Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.04.2011., 12:05   #31
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 138
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
ja nisam uvidio neke probleme, ja sam u kanadskom naselju...

I ja sam u kanadskom naselju i veza često puca. Brzina je daleko od one koju su rekli, zgrada je stara par godina, navodno oštećena parica. Uglavnom, zašteka kod youtubea. Kad skidam sa jdownloaderom isto dosta sporo ide ( prije je išlo i preko 600 kb/s ). Modem je zyxel p660RT2 EE sa naljepnicom na ruskom
Možda je i stvar sa postavkama modema, ne znam.
Zanima me i tko je vlasnik parice u zgradama...


tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 13:10   #32
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
Jesi probao kontaktirat support, prijavit smetnju - kvar ?
Provlaćenje nove parice od stana do gl. ormara se da izvesti samo je blem kako to izvest obzirom kuda i kako provući.
Ako kreneš u to, obavezno stavi tel. kabel sa zaštitnom folijom koji košta neznatno više od onog običnog najjeftinijeg.
Prije toga treba utvrdit (može se mjerenjem) jel parica oštećena od stana do gl. ormara ili negdje drugdje do prelaza na optiku.
O tome tj. topologiji njihove mreže se ranije govorilo u temi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.04.2011., 10:47   #33
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 138
Bili su kod mene kad su me priključivali. Nakon spajanja su provjerili brzinu na speedtestu i na carnetu. U gornjem postu možeš vidjeti koja je bila. To sam im i spomenuo pa su tražili iz njihove centrale da mi puste full brzinu ( 15 mb/s ). To su i napravili ali i dalje je bilo isto. Nakon svega su mi rekli da je najvjerojatnije parica oštećena. Zato sam i pitao tko je vlasnik instalacije, oni kažu da oni nisu. Ne znam ni sam što da mislim. Valjda bi oni to trebali održavati i eventualno mijenjati kad imaju pristup svemu. Ja nemam pristup...
tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2011., 13:19   #34
I V A N
Premium
Moj komp
 
I V A N's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 32
Citiraj:
Autor tigo95 Pregled postova
Bili su kod mene kad su me priključivali. Nakon spajanja su provjerili brzinu na speedtestu i na carnetu. U gornjem postu možeš vidjeti koja je bila. To sam im i spomenuo pa su tražili iz njihove centrale da mi puste full brzinu ( 15 mb/s ). To su i napravili ali i dalje je bilo isto. Nakon svega su mi rekli da je najvjerojatnije parica oštećena. Zato sam i pitao tko je vlasnik instalacije, oni kažu da oni nisu. Ne znam ni sam što da mislim. Valjda bi oni to trebali održavati i eventualno mijenjati kad imaju pristup svemu. Ja nemam pristup...

Znači nisu ti net pustili kroz koaksijalni kabel?
I V A N je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2011., 15:57   #35
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 138
Iz zida mi ide kabel do splittera, iz njega jedan u telefon a drugi u modem..
tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2011., 16:44   #36
de.fang
Premium
Moj komp
 
de.fang's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Sk-Zg
Postovi: 1,095
@tigo95
koliko imaš od razvodne kutije (limeni ormar u ulazu) do svog stana ?
__________________
de.fang je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2011., 19:48   #37
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 138
Kutija u prizemlju, ja na prvom katu. Par metara...
tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2011., 20:04   #38
de.fang
Premium
Moj komp
 
de.fang's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Sk-Zg
Postovi: 1,095
Onda foršpan i povuci tih par metara utp-a, najbolje ako imaš nekog poznatog a da radi takve stvari...
Inače taj dio instalacije je od zgrade a ne od operatera, možda bi mogao riješiti i iz pričuve...
__________________
de.fang je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2011., 08:24   #39
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 717
disclaimer:
nisam otvarao novu temu, pa molim modove ako ovo nije prikladno da onda stave di treba

daklem ovako, ISP je OKTV, do pred neko vreme sam imao zyxel modem s kojim je radilo kolko tolko ok, onda je pocelo stalno pucat veza i dobih novi modem neki iskratel...

