Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon >ATI<
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.02.2015., 10:49   #61
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,578
100W razlike je oko 120-130 kn vise godisnje kod nas. Ako se svaki dan igra po 4h, po skupoj tarifi. A vecina nas ne igra svaki dan po 4h, tako da je razlika jos i manja.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 10:59   #62
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,837
I ne po skupoj tarifi Ako ulovim vremena za gaymanje, to je iza 23h sigurno
Tako da je razlika još manja

U mom slučaju, gruba računica, ali oko 15kn godišnje
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.02.2015., 11:10   #63
eXactMat
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Poreč
Postovi: 29
I onda na tu uštedu nadodajte cca 600-1000 kn skuplju grafa koliko je razlika recimo izmedu r9 290 i gtx 970, pa vidi računicu. A ujedno svi, vise, manje mijenjate grade svakih 2-3 god. Po čemu je realno bolja gtx 970 od R9 290? Ali da je to vrijedno tih cca 600 i vise kuna???
eXactMat je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 11:12   #64
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,574
nije stvar uopće (barem meni) o potrošnji i cijeni iste, nego je stvar o potrošnji as-is... znači od proizvodnog procesa na dalje.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 11:28   #65
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,059
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nije stvar uopće (barem meni) o potrošnji i cijeni iste, nego je stvar o potrošnji as-is... znači od proizvodnog procesa na dalje.
Lol. Pospi se pepelom plz i nemoj dalje
Stvar u potrošnji as-is? Dakle, tebi je od presudne važnosti 220w vs 300w kod grafe, a koristiš (bar sudeći po tvom profilu) između ostalog plazmu iz pretpotopne ere koja troši 250w struje bez pardona
Vrlo bedasto je to što se ti hvataš za kojekakve slamčice koje nemaju veze s vezom (ili da se sjetimo fermija kod zelenih, recimo, ako ćemo ići tvojim linijama 'objašnjavanja i rezoniranja', i teoretiziranja o disipaciji, proizvodnom procesu, failavom stock hlađenju, itd.).
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 11:29   #66
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp
 
Rino's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Kutina
Postovi: 740
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Sa stock hladnjakom? Jao
Ma nisam promijenio pod Moj Komp...imam Safirku Tri-X!

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
No shit sherlock


Al gle, ja imam SLI jer hoću, ne zato jer mi treba
Onda je opravdano!
__________________

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 11:29   #67
Flood
Into my head it goes
Moj komp
 
Flood's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: space de luxe
Postovi: 619
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nije stvar uopće (barem meni) o potrošnji i cijeni iste, nego je stvar o potrošnji as-is... znači od proizvodnog procesa na dalje.
Bolje trollaj,nemoj biti ozbiljan,jer niđe veze
__________________
...help me understand the best I can...
Flood je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 11:32   #68
eXactMat
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Poreč
Postovi: 29
Još uvijek bi molio da mi netko da odgovor na moje pitanje. Realan odgovor!!
eXactMat je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 11:42   #69
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,574
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Lol. Pospi se pepelom plz i nemoj dalje
Stvar u potrošnji as-is? Dakle, tebi je od presudne važnosti 220w vs 300w kod grafe, a koristiš (bar sudeći po tvom profilu) između ostalog plazmu iz pretpotopne ere koja troši 250w struje bez pardona
Vrlo bedasto je to što se ti hvataš za kojekakve slamčice koje nemaju veze s vezom (ili da se sjetimo fermija kod zelenih, recimo, ako ćemo ići tvojim linijama 'objašnjavanja i rezoniranja', i teoretiziranja o disipaciji, proizvodnom procesu, failavom stock hlađenju, itd.).
ajde pročitaj ponovo kaj sam napisao - JEBE mi se za potrošnju struje, mene zanima hardver koji je brz i hladan što bi reklo nema "naprezanja" vrm-ova, pcb-a etc. etc. jerbo sve šta se nalazi oko čipa koji disipira 300w je sve samo nije hladno + vjerovatno sva ta pasiva mora biti dodatno hlađena zrakom ako nema plejta preko svega toga, što vjerovatno nema jer su kupili "gotovo" gpu-only vodenjaču od nekog vendora i jeftinije im je zakalemiti još jedan vent nego kupovat plejtove za kompletnu grafu.

