Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.03.2012., 23:32   #211
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Vidi, ja ti dam moju dyndns adresu pa ti pili do besvijesti i ja ti javim kad mi se pojavi Discovery
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 12:58   #212
n E v E n
Premium
Moj komp
 
n E v E n's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: At Home
Postovi: 207
Citiraj:
Autor uncut Pregled postova
nisam to jos ima prilike napravit jer nemam nigdje kombinaciju dd-wrt@sx763 + maxtv, ali ako ima interesa mogu moj sx testirat kod prijatelja on ima maxtv

Ima ima zainteresiranih, ako moze neki HOW to. znam da bi puno ljudi na forumu htjelo potvrdu da MaxTV i DDwrt rade zajedno.

I imam jos jedno pitanje, koji je port za WAN kada radim PPPoE na ddwrt-u, jer sam se jucer igrao i nije mi se htio konektirati na net. Trenutno imam doma Tompson 782i i Linksys WRT54GL, Tompson je u bridge modu i WRT54GL se spaja na net sa PPPoE.
__________________
everybody lie!

Zadnje izmijenjeno od: n E v E n. 05.03.2012. u 13:49.
n E v E n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.03.2012., 20:34   #213
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Maloprije sam stavio openwrt i nikako se ne mogu spojiti na net. Upisao sam svoje podatke, podesio vpi/vci i ništa. Nema šanse. Jel ima još neka "caka" koja mi je promaknula?
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 21:15   #214
alengrosevic
Tactical Sport Orange
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,564
Citiraj:
Autor Friday Pregled postova
Maloprije sam stavio openwrt i nikako se ne mogu spojiti na net. Upisao sam svoje podatke, podesio vpi/vci i ništa. Nema šanse. Jel ima još neka "caka" koja mi je promaknula?
da li je unesen VPI/VCI u redu? jer koliko sam vidio unasa se obrnuto od standardnog..
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 21:33   #215
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Probao sam čak i obrnuto i ništa...
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 21:41   #216
e-one
Civic (ab)user
Moj komp
 
e-one's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Zagreb-Dubrava
Postovi: 466
i mene zanima da li je netko osposobio ppoe na dd-wrt ili open wrt pa da mogu koristiti sx763 sa wrt-om + modem....
e-one je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 22:03   #217
n E v E n
Premium
Moj komp
 
n E v E n's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: At Home
Postovi: 207
evo da javim da preko OPENwrt-a radi internet ali Maxtv mi ne zeli raditi hmmm..... idem dalje probavati.

Internet
ATM Virtual Channel Identifier (VCI): 33
ATM Virtual Path Identifier (VPI): 0

Maxtv - koji za sada ne radi
ATM Virtual Channel Identifier (VCI): 40
ATM Virtual Path Identifier (VPI): 0
__________________
everybody lie!
n E v E n je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 22:41   #218
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Citiraj:
Autor n E v E n Pregled postova
ATM Virtual Channel Identifier (VCI): 33
ATM Virtual Path Identifier (VPI): 0
Samo si to napravio?
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 23:36   #219
n E v E n
Premium
Moj komp
 
n E v E n's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: At Home
Postovi: 207
ne kuzim bas pitanje "samo to"

to ide tamo 33/0, onda jos treba napraviti PPPoE konekciju pod Network -> WAN (pa edit na taj WAN interface) General Setup. tamo upises svoj username i password od T-com-a ako si na njemu i reboot uredjdja.

sad mene muci kreiranje VLAN-ova i dodjelivanje portova. jel ima neko da mu je uspijelo da me prosvijetli jer mi ne ide, i jos uvijek MaxTv ne radi.....

edit.

Skuzio sam di se namjestavaju VLAN-ovi. ako ste se kao ja naviknulina ddwrt onda ce vam Openwrt biti malo cudan u radu. Vlan-ovi se namjestavaju pod Network -> Switch.
__________________
everybody lie!

Zadnje izmijenjeno od: n E v E n. 05.03.2012. u 23:58.
n E v E n je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 07:49   #220
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Ma pod "samo to" sam mislio osim unošenja username-a i pass-a. Probao sam to i neće. Nema veze, probat ću danas opet.
Inače, taj openwrt je baš grozno spor.
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.03.2012., 09:08   #221
n E v E n
Premium
Moj komp
 
n E v E n's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: At Home
Postovi: 207
pa sad grozno spor, ima sporijih routera, tako da je ovaj brz.

napravio sam poseban Vlan za MaxTv ali imam osjecaj da mi nesto fali, jer kad sam malo po netu trazio IPTV and OPENwrt nasao sam lika koji ima slicne postavke.

SLIKA

jel se jos netko igra sa MaxTv-om pod Openwrt-om?


EDIT,

evo ovo sam nasao vezano za IPTV

" spent a lot of time trying to get my IPTV box (Singtel's mio TV) to work with my Asus WL500GP (kamikaze). I tried igmp proxy but somehow that didnt work, maybe because igmp v3 is needed. Finally I found a very simple way to enable IPTV. Just set your IPTV device to be in the same virtual LAN as your modem.

