Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon >ATI<
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.02.2014., 12:37   #1
Šole
Premium
Moj komp
 
Šole's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Zürich
Postovi: 588
AMD Radeon R9 280X

Evo nabavio ja ovu karticu pa da malo podijelim iskustva. Svi koji ju imaju neka slobodno pišu o svojima, stave slike, neke testove itd.

Moja je ova SAPPHIRE TOXIC R9 280X

Danas stavljena u komp tako da ću testove naknadno staviti. I kako se ponaša u radu, kolika je temp.

Za sada par slika grafe.

Što vas zanima slobodno pitate.

Slike Toxic 280X
Šole je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 12:41   #2
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,846
Baš mi je najs ta Toxic. Ali dugačka je pola metra, ja nisam siguran da bi mi stala uopće u kućište jer mi je i ova VaporX jedva stala. Morao bih rezat HDD kavez.

Gdje si je uzeo ako nije tajna?
I daj probaj OCat malo, to nas zanima
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.02.2014., 12:45   #3
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Kaj ti se dešava sa Mugenom, kaj ti malo ne visi u jednu stranu?

Čovječe, pa kolko je duga ta kartica....
__________________
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 12:49   #4
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,623
pa toliko očito treba jer dual vent hlađenje očito nije dosta za nju kao što smo vidjeli iz mojih reprezentativnih primjeraka.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 12:49   #5
Mleki
Premium
Moj komp
 
Mleki's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Našice
Postovi: 110
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Kaj ti se dešava sa Mugenom, kaj ti malo ne visi u jednu stranu?

Čovječe, pa kolko je duga ta kartica....
To je Asrock ploča koja podržava 775 socket hladnjake, ali su rupe za instalaciju malo zamaknute pa zato stoji ukrivo.
__________________
Mleki
Mleki je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 12:51   #6
Šole
Premium
Moj komp
 
Šole's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Zürich
Postovi: 588
Da Mugen visi ali s razlogom. Asrock ploča ima rupe za S755, a pošto ja nemam onaj kit za Mugena za S1155 stavio sam ga u te rupe, koje su naravno na drugom mjestu izbušene.

Duga je dosta, jedva mi je stala kao što se i vidi.

OC-at još neću, ne nosi mi se na garanciju za sada ako kojim slučajem pođe što krivo

Dobio ju po cijeni za 2050kn sa garom 2g. Gdje nije za sada važno, van HR je Može na PM
Šole je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 13:42   #7
dadosbcro
Premium
Moj komp
 
dadosbcro's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: SB
Postovi: 620
...
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 13:43   #8
dadosbcro
Premium
Moj komp
 
dadosbcro's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: SB
Postovi: 620
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Kaj ti se dešava sa Mugenom, kaj ti malo ne visi u jednu stranu?

Čovječe, pa kolko je duga ta kartica....

Baš sam htio isto pitati

Dobra kartica i odlična cijena
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 14:13   #9
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,623
Citiraj:
Autor dadosbcro Pregled postova
Baš sam htio isto pitati

Dobra kartica i odlična cijena
pričajući čisto o čipu za igranje igara kod prosječnog korisnika ovaj proizvod je drek.

ako ti ne treba opencl, majnanje, rendanje i sl. ovo tko uzme pored nevidije je stvarno fenboj jer ne vidim drugog razloga zašto bi ovo netko uzeo.

kartica ima 5kg i dalje nije dovoljno da se normalno hladi, znači toplinska disipacija čipa i pripadajućih regulatora su fail i mene ko prosječnog korisnika ništa drugo ne zanima... grije mi komp, grije samu sebe, performanse su ono isti drek ko i kod nvidije za te pare (par fps gore-dolje kako u kojem naslovu).

da ti vizualno demonstriram o čemu pričam:



ovo je trenutno u mom kompu kojeg možeš vidjet u mom profilu, svi ventovi su na full osim h110 koji je temperaturno reguliran sa cpu-om, ali mislim da 2 x 140 na vrhu kejsa preko 1000rpm čisto dosta da izvuče masu topline koju generira.

dakle na ccc-u možeš vidjeti jasno kako je sa postavljenih 1070mhz pala na 970 jer se sama regulira (čitaj hladi), a kada se zabije do 98-99c onda se spušta na 500.

stock je 1060/1600 što bi reklo da ova kartica nemre na stocku raditi neko duže vrijeme.

kao što sam bio napisao trenutno je ova kartica poluispravna, ali u vidu da se jedan od ventova čuje neugodno dok radi i ne radi na 100%, ali radi na ne znam 70% (onaj prednji turbinski hibrid neki), dok je drugi (kojeg očitavaju driveri) radi na 3k kak i treba, tak da čisto sumnjam da prednji radi na 100% kako bi bilo 20% manja temperatura... mislim znam da ne bi jer sam ih kupio nove.

