Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon >ATI<
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.01.2013., 12:22   #121
suedamA obmaR
Game, PC ,motobikes, bike
Moj komp
 
suedamA obmaR's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Sibenik
Postovi: 640
Evo naša sam, jedva se vidi scroll bar, ali nema kruva, na 1100 Mhz s max naponom BSOD.

A ništa, odustajem, ostaje na stock naponu i 1000 MHZ.

Koliko memorija inaće ide na ovim karticama da bar to dignem.
__________________
suedamA obmaR je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2013., 12:46   #122
blackened
Premium
Moj komp
 
blackened's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Beli Manastir
Postovi: 1,074
A trebala bi bar 1300.
blackened je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.01.2013., 13:18   #123
Thoroughbred B
Banned
Moj komp
 
Thoroughbred B's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2003
Lokacija: RI/ZG
Postovi: 4,867
Izgleda da je MSI slab s OC-om,dobro da je nisam uzeo,razmišljao sam,ali se odlučio za sapphire zbog 2 ventilatora.

Meni je max za sada 1180/1360 1.22v

Nevjerovatno kako se ova grafička NE grije,na 1.25v dok vrti unigine heaven ode na 68c MAX

Dali je netko odvrtio 3dmark11?

Ovo je moj rezultat

3DMark Score P4943
Graphics Score 7672
Physics Score 2463
Combined Score 2293

Fakat se izvuče punoooo...

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 30.01.2013. u 01:46.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2013., 08:16   #124
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,412
Za vikend u Linxu Gigabyte 7850 OC 2Gb na akciji za 1.475kn. Fina cijena.
http://www.links.hr/?option=homepage...id_novost=2610
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2013., 09:25   #125
thubanx6
Premium
Moj komp
 
thubanx6's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Split
Postovi: 365
Ma ne mogu nikako rijesit problem s trixx-om, jednostavno kad je 3d OC profil loadan nece da spusti karticu ispod 1.2V cak i u 2D-u, da li je itko uspio rijesit ovo? MSI AB jednostavno jos nema podrsku za diranje napona.


Rjesenje za ovo je ASUSOV oc tweaker, ima sve potrebno, oktljucan napon i profile

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 05.02.2013. u 09:28. Razlog: dupli...
thubanx6 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2013., 21:23   #126
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,835
Pitanjce, čisto da se ne zeznem, koji modeli kod 7850/7870 nemaju mogućnost promjene napona? Jer gušt je to pržit i ocat
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2013., 10:54   #127
Thoroughbred B
Banned
Moj komp
 
Thoroughbred B's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2003
Lokacija: RI/ZG
Postovi: 4,867
Mislim da xfx ima zaključan napon u biosu,sapphire je zaključan na 1.225v...za ostale neznam...
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2013., 12:24   #128
thubanx6
Premium
Moj komp
 
thubanx6's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Split
Postovi: 365
Neznam sta da kazem osim da 2gb 7850 overclockana gazi gtx660 overclockanu u battlefieldu 3. Nije mi jasno o cemu se radi ali kao da bf bolje ide na amd-ovim driverima, dakle vozim ju na 1150/1350/1.225v sto joj je izgleda maximum, graf gpu opterecenja nije u sat vremena ni na jednom mjestu pao ispod 99%, dakle savršeno ravan i kartici iskoristi 1.9Gb videomemorije. Gtx 660-ka je imala nestabilan graf opterecenja i 1.4-1.5Gb iskoristene videomemorije.Napravia sam 2 testa s frapsom ,10 minuta, jedan je MIN/MAX/AVG- 41,102,61,drugi je: 37,71,55

Dakle u ovom drugom je minfps 37, to je bilo kad sam testirao franedropove, odnosno 6xc4 na cisternu, u prosjeku neznam koliko puta sam vidio fps ispod 50 ali je bilo jako malo. Definitivno osjetno stabilnij fps negoo na 660-ki,igra klizi bolje. A momak kojem sam dao 660-ku kaze da je u heaven benchmarku overclockana bolja od ove. Mozda jednostavno bf3 bolje ide na amd-ovim karticama. Sve u svemu ja sretan ko malo dijete