1. Make the following changes in /etc/config/network

config switch eth0
option vlan0 "2 3 4 5*"
option vlan1 "0 1 5"

In this case, 0' is the wan port, while '1' is your IPTV device. '5' is the trunk port to the CPU.

2. Plug in your IPTV box to port '1'. In the case of Asus WL500GP, its the second LAN port from the right (labelled LAN1).

In this configuration, your home network sits behind openwrt's firewall, while the IPTV box is outside the firewall, which is ok.

Note that this only works for IPTV boxes. If you are looking at IPTV clients running on your PC, search for 'multicast' in the forum.


e sad, jel ima da je voljan ovo probati, da s nekim mogu razmijeniti iskustva.
__________________
everybody lie!

Zadnje izmijenjeno od: n E v E n. 06.03.2012. u 12:27.
n E v E n je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 09:27   #222
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Ja bih bio vrlo sretan kad bi ta kombinacija proradila...
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 11:19   #223
allidea
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: tu
Postovi: 29
Probao jučer napravit upgrade dd-wrt fwa preko guia i lagano sam ostao bez istog (guia) router radi, ali ne i gui. ;-)

Vjerojatno sam trebao sve odspojiti s routera i onda napravit upgrade, izgleda da mu se ne sviđa s raznoraznim mrežnim uređajima ... eto tko ne proba ...

Ah ništa ponovo secondary boot pa ponovno ...
allidea je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 14:40   #224
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 731
Ovo za maxtv, ja ga nemam pa nemogu probati, ali mislim da prvo znaci treba dodati atm bridge tj po http://pastebin.com/H3y9h2bm ovom network configu to bi bilo u network config: (valjd je za maxtv 40 vci?)

config 'atm-bridge'
option 'unit' '1'
option 'encaps' 'llc'
option 'vpi' '0'
option 'vci' '40'

i onda treba biti za normalan lan, tj. da npr bude na 1 2 3 lan a na 4 iptv, znaci treba maknuti 4 jer je odprije tamo

config 'switch_vlan'
option 'device' 'eth0'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '1 2 3 5t'

i za iptv vlan dodati ovo

config 'switch_vlan'
option 'device' 'eth0'
option 'vlan' '4'
option 'ports' '4 5t'

i jos za bridge između nas1 i iptv vlana dodati

config 'interface' 'iptv'
option 'type' 'bridge'
option 'ifname' 'nas1 eth0.4'
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 14:54   #225
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,184
Još dodatak za MaxTv konekciju:
VPI - 0
VCI - 40
Virtual Circuit - enabled
WAN Setting - bridge mode
BRIDGE MODE > Connection Type - 1483 Bridged IP LLC
ATM > Service category - VBR-nrt

Sad treba vidit kakve opcije imate na raspolaganju u fw - u.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 14:56   #226
n E v E n
Premium
Moj komp
 
n E v E n's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: At Home
Postovi: 207
Odlicno, hvala vam obojici (.Delboy i Nikky). kad dodjem doma probat cu pa javim rezultate.

Edit

evo i inoformacija o samom uredjaju ako nekome treba.

Zadnja strana uredjaja - Konektori


Prednja strana - Led diode značenje


__________________
everybody lie!

Zadnje izmijenjeno od: n E v E n. 06.03.2012. u 16:33.
n E v E n je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 17:03   #227
uncut
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Split
Postovi: 58
Ovo je OpenWrt config za maxtv na LAN4:

Code:
root@OpenWrt:/# cat /etc/config/network
config 'interface' 'loopback'
        option 'ifname' 'lo'
        option 'proto' 'static'
        option 'ipaddr' '127.0.0.1'
        option 'netmask' '255.0.0.0'
config 'interface' 'lan'
        option 'ifname' 'eth0.1'
        option 'type' 'bridge'
        option 'nat' '1'
        option 'proto' 'static'
        option 'ipaddr' '192.168.1.1'
        option 'netmask' '255.255.255.0'
        option 'broadcast' '192.168.1.255'
        option 'gateway' '192.168.1.1'
        option 'dns' '192.168.1.1'
config 'atm-bridge'
        option 'unit' '0'
        option 'encaps' 'llc'
        option 'vpi' '0'
        option 'vci' '33'
        option 'payload' 'bridged'
config 'interface' 'wan'
        option 'ifname' 'nas0'
        option 'proto' 'pppoe'
        option 'unit' '0'
config 'switch' 'eth0'
        option 'reset' '1'
        option 'enable_vlan' '1'
config 'switch_vlan'
        option 'device' 'eth0'
        option 'vlan' '1'
        option 'vid' '1'
        option 'ports' '2 3 4 5t'
config 'atm-bridge'
        option 'unit' '1'
        option 'encaps' 'llc'
        option 'payload' 'bridged'
        option 'vci' '40'
        option 'vpi' '0'
config 'switch_vlan'
        option 'device' 'eth0'
        option 'vlan' '2'
        option 'vid' '2'
        option 'ports' '1 5t'
config 'interface' 'iptv'
        option 'type' 'bridge'
        option 'proto' 'none'
        option 'ifname' 'eth0.2 nas1'
root@OpenWrt:/#
uncut je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 17:10   #228
uncut
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Split
Postovi: 58
Za one koji se žele igrati VLANovima - crveni brojevi su oznake lan portova...