samo za usporedbu soba se ne grije i od jedno 8h ujutro je prozor na kant, a vani je koliko već je par stupnjeva.

opet ponavljam za posebnije potrebe ja ne vidim razloga zašto bi itko htio ovaj najgori komad hardvera koji sam posjedovao (odmah iza pcchips mbo).

isto tako na obje koje imam hdmi jednostavno ne radi, znači radio je sa nevidijom i isti taj kabel gurnem u hdmi i ne detektira telku, stavi na dvi preko adaptera i radi... uopće se nisam ni htio zamarati sa tim jer me jednostavno kod atija stvarno više ništa ne čudi.

i nema fizix
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 14:28   #10
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,806
Siso, ma ti's nvidiot!

Novi bullshit sa ATi-jem kod mene: Složio sam HTPC sa 7870 Hawk i nema šanse da se pokaže slika preko HDMI kabela na telki (isprobano na staroj i novoj Panasonic plazmi) tijekom bootanja ili iz BIOS-a. Najprije sam mislio da je do moje stare telke, ali sada vidim da je isto i na novoj.

Nemam pri ruci nijednu noviju nVidiu, tako da ne znam kakva je situacija kod njih.

edit: što se tiče 7970 / 280X, ipak mislim da nisu loš proizvod, pogotovo uzimajući u obzir cijenu. Da su još malo vremena upotrijebili na poliranje drivera i proizvoda...
Garro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.02.2014., 14:31   #11
danijel_b
Premium
Moj komp
 
danijel_b's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2004
Lokacija: Oldenburg
Postovi: 446
Ne znam syss al taj cip bi trebao biti 7970, koji kod mene ne prelazi 68 celzijevaca, mozda je tvoja bas falicna?
__________________
danijel_b je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 14:37   #12
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,623
ma ja čekam da ispoliraju drivere još od mobilnog 9700 za kojeg nije bilo službenog supporta pa sam u laptopu od 15k kn koristio modificirane omege.

stalno se nešto kod njih čeka.

inače ja isto imam panasonic plazmu i ne radi drito na hdmi portu, ko da ništa nije spojeno... na nvidiji je radilo najnormalnije (radilo je na 5 različitih nvidija kad smo već kod toga).

@danijel... evo kad mi dođe nova, a vjerujem da ću opet dobit asus - okačim podatke.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 14:42   #13
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,846
Meni Sisa izleda kao da si ti dobio neke poluispravne grafe?

Pa dovraga, ja svoju 7950 (maltene isti čip) kresnem na 1,3V i 1230Mhz (OC do iberlaufa profil ) i temperature ne idu preko 75-78(auto fan)? Kada igram nešto nezathjevno tipa WarThunder ili slično metnem ju na 1,08V i 1000mhz grafa je na 55C?
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 14:43   #14
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Kaj brzate, pa još malo i vlasnik iz prvog posta bude okačil rezultate...pa zna se da crvene nikad nisu bile hladne!
__________________
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 14:47   #15
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,623
eto volio bi uvjeriti u suprotno i nadam se da će mi dat windforce umjesto ovih asus govana.

svejedno je nvidija hladnija kako god okreneš jer sam imao windforce 670 klokanu koliko ide (bez voltmoda) i taj nakon 24h puno intenzivnijeg rada od igrica bila na 65c sa osjetno slabije hlađenim kejsom
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 14:51   #16
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,806
Siso, imam jednu ludu ideju ako ti se da napraviti.

Probaj okrenuti ventove na H110 da pušu prema dolje i pogledaj kakve će ti biti temperature.

Kod mene se situacija sa temperaturama GPU-a značajno poboljšala otkada sam to napravio na svojem Cosmosu, ali opet, kod mene su referentni hladnjaci koji ispucavaju van zrak koji H110 usisa.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 14:54   #17
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,623
ma joooooooj nemoj mi sad takve bube u uho davat jer em mi se ne da, em će bit prašnjav komp za 5 dana
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:26   #18
esc
Lynnfield
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: HR
Postovi: 1,023
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma ja čekam da ispoliraju drivere još od mobilnog 9700 za kojeg nije bilo službenog supporta pa sam u laptopu od 15k kn koristio modificirane omege.

stalno se nešto kod njih čeka.

inače ja isto imam panasonic plazmu i ne radi drito na hdmi portu, ko da ništa nije spojeno... na nvidiji je radilo najnormalnije (radilo je na 5 različitih nvidija kad smo već kod toga).

