08.2024., 18:13 | #426 |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
Testirao sam Azure i Bambulab PETG u raznim bojama i rezultati su takoder jako šareni 😁 Azure ima par boja kao prozirna, crna itd koje su cvrste ko vrag (11mm valjak dugacak 90mm ne mozes rukama potrgat), dok im ostatak boja drasticno losiji i slabiji na naprezanje, pucaju samo tako (isprobao sam 10ak boja) Par boja kao plava i crvena su bile toliko drasticno lose da sam ih reklamirao, isprintas nesto i to jedva i s dva prsta strgas. (Rekli su da je skart serija) Bambulab petg je ocito raden za veci flow ali po meni to nije petg u pravom smislu rijeci. Nikada ne izgleda onako lijepo glossy (cak ni na 280c) a pritom je isto slab ako se trazi maksimum zilavosti. (Mnogima to nije bitno ali meni je) Svaki filament sam u Orca sliceru kalibriro detaljno i sušeni su bili 10ak sati u dryeru. Sent from my motorola razr 40 using Tapatalk |
04.09.2024., 11:48 | #427 |
Premium
|
Netko je tu pred koju stranicu dao link na Aliexpress za JAYO filamente. Koliko sam istražio, navodno neki pod brand od Sunlu i na redditu hvale kao da su ok. Koristi netko njihove filamente i kako ste zadovoljni? Gledam sad malo te linkove, dostava ide iz DE, a cijena za paket od 5x1.1kg PETG je manja od PLA što mi je malo čudno. PETG s dostavom iz DE 55€, a PLA od 65 nadalje Ili ima bolje negdje drugdje za sličnu kvalitetu? |
04.09.2024., 12:05 | #429 |
Premium
|
To za K1C veliš, vidim na prethodnim stranicama da si taj spominjao? Meni rijetko treba PETG, a PLA trošim više, baš radi brzine i nešto se jednostavnije printa pa mislim da ću ići na PLA ovaj put. Iako recimo Azure petg koji nije baš nešto se solidno brzo printa, nakon kalibracije, vrlo blizu PLA. |
04.09.2024., 12:55 | #430 |
Premium
|
Ima i sunlu official store na aliexu |
|
|
Oglas
|
|
04.09.2024., 14:34 | #431 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ali kada staviš proizvode u košaricu, on ti uredno izračuna cijelu poštarinu, koja je meni iznosila 59$, ali se reklamira da je poštarina FREE za 10 rola pa sam kontaktirao prodavača i (obzirom na vremensku razliku iako se šalje iz DE) on mi je rekao da samo sve odaberem, kliknem da platim i odaberem neki način ili karticu za plaćanje koja neće biti uspješna. Na taj način on dobije obavijest da sam ja naručio nešto ali još nisam platio i onda ti on ispravi cijenu tako da je besplatna poštarina. Tako je i bilo i evo, 10 rola je na putu prema meni od jutros (imam treking broj od DHLa) i koštalo me 116,34€ ili ti ga 128$ i to za SILK PLA + filamente od 1,1kg po roli. Mislim da je to super cijena obzirom na ostale, još samo da bude namotana na role kak se spada da mi se ne zaustavlja u AMSu svakih par minuta (kao što me izludio ovaj jeftilen kojeg sam kod nas kupio koji je skuplji od ovoga) i nitko sretniji od mene. A ako i print bude ok, onda kupujem i cijelu lepezu PLA boja jer ove godine za Božićne poklone svi dobivaju neke skulpture i ostala sranja (uglavnom Harry Potter i LOTR )
05.09.2024., 12:48 | #432 |
Slobodan leni seronja
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne znam jel bilo... u firmi smo dobili 3D printer i za sad imamo samo PLA, ali pošto smo u fazi testiranja još, imamo dosta otpada. Sta radite s tim otpadom? Jel se može gdje to u Zg reciklirati? Ili samo bacite u plastiku? |
06.09.2024., 01:26 | #435 |
Premium
|
Ovo turd iz microlajna sam dobio po dobroj cijeni pa sam zato kupio, ali kada ga potrošim, sigurno više neće vidjeti mojeg printera Vidim i ti si se opekao sa njima Morao sam do sada 4 role premotati jer su doslovno zaustavljale AMS jer ih nije mogao povući. A kada sam premotavao jednu od te 4, tolko je shebano namotana da je pukla pa sada imam dvije polu role iste boje
06.09.2024., 10:54 | #436 |
matori
Datum registracije: Feb 2011
|
sa eSun PETG+ iman samo pozitivna iskustva, mada ovisno o boji ipak triba sitna podešavanja. Nego, ima li ko iskustva sa onim "spajalicama" za okrajke filamenta? Šteta bacati, pogotovo kad ti triba za neki test print. |
06.09.2024., 11:45 | #437 |
Premium
|
Na kakvim podlogama printate PETG? Dosad sam koristio većinom PLA, a na doduše ograničenom uzorku od točno 1 PETG filamenta sam primijetio da se ulovi ko blesav, barem na textured PEI. Pogotovo ako je neki brim ili nešto tako tanko do 1 sloja... uđe u pore na podlogi i sitne komadiće je muka za maknuti. Sve me frka uopće i probati na glatkoj podlogi |
06.09.2024., 13:20 | #438 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja printam na glatkoj, ali mažem sloj ljepila i nema problema. Jednom sam pustio bez ljepila i na jednom mjestu mi se odvojila podloga, imam sad mali balončić Na textured bez ičega.
