Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.04.2017., 09:55   #2311
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,884
Citiraj:
Autor penzioner Pregled postova
pozdrav,
zahvaljujem na pomoći, u međuvremenu sam u jedan ubcio dd wrt pa se sada sa tim igram ali ovo mi se više sviđa iz tvojih uputa.
probam pa javim još jednom hvala na trudu.

samo bih zamolio koji dd wrt i ako može link od kud da ga skinem.

hvala
Ovaj zadnji skini, iz prvog posta

c/p
Citiraj:
EDIT:
Evo novije verzije (17/01/2015) u kojoj je dosta detalja popravljeno u odnosu na ovu iz 2012,
ima i novijih ali kod ove provjereno rade oba Annex - a, reboot / factory reset iz web sučelja, sve oko WiFi, ...
nema VoIp dio.

NAPOMENA: Flash ne raditi iz web sučelja nego preko Filesafe UI, pogotovo ako je sada unutra ova verzija iz 2012.
Code:
Download OVDJE
@Nikky - kod mene isto uredno fercera u Client modu, samo sto sam ja ethernet portove bacio u svoj zaseban subnet. Radi vec cca 2 mjeseca i to za poslovne svrhe
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2017., 15:11   #2312
igac
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Sisak
Postovi: 1
Uvijek ista Wlan MAC adresa

Pozdrav svima,
već puno puta sam flashao neznam ni sam koliko sx763-ica s dd-wrt-om i sve je radilo ok dok nisam naletio na novu situaciju.
Frend je htio imati dva komada u kući da mu svaki pokriva jedan kat samo kao obični AP, mikrotik je gateway i dhcp/dns.
Ethernet je provučen između katova tako da je to trebalo biti jednostavno, oba routera s istim SSID-om (različiti kanali) i sve 5 no to nije htjelo raditi kada su oba routera bila uključena, samo jedan u isto vrijeme je radio ok.
Nakon pregleda ispada da oba imaju iste MAC adrese, evo par primjera:




free upload site no registration

Ovi novi flashani imaju isti mac na svim interfaceima dok druge dvije slike prikazuju dva flashana prije.
Kod druga dva LAN nije isti mac ali opet wlan ima isti MAC.
nvram show na ovom prvom pokazuje:
Line 97: et0macaddr=C00:44:64:51:48
Line 963: et0macaddr_safe=C00:44:64:51:48
Line 551: lan_hwaddr=00:03:7F:BE:F1:65
Line 582: ath0_hwaddr=00:03:7F:BE:F1:65
Line 690: wan_hwaddr=00:03:7F:BE:F1:65
Line 1100: wl0_hwaddr=00:03:7F:BE:F1:65
Line 1243: def_whwaddr=00:00:00:00:00:00
Line 1258: def_hwaddr=00:00:00:00:00:00

et0macaddr= pokazuje ispravni mac tog uređaja ali druge su krive.
Probao sam ih ispraviti sa
nvram set lan_hwaddr=C00:44:64:51:48
nvram set ath0_hwaddr=C00:44:64:51:49
nvram set wl0_hwaddr=C00:44:64:51:49
nvram commit
i to se uredno snimi, web interface odmah pokazuje nove mac adrese ali nakon reboota se ath0_hwaddr= i wl0_hwaddr= vrate na vrijednost 00:03:7F:BE:F1:65 .

Da bude zanimljivije, našao sam sliku na ddwrt forumu, firmware iz 2012 s istim MAC-om
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/files/sysinfo_132.png

Da li je netko imao ovakvu situaciju i može li se nešto napraviti ?

Hvala
igac je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 12.04.2017., 18:13   #2313
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,218
Treba istražiti kako da ti snimi te promjene u NVRam odnosno gdje drži sve varijable,
na taj način bi trebale preživiti reboot.
Za precizniji odgovor čekaj Delboy - a ili nekog drugog koji zna te detalje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2017., 21:31   #2314
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,512
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
đorno.

opet pitanje,jedan drugi uređaj. gore je openwrt BB, stajao je sa strane jedno godinu i po.
korišten je kao repeater i to je uredno radilo. nisam mu radio NIŠTA do sinoć. spojio se, pobrisao wifi mreže, i htio dignut repeater opet . scan, nađem si mrežu, join network - i ne yebe me 2%. na scan listi pokaže signal i sve, ali kad se kao treba spojit - ne desi se ništa.
dodavanjem master mreže, stoji "locked to channel 3 by client " ali ne emitira mrežu. doslovno sam na metar od glavnog routera, signala ima, ali neće se spojit.