@danijel... evo kad mi dođe nova, a vjerujem da ću opet dobit asus - okačim podatke.
pa vidiš da su ti neispravne,kaj se čudiš,možda ima i lufta između hladnjaka i gpu-a...nemože nikak bit 98 stupnjeva...pa ja stavim 7950 na 1250mV i 1150MHz pa temperatura ne pređe 70 stupnjeva(odnosno malo za 1-2) sa 50% okretaja hladnjaka a to ti je točno 2068RPM,i to BF4 koji muči grafičke i procesore do ibera
driveri su sve bolji,e sad zašto ne radi hdmi neznam

Na dal imaš ovakvu?
http://www.techpowerup.com/reviews/A...II_TOP/30.html
ili ovu svejedno
http://www.legitreviews.com/amd-rade...-msi_126195/11
esc je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:26   #19
dadosbcro
Premium
Moj komp
 
dadosbcro's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: SB
Postovi: 620
čude me temperature, inače asus nema loše hlađenje, očekivao bi da su temperature u full loadu 70-75 stupnjeva max, a nikako preko 90...moguće da je problem u samoj kartici?
Na koliko stupnjeva radi druga, jer vidim da imaš dvije u CF? Da li se radi o donjoj ili gornjoj kartici? jer obično gornja kartica ima veće temperature...

Ne znam da li je problem u R9 280x seriji, ali meni osobno HD7950 nije radila nikakve probleme dok je bila spojena na panasonic plazmu, imao sam jedno vrijeme XFX HD7950 a sada powercolor HD7950 i niti sa jednom nisam imao problema, imao sam i HD7850 niti sa njom također...trenutno mi je TV spojen na AV reciever preko HDMI ARC, a HTPC na AV reciever HDMI kablom preko onboard grafe G2020 procesora i sve šljaka u najboljem redu, jedino što sa daljinskim od TV-a moram prebaciti na broj HDMI-a na koji je reciever spojen i reciever staviti na GAME jer mi je HTPC spojen na GAME HDMI...
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:27   #20
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,806
Meni je komp manje prašnjav nego kada je usisavao zrak odozdo, usprkos usisnim filterima.

Citiraj:
Autor dadosbcro Pregled postova
Ne znam da li je problem u R9 280x seriji, ali meni osobno HD7950 nije radila nikakve probleme dok je bila spojena na panasonic plazmu, imao sam jedno vrijeme XFX HD7950 a sada powercolor HD7950 i niti sa jednom nisam imao problema, imao sam i HD7850 niti sa njom također...trenutno mi je TV spojen na AV reciever preko HDMI ARC, a HTPC na AV reciever HDMI kablom preko onboard grafe G2020 procesora i sve šljaka u najboljem redu, jedino što sa daljinskim od TV-a moram prebaciti na broj HDMI-a na koji je reciever spojen i reciever staviti na GAME jer mi je HTPC spojen na GAME HDMI...
Da li si vidio boot ekran i da li si imao normalnu sliku u BIOS-u?
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:27   #21
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,099
Vidim da sysa ima opet nvidia fanboy rant day.
Uzeo si očito s.ebane/falične grafe, stavio ih u cfx i rageaš. Ok, pošteno, svatko bi rantao da mu nešto ne radi. Ali prosipat te filozofije kak je na nvidii sve bajno su jednako blesave ko i ove da sav ati ne valja. Nisam fanboj niti jednih, bmk, kupujem za svoju lovu šta mi paše u datom momentu i da mi odgovara price/perf. ratio, al stvarno si više u svakoj ati temi naporan. Još što je najbolje, moderator si -.-
Jedno je bezazleni troll ati vs nvidia, tog ima uvijek i bit će uvijek, al toliko ranta u preko nekoliko ati tema, je way too much.
Eto, moja 7970 ghz edt ne ide preko 65°c, u sobi je 24 avg temp, s driverima ama baš nikakvih problema (vidi čuda, tako ni sa nvidiinima nisam imao nekih većih problema isto tako), a hdmi radi bez pol muke, isto kak je radio na 7870, 6950, 6870, 5850, 550ti 2kom, 660, itd.
Nvidia istih perf. i sl. hlađenja kao avg 280x, a i btw tema topica je 280x, a ne osobni rant sysa vs asusovih 280ki, košta cca 400kn više, što i nije tako zanemariv trošak.
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:35   #22
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,623
tema su kartice o kojima ja pričam da nisu doživjele ni 3 puna mjeseca prije posjeta servisu sa ostavljenih 6k kn u dućanu.