uncut je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 17:10   #229
grga11
Premium
 
grga11's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 81
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Još dodatak za MaxTv konekciju:
BRIDGE MODE > Connection Type - 1483 Bridged IP LLC
ATM > Service category - VBR-nrt

Sad treba vidit kakve opcije imate na raspolaganju u fw - u.
Eh da. To su dva parametra koja se ne mogu za sada podesit ni u ddwrt ni u openwrt.
Ja sam pokušavao voip konekciju upogonit (VPI/VCI 0/50),ali bezuspješno baš zbog tog QoS class-a ( ATM > Service category - VBR-nrt) tako da smatram da ni maxtv zasada neće ići.
grga11 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 21:12   #230
n E v E n
Premium
Moj komp
 
n E v E n's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: At Home
Postovi: 207
RADI RADI RADI MAXTV i Internet

RADI RADI RADI MAXTV i Internet. (Friday sad mozes i ti )

uncut - CAREEE!!!!!!

bio sam blizu..... a samo sam zaboravio dodati 5t u svoj config da mi radi max tv.
__________________
everybody lie!
n E v E n je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 21:16   #231
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Odlično! Probat ću poslije (sad mi žena gleda nešto, ne smijem ni pipnuti ).
Jel ima nade da se analogno ovome napravi ista stvar za dd wrt?

EDIT:
Kako unesem taj config što je uncut stavio? Telnet ili nekako drugačije?
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 21:33   #232
n E v E n
Premium
Moj komp
 
n E v E n's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: At Home
Postovi: 207
ja sam ssh-om to radio, ali da moze i telnetom ako je upaljen
__________________
everybody lie!
n E v E n je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 21:56   #233
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Pas mater!!! RADI!!!!!!!
Nemam jebenog pojma šta te sve stvari gore znače ali stvar jebeno funkcionira!
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 22:03   #234
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Riskiram da ispadnem totalna topina, ali jel bi se mogao napraviti image sa uključenim ovim izmjenama? Ne znam kako to kompajlirate ili šta već ali ovo bi mnogima pomoglo kad bi radilo out of the box - samo upišeš pppoe korisničke podatke i vozi miško...
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 22:34   #235
uncut
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Split
Postovi: 58
Citiraj:
Autor Friday Pregled postova
Riskiram da ispadnem totalna topina, ali jel bi se mogao napraviti image sa uključenim ovim izmjenama? Ne znam kako to kompajlirate ili šta već ali ovo bi mnogima pomoglo kad bi radilo out of the box - samo upišeš pppoe korisničke podatke i vozi miško...
Ma to se da vrlo jednostavno staviti u image...
Ali za sada podesiš šta ti triba i onda pohraniš config iz openwrt webui i kad ti zatriba priko njega vratiš nazad...
uncut je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 23:39   #236
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 731
Kad budem radio img novi sa voip i to, pa cu staviti gore config za maxtv i voip koji se samo ubaci kroz web ui.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2012., 09:16   #237
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Imam čudan problem. Neke stranice mi se ne žele otvoiti sa openwrt-om. Čini mi se da je nekakav poblem sa DNS-om. Ali t-com DNS adrese su uredno "povučene". Sinoć mi nije htio otvarati neke stranice (ne želi ni jutros). Ubodem žice u siemensa sa originalnim t-com FW i sve radi. Nakon ponekog restarta openwrt routera dogodi se da želi otvoriti sporne stranice. Šta da mu radim?

EDIT:
probao sam flushdns, release-renew i sve te gluposti što su mi pale na pamet ali ništa ne pomaže.
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2012., 11:42   #238
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,184
A kako su definirane adrese DNS Servera, auto pa ih dobije od T-Kome pri dizanju konekcije ili manualno postavljene ?
Ako je prva varijanta onda postavi manualno, vidi DNS by ISP, možeš stavit Primary onaj na .3 a Secondary od OpenDNS ili Google.
Cijeli igrokaz je poznat, nema veze sa OpenWRT ili DD-WRT, pojavljuje se i kod drugih uređaja.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 07.03.2012., 11:56   #239
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Dobije ih automatski, nisam ništa ručno postavljao. Vidjet ću danas popodne kako radi... Inače, maxtv radi bez greške!
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2012., 12:04   #240
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,184
Postavi ih manualno za Internet konekciju i stvar riješena.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na