dakle ovo su činjenice koje smo vidjeli na 295x i vrlo vjerovatno ćemo ih vidjeti u top primjercima 300 serije.

fermi ti je problem? i koja još? možda 7950gx2?

koji top ati sa referentnom turbinom nije lupao u 100c? zapravo mi odgovori koji nije
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 11:56   #70
eXactMat
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Poreč
Postovi: 29
Znaci u dvije godine, koliko držite grafu, obavezno dolazi do lupanja, pregrijavanja i ostalog nabrojanog. Znaci par stupnjeva temperature, 3-5 fpsa vrijede cca 800 kn vise na grafi? Gledam na to kao laik, noob ili kako god me hoćete nazvati. Govorim za normalne korisnike. Ja to vidim kao marketing i nista više. Sve se kvari, a ujedno po mom mišljenju, za nešto sto se mijenja svake 2-3 godine, nema smisla davati cca 1000 kn više.
eXactMat je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.02.2015., 12:16   #71
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,059
Citiraj:
Autor syss Pregled postova

koji top ati sa referentnom turbinom nije lupao u 100c? zapravo mi odgovori koji nije
Pa eto, imah odmah po izlasku referentnu 6950 2gb, onu seriju koja se mogla unlockati u full 6970 (dual bios, hardverski identična 6970), i temp u full loadu bez zahvata po ventu su bile max 75 u gejmanju, 80-82 u furmarku i sličnim ludostima koje sam se tad dao nagovorit isprobat. Kakvih faking 100°c, opet počinješ sa fanboy proljevima bez temelja -.-
Ili toliko fanboy duša boli kad se krenu nabrajati mane zelenog tabora (budući da nisam fanboy niti jednih niti drugih, kupujem ono što mi se u momentu kupnje najviše svidi aka najviše daje za moju lovu, pa ne želim ići u krajnosti i nabrajati sve failove zelenih kao što se ti 'slamčariš' za svaki 'fail' i fail crvenih; a kad si uporan, evo ti još 1 primjer kog sam skupo platio - laptop, kojeg dan danas imam, platio sam 10k kn, gore je bila 8600m gt, kojoj je rad na 100-105°c bio nešto sasvim normalno. Extra -.-. Naravno da je grafa krepala odmah po isteku garancije, naravno da je nova koštala ko Sv.Petra kajgana, naravno da sam nakon svih egzibicija zamjene iste, kurenja heatgunom 3x, zamijenio istu sa hd3650, kojoj je max 80ak °c i koja vidi čuda dan danas radi)?
Smijeh. Žešći.

Uostalom, vidjet ćemo kad 3xx izađe kakve će bit temperature i potrošnja, te performanse na pravih 4gb vram-a
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 05.02.2015. u 12:21.
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 12:21   #72
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,574
super, sjetio si se jedne.

najskuplja 280x nemre raditi u cf-u duže vrijeme bez pregrijavanja i na kraju smrti ventova, od 5-6 amd grafa koje sam imao samo je jedna U POTPUNOSTI radila dobro i to je ova koju sada imam.

jel stvarno misliš da tdp nije bitan?

(raniju povijest druženja sa ati-jem ćemo sada na stranu.)
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 12:35   #73
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,059
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
super, sjetio si se jedne.
Jok, poanta je da pričam također iz vlastitog/vlastitih iskustava, što me na kraju balade jedino zanima. Rekao si koji nije, a ja ti dam realni primjer da nije. Pametnom dost.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
najskuplja 280x nemre raditi u cf-u duže vrijeme bez pregrijavanja i na kraju smrti ventova, od 5-6 amd grafa koje sam imao samo je jedna U POTPUNOSTI radila dobro i to je ova koju sada imam.
Pa to što ekipa pati i plaća asus kao najskuplji gpu brend, kao porez na budale, to nije moj problem, dok god postoje jeftinije a bolje alternative
Uostalom, to što tebi 5 grafi proizvođača po kojem pljuješ 24/7 nije radilo kako treba, to ti ima poseban naziv i kategorizaciju:
KARMA IS A BITCH

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
jel stvarno misliš da tdp nije bitan?