e sad veza ne puca, ali pola stranica ne otvara, narocito ne one sa flash-om, recimo nemogu niti napraviti update flash playera...

zena kako je bez posla, visi dosta na na netu, pa igra neke igrice na facebooku koje sad nece radit, tj. nece se ucitat...

kad se spojimo preko t-mobile hdspa usb sticka sve radi normalno i sve stranice otvara,
a preko OKTV nece, pa sam se igrao s tim DNS serverima, probao sve kaj sam nasao,
ali uvek ista prica ne rade neke stranice, SZK kaze da nema problema i otkantava...

sto da jos probam? unapred se zahvaljujem!
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2011., 22:19   #40
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
U ovoj temi je logičnije, obzirom da se radi o tom ISP - u.

Napiši točnu oznaku tog novog uređaja pa možda iskopamo nešto.
U međuvremenu probaj na samom kompu manualno postavit custom DNS - ove i to tako da 1. bude od Google ili Open DNS ili neki treći za koji znaš da je brz i daje ok "odgovor".
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.09.2011., 22:24   #41
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 717
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
U ovoj temi je logičnije, obzirom da se radi o tom ISP - u.

Napiši točnu oznaku tog novog uređaja pa možda iskopamo nešto.
U međuvremenu probaj na samom kompu manualno postavit custom DNS - ove i to tako da 1. bude od Google ili Open DNS ili neki treći za koji znaš da je brz i daje ok "odgovor".
IskraTEL

Product Sinope568+ Home Gateway
probao sam u samom uredaju, a i na racunalima staviti druge DNSove bez uspjeha, tako da mozda i nije stvar u samom dnsu... evo sad na drugom laptopu nemogu napravit update adobe flash playera...
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2011., 22:33   #42
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
Google iskopao ovaj datasheet tog uređaja: http://www.iskratel.com/en/access/Do...tasheet_en.pdf
SI3000 - Sinope568+ Wireless Home Gateway - User Guide

Šta se tiće Flash Playera ja mrzim onu njihovu varijantu preko njihovog dl. managera nego na FileHippo skinem off-line install koji trebam.
Imaju arhivu x zadnjih verzija. Nezaboravi da je jedna verzija za IE a druga za FF.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.09.2011. u 22:41.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 08:48   #43
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 717
a tak sam i napravio, ali nije mi jasno zbog cega neke stranice nece otvarat, a preko tmobile sticka uredno otvara
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!



Zadnje izmijenjeno od: riceburner. 13.09.2011. u 09:20.
riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 09:15   #44
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
Netreba ti quote od posta poviše, samo je nepregledno, editiraj.


Vezano za "nedostupnost", isključivi krivac je ISP tj. OKTV, možeš ih pitat jel imaju kakav firewall za krajnjeg korisnika (kako npr. ima T-Koma) pa da ti to ugase ako je u funkciji.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 00:46   #45
brajko2
Premium
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 75
Jel može netko što reći o telefoniji OKTV-a? Imali su problema zadnjih nekoliko dana, pa me zanima jel samo telefon bio u igri ili?
brajko2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 09:37   #46
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 717
taman se spremam ici tamo napravit ekces, jer sam vec dva tjedna konstntno bez neta i telefona, a net steka vec 4 mjeseca, sad necu platit racune pa me samo zanima sta ce rec...
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 09:48   #47
brajko2
Premium
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 75
Riceburner: pa zar stvarno? Au....
Hm, mi smo dobili ponudu za njihove usluge, ali bogami ću sada dobro razmisliti da li da postpisujem sa njima suradnju
brajko2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 10:02   #48
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 717
Citiraj:
Autor brajko2 Pregled postova
Riceburner: pa zar stvarno? Au....
Hm, mi smo dobili ponudu za njihove usluge, ali bogami ću sada dobro razmisliti da li da postpisujem sa njima suradnju
ako mozes financijski ponest obavezno t-com u zapresicu!!!
meni cim se zena zaposli idemo na t-com!

