Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.09.2019., 12:29   #151
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,436
Thnx, nekako sad kad gledam i ac58u mi se čini više no dovoljan za moje potrebe i kvadraturu. A cijenom je ajmo reći blizu Mikrotika.
Vidim da za Asus postoje već i slikice s uputstvima 😁
schetz je online   Reply With Quote
Staro 14.09.2019., 12:32   #152
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,204
Hehe, slika(e) čuda rade 😃
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.09.2019., 11:28   #153
alengrosevic
Tactical Sport Orange
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,564
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
U principu sam se odlučio za Mikrotik HAP ac2, ali čisto da budem siguran:
1. Plan je navedenim zamjeniti/izbaciti Speedport koji će stići kad mi instaliraju T-Com optiku. Moguće? Net+Tv je u pitanju.
2. Stan od 60 kvadrata bi trebao uredno biti pokriven wifiem ? Gugle rado izbacuje teme s problemima koji su kao riješeni, ali ako netko zna iz prve ruke, bio bih zahvalan.
Idući odabir mi je puno skuplji ac68u, ili eventualno jeftiniji ac58u(kojeg nisam baš provjerio) pa bih htio nekako da Mikrotik zadovoljava ��
imam tu kombinaciju. HAP AC2 direkt u ONT i radi perfektno. Stan 130 kvadrata, uredno pokriven. Brzina AC je max 866Mbita i optika (200/100) mi je full propuštena kroz wireless.
Problema sa wirelessom je na početku bilo ali su više manje sve otklonili.
Prednost bih mu dao male dimenzije i malo zagrijavanje (naspram asusa). Redovita podrška za OS kao i stvarno jako puno mogućnosti podešavanja. Uglavnom koristim ga preko godinu dana i radi mi bez ijednog problema. Prvo HT, sad Iskon.
Asus je jednostavniji za podešenje, ali ovog malca sam instalirao i zaboravio na njega. Sa PoE injektororom sam ga dignuo iza TV-a, niti ga vidim niti itko zna za njega. A sve radi
Sa asusom (AC87U) sam imao loših iskustava, tako da njega ne mogu preporučiti.

Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 15.09.2019. u 11:34.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 11:41   #154
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,436
Ako pokriva 130 kvadrata, onda mu je 60 komedija , pogotovo što je na centralnoj lokaciji Odlično.
Probam vidjeti koliko je teško podesiti isti, barem ono osnovno (net+tv+portovi) , pa ovisno o tome odlučim. Čisto jer ako budem puno jahao po setupu dok ukućani čekaju internet, neće biti dobro 😁
schetz je online   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 14:32   #155
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,883
Na portovima ces izgubit najvise vremena
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 14:42   #156
float
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: St
Postovi: 32
Imam hAP ac2 i HT optiku (TV+Net), direkt u tika iz ONT-a, radi sve super, pokriva 100 kvadrata bez problema na 2.4GHz, s 5GHz malo teže, al to je i za očekivati. Za konfiguraciju treba možda svega oko 3-4 minute ako znaš što radiš.


Jedan hint: kad namistiš WAN to proradi bez problema odmah, HT-ov STB zna malo zezat prilikom osposobljavanja IPTV VLAN-a, pa ga ištekaj iz struje i uštekaj opet i onda se strpi do par minuta na onome welcome screenu di piše pokretanje MaxTV uređaja i eventualno će proć.
float je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 14:57   #157
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,436
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Na portovima ces izgubit najvise vremena
Srećom portovi su nužni samo meni, pa za taj dio imam vremena. Glavno da mi ne treba sat vremena da se pokrene net i Tv . Nadam se da je taj dio barem jednostavan. Ako netko zna gdje da krenem čitati, bilo bi super. Ili da odmah krenem na Mikrotik stranicu za sve konfiguracije?
Hvala ekipa na komentarima.
schetz je online   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 15:07   #158
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,883
Citiraj:
Autor float Pregled postova
Imam hAP ac2 i HT optiku (TV+Net), direkt u tika iz ONT-a, radi sve super, pokriva 100 kvadrata bez problema na 2.4GHz, s 5GHz malo teže, al to je i za očekivati. Za konfiguraciju treba možda svega oko 3-4 minute ako znaš što radiš.


Jedan hint: kad namistiš WAN to proradi bez problema odmah, HT-ov STB zna malo zezat prilikom osposobljavanja IPTV VLAN-a, pa ga ištekaj iz struje i uštekaj opet i onda se strpi do par minuta na onome welcome screenu di piše pokretanje MaxTV uređaja i eventualno će proć.
Sto se tice wlan signala kako si podesio izlaznu snagu na 2.4 i 5 ghz?