ako ga koristim kao dumb ap, onda radi. ali ako je client, onda neće.

probao sam i obrnuto, prvo dignut master interface, a onda client, ali tada se samo pogasi master interface.

koji mu je K?
ideja je bila imat 2 repeatera (glavni router ima 2 mreže, open wifi hotspot i moju kućnu mrežu) pa je ideja bila da openwrt bude dupli repeater, ali ne želi se spojit ni na jednu mrežu.
help plz.
opet me nitko ne hebe...
problem sa rješio mikrotikom, 3 minute konfiguracije i evo repeater šljaka sve u 16. ali me čudi zašto me openwrt jebe. radilo je! koristio sam ga da mi repetira signal od hotspota. a sad nikako i nikako.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2017., 21:52   #2315
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,218
Eh, odgovorio bih al ne smijem javno
Možda zviznit reset pa krenit iz početka ?
Ako je mreža koju proširuješ i je na Ch 3 onda je gornja poruka ok, al ako nije onda tu negdje treba tražiti razlog ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2017., 00:06   #2316
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,512
da, glavni ap je ch 3.

ma popizdio sam i zavitlao sam ga preko sobe. mikrotik radi bez problema, stavio sam jednu malo veću omni antenu na prozor, pokriva cijelo dvorište, i najbitnije stream sa videonadzora ide glatko (client ap je u garaži...) . sad nastaje drugi problem - konfiguracija onvif kamere. to su one kineske "polu-onvif" kamere gdje svaka dolazi sa svojim sranjem od softvera... a ja sam te cd-e izgubio, kao i njihovu kopiju koju sam držao na serveru. kamere rade, ali nikakve opcije ne mogu mijenjati jer ne mogu nać softver koji bi pristupio internim opcijama. ne mogu ni password promijenit, dobro da ga se sjećam.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2017., 00:26   #2317
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,884
Pa sta nemaju neki web interface za konfifuraciju?
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2017., 01:11   #2318
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,218
Ako ne ide kroz web konfig morati ćeš u potragu za tim "origigi" origigi sw.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2017., 12:09   #2319
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,512
web if mi kaze "user is logined" i gotovo. nema niš.

imao sam aplikaciju od kamere gdje sam mogao sve živo namještat, blendu, min shutter, max shutter, snagu IR, framerate, bitrate, ma milijun opcija. i to sam vjerojatno prilikom neke od reinstalacija windowsa izbrisao ili je otišlo s formatiranjem. psmtr. nema neki univerzalni??
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2017., 12:26   #2320
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,884
Ako je tako kako si rekao, da je kamera na isti kalup kao od drugih trgovaca, pokusaj skinut sw od tih drugih pa probat.
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.04.2017., 16:30   #2321
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,512
živjeli windowsi xp.
otvorio sam IE, kamere su zatražile instalaciju active x-a koji je već u kameri valjda, i mogu pristupit i live streamu i svim opcijama direkt kroz IE.
ali samo na xp-u. dobro da imam staru mašinu u rezervi...

eto dosta offtopičarenja
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 16:54   #2322
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
živjeli windowsi xp.
otvorio sam IE, kamere su zatražile instalaciju active x-a koji je već u kameri valjda, i mogu pristupit i live streamu i svim opcijama direkt kroz IE.
A da si probao sa Daum PotPlayer ?
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 17:16   #2323
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,512
treba onvif aplikacija, a ne random player. mogu i sa vlc-om pristupit streamu, ali čemu? point je bio doć do konfiguracije kamere, najvise zato da podesim IR i ugasim switching (snima se zatvoreni prostor, i kad otvoriš vrata uleti svjetlo ispred kamere i IR se ugasi, i AE se prilagodi jakom svjetlu i sve bude u tami... sad sam uspio stavit da je IR stalno upaljen i AE na indoor. switching filtera sam isto ugasio, moram kasnije vidjet kako će to ispast na snimci.

za nešto šta košta 25-30 dolara, imaju dobru sliku, ali nove će bit u fullHD-u.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 17:22   #2324
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Koje si to uzeo a koje planiras ?
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 17:23   #2325
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,218
Eto na, XP & stara mašina ispala vrlo moderna
Sad će se javit W10_smetje_ljubci
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 19:32   #2326
LostX
Premium
 
LostX's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: ZG/VG
Postovi: 124
Koji firmware da stavim na t-com sx763 da radi tcom VOIP?