Testovi su rađeni na 1920x1200 i sve maxed out, AAx4,dakle sve do kraja.
thubanx6 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2013., 09:42   #129
IGoR_2803
Premium
Moj komp
 
IGoR_2803's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: N/A
Postovi: 402
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Mislim da xfx ima zaključan napon u biosu,sapphire je zaključan na 1.225v...za ostale neznam...
imam xfx hd 7870 black edition i da, mislim da je napon zaključan... pokušao sam sve živo osim promjene biosa (mjenjanje cfg datoteke u msi afterburneru itd.) ali ništa, ne mogu mijenjati napon...
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2013., 11:39   #130
Thoroughbred B
Banned
Moj komp
 
Thoroughbred B's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2003
Lokacija: RI/ZG
Postovi: 4,867
Citiraj:
Autor IGoR_2803 Pregled postova
imam xfx hd 7870 black edition i da, mislim da je napon zaključan... pokušao sam sve živo osim promjene biosa (mjenjanje cfg datoteke u msi afterburneru itd.) ali ništa, ne mogu mijenjati napon...
To je tragedija,flashni joj bios...

Koliko ide stock?
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.02.2013., 14:49   #131
The Satara
Premium
 
The Satara's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 417
Citiraj:
Autor IGoR_2803 Pregled postova
imam xfx hd 7870 black edition i da, mislim da je napon zaključan... pokušao sam sve živo osim promjene biosa (mjenjanje cfg datoteke u msi afterburneru itd.) ali ništa, ne mogu mijenjati napon...
pokušaj sa gpu tweak

na 7850 se mogu mijenjati taktovi i voltaža po želji



trebalo bi raditi i na 7870
The Satara je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2013., 15:46   #132
thubanx6
Premium
Moj komp
 
thubanx6's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Split
Postovi: 365
Citiraj:
Autor The Satara Pregled postova
pokušaj sa gpu tweak

na 7850 se mogu mijenjati taktovi i voltaža po želji



trebalo bi raditi i na 7870
Da,kao sto sam vec napisao GPU tweak je ispao savrsen program za clockanje 7850, ima profile i kontrolu napona.
thubanx6 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 08:54   #133
IGoR_2803
Premium
Moj komp
 
IGoR_2803's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: N/A
Postovi: 402
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
To je tragedija,flashni joj bios...

Koliko ide stock?
budem probal ovaj gpu tweak prije zafrkancije s biosom...

iskreno nisam još probal limit koliko ide bez dizanja napona, ali sam brzinski stavio na 1150/1300 testirao furmarkom i u par igri i sve radi OK...

trebala bi ići još doduše, vidjet ćemo...
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2013., 08:45   #134
drMarin
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2013
Lokacija: Mostar
Postovi: 22
MSI HD 7870 Twin Frozr III 2 GB

Imam pitanje...
Znaci dobio sam jucer MSI HD 7870 Twin Frozr III 2 GB, i pobriso sam sve prijasnje drivere sa sweeperom, ubacio karticu otisao na amdovu , instaliro onaj paket sa catalystom, i sve radi OK,, kartica u idlu je na oko 30 stupnjeva.

E sad upalim recimo Skyrima sve stavim na ultra i maxam , i temperatura mi ide na 80 stupnjeva kartice, a i procesora.. DObro za procesor vec znam ,,desavalo mi se ,, ali jeli ok da ide na 80 ova MSI ova OCana??
__________________
SVATKO IMA PRAVO NA MOJE MIŠLJENJE!!!
drMarin je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2013., 08:52   #135
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čk
Postovi: 3,392
Citiraj:
Autor drMarin Pregled postova
Imam pitanje...
Znaci dobio sam jucer MSI HD 7870 Twin Frozr III 2 GB, i pobriso sam sve prijasnje drivere sa sweeperom, ubacio karticu otisao na amdovu , instaliro onaj paket sa catalystom, i sve radi OK,, kartica u idlu je na oko 30 stupnjeva.