Preporuka od strane mtika je da se smanji izlazna snaga na 2.4ghz za 6-7 db u odnosu na 5 ghz. Na taj nacin ce ti se uredaji koji podrzavaju 5 ghz prije kaciti na njega sto u prijevodu znaci vece brzine.

Ja sam to sebi napravio neki dan i sad mi se mob/laptop uredno spaja na 5 ghz, njega uzima kao prioritet.

S druge strane, cim izadjem iz kuce tu vec signal preuzima 2.4 ghz (sto je i normalno) tako da sam i ispred kuce opet pokriven signalom.
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Srećom portovi su nužni samo meni, pa za taj dio imam vremena. Glavno da mi ne treba sat vremena da se pokrene net i Tv . Nadam se da je taj dio barem jednostavan. Ako netko zna gdje da krenem čitati, bilo bi super. Ili da odmah krenem na Mikrotik stranicu za sve konfiguracije?
Hvala ekipa na komentarima.
Bitno je samo da nadjes sto noviji tutorial/upute tako da ti pokrije noviju verziju router os-a s kojom ce ti vjerovatno router doci.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 15:15   #159
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,436
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Bitno je samo da nadjes sto noviji tutorial/upute tako da ti pokrije noviju verziju router os-a s kojom ce ti vjerovatno router doci.

Jasno, thnx. Nije problem naučiti, glavno da iz prve ruke imam info da Wi-Fi radi kako spada.
schetz je online   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 15:36   #160
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,505
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Sto se tice wlan signala kako si podesio izlaznu snagu na 2.4 i 5 ghz?

Preporuka od strane mtika je da se smanji izlazna snaga na 2.4ghz za 6-7 db u odnosu na 5 ghz. Na taj nacin ce ti se uredaji koji podrzavaju 5 ghz prije kaciti na njega sto u prijevodu znaci vece brzine.
win7 na dalje u postavkama mrežne ima opciju "prefer 5ghz band", dok droid mobiteli po defaultu preferiraju 5ghz, tako da nema potrebe raditi te kerefeke. osobito ne ako ćete biti u istoj prostoriji s routerom, jer tih 1-2-3dB razlike neće utjecati na koji band da se klijent spoji.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.09.2019., 16:00   #161
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,883
Sto se androida tice, ne znam. Iz svog iskustva moj sgs7 se uredno kacio na 2.4 cijelo vrijeme. Otkad sam ovo zadnje napravio konacno se spaja na 5 ghz po defaultu.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 16:34   #162
alengrosevic
Tactical Sport Orange
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,564
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Jasno, thnx. Nije problem naučiti, glavno da iz prve ruke imam info da Wi-Fi radi kako spada.
Da, to radi kako spada, više nema problema. Net središ odmah, kao i maxtv, ima mislim uputa i tu na forumu, 5 min posla. Port forward sam jednom prilikom pokušao napraviti ali nemam puno iskustva s mtikom i nemam niti potrebe za time tako da taj dio nisam uspio, ne znam.
Izlazne snage nisam mijenjao, uredno mi računalo vidi obje mreže (5 i 2,4ghz) i nisam vidio nekih problema oko spajanja. 10ak uređaja se spaja na njega. Po meni best buy za te novce. Quad core cpu, gigabit lan, male dimenzije, meni došao sa 256mb rama.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 20:18   #163
float
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: St
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Sto se tice wlan signala kako si podesio izlaznu snagu na 2.4 i 5 ghz?

Preporuka od strane mtika je da se smanji izlazna snaga na 2.4ghz za 6-7 db u odnosu na 5 ghz. Na taj nacin ce ti se uredaji koji podrzavaju 5 ghz prije kaciti na njega sto u prijevodu znaci vece brzine.

Ja sam to sebi napravio neki dan i sad mi se mob/laptop uredno spaja na 5 ghz, njega uzima kao prioritet.

S druge strane, cim izadjem iz kuce tu vec signal preuzima 2.4 ghz (sto je i normalno) tako da sam i ispred kuce opet pokriven signalom.

Bitno je samo da nadjes sto noviji tutorial/upute tako da ti pokrije noviju verziju router os-a s kojom ce ti vjerovatno router doci.

Imam različite SSID-jeve za 2.4 i 5, prosto je stvar zidova i propagacije signala na višim frekvencijama. Na laptopima se i ne vidi baš razlika (postigne se na speedtestu nekih 100-ak Mb/s), kao ni na mobitelu s 50-ak Mb/s. Jedino je signal na jednoj ili dvi "crtice" kako bi se reklo i latencija malo luduje, al nebitno skroz za većinu stvari, tik je jednostavno ludnica, ja isto kao i Alen ne znan da radi već misecima, samo radi i sve radi savršeno...