jedino kolko tlko ok je tv, mi imamo digitalnu ima cak i nesto hd kanala, telefon i net do prije godinu dana je bio ok, sad je katastrofa!!!
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 12:51   #49
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 138
Sve u svemu, dosta su neozbiljni. Telefona nije bilo tjedan dana,ne možeš ih nikako dobiti (hint-zvati prodaju,odmah se javljaju).Na racunu malo imam pretplatu pa malo nemam. Net mi opet puca po nekolko puta dnevno,full brzina je jedino preko torenta ili kad skidam nesto s premium accountom. TV ne gledam puno ali i tu ima ponekad problema,smrzavanja slike (ponekad po par dana). Konkurentni su jedino po cijeni.
Brajko, pogledaj tko je još dostupan u Zaprešiću. Mislim da je optima također prisutna sa raznoraznim paketima usluga.

tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 16:27   #50
I V A N
Premium
Moj komp
 
I V A N's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 32
Citiraj:
Autor tigo95 Pregled postova
Sve u svemu, dosta su neozbiljni. Telefona nije bilo tjedan dana,ne možeš ih nikako dobiti (hint-zvati prodaju,odmah se javljaju).Na racunu malo imam pretplatu pa malo nemam. Net mi opet puca po nekolko puta dnevno,full brzina je jedino preko torenta ili kad skidam nesto s premium accountom. TV ne gledam puno ali i tu ima ponekad problema,smrzavanja slike (ponekad po par dana). Konkurentni su jedino po cijeni.
Brajko, pogledaj tko je još dostupan u Zaprešiću. Mislim da je optima također prisutna sa raznoraznim paketima usluga.

Dostupna je i Optima i H1.

Što se tiče OKTV-a, jeftini su ali ne i baš pouzdani.

I V A N je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 11:03   #51
RiSbO
Premium
Moj komp
 
RiSbO's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 249
Bilo je problema sa telefonom nekih tjedan dana... jucer skužio da su nestali FOX Life i FOX crime... interent radi bez problema.. a to mi je najbitnije jer ne koristim fiksni tel ni gledam bas tv...
RiSbO je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 17:34   #52
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 717
Citiraj:
Autor RiSbO Pregled postova
Bilo je problema sa telefonom nekih tjedan dana... jucer skužio da su nestali FOX Life i FOX crime... interent radi bez problema.. a to mi je najbitnije jer ne koristim fiksni tel ni gledam bas tv...
meni internet i dalje ne dela kak spada, niti jedna stranica sa flashom ne radi, nemerem recimo downloadat novi flash player, mpc hc takoder...
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 17:59   #53
RiSbO
Premium
Moj komp
 
RiSbO's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 249
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
meni internet i dalje ne dela kak spada, niti jedna stranica sa flashom ne radi, nemerem recimo downloadat novi flash player, mpc hc takoder...
U zaprešiću si?Probaj sa nekog drugog kompa to napravit...

RiSbO je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 19:02   #54
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 717
Citiraj:
Autor RiSbO Pregled postova
U zaprešiću si?Probaj sa nekog drugog kompa to napravit...
probano s tri kompa, preko tmobile sticka sve uredno radi, preko oktv dsla nula bodova...
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 20:22   #55
RiSbO
Premium
Moj komp
 
RiSbO's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 249
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
probano s tri kompa, preko tmobile sticka sve uredno radi, preko oktv dsla nula bodova...
Jel imas svoj ruter ili njihov?
RiSbO je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2011., 22:20   #56
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 138
tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2011., 23:47   #57
jbird
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: zapr
Postovi: 5
ja nemam problema sa brzinama, al net šteka za popizdit. Svaki put kad zovem SZK nitko se ne javlja ni na jedan telefon, prije davno sam dobivao odgovore na email, sada više ni tim kanalima nema dvosmjerne komunikacije...
Brzina je max, dok ne pucketne a onda moram sve ugasiti što se pokušava učitati i onda pričekati neko vrijeme (20ak sekundi) da se net opet probudi. Najbolje se vidi to pucketanje na google maps sa satellite prikazom. To uopće ne radi. Imam onaj Network meter widget, i vidi se da skoči download, radi sekundu, i zakuca se na 0kbps. I moš se šišat.
Zašteka bome i kad otvorim stranicu na kojoj ima 20ak nekih malih banner sličica. Katastrofa. Jel ima netko takvih problema? Vidim netko je tu dobio drugi modem, pitat ću ja možda meni to riješi probleme.