neosporno je da su kartice maltene duplo teže od prošle nvidije i da to nije dosta da se propisno ohlade, bila to greška gpu-a, dizajna, proizvodnog procesa, kulera, asusa... boli me briga, to je loš komad hardvera.

jedna jedina stvar u životu sa nvidijom mi nije radila i to sam riješio u 5 minuta sa beta driverima.

dosta stvari u životu na atiju nije radilo ili je radilo teškom mukom i to će ti potvrditi svatko tko se ozbiljno/aktivno bavi desktopijadom i ne, ne pričam o poderanim texturama u betlfildu nego o ozbiljnim problemima često vezanim za low level funkcionalnosti (eto recimo hdmi na mojima).
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:40   #23
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,590
Koliko se meni cini tebi niti jednom nije palo na pamet da si mozda dobio kartice koje su pokvarene?
Gdje god sam pogledao review upravo te grafe sto imas, temp su max bile 75°C bez ikakvog smanjivanja taktova GPU-a.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:41   #24
dadosbcro
Premium
Moj komp
 
dadosbcro's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: SB
Postovi: 620
@Garro
sada sve radim preko integrirane grafike G2020 procesora jer mi je i ona dovoljna za BRripove, surfanje, mjuzu i sve noramalno radi, mogu ući u BIOS bez ikakvih problema, isto je bilo dok sam imao HD7950 grafe instalirane u HTPC, čak sam povremeno na plazmi igrao PES, crysis 3, far cry 3, resident evil...
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:44   #25
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,623
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Koliko se meni cini tebi niti jednom nije palo na pamet da si mozda dobio kartice koje su pokvarene?
Gdje god sam pogledao review upravo te grafe sto imas, temp su max bile 75°C bez ikakvog smanjivanja taktova GPU-a.
pa znam da su pokvarene pošto je jedna na servisu, a druga se čuje ko onaj lažni amg koji prdi na auspuhe
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:49   #26
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,590
Pa sta onda zezas okolo da AMD se grije, ovo-ono a imas neispravne graficke
Pricekaj da dobijes ispravnu, pa ako se opet bude grijalo kupi nvidiju pa majnaj
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 15:54   #27
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,623


evo neću više ni riječ reć dok ne dođu sa servisa, tj. dok ih ne užicam windforce i još 500kn nadoplate po grafi
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 16:00   #28
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,099
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
tema su kartice o kojima ja pričam da nisu doživjele ni 3 puna mjeseca prije posjeta servisu sa ostavljenih 6k kn u dućanu.

neosporno je da su kartice maltene duplo teže od prošle nvidije i da to nije dosta da se propisno ohlade, bila to greška gpu-a, dizajna, proizvodnog procesa, kulera, asusa... boli me briga, to je loš komad hardvera.
Neispravne grafe si dobio. Hebg, bad luck. Amen.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
jedna jedina stvar u životu sa nvidijom mi nije radila i to sam riješio u 5 minuta sa beta driverima.
Mogu ti nabrojat masu stvari, od 94 na ovamo otkad sam u tim vodama, al nije tema
Inače, shvatit ćeš, karma is a bitch (pljuvanje po nečem godinama, da bi kupio predmet dugogodišnjeg isprdavanja....)

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
dosta stvari u životu na atiju nije radilo ili je radilo teškom mukom i to će ti potvrditi svatko tko se ozbiljno/aktivno bavi desktopijadom i ne, ne pričam o poderanim texturama u betlfildu nego o ozbiljnim problemima često vezanim za low level funkcionalnosti (eto recimo hdmi na mojima).
Hdmi RADI. Ako je meni radio (kao što ti je već i ovdje ekipa napisala da RADI) na brat bratu 50 grafi u rukama/kejsu/tuđim konfama na šarafanju, unazad 3-4 godine, onda je opet očita činjenica da si kupio neispravne grafe. EOD s ovim spamom.
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 16:02   #29
dadosbcro
Premium
Moj komp
 
dadosbcro's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: SB
Postovi: 620
rekao bih da hladnjak dobro ne nasjeda na GPU zato su tako visoke temperature...kada sam kupovao grafu u DE, bio sam u dilemi između Asusove i powercolor HD7950, pa sam surfao, citao rewiew-e, mišljenja korisnika, uspoređivao temperature, buku, OC itd...i onda sam negdje pročitao da je Asus već imao takvih problema, mislim čak sa HD7950/HD7970 i verzijom 1 hladnjaka, greška je bila u samoj proizvodnji i kartice su imale problema sa pregrijavanjem baš iz razloga jer hladnjak nije dobro nasjedao na GPU...
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 16:21   #30
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,623
evo živi bili pa vidjeli kada dođu nove.

hdmi neće i dalje radit, dam jaje u vatru.
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na