Trenutno je LEDE gore ali koliko sam skužio nema voip
__________________
LostX je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 20:09   #2327
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,993
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Eto na, XP & stara mašina ispala vrlo moderna
Sad će se javit W10_smetje_ljubci
Nece, ne citaju ameri ovaj forum
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 22:40   #2328
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,512
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Koje si to uzeo a koje planiras ?
ebay: ip camera outdoor. pa onda negdje među prvih deset najjeftinijih.

ove koje imam su 720p. outdoor zato jer se bolje hlade, a po potrebi ih zaista i mogu stavit van.

nove ću kupit na isti kalup, samo da su 1080p. vjerojatno će imat integrirani wifi, pa da se rješim AP-a iz garaže, a ove okolokućne će ionako bit spojene kabelom.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2017., 20:55   #2329
LostX
Premium
 
LostX's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: ZG/VG
Postovi: 124
Dali nekome na ddwrt openwrt lede radi VOIP na tcomu? Podatke od voipa imam.
__________________
LostX je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2017., 21:03   #2330
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 474
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
imao sam aplikaciju od kamere gdje sam mogao sve živo namještat, blendu, min shutter, max shutter, snagu IR, framerate, bitrate, ma milijun opcija. i to sam vjerojatno prilikom neke od reinstalacija windowsa izbrisao ili je otišlo s formatiranjem. psmtr. nema neki univerzalni??
vjerojatno si imao CMS

ima skinuti na netu, softver je free
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2017., 21:51   #2331
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,512
može link? ovaj neki sa cneta je neko njesra , oće neki cyeweb drek, bez toga mi ne zeli upalit aplikaciju...

i nadam se da je cms bolji od ovog vms-a kojeg koristim, koji nije sposoban nastavit snimat ako mu nekim slučajem pukne link do kamere, nego onda čeka do isteka bloka od 30minuta da bi nastavio snimat, jer snima u blokovima po 30 minuta. i onda nek pukne link na 5. minuti, i idućih 25 ne snimi. a ima gdje pucat link s obzirom da je kamera spojena preko 2 repeatera.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 18:24   #2332
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 474
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2017., 00:10   #2333
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,759
Namjestio sam si SX763 da je povezan lan kabelom sa routerom koji "daje net" (zyxel, nebitno).
Uglavnom, u luci sam dodao wifi vezu "mreža2", sve super radi, isključio firewall. Usput sam promijenio ip u 192.168.x.x da se ne bi miješali routeri i kada im pristupam.
Međutim, htio sam preseliti taj sx763 na drugu lokaciju, gdje više ne bi bio povezan lan-om već bi primao i slao wifi vezu.

E tu je za*** što sam ja zaboravio ip adresu za pristup routeru, failsafe nisam uspio napraviti (navodno se stisne neki gumb-wps) kada se boota, ništa. Koji god ip tipa 192.168.1.1 pokušavam pristupiti ne radi.

Kako da opet pristupim sučelju?

Pokušao sam tracert, ping i sve gluposti da otkrijem no ništa ne prikazuje te u Windowsima piše "nema veze" i to je to.
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2017., 00:32   #2334
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 20,825
Angry IP scan da pretraži cijeli range 192.168.x.x to 192.168.y.y si probao?
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE AMD Radeon HD5450 Silent Series 1024MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: AKYGA AKY012BK Midi Tower w/ window panel
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Pie v9.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2017., 09:42   #2335
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,512
eeee to frende, hvala. jedino, neznam kako podesiti auto record sa auto brisanjem. vididm da ima alarm, ali ja bi da to snima 24/7 i brise automatski nakon 7 dana.

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
E tu je za*** što sam ja zaboravio ip adresu za pristup routeru, failsafe nisam uspio napraviti (navodno se stisne neki gumb-wps) kada se boota, ništa. Koji god ip tipa 192.168.1.1 pokušavam pristupiti ne radi.

