Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro Danas, 12:08   #1741
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Slunj
Postovi: 407
Citiraj:
Autor Toni94 Pregled postova
Btw. vidim na dosta tema da se priča o porezu na bitcoin itd.. pa evo da kažem svoje iskustvo. Zvao sam poreznog savjetnika koji mi je u biti rekao da ako meni sjedaju novci od bitcoina na račun, dužan sam platiti paušalni porez na to tj. 12% poreza na drugi dohodak i 18% prireza za grad Zagreb. (npr. dobio sam u 2016 godini 50 000 kn na račun, do kraja siječnja 2017. dužan sam platit taj porez)

Morao bi platiti i Više da tradeam - po njihovom onda moram pratit i Mirovinski, zdravstveno itd... No pošto ja to sam "proizvodim" (objašnjavao sam im to pola sata), onda ne plaćam to.

Kome se čita odgovor porezne : https://pastebin.com/TuHxJVui
a kako bi oni trebali znati da li ti trejdas ili majnas? saljes im samo izvod od deviznog da se vidi ukupna uplata ili ces im sve od poola do walleta i deviznog?
vacs je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:43   #1742
Toni94
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 31
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
a kako bi oni trebali znati da li ti trejdas ili majnas? saljes im samo izvod od deviznog da se vidi ukupna uplata ili ces im sve od poola do walleta i deviznog?
E sad iskreno, to treba promislit i dokazat kak -ali da, možeš im valjda poslat svoj wallet/pool itd...

Jer iskreno, u poreznoj nemaju blage veze o tome, meni su rekli da oni nisu dovoljno dobro upoznati u to sve i da mi nažalost ne mogu dat potpuni odgovor.
Toni94 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:44   #1743
sinisa1989
Bazinga
Moj komp
 
sinisa1989's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Križevci (blizu)
Postovi: 3,639
Negdje sam u temi vidio da se adresa walleta mijenja. Da li to znači da stalno treba mijenjati adresu u minerima ili on preko prve adrese poveže s onim naknadno generiranim adresama?
__________________
The best place to hide a dead body
is page 2 of Google search results.
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:49   #1744
lenki298
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Požega
Postovi: 13
Pozdrav, zadnjih 10 sati mi Dwafrpool ima status "precalculation" i stanje zarade mi miruje.

A gore na vrhu pise:

"Since two days DwarfPool uses recommended gas limit and doesn't mine empty blocks anymore"

Hoce se to rjesiti ili ?

Moram pitati jer tek sam krenuo majnati pa neznam
lenki298 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:01   #1745
Gilbert5
Agent 0
Moj komp
 
Gilbert5's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Kutina - ZG
Postovi: 4,072
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Negdje sam u temi vidio da se adresa walleta mijenja. Da li to znači da stalno treba mijenjati adresu u minerima ili on preko prve adrese poveže s onim naknadno generiranim adresama?
Radi i prva adresa, tak da ne moras mijenjati.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:46   #1746
sinisa1989
Bazinga
Moj komp
 
sinisa1989's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Križevci (blizu)
Postovi: 3,639
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Radi i prva adresa, tak da ne moras mijenjati.
Hvala
__________________
The best place to hide a dead body
is page 2 of Google search results.
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 16:04   #1747
telefunken
Premium
Moj komp
 
telefunken's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 218
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
Imam A8 5600
8gb ram
HD 7870 twin frzr 2gb
mnogo harda

jučer sam probao majnat Etherium i nakon slijeđenja svih koraka te instaliranja walleta i sve to, krenuo majnat da bi došao do spoznaje kako se ETH više ne može majnat na grafuljama s 2GB rama već se mora imat min 3GB, a i to će dogodine postat malo pa će trebat 4gb...

pa imam pitanja:
1. jel taj problem s količinom memorije kači sve te virtualne valute ili samo ETH?
2. jel rudarenje isključivo najbolje sa grafuljama ili to isto ovisi o vrsti valute?
BUMP!
__________________
Pošten trgovac
Trgovine: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 20:11   #1748
choma
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Negdje sam u temi vidio da se adresa walleta mijenja. Da li to znači da stalno treba mijenjati adresu u minerima ili on preko prve adrese poveže s onim naknadno generiranim adresama?
Sve adrese koje ti wallet generira ostaju validne i možeš ih nastaviti koristiti. Ne trebaš mijenjati ništa u mineru.
choma je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 20:11   #1749
Colop
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 163
Citiraj:
Autor choma Pregled postova
Sve adrese koje ti wallet generira ostaju validne i možeš ih nastaviti koristiti. Ne trebaš mijenjati ništa u mineru.
Mislim da je to vidio na krakenu, gdje ti možeš generirati do 5 walleta za deposit
Colop je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 21:48   #1750
cromm
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Pozz ekipa, jedno pitanje. U dual mining modu MH/s ostaje isti za ETH ili pada ako se uz ETH i SiaCoin rudari?
cromm je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 22:42   #1751
intel freak
Premium
Moj komp
 
intel freak's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: cro
Postovi: 333
zavisi kako složiš sa "+" te "-" u mineru podesiš -dcri

-dcri dodaš u bat file na kraju te pokraj njega neki broj od 1-30 ili više
intel freak je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 23:01   #1752
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 121
Citiraj:
Autor cromm Pregled postova
Pozz ekipa, jedno pitanje. U dual mining modu MH/s ostaje isti za ETH ili pada ako se uz ETH i SiaCoin rudari?
Pada, ne puno ali pada, i trosi se vise struje.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na