Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.10.2019., 19:08   #91
intel freak
Premium
Moj komp
 
intel freak's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: cro
Postovi: 480
ista stvar samo što meni dnevno 2-3 puta mi se resitira pa ga moram opet jer nema interneta. Zvat ću ih u ponedjeljak da vidim da li imaju koje rješenje, jer prije toga sam imao neki drugi firmware ali mi se praznila baterija pa su mi kao taj stavili najnoviji izgleda banana.
intel freak je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2019., 13:51   #92
mosec
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: split
Postovi: 16
Pad brzine nakon automatskog reconnecta

Pozdrav ekipi vidim da ste ovaj novi ruter izučili u detalje pa se nadam da ćete mi moći pomoći.
Imam sljedeći problem, ruter se koliko sam skužio svakih 24 sata reconnecta. Ne znam mora li to tako biti ali sam primijetio da mi se nakon tog reconnecta brzina interneta uspori. Točnije upload na YouTube se uspori nevjerojatno. Čim ruter restartam vrati se u normalu.
Imate li i vi sličnih problema i ima pi nekog rješenja za to?
Hvala!
mosec je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 26.10.2019., 13:55   #93
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9,506
24h reconnect mora bit, usporavanje nemora, rješenje za to neznam osim da zoveš szk i poslat će ti novi valjda
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2019., 13:59   #94
mosec
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: split
Postovi: 16
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
24h reconnect mora bit, usporavanje nemora, rješenje za to neznam osim da zoveš szk i poslat će ti novi valjda
Hvala ti na tako brzom odgovoru. Zanimljivo je da mi se usporenje događa samo na LAN vezi ali ne i na Wi-Fi-ju.
Misliš da bi moglo možda biti do drivera LAN kartice na tom kompu ili nešto toga tipa?
mosec je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2019., 14:20   #95
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9,506
probaj reinstall LAN drivera + reset rutera, mislim da ima neka šema za reset, neki gumb, nisam još radio to al mora bit
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2019., 14:44   #96
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,196
Reset routera je poželjno raditi od pon do pet i 07 - 16, da ima tko intervenirati (tko zna) ako slučajno ne odradi samo preko ACS - a.
Samo gašenje > čekaj 5 sec. > pali je druga stvar i može kad god hoćeš.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2019., 15:03   #97
mosec
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: split
Postovi: 16
Thumbs up

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Reset routera je poželjno raditi od pon do pet i 07 - 16, da ima tko intervenirati (tko zna) ako slučajno ne odradi samo preko ACS - a.
Samo gašenje > čekaj 5 sec. > pali je druga stvar i može kad god hoćeš.
Thanks na savjetima, pričekat ću onda ponedjeljak i probati s tim resetom. To je onaj Factory reset pod Problem handling/Reset all settings?
To neće pobrisati HT-konfiguraciju? Mislim trebao bi normalno raditi i nakon toga?
Hvala još jednom
mosec je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2019., 15:10   #98
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,196
Za sada odradi ovo gašenje - paljenje, to pomogne na kratko vrijeme (vjerojatno dan, dva) dok ne skupi dovoljno grešaka ili šta ga već muči ... vidiš da mučkaju fw ko Pero u mješalici za beton.

Factory sve briše ali bi trebao sam povući sa ACS - a osnovno,
ako si imao kakav PF i sl. custom postavljeno to ne pamte pa trebaš sam ponovno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2019., 15:14   #99
mosec
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: split
Postovi: 16
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Za sada odradi ovo gašenje - paljenje, to pomogne na kratko vrijeme (vjerojatno dan, dva) dok ne skupi dovoljno grešaka ili šta ga već muči ... vidiš da mučkaju fw ko Pero u mješalici za beton.

Factory sve briše ali bi trebao sam povući sa ACS - a osnovno,
ako si imao kakav PF i sl. custom postavljeno to ne pamte pa trebaš sam ponovno.
Nisam imao nikakva posebna podešenja svoja tako da mi to ne znači ništa. Vjerojatno će trebati nove Wi-Fi postavke podesiti ili će i to zadržati?

Ma ovo je doslovno svaki dan nakon što odradi taj svoj reconnect, imam taj problem s uploadom putem LAN veze. Restart rutera riješi problem do sutra. Ide mi na jetra pa bih to volio riješiti ako se da.
mosec je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2019., 16:07   #100
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,196
A traži zamjenu / rješavanje problema ili da to gofno prebaciš u bridge mode za internet a iza staviš svoj router.
Igra i da stave onaj ZTE umjesto ovog bisera.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.10.2019., 00:00   #101
NoMaam
Registered User
Moj komp
 
NoMaam's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: ovdje
Postovi: 18
Citiraj:
Autor mosec Pregled postova
Zanimljivo je da mi se usporenje događa samo na LAN vezi ali ne i na Wi-Fi-ju.

Imam isti ruter, također od t-coma.

Isti problemi kao i kod tebe. Također sam posumljao u mrežnu karticu na kompu(žičano) jer mi preko wifi-a radi bez problema. Prije 2 dana sam napravio restart rutera(iz postavki) i za sada je sve uredu.

Tko zna dokad će raditi bez problema



Pozz

Zadnje izmijenjeno od: NoMaam. 27.10.2019. u 00:08.
NoMaam je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2019., 23:13   #102
cipelic2009
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Bregana
Postovi: 6
Uskoro izlazi novi FW koji bi trebao riješiti ove probleme, meni svakih 10 i pol sati pukne user i onda nakon toga i voip prestane radit, a modem ispadne iz acs-a. Zasad je jedino rješenje strujni reset modema. Kod nekih ljudi ispada i iz bridge moda tako da ni to nije rješenje.
cipelic2009 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2019., 20:36   #103
cipelic2009
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Bregana
Postovi: 6
Novi FW u opticaju 029.HT7, upravo ažuriram pa ću vidjet kak se ponaša.
cipelic2009 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2019., 21:23   #104
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,504
se moze fw update-at preko usb-a? ono, bez da je spojen na dsl?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2019., 21:58   #105
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,196
Čisto sumljam, ide std. preko mreže sa kompa.
Druga stvar, a di ćeš "naći" fw, barem bolji / noviji ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2019., 23:23   #106
cipelic2009
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Bregana
Postovi: 6
Nazoveš SZK da ti ga spuste putem ACS-a.
cipelic2009 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2019., 10:44   #107
cipelic2009
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Bregana
Postovi: 6
Kolko vidim zasad je rješeno pucanje usera i voip-a.
cipelic2009 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2019., 21:16   #108
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,504
Citiraj:
Autor cipelic2009 Pregled postova
Nazoveš SZK da ti ga spuste putem ACS-a.
ne radi uopce (blicaju lampice samo), nisam na t-comu i nemam speedport na dsl liniji tako da će taj način malo teže ići :P

ima na netu na ftp serveru od njemackog telekoma fw-ova pa sam mislio da postoji neka procedura da ga šibnem na stick i u router. bitno mi je samo da se upali da bude AP.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2019., 21:56   #109
cipelic2009
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Bregana
Postovi: 6
Znam da na ovom hrvatskom fw-u preko usb-a omogućen samo 4G backup. Nabavi SX763 i od njega napravi AP.
cipelic2009 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2019., 21:57   #110
cipelic2009
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Bregana
Postovi: 6
Što se tiče novog FW-a i dalje prisutan problem pucanja usera prilikom 24-satne rekonekcije
cipelic2009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na