Šta se tiče portfwd, stvar je banalna i nađeš na Google za 2 min. Sve je zapravo jednostavno preko GUI-ja napravit ako razumiješ kako rade mreže. Tipa dok nisan nabavia tika, nisan uopće iša za tim kako npr. maskerada (NAT) radi... kad onda ručno napraviš sve bridgeve i interfaceove namistiš to kako triba shvatiš kako to sve rabota
float je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 20:22   #164
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,436
Više manje sam pronašao neki hodogram kako gdje i što, jedino me muči MAXtv i vlan id. Spajam 2 prijemnika, ako netko ima link na tutorial za taj dio, bilo bi super.
Edit: malo je lakše tražiti na kompu , poslužiti će mislim link od kolege Nikky-a http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2604

Sorry za off, definitivno kriva tema, trebalo bi u najmanju ruku pod onu speedport temu.

Zadnje izmijenjeno od: schetz. 15.09.2019. u 20:59.
schetz je online   Reply With Quote
Staro 15.09.2019., 21:53   #165
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Volim grah koji peče
Postovi: 2,546
Ekipa, za Mikrotik samo obavezno IP ->Services, pogasite sve što ne koristite, a winbox ako ostavljate na defaultnom portu dozvolite pristup samo sa lan strane.
Ako vam treba udaljeni pristup, prebacite na neki drugi, ne defaultni port.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je online   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 14:26   #166
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,204
@schetz
Onaj link sa tutorijalom sa KLSeet - a "igra", zguliš ga da ga imaš offline

Razlika za našu HT optiku > Internet Vlan=100 i MaxTv Vlan=1500.
Isto tako razlika u tvom slučaju sa 2 MaxTv prijemnika, hoćeš li svakog spojiti direktno (npr. Eth4 i Eth5) ili iz Eth5 pa preko dodatnog mrežnog switch - a prema STB - ovima.
U prvoj varijanti trebaš u IPTV bridge staviti Eth4 i Eth5.

Kad digneš osnovno tj. možeš na internet onda je lako dalje nadograđivati.
Svakako nakon svakog uspješnog konfiga isti spremi pa se lako vratiš korak nazad ako nešto pogriješiš / ne radi, lakše nego sve iz početka.

Iz istog izvora imaš kako namjestiti Firewall (zna biti zeznuto), PortForward, NTP, ...
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 17:12   #167
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,359
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Ekipa, za Mikrotik samo obavezno IP ->Services, pogasite sve što ne koristite, a winbox ako ostavljate na defaultnom portu dozvolite pristup samo sa lan strane.
Ako vam treba udaljeni pristup, prebacite na neki drugi, ne defaultni port.
O da. Imah nekidan slučaj di su gore upucali majnera A ono internet sporrrrr.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 17:20   #168
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varasdinum
Postovi: 11,186
SSH na portu 22, tisuće pokušaja
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 17.09.2019., 09:36   #169
SympForTheDevil
Registered User
 
SympForTheDevil's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 129
Pitanje zbig kojeg se regah:

Jel se može u tht optici, zamijeniti zte sa nečim boljim pod uvjetom da radi internet i fiksni?

Za internet znam da može ali oko fiksnog su podijeljena mišljenja.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.09.2019. u 11:55.
SympForTheDevil je online   Reply With Quote
Staro 17.09.2019., 10:43   #170
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Volim grah koji peče
Postovi: 2,546
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
Pitanje zbig kojeg se regah:

Jel se može u tht optici,zamijeniti zte sa nečim boljim pod uvjetom da radi internet i fiksni?

Za internet znam da može ali oko fiksnog su podijeljena mišljenja.
Odgovor zbog kojeg se regaš imaš doslovno par postova u rikverc.

Ont u drugi router po tvom izboru, podesiš i voziš.

http://forum.pcekspert.com/showthrea...74#post3337874
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je online   Reply With Quote
Staro 17.09.2019., 10:59   #171
SympForTheDevil
Registered User
 
SympForTheDevil's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 129
Vidim da čovjek ima Internet i tv....mene zanima Internet i fiksni tel. Možda sam i ćorav pa ne vidim.
SympForTheDevil je online   Reply With Quote
Staro 17.09.2019., 11:42   #172
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Volim grah koji peče
Postovi: 2,546
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
Vidim da čovjek ima Internet i tv....mene zanima Internet i fiksni tel. Možda sam i ćorav pa ne vidim.
Nisam ja vidio.
Fiksni tel. koliko znam nemožeš riješit. Mora ti ostat ISP router.
Kako ćeš inače dobit priključak za klasičan telefon?
Teoretski dekrypt podataka za ip telefoniju iz ZTE, pa podesit vlan na routeru i ostalo na IP telefonu (novi telefon) i spojit na router.
U tom slučaju (ako uspiješ podatke izvuć), pa kupovina telefona i ako sve to uspije proradit.
Većina ekipe jednostavno zaboravi na fiksni telefon.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je online   Reply With Quote
Staro 17.09.2019., 11:58   #173
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,204
Opće poznato da kad imaš tel. (VoIp) da je komplicirano potpuno izbaciti njihov router, namjerno su tako složili.
Ako imaš brzine preko 100 moraju ti zamijeniti ZTE sa Speedšrotom koji je još gori od ZTE.