(raniju povijest druženja sa ati-jem ćemo sada na stranu.)
Jasno da je tdb bitan, ali toliko dramit koliko ti dramiš za razliku od 220 do 300w potrošnje, ne uzimajući u obzir širinu sabirnice i sve ostale tehnikalije koje i uzrokuju toliki tdp (za razliku od nvidiinih faličnih sabirnica nepravilnih veličina zbog kojih im i je sad dignuta tolika prašina), je u najmanju ruku smiješno, pa ne pričamo o enthusiast level grafi koja troši 80w vs konkurencija na 300w, nego o faking 220w vs 300w. Niti je to enormna razlika u potrošnji, niti u zagrijavanju, pogotovo sa adekvatnim hlađenjem (like i said before, a i znaš i sam da su referentna hlađenja za quratz kod i jednih i drugih).
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 12:40   #74
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 4,007
Ček, kaj ima ljudi koji syss-a shvaćaju ozbiljno?
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 12:45   #75
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,574
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Jok, poanta je da pričam također iz vlastitog/vlastitih iskustava, što me na kraju balade jedino zanima. Rekao si koji nije, a ja ti dam realni primjer da nije. Pametnom dost.
a iz čijem ja onda iskustva pričam?

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Pa to što ekipa pati i plaća asus kao najskuplji gpu brend, kao porez na budale, to nije moj problem, dok god postoje jeftinije a bolje alternative
Uostalom, to što tebi 5 grafi proizvođača po kojem pljuješ 24/7 nije radilo kako treba, to ti ima poseban naziv i kategorizaciju:
KARMA IS A BITCH
ne, dvije su krepale, ostale su imale druge felere nevezano za load i duljinu rada (btw. nije bilo za kupiti ničeg drugoga osim asusa).

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Jasno da je tdb bitan, ali toliko dramit koliko ti dramiš za razliku od 220 do 300w potrošnje, ne uzimajući u obzir širinu sabirnice i sve ostale tehnikalije koje i uzrokuju toliki tdp (za razliku od nvidiinih faličnih sabirnica nepravilnih veličina zbog kojih im i je sad dignuta tolika prašina), je u najmanju ruku smiješno, pa ne pričamo o enthusiast level grafi koja troši 80w vs konkurencija na 300w, nego o faking 220w vs 300w. Niti je to enormna razlika u potrošnji, niti u zagrijavanju, pogotovo sa adekvatnim hlađenjem (like i said before, a i znaš i sam da su referentna hlađenja za quratz kod i jednih i drugih).
oke ti uzmi više rama, ja ću uzet manji tdp.

in a heartbeat.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 12:47   #76
xulos
Das Beste oder nichts
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,091
@syss

Jest da se inace slazemo oko nvidia -> amd poveznice ali ovaj put bas i nisi u pravu(sto se tdpa i potrosnje tice) . Od 480ke naovamo sve nvidie kuhaju pod stock turbinskim hladnjacima(imao i stock i sa accelerom) . 580ka ima 13w manji tdp od 480ke koja je gorila, 680ka takoder nije olicenje hladnoce ali ok 200 w tdpa nije strasno. Takoder gtx 590 i 690 su grafe sa 300w+ tdp koje gore pod onim stock kulerom u sredini. Kolega mi ima msi 590ku i kaze da mu grije sobu. Serija 7xx je to uredno smanjila, dok je serija 9xx to stvarno ispeglala do ibera. Amd grafe jesu toplije ali nije istina da samo fermi grije.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 12:53   #77
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,574
ajde dobro omaklo se i njima koji put

590 sa centralnim kulerom je roflmao od rješenja.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 13:00   #78
xulos
Das Beste oder nichts
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,091
Pa o tom ti pricam, zamisli vrmove pod tim smecem ? Ili 690ka isti k. Imali su i oni svojih fejlova samo eto, hoces premium plati premium. Mene je 480ka opekla po prstima kad sam ju vadio van iz kompa jer mi je bacila artefakte na memoriji, zab da sam gejmao 2 h prije
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 13:02   #79
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,782
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
super, sjetio si se jedne.

najskuplja 280x nemre raditi u cf-u duže vrijeme bez pregrijavanja i na kraju smrti ventova, od 5-6 amd grafa koje sam imao samo je jedna U POTPUNOSTI radila dobro i to je ova koju sada imam.

jel stvarno misliš da tdp nije bitan?