06.09.2024., 13:22 | #439 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
printam PETG na glatkoj PEI podlozi. Malo ajaxa za prozore na papir, papirom prebrišeš podlogu i nema problema. ekipa koristi onaj stick glue, meni se ovo pokazalo puno praktičnije. nakon što skineš print, prebrišeš sa izopropilnim alkoholom i vozi dalje. |
06.09.2024., 19:00 | #440 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ja printam PETG na PEI podlozi (malo textured) grijanoj na 80 °C. Prije printanja obrišem izopropilom, a nakon završetka printa pustim da se podloga ohladi na cca 30 °C |
07.09.2024., 00:31 | #441 | |
Premium
|
Citiraj:
07.09.2024., 18:01 | #442 | |
matori
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
I na glatkoj i na texture. Dobro si primjetija da se vata ka "priljepak", ali vezano uz onog Murphya (i kad si najsigurniji pojave se Gremlini) i uz onu uzrečicu "ništa nas nesmi iznenaditi", ja preventivno uvik prije printanja očistim ploču IPA alkoholom (96 ili 99 % etanol razrijedim u destiliranoj vodi na 30 %) a onda ploču ovlaš posprejam sprejem za kosu. Ako san od volje ploču uronim u otopinu destilirane vode i sapuna (ne tekućeg) i onda je osušim sa fenom, isprintam, i posli samo isperem. |
|
08.09.2024., 10:53 | #443 |
Ulični trkač
Datum registracije: Sep 2007
|
|
08.09.2024., 18:43 | #445 | |
Premium
|
Citiraj:
Ima i za druge opcije, kao što je SILK PLA. I iako u toj ponudi on ima složene neke glupe kombinacije boja, možeš si sam složiti boje, odnosno tražiti različite, samo kontaktiraj prodavača prije i dogovori se s njime.
09.09.2024., 09:32 | #447 |
Premium
|
@2die4 ta sredstva za pranje prozora ti nakon čišćenja na prozoru (ili u ovom slučaju PEI sheetu) ostavljaju tanki film koji sprečava prljavštini da se lijepi za prozor (zapravo popunjava mikro-neravnine). Isto tako sprečava plastici kao što je PETG da se divljački zalijepi za PEI. učinak ti je isti kao glue stick samo je puno praktičnije jer se lakše čisti. to odlično funkcionira na glatkoj PEI podlozi, na hrapavoj glue stick ipak bolje popuni neravnine jer očito nisu mikro. Zadnje izmijenjeno od: Moshus. 09.09.2024. u 09:47. |
09.09.2024., 10:25 | #448 |
Premium
|
Evo moje iskustvo od jučer sa sredstvom za pranje prozora eSun PETG+HS + bambu textured PEI = jako loša kombinacija Taj filament se užasno lijepi za teksturiranu podlogu. Kod mene osjetno bolje nego Azure koji sam prije imao. Spustio bed temp. na 65 i hotend na 250 i nije pomoglo. Isprintao iz orce one pravokutnike za flow kalibraciju i ne idu više dolje Podvukao sam plastični scraper do pola pravokutnika, druga polovica se drži... metoda grube sile ne pomaže - iščupa se prvi layer i ostane na bedu Zamrzivač na pola sata pa ponovno lagano grijanje na 40 °C - nula bodova. Ne popušta. Filament je elastičan i baš ga ne diraju promjene temp Na kraju našpricao obilno s IPA 99%, kad se to kapilarno zavuklo ispod onda je išlo dolje, ali polako i strpljivo. Za iduće printeve sam našpricao obilno sredstvom za prozora i pustio da se osuši. Nešto malo je bolje, ali ne puno. Pretpostavljam da bi trebalo naći neko sredstvo koje ostavlja više detergenta na podlogi. Sad tražim druga rješenja, taj filament sam tek nabavio i nikako ga podesiti... stringa ko blesav i nakon 8h u sušaču, "rijedak" je i lijepi užasno. eSun ima profile za bambu printere, ali izgledaju koma u usporedbi s bambu generic petg i njihovim petg hf. Iduće vikend probam ljepilo ili sprej za kosu... |
09.09.2024., 10:48 | #449 |
Premium
|
Kao što sam u postu prije napisao..... PETG je specifičan po tome što se voli jako zalijepiti za PEI, odnosno prilikom otapanja popuni sve mikro-pore i slijepi se sa podlogom. cilj ti je to izbjeći jel. Ajax je odličan za popunjavanje mikro-pora što zanči da funkcionira na GLATKOJ PEI podlozi. radim tako preko 10 godina i nemam probolema. na hrapavoj podlozi očito nije riječ o mikro-porama nego makro-porama koje jel, možeš i napipati. takve pore trebaš popuniti sa nečim konkretnijim kao glue stick. |
09.09.2024., 10:55 | #450 |
Premium
|
Da azure PETG se lijepi malo jace nego PLA, i što se toga tiče je odlično, a na kobri sam imao problem sa nekim PETG-jem eno ga jos je tamo i jednostavno sam prihvatio da je to dio platea sad Ako uzmem ovaj Sunlu, a vjerojatno ocu, narucit cu sa alije i bed plate zamjenski pa cu na njemu eksperimentirat. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|