Za sami Internet preko dodatnog routera kažeš da znaš, to funkcionira ok.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 17.09.2019., 12:43   #174
SympForTheDevil
Registered User
 
SympForTheDevil's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 129
Hvala momci. Osuđen na ZTE.
SympForTheDevil je online   Reply With Quote
Staro 18.09.2019., 13:38   #175
zYpreXa
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Čakovec
Postovi: 38
Pozz Experti!

Trebao bih router koji bi mi zamijnio HTov ili bi bio dodatni uz postojeci. (max3, optika korisnik)
Nisam neki zahtjevni korisnik, tak da mi je najvaznije da ima odlican WiFi.
Ovaj njihov mi je vec 3. unazad godinu dana i jednostavno ne zadovoljava nase potrebe.


Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk
zYpreXa je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2019., 14:10   #176
alengrosevic
Tactical Sport Orange
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,564
Citiraj:
Autor zYpreXa Pregled postova
Pozz Experti!

Trebao bih router koji bi mi zamijnio HTov ili bi bio dodatni uz postojeci. (max3, optika korisnik)
Nisam neki zahtjevni korisnik, tak da mi je najvaznije da ima odlican WiFi.
Ovaj njihov mi je vec 3. unazad godinu dana i jednostavno ne zadovoljava nase potrebe.


Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk
https://www.asus.com/Networking/RT-AC58U/ - cca 650 kn.

ali ako trebaš fiksni telefon, onda ništa osim njihovih routera.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2019., 14:17   #177
zYpreXa
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Čakovec
Postovi: 38
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
https://www.asus.com/Networking/RT-AC58U/ - cca 650 kn.

ali ako trebaš fiksni telefon, onda ništa osim njihovih routera.
Nije problem da i ostane njihov, samo mi je bitan WiFi i 1Gb lan.
Ono najvaznije mi je spojeno zicom, ali ima tu drugih ukucana koji se samo kace bezicno a tu onda nastaju problemi. 😂

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk
zYpreXa je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2019., 14:29   #178
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,204
Može i jeftinije a sa dobrim dual band WiFi > https://www.nabava.net/routeri/route...ntena-34887731

@SympForTheDevil & @zYpreXa
Osuđen možda jesi da origigi router ostaje / radi ali možeš dio njegovog posla (Internet) prebaciti na dodatni router a to je najčešće ono šta ljude muči.

Zatraži se prebacivanje Internet konekcije u Bridge mode, ugasi se WiFi, potvrde se user / pass podaci za Internet konekciju.

Iza toga se spoji svoj router, podesi (obično u 5 min.) i uživa (čitaj zaboraviš da postoji njihov šroteks router).
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 18.09.2019., 19:09   #179
zYpreXa
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Čakovec
Postovi: 38
Vrijedi li Asus te razlike u cijeni?
Ima li bolji WiFi?
zYpreXa je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2019., 14:42   #180
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,436
Sudeći po temi
svakako bi trebao imati puno bolji Wi-Fi. E sad , bolji Wi-Fi od Speedšrota pretpostavljam imaju i nešto jeftiniji koje je linkao @Nikky, a obzirom da za telefon mora ostati Speedport , ja bih osobno razmislio i o njima u tvom slučaju. Trenutno mi doma i DIR-842 više no pristojno radi kao AP(trenutno još uvijek kod Benetija), ali kako revizija koju imam (B1) izgleda nema opcije VLAN ID , neću njime moći zamjeniti Speedport u potpunosti, pa gledam ove druge opcije.

Meni nije žurba (kratko vrijeme može Speedport raditi i u bridge modu uz DIR-842), ali ako uzmem AC58U a ne Mikrotik, mogu javiti kako radi. Premda naginjem i dalje Mikrotiku iako ću se vjerojatno psovati putem


@Nikky, nekako mi se ovaj tutorial za Mikrotik/IPTV čini dz pregledniji od onog s KLSeet stranice. Možda nekome zatreba.

Zadnje izmijenjeno od: schetz. 30.09.2019. u 11:50.
schetz je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na