jbird je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 09:59   #58
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 138
jbird, evo jedan hint - zovi telefon prodaje, odmah se javljaju. Ja sam ih prije zvao zbog pucanja veze i ok, rekli su da će doći i da će me nazvati prije toga. Ništa,ja čekam,čekam i čekam... Nazvao me jedan dječarac koji nije ni znao zašto zove. Pita me nekakva nebulozna pitanja na koja mu strpljivo odgovaram. U redu,kaže on, doći će ekipa. Kada ih mogu očekivati,pitam ja. Javit će vam se dečki. I naravno dečki se ne javljaju niti dolaze. Nakon desetak dana me opet isti dječarac zove i opet mi postavlja ona ista pitanja. Ja nešto radim na auti i gubim strpljenje. On me nešto pita,ja odgovaram,onda tišina nekih dvadesetak sekundi...ponovo pitanje...ja mu kažem da me ne zeza da sam već dva puta na sve ovo odgovarao. Dečko kaže da će dečki doći i da će javiti prije toga...
Nakon možda nekih tjedan dana dečki dolaze a meni par dana prije rikne mrežna. Oni meni ostavili novi (stari) modem. Ja kupio mrežnu,sve spojio. Nakon toga mi je veza pucala ali malo rjeđe. Više ih nemam živaca zvati. Kad skidam sa jdownloaderom sa premium accountom ili torrentom brzina je maximalna. A na pucanje veze sam se naviknuo,kao magarac na batine...




tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 10:58   #59
jbird
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: zapr
Postovi: 5
ma daj, to je bezveze. Ja evo već trpim godinu dana, i unutar tog perioda sam ih zvao sto puta, danas sam zvao prodaju, i poklapali su mi, al su me nazvali natrag, da kao prenijet će kvar službi i javit će mi se.
Meni je već fakat prekipilo sve, i ako odem u centar neće bit dobro...
Znači mogu očekivati još maltretiranja prije nego dobijem drugi modem da uopće isprobam dal će biti promjene, super!

A kak funkcionira zamjena modema u vlastitom aranžmanu. Tu nije varijanta kao sa adsl modemom, nego oni moraju MAC adresu tog modema ubacit kod sebe? A i mislim da sam pročitao u super divnim Uvjetima da se ne smije koristiti oprema koja nije njihova?

edit: e i da, kaj je sa ovim FTTH? Jel zna tko možda jel valja to, možda bi sa time se problemi uklonili. Jest da je skuplje, i oni vjerovatno na to i računaju, al meni stvarno već dosta toga i želim riješiti taj problem, pa makar se vratio na tcom

Zadnje izmijenjeno od: jbird. 05.10.2011. u 11:03.
jbird je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 11:07   #60
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 717
evo i mene nazad...
router je njihov, jer sa svojim nisam nikako mogao dobit da radi, inace je annex A!!! znaci tcom modemi ne sljakaju...

i naci postavke je lutrija, imaju dva covkea koji nekaj sitno znaju...
ja sad imam ludnicu ove dane jer je kriza u firmi, zena i dalje ne dela,
bio jednom tamo digo frku, dobio novi modem, ali morat cu ici ponovno i malo
pripretit inspektoratom, jos mi je na pamet pala lepo nova tv i provjereno pa
da lepo dobe reklamu kak se spada...
meni sad puca veza non stop, telefon susti, jedino kaj dela je TV, igranjem DNS serverima ne pomaze, stranice sa flashom nema teorije otvorit, nemre se skidat sa adobe stranice recimo, update windoza ne dela, itd itd, surfamo preko tmobile sticka..
uglavnom sad sam nadrobio zbrda zdola, ali sama pomisao na OKTV me hiti s takta...

cim se kod mene kristaliziraju stvari, zena dobi posel idemo zvat hitlerkom, je skup, ali barem radi kak se spada...
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na