Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.04.2018., 20:15   #1
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Ab350m asrock

Pozz ljudi.ovako ima.problem jedan..kupio sam ryzen 5 1600
,Navedenu plocu i problem.je sad sto je sve spojeno sve se pali ali gpu ne daje sliku,probao sam i sa drugom gpu isti problem..
Izvadio sam.bio bateriju,prebacio jumper

Ne zna..sta.bi drugo mogao.vise
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 20:23   #2
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,269
Koja gpu je u pitanju?

mob
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.04.2018., 20:25   #3
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Gtx 1060 6gb od gigabyte a driga je msi gtx 560koju sam probao..isti problem..rami su adata 2400mhz..
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 20:27   #4
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Obje graficke rade normalno na drugim konfama
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 20:28   #5
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,314
Jel ima ikakvog trzaja?

Probaj skinuti cooler sa procesora, izvaditi procesor i postaviti ga ponovno. Vrati cooler na njega i kresni komp.

Probaj također sa jednom plocicom rama. Pa onda sa drugom zasebno.

Ako i dalje nema slike nakon ovoga, ploča je DOA vjerojatno.

Sent from Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 20:30   #6
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Sve se vrti.

Ventovi svi..jedna plocica rama je samo.probao sam slot promjenit isto
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 20:34   #7
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,314
Onda probaj re-seatat procesor još jednom. Ako ne, ploča je mrtva.

Sent from Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 20:42   #8
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Jedno totalno glupp pitanje...kad odpojim 8pinski kabel sad..ista stvar..lad ga vratim nazad..komp se sam upali na 4sec..tj ventovi inonda se ugasi..jel.do rama problem?
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 20:44   #9
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,314
Pošto imaš samo jedan keks, moguće da je i RAM prdnuo.
Ajde kresni bez RAMa i vidi jel ploča kakav beep daje ili bilo sto?

Sent from Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 20:49   #10
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Ploca nema zvucnik nit display

Bez rama se ventovi sam.zavrte i ugasi se pc..probat cu sutra posudit druge rame ,pa probat..ak ne..vratit plocu onda i probat s drugom
celavicro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.04.2018., 21:23   #11
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Et citam

Nit prvi a ni zadnji s istim problomom. Doa je vecini bila..uzet cu neku drugu do 700-800kn

Neka preporuka?
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 21:24   #12
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,314
Giga Gaming3 ?

Sent from Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 21:27   #13
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Giga Gaming3 ?

Sent from Mobara
Jel ta ima takvih problema ?
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 21:34   #14
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 965
gige se ne radaju takve
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 21:35   #15
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,314
Citiraj:
Autor celavicro Pregled postova
Jel ta ima takvih problema ?
A gle, to više ovisi kakve si sreće

Citiraj:
Autor Overclock_freak Pregled postova
gige se ne radaju takve
Da, zato popizde kad im mlječni zubi izbijaju
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 21:43   #16
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Nist nadoplatit cu za nju onda
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 22:29   #17
Smoki_Gs
Premium
Moj komp
 
Smoki_Gs's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Gospić
Postovi: 361
Imam tu plocu sto ti preporucuju i taj proc,proc radi na 3.9 GHz bez po muke
__________________
Smoki_Gs je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2018., 23:02   #18
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 2,062
Ako uzmes ax370 gamer 3 dobijes i cooler za m.2 ssde
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je online   Reply With Quote
Staro 06.04.2018., 10:08   #19
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
Rjeseno..DOA ..prdnuta ploca.

Uzeo giginu pa cemo vidjet
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2018., 15:36   #20
dino1980
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2018
Lokacija: Geneve
Postovi: 6
ASRock ploce su puno bolje od giginih, makar meni
dino1980 je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2018., 15:56   #21
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,314
Ako pumpaš postove za tržnjak, radiš to krivo.

Sent from Usreo Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2018., 21:11   #22
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 29
Večer!
Složio frendu konfu sa ASrokicom AB350M-HDV, Ryzenom 3 2200G, 2x4 G.Skill 2400mhz, WD Green M.2 120gb SSD i odmah krenuli problemi. Čista instalacija, pa chipset driveri, pa driveri za grafu (APU). Random BSODovi tipa: driver irq not equal, video tdp error, atikmpag.sys...izludio sam. Postavke su defaultne u biosu pošto ga ne zanima nikakav OC i slično.
Ram testiran memtestom u nekoliko prolaza i sve ok. Probao i novo napajanje i ništa. Temperature ok. E sad, naišao sam negdje na post di čovjek piše da je defaultna voltaža za ram premala (1.200) i da je treba dignut.
Također šta preporučujete za postavke u biosu? Ima izbor Asrock settings i AMD settings. Probao sam oboje i ista pašta. Random BSODovi. Bios je najnoviji (4.80).
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2018., 21:26   #23
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 2,062
Provjeri sve konektore da li si ih dobro kliknuo , atx itd.
Pa onda probaj samo jednu pločicu rama, pa onda drugu.
Pa javi ..