(raniju povijest druženja sa ati-jem ćemo sada na stranu.)
Syss, da nemam dvije referentne 7970 u CF-u doma koje ne prelaze 94 stupnja (i to peak-ovi) već godinu i pol dana...

edit: dvije ASUS-ove referentne 7970.
Garro je online   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 13:15   #80
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,574
ma to da vidim da mi sjedi u kompu momentalno oglasnik... 94 brojku jedino mogu vidjeti na tekućem da sam toliko u plusu
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 13:19   #81
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,782
Čuj, napravili su ih da to mogu izdržati. Kako onda objašnjavaš da mi još rade bez problema?

Eh, da, i prodajem ih, ali samo zato jer imam jednu dobru kombinaciju za 780Ti ili 290X Tri-X...
Garro je online   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 13:19   #82
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,738
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ajde dobro omaklo se i njima koji put

590 sa centralnim kulerom je roflmao od rješenja.
Pa AMD to kulturno riješi, stavi blokove gore i da i radijator s karticom.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 13:20   #83
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,837
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nije stvar uopće (barem meni) o potrošnji i cijeni iste, nego je stvar o potrošnji as-is... znači od proizvodnog procesa na dalje.




Gif govori tisuću riječi, čak i pokoju emociju
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 13:24   #84
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,574
fišer ne seri - part 2
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 13:51   #85
Odinarius
All-rounder
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 280
To syss jako voli AMD i žao mu je što je zbog kompleksnijeg proizvodnog procesa manja profitna marža

Manje topline u kućištu jest prednost, ali to ako to košta 600kn više, a 290 grafe sa nekim normalnim hlađenjem (referentne ne postoje u prodaji, koliko znam) ne stvaraju probleme u normalnom radu, to mi se čini kao porez na luksuz.

Zapravo, tragično je da su Nvidii trebale godine i godine da dođe u poziciju do ovog performance/watt omjera. A trebalo bi napraviti neki indeks koji bi u obzir uzimao i cijenu, pa da dobijemo performace/watt/price indeks. Mislim da je stvarno čudo koliko 290 trenutno daje za cijenu, i da ju nađem za 1500kn, isti tren bi iskeširao A da budem iskren, dao bih i 2000kn za 970, volim tišinu. Gdje vi nalazite takve dealove!?

I naravno, treba vidjeti kakve performanse će imati AMD grafa od 220W TDP. Pa će Nvidia izdati 970Ti ili 980Ti sa 300W TDP da sustigne. Kolo sreće se stalno okreće...
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 16:11   #86
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp
 
Rino's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Kutina
Postovi: 740
Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Mislim da je stvarno čudo koliko 290 trenutno daje za cijenu, i da ju nađem za 1500kn, isti tren bi iskeširao A da budem iskren, dao bih i 2000kn za 970, volim tišinu. Gdje vi nalazite takve dealove!?
Nađeš grafu na Njuškalu i nazoveš lika i kažeš:

"Daću ti odma zanju somaipecto keša naruke oš neš?"

I ako mu hitno treba novac popustit će, ako ne onda nemaš sreće!
__________________

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 22:39   #87
Odinarius
All-rounder
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 280
Pa, pošto u Uzi shopu sada košta 2350kn, 1500kn je i realna SH cijena!

Baš me zanima na kojoj cijeni će AMD uvesti 3XX seriju. Nekako imam osjećaj da se 2XX seriji neće uopće mijenjati cijena, već je dosta nisko za flagship proizvode.
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 22:59   #88
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,578
Malo su se oglasili na Facebooku. Dugo je cekati Q2, neka se pozure malo .

https://www.facebook.com/AMDAUNZ/posts/773240809426182
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2015., 00:43   #89
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,738
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2015., 02:55   #90
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,427
Barem ima odakle curiti.
Nybelung je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na