Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.06.2010., 17:01   #61
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
ako ti nece da radi na defaultu sa voltazom od 1.4v (mozes i mrvu vise probat) onda se pomiri da je proc nestabilan na 4 jezgre.

eventualno mozes probat podesit da ti radi kao 3-jezgreni proc tako da diseblas onu jezgru koja je neispravna (ukoliko su 3 jezgre ispravne a treca/cetvrta defektna).
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2010., 17:02   #62
aLhEmIcAr
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Srbija
Postovi: 10
Citiraj:
Autor de.fang14 Pregled postova
Ma on misli da mu kažemo kako da na manual postavci ACC-a (npr 2%) postaviti jezgre pa da se ustabili procesor, ali od toga ti sreće nema, sigurno !
Inače da si pregledao thread, vidio bi da sam napisao da se u biosu za otključavanje jezgri uz ACC na Auto, mora iskljućiti C&Q te podići voltažu procesora na 1.35V.
Može se još probati podići CPU voltage malo ili postaviti niži NB multiplier, a možeš spustiti CPU multiplier malo, možda ga uspiješ ustabiliti...

Kupio si dvojezgreni cpu, očito su mu preostale dvije jezgre zaključane s razlogom.
Hvala ti na pomoci pokusacu to sto si naveo.
U pravu si kupio sam dvojezgreni procesor ali nista ne gubim ako pokusam da ga stabilizujem
Nikako ne mogu da nadjem opciju u biosu c&q, jedino preko vindovsa mogu da iskljucim to u onoj opciji power menagment. radi se o ploci gigabyte GA-M720-Us3

Zadnje izmijenjeno od: aLhEmIcAr. 23.06.2010. u 17:10.
aLhEmIcAr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.06.2010., 17:12   #63
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
moras negdje u biosu imati cool 'n quiet. pogledaj pazljivo
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2010., 17:20   #64
vedranzeman
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Kloštar Podravski
Postovi: 919
Citiraj:
Autor aLhEmIcAr Pregled postova
Nikako ne mogu da nadjem opciju u biosu c&q, jedino preko vindovsa mogu da iskljucim to u onoj opciji power menagment. radi se o ploci gigabyte GA-M720-Us3
Cool'n'Quiet bi trebao biti u BIOS-u pod:

Advanced BIOS Features -> AMD K8 Cool&Quiet control
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2010., 17:36   #65
aLhEmIcAr
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Srbija
Postovi: 10
Nasao i iskljucio hvala. evo cpuza sada, mada nista se nije promenilo o5 zakuca kada hocu da pokrenem igricu

Zadnje izmijenjeno od: McG. 23.06.2010. u 20:54.
aLhEmIcAr je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2010., 17:38   #66
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
sad kad si to napravio zavrti prime95 na nekoliko sati pa vidi kako se proc ponasa, dal je stabilan ili nije

Zadnje izmijenjeno od: McG. 23.06.2010. u 20:54.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2010., 17:52   #67
aLhEmIcAr
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Srbija
Postovi: 10
Kada pokrenem prime95 i pocnem da testiram cpu posle nekoliko sekundi zakuca racunar, ne vredi izgleda da su ova druga dva jezgra ipak defektna odustajem.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 23.06.2010. u 20:54.
aLhEmIcAr je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2010., 17:54   #68
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
eto, sad bar znas na cemu si
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2010., 14:14   #69
Dolph
Premium
 
Dolph's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 68
Radi se o procu x2 555 i ploči M4A89GTD Pro. Iz nekih razloga nakon što se proc otključa u x4 b55 (testirano na 3.2GHz sa def cpu voltažom, 3.2 sa povećanom voltažom i preko 1.4, na 3.8 sa raznim voltažama i tako dalje...min 8 sati prime 95 odvrteno) i sve prošlo bez rušenja no nakon ponovnog paljenja računala poruka tipa "this cpu cant use asus core unlocker". Isto isprobano kao x2 555 ... razne voltaže, razne frekvencije. Prime 95 sve prolazi preko 8 sati. Palim računalo "OC failed, press F1. Sve voltaže osim cpu su na auto. Nakon čitanja po raznim forumima često se spominje Cool'n'Quiet, C1E, CPU Load Line Calibration, CPU NB LLC, CPU Spread Spectrum...e sad ja više nemam pojma šta uključit šta isključit ako bi to pomoglo pri OC / otključavanju. Ako netko ima isti proc ili voljan pomoći bio bih zahvalan.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 29.06.2010. u 15:42.
Dolph je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2010., 14:19   #70
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
disable - cool n quiet, c1e, cpu spread spectrum

ove ostale opcije LLC bi trebale biti za stabilizaciju napona i to bi trebalo biti ukljuceno.