Prvo što bih ja dalje nakon gore spomenutih koraka je deinstalirao drivere za grafu pa da vidim da li se onda rusi, iako imam tu ploču(vidi potpis HTPC) i koliko se sjećam apu driveri ne idu isti kao za ostale ryzene/radeone
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 26.08.2018. u 21:42.
Eladio je online   Reply With Quote
Staro 26.08.2018., 21:59   #24
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 29
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Provjeri sve konektore da li si ih dobro kliknuo , atx itd.
Pa onda probaj samo jednu pločicu rama, pa onda drugu.
Pa javi ..

Prvo što bih ja dalje nakon gore spomenutih koraka je deinstalirao drivere za grafu pa da vidim da li se onda rusi, iako imam tu ploču(vidi potpis HTPC) i koliko se sjećam apu driveri ne idu isti kao za ostale ryzene/radeone
Bez drivera za grafu radi bez greške, ali čim njih instaliram komp poludi. Eto prekopčao sam se na svoj jer mi se u trenutku pisanja posta opet zblesirao.
Pa neki Watchdog bsod, pa opet irq not equal...
Idem prvo pod tuš jer sam se preznojio od muke. Čitav dan se zezam s tim.
Sad mi je od tih silnih prisilnih restartova nestala mreža i security centar (s obzirom da sam ga u 2-3 sata restartao bar 50 puta radi plavih ekrana, ništa čudno). Mislim da će bit friški instal desetke, pa chipset driveri, pa driveri za grafu tj. APU. Reci mi molim te da li si skidao sam AMDove stranice ili sa ASrockove?
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2018., 22:06   #25
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 2,062
Pa onda si detektirao problem.

Što se tiće mogućeg rješenja: s obzirom da ideš ne friški instal desetke -->
Instaliraj s AMD stranice (ja nisam ništa skidao s asrock stranice) apu drivere. Taj apu driver je meni bio ako se sjećam i chipset i gpu driver u jednom.

Ovo ostalo dalje po potebi tek ako se gornji korak pokaze kao stabilan

Možda je i gpu dio nekim čudom neispravan ali o tom po tom.
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je online   Reply With Quote
Staro 26.08.2018., 22:09   #26
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 29
Samo da obavim tuš nabrzaka, pa čista instalacija i onda driveri, pa se javim.
Jel mi možeš samo poslika ili napisat koje su ti postavke u biosu (Asrock ili AMD settings i jesi li šta mijenjao kod svojeg)?
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2018., 22:20   #27
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 2,062
Ja sam trenutno na GO , eventualno za cca tjedan dana
.. ali sve je auto. Bios je verzija tek kad se pojavio 2200g , tako da vjerujem nije zadnji
Ps ..sjećam se da nisam mogao mjenjati količinu dodjeljene memorije grafičkoj, bilo je fix 1gb ako šta znači. To sam gledao jer sam razmatrao smanjiti jer ne utječe na performanse a oslobađa RAM i drugim aplikacijama
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 26.08.2018. u 22:28.
Eladio je online   Reply With Quote
Staro 27.08.2018., 01:11   #28
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 29
Digao nanovo i dobio jedan bsod odmah nakon prvog restarta (nisam ni drivere instalirao bio još). Dignuo drivere (skinuo sam sa Asrockove stranice all in one), restart i radilo par trenutaka i opet isto.
Ugasio komp, izvukao jednu pločicu rama i zasad radi. Čudno mi je to jer memtest nije pokazao nikakve greške iako se vrtio nekoliko sati.
Još jedna stvar mi je zanimljiva i čudna: na prijašnjoj instalaciji u event vieweru nigdje nije zabilježen niti jedan bsod. Pod critical ništa iako je uredno kod bsoda odvrtilo onih 100% dump.
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2018., 01:27   #29
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 2,062
Sreća u nesreći je taj bsod odmah prije drivera. Pa ti je skrenuo pažnju opet na ram.
Tako je to s ramima, zato sam i predložio da prvo s njima kreneš, pogotovo jer imaš dvije pločice pa ih možeš mijenjati..
Treba sad probati jedan i drugi samostalno u svakom utoru i problem će biti još jasniji. Vjerovatno jedna pločica (ova koju si izvadio) nije ispravna. Gpu dio proca koristi sistem ram pa je zato tu dolazilo do izražaja
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 27.08.2018. u 01:32.
Eladio je online   Reply With Quote
Staro 27.08.2018., 01:40   #30
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 29
Sad ću probavat razne kombinacije (zamjenit mjesta modulima, s jednim modulom u prvom slotu, pa drugom itd.)
Čini mi se da je ta ploča (ili APU ili pak oboje) osjetljiva na memoriju. Sad gledam da te pločice nema na QVL listi za tu ploču (G.Skill F4-2400C15D-8GRR). Možda se malo poigram sa latencijama pa ih opustim sa 15 na 16. Najveća mi je muka reklamirat jer ću čekat tjedan dana na zamjenu.
Hvala ti puno na savjetima. Javim se čim budem pametniji :-)
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na