E sad upalim recimo Skyrima sve stavim na ultra i maxam , i temperatura mi ide na 80 stupnjeva kartice, a i procesora.. DObro za procesor vec znam ,,desavalo mi se ,, ali jeli ok da ide na 80 ova MSI ova OCana??
zašto ne, vjerojatno je profil u BIOS-u podešen da bude tiha kartica, pa iz tog razloga ide temp malo gore. Do 85-90 se ne brini...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2013., 10:02   #136
mrva_zg
Premium
Moj komp
 
mrva_zg's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 735
Imam istu i ne grije se toliko, oko 60 je temp, ali je ventilator iznad 50% za poludit, na 55 mi dođe da ga zafitiljim kroz prozor.
mrva_zg je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2013., 12:27   #137
drMarin
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2013
Lokacija: Mostar
Postovi: 22
MSI HD 7870 Twin Frozr III 2 GB

Ok , onda je sve u redu , jer neda dalje od 85 stupnjeva , raspali malo ventilator onda naglo spusti temperaturu , iako nebi rekao da je glasan,., kao kod kolege iznad...


edit: Na argus monitor ( program na kojem mi mjeri temperaturu ) stoji da se kartica kontrolira iz BIOSA , pa moze biti da je to sto ti kazes na tihom modu rada
__________________
SVATKO IMA PRAVO NA MOJE MIŠLJENJE!!!
drMarin je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2013., 12:39   #138
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čk
Postovi: 3,392
Citiraj:
Autor mrva_zg Pregled postova
Imam istu i ne grije se toliko, oko 60 je temp, ali je ventilator iznad 50% za poludit, na 55 mi dođe da ga zafitiljim kroz prozor.
dobro ti imaš Zalman kućište koje ima dobru ventilaciju dok kolega možda ima drugačiji case koji nema takvu ventilaciju te je temperatura u jednu ruku i normalna. Do 85 stupnjeva je sigurno miran...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2013., 12:49   #139
drMarin
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2013
Lokacija: Mostar
Postovi: 22
hmmm

Mogao bi se sloziti s ovim iznad, kuciste je ajmo rec najobicnije, , probat cu danas kad kuci dodjem skinut stranicu pa vidit kako se ponasa sa otvorenim kucistem...


Jos jedna stvar, ima li veze sto sam isao direktno na ati stranicu za drivere , tj. nisam nikakav software skidao sa cd-a koji je dosao uz karticu... na par sam mjesta vidio kod ugradnje da svi taj cd maknu na stranu...
__________________
SVATKO IMA PRAVO NA MOJE MIŠLJENJE!!!
drMarin je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2013., 12:54   #140
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čk
Postovi: 3,392
da, najbolje je skinuti najnoviji sa ati-eve stranice. Probaj s otvorenim case-om tj skini stranicu pa javi rezultate. Sigurno ces imati nize temperature
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2013., 13:17   #141
drMarin
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2013
Lokacija: Mostar
Postovi: 22
MSI HD 7870 Twin Frozr III 2 GB

Probat cu to, nebi me ni sad brinula ova temperatura od oko 80 , jer mi je prije bila stara radeonka 5450 (bez ventilatora ) koja je nonstop radila na preko 80 i vise stupnjeva bez problema, nego je stvar sto sam gledao prije kupnje po internetu recenzije gdje je u vecini bilo kod maksanih testova da drzi temperaturu na 60 ,, 65 stupnjeva i neda dalje.., znaci kod 100% tnih opterecenja,,,. a meni na Skyrimu maxanom dize na 80 stupnjeva.. ali vidit cu sa stranicom otvorenom pa javim...



EDIt: evo gledao izgleda da i ovaj argus monitor sto mjeri laze temperaturu za nekih 15 stupnejva
Kartica mi jos po catalyst over drivu nije presla 55 stupnjeva, jes da se malo "turbina" upali kad ventilator predje 50 , ali mi ne smeta dok ne drnda., sad cu probat koji test pokrenut da vidim maksimale,,,

evo sad u IDLE AMD Over drive iz catalysta pokazuje da se spustila temperatura na 31, fan speed 30%, a argus monitor kaze da je 53 stupnja

argus monitor ide na unistall definitivno
__________________
SVATKO IMA PRAVO NA MOJE MIŠLJENJE!!!

Zadnje izmijenjeno od: drMarin. 08.02.2013. u 20:29.
drMarin je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2013., 10:27   #142
drMarin
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2013
Lokacija: Mostar
Postovi: 22
Pitanje

Slabo se razumjem,, ali u AMD overdriveu (catalyst control center ) mi pise da je High performance GPU clock settings 1000 MHz,, i high performance memory clock settings ,, 1200,, ...