Kako da opet pristupim sučelju?
morat ces opet upucati openwrt, jer nemaš reset. ili se sjeti subneta. iako ako si promijenio subnet, onda ti na nekom od interface-a treba bit upaljen dhcp client (osim ako nisi stavio static) pa iz glavnog routera možeš vidjeti barem koji ip daje wan portu. a na lan subnetu si trebao ostaviti upaljen dhcp server.
jbg.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2017., 07:49   #2336
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,330
Mogu li ikako u openwrtu zabraniti pristup youtubeu sa određenih uređaja u lanu?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 18:58   #2337
ali_dzi
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: x
Postovi: 51
Koristim SX763&DD-WRT u Client modu kako bi mi lovio vanjski WiFi signal i UTP-om ga vodio na D-Link ruter u njegov WAN port (DHCP server).
Obzirom da D-Link nema WiFi (za to koristim treći ruter), a povremeno se i zblesira, nabavio sam još jedan SX763 sa DD-WRTom,
kojim bih onda zamijenio taj D-LINK (DHCP server) i WiFi ruter.

Ne znam kako na tom drugom SX763 napraviti WAN port (ima ga na Ethernet4, ali to fercera valjda samo na originalnom fw-u).
Što bi trebalo u ruteru napraviti da prima ulazni signal preko UTP-a od ovog primarnog SX763 i distribuira ga dalje i na UTP
(preko ostala 3 porta) i na WiFi?

Pokušao sam svašta, ali jedino što sam uspio je dobiti (samo na 1 PC-u) IP adresu od vanjskog WiFi-a (proslijeđena od primarnog rutera).
Druga računala u mreži više ne mogu spojiti na net jer je IP adresa "potrošena" na tom PC-u koji je prvi ulovio IP od vanjske mreže (172.16.100...).
Meni treba da ovaj seknudarni ruter prima vezu iz vana od primarnog rutera (sa 172.16.100...) i kreira svoj DHCP pool na 192.168....
na što će se spajati svi ostali kućni uređaji.

Nije mi hića, i dalje radi kombinacija starih rutera, ali kako sam malo radio rekabliranje po kući bilo bi zgodno da sad ovo nekako
riješim dok je sve "otvoreno", ako je uopće moguće, naravno.
ali_dzi je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 20:46   #2338
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,218
Koliko me sjećanje služi, bolje da u tog drugog SX - a ubaciš OpenWRT. Na DD-WRT ponekad željeno bude nemoguća misija.
Sa njime bi trebalo biti lakše "izbit" jedan Lan port iz def. bridge - a i pretvoriti ga u WAN port.
Kad to uspiješ onda je lako staviti routing između tog WAN porta i ostalog + DHCP Server na to ostalo tj. Lan strani.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 21:36   #2339
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Citiraj:
Autor ali_dzi Pregled postova
Što bi trebalo u ruteru napraviti da prima ulazni signal preko UTP-a od ovog primarnog SX763 i distribuira ga dalje i na UTP
(preko ostala 3 porta) i na WiFi?

Pokušao sam svašta
Malo si iskomplicirao i taj prvi setup, zasto je prvi sx763 u client modu a ne u client bridged ( routed ) ?

Poanta je u tome da putem wifi-a taj prvi sx763 dobiva net ali ako je u client modu mora obavezno biti u drugom subnetu i mora imati ukljucen svoj DHCP server
a ako je u client bridged ( routed ) modu onda glavni router sa kojega taj sx763 dobiva net posluzuje sve sa svojim DHCP serverom.

Dakle moze se sloziti za oba nacina ali prvo se definiraj dali je nuzan razliciti subnet jer u globalu., ti se ako je sx763 u drugom subnetu ne mozes
bez manualne promjene IP adrese i Gateway-a uopce ni logirati u main router koji daje izlaz na net.

Ja bih tj. i imam tako slozeno da je prvi sx763 u client bridged ( routed ) modu, DHCP mu je iskljucen i sve posluzuje main router te poslje
LAN-om ide jos 3 ista sx763 komada u AP modu, dakle na ta 3 AP + prvi sx763 u client bridge ( routed ) sta god da se prikopca zicno ili bezicno ta 3 AP ima izlaz na net.

Uopce mi nije jasno kako ti je moglo raditi ako ti je D-Link imao ukljuceni DHCP server a sx763 u client modu isto ima ukljucen DHCP server jer ako nema ne moze dalje putem LAN-a prosljedjivati nista...

Definiraj malo situaciju, dali je nasusno poteban drugi subnet i zasto ? Dali je problem da ti IP adrese dodjeljuje taj vanjski router tj. wifi izlaz na net ?
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 22:11   #2340
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,218
Mislim da sam ga dobro skužio tj. dobro je napravio obzirom na njegovu situaciju.
Krenuo je tako jer dobije / ima pravo samo na jednu ip adresu
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na