za pocetak probaj updejtat bios pa vidi kako se onda komp ponasa.

ako i dalje bude zajebavalo reklamiraj plocu jer koliko sam skuzio tebe i na stocku sa 2 jezgre zajebava. kod asusa je dost cest taj problem sa "press f1", jos od pentiuma 4/athlona xp ako se dobro sjecam.
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.06.2010., 23:08   #71
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,811
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
disable - cool n quiet, c1e, cpu spread spectrum

Evo jedan mali info, proc AMD Athlon II X3 435 kupljen ovdje na maticnoj ASRock 770 Extreme3 se uspjesno otkljucao u "Phenom II x4 B35", nisam
nesto puno testirao stabilnost, u biosu je samo stavljeno ACC na Auto, sve ostalo, C&C, C1E i CSS je ukljuceno. Posto je to slagano za drugu osobu nisam imao vremena detaljnije testirati, jedno 6h sam ga trpao sa igricama, filmovima itd... od toga sigurno jedno 2h sam se igrao te sam i jedno 1h gledao full hd film bez akceleracije gpu-a i problema nije bilo. Takoder evo 2 dana je proslo - vlasnik se ne zali na nestabilnost niti se nijednom komp resetirao. Zapamtio sam jos jedino everest test memory read: X3=82xx, X4=84xx.
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 30.06.2010., 10:32   #72
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
ma mogu te opcije ostat ukljucene ali je fora kad ga ides otkljucavat i stressat onda je bolje da su te opcije iskljucene.

sve super sto taj komp koji si slago radi, al bas me zanima da sa prime-om malo stressa cpu dal bi izdrzo.

ako bi izdrzo onda super, dakle sljaka otkljucan na default voltazi i onda si 100% miran da te nece ovaj zvat

ovako nikad neznas.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2010., 19:26   #73
Dolph
Premium
 
Dolph's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 68
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
disable - cool n quiet, c1e, cpu spread spectrum

za pocetak probaj updejtat bios pa vidi kako se onda komp ponasa.
Stavljen zadnji bios 1456, isproban OC na x2 555 i x4 b55 sa C'n'Q, C1E, CPU spread spectrum isključenim i još neke kombinacije ali isto-odvrti prime bez beda satima, no nakon paljenja OC failed. E sad pomirio se ja da ništa od OCa no evo još jedan prob. Loadam default bios postavke, sve lijepo na auto i s vremena na vrijeme prilikom paljenja kompa monitor samo i dalje lijepo žmiga (power switch) ko npr kad u win ode u sleep. Svi ventovi rade, sve se kao diže ali ništa od slike. Restart ne djeluje jedino kompletno gašenje i paljenje (i po nekoliko puta). Inače trenutno korisitm integrušu 4290 - možda je do toga ? U biosu je za primarni video postavljeno IGFX jer kolko sam skužil to se odnosi na integrušu.
Isto to žmiganje se događalo i pri OCu samo nakon kaj sam dobil sliku sam dobil i poruku OC failed.
Dolph je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2010., 00:37   #74
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
vjerojatno te zeza cold boot bug. kad je sistem "hladan" tj pri prvom paljenju te samo zeza. tako je meni bilo sa ovom asrock plocom ali nakon sto je asrock poradio na biosu vise nisam imao tih problema. posalji mail asusovom supportu, opisi im u cemu je problem.

btw, nije problem do integrirane grafe
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2010., 17:18   #75
Dolph
Premium
 
Dolph's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 68
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
vjerojatno te zeza cold boot bug
Mislim da si u pravu, našo sam hrpu ljudi sa istim problem i istim komponentama. No izgleda da memorija stvara probleme...famozni ripjaws F3 10666CL7D 4GBRH hrpi ljudi stvara probleme sa bootom od prve. G skilll tech podrška jednostavno kaže šalji rame i dobiš nove. Ništ mi ne preostaje neg odfurat memoriju pa nek ekipa vidi. Bemu kako nemam sreće sa komponentama
Dolph je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2010., 17:33   #76
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
ako imas od nekog posudi memoriju pa istestiraj prije nego ovu posaljes na reklamaciju. dosta ti je jedan keks
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2010., 09:13   #77
kule323
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 24
Imam jedno pitanje za sve vlasnike Phenom II 1055T X6 procesora. Naime zanima me, koja vam je voltaža za proc u BIOS-u stavljena pod normal.
Ako je moguće na Gigabyte 890GPA-UD3H, ali može i bilo koja ploča za taj procesor.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 03.07.2010. u 19:40.
kule323 je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2010., 21:39   #78
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
def. voltaza je 1.325v ako se nevaram
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2010., 10:03   #79
kule323
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 24
Pitam zato što moj bios na Gigabyte 890GPA-UD3H rev.1 mi pod normal na defol postavkama na 2800 mhz stavi voltažu 1.475 što rezultira u windowsima negdije oko 1.425.
Makar je on potpuno stabilan na 3.6 na 1.3v , valjda neki bog s biosaom. Inače bios je F6 poslje toga ima samo neki beta bios kojeg ne želim isprobavati.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 04.07.2010. u 13:20.
kule323 je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2010., 14:52   #80
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
meni je na gigabyteovim plocama ponekad beta bios radio bolje od normalne/stabilne verzije.

vrijedi probat, nemas kaj izgubit
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2010., 16:27   #81
Jackson
Guest
Moj komp
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Šibenik
Postovi: 648
S druge strane, ponekad AMD stavi visoku voltažu, bez razloga, i sigurno se može underclockati. Athlon II 4XX serija (uključujući moj) ima def. voltažu 1.45V, što se bez gubitka stabilnosti skida na 1.3V (za def frekvencije).
Jackson je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2010., 19:14   #82
kule323
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 24
To sam i napravio samo me zanimalo dali je neko imao sličnih problema.
kule323 je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2010., 18:13   #83
Josip79
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Lika
Postovi: 107
Easy tune

Otključao sam phenom II x2 555 BE pa sam pokrenuo opciju easy boost u programu easy tune da provjeri stabilnost i overclock mogućnosti. Bar ja mislim da zato služi program. Ispravite me ako griješim. Problem je u tome što nikako da završi s testiranjem, traje već oko 3 sata!? Jel to normalno tako, pa da još malo sačekam? Ili da prekinem to testiranje? Molim vas hitno mi je. Hvala
Josip79 je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2010., 18:39   #84
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,723
Citiraj:
Autor Josip79 Pregled postova
Otključao sam phenom II x2 555 BE pa sam pokrenuo opciju easy boost u programu easy tune da provjeri stabilnost i overclock mogućnosti. Bar ja mislim da zato služi program. Ispravite me ako griješim. Problem je u tome što nikako da završi s testiranjem, traje već oko 3 sata!? Jel to normalno tako, pa da još malo sačekam? Ili da prekinem to testiranje? Molim vas hitno mi je. Hvala
Nikad nisan radio u dotičnom, ali vjerovatno radi kao i ostali slični programi, dakle ide u beskonačnost koju prekida samo greška. Pošto greške nema, traje već 3 sata i vrti i dalje...
Bolja opcija bi ti bila uzet recimo OCCT i odvrtit 30 min ili 60 min testa Ako ne pukne pri CPU Linpack testu, stabilan je 99%


ps. ne bi ti se bilo loše malo informirat prije nego šta kreneš radit nešto o čemu ne znaš ništa, nije 555 baš toliko jeftina igračka da radiš takve stvari bez makar minimalnog potrebnog predznanja, jer prva greška može bit i zadnja, pitaj mog priku
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2010., 21:29   #85
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
meni se occt nije bas pokazao kao mjerodavan. puno vise povjerenja imam u prime95. jednom prilikom bivsi