Zar nebi tvornici trebalo da je ova kartica na 1050??? ili ja nesto krivo ocitavam
__________________
SVATKO IMA PRAVO NA MOJE MIŠLJENJE!!!
drMarin je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2013., 13:08   #143
xtreme96
OC addict
Moj komp
 
xtreme96's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: London, UK (nekad Sl. Brod HR )
Postovi: 995
Skini GPU-Z i mirna bosna, tamo ti tocno ocitava sve taktove,temperature,brzinu ventilatora i napon, sve sto ti treba...

http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/
__________________
Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15...
- prije mi je bio nick "xTreme Gamer" (profil je isti ali sam promjenio nick)
xtreme96 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 16:03   #144
listerstorm
Premium
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,093
The way it's meant to be bundled.

http://sites.amd.com/us/promo/never-...eloaded.aspx#2

Uz kartice iz HD 7800 serije ide BioShock Infinite i Tomb Raider dok je za HD 7900 seriju rezerviran BioShock Infinite i Crysis 3.

Bome, lijepe vijesti za kupce AMD kartica u zadnje vrijeme. Prvo su im novi driveri podigli performanse na razinu skupljih kartica više kategorije iz Nvidia tabora, a sada i ovako lijep bundle.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2013., 18:15   #145
thubanx6
Premium
Moj komp
 
thubanx6's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Split
Postovi: 365
Jedan momak s bug foruma me zamolia da mu snimim gameplay bf3 na radeonu 7850 2Gb. Snima sam foticem ekran da nebi bilo padanja fps-a zbog frapsa.

Pa koga zanima, ovako klizi bf3 maxed out u 1200p na 7850 2gb (1150/1350 mhz)

http://www.youtube.com/watch?v=ZJ59h4rmAOE

Zadnje izmijenjeno od: thubanx6. 23.02.2013. u 19:37.
thubanx6 je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2013., 19:14   #146
RomperStomper
Registered User
 
RomperStomper's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Sisak
Postovi: 20
mogao si barem pasti za slobodu na kraju hehe inače odlično
RomperStomper je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2013., 19:43   #147
junkieee
Premium
Moj komp
 
junkieee's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 877
Citiraj:
Autor thubanx6 Pregled postova
Jedan momak s bug foruma me zamolia da mu snimim gameplay bf3 na radeonu 7850 2Gb. Snima sam foticem ekran da nebi bilo padanja fps-a zbog frapsa.

Pa koga zanima, ovako klizi bf3 maxed out u 1200p na 7850 2gb (1150/1350 mhz)

http://www.youtube.com/watch?v=ZJ59h4rmAOE
Koju si karticu imao prije 7850? I moze neka usporedba koliko je brze sve u globalu?
junkieee je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2013., 22:18   #148
thubanx6
Premium
Moj komp
 
thubanx6's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Split
Postovi: 365
GTX 470 SOC, dodatno overclockana. Sve je osjetno brže sada.
thubanx6 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2013., 07:17   #149
junkieee
Premium
Moj komp
 
junkieee's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 877
Znaci da ce meni biti još veća promjena sa 560ti na 7850.

Moze samo preporuka, tj savjet koje su od ove dvije kartice bolje :

http://tinyurl.com/a5en8vx

ili

http://tinyurl.com/a294vdm

Jedini bitan faktor je tišina.

Zadnje izmijenjeno od: junkieee. 26.02.2013. u 08:47.
junkieee je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2013., 09:28   #150
thubanx6
Premium
Moj komp
 
thubanx6's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Split
Postovi: 365
Citiraj:
Autor junkieee Pregled postova
Znaci da ce meni biti još veća promjena sa 560ti na 7850.

Moze samo preporuka, tj savjet koje su od ove dvije kartice bolje :

http://tinyurl.com/a5en8vx

ili

http://tinyurl.com/a294vdm

Jedini bitan faktor je tišina.
Molim te rastegni se na 2Gb verziju, cinii poprilicnu razliku u naslovima koji mogu progutat. Za tu sapphireovu mogu rec da je provjereno dobra jer je imam . Za msi-evu neznam
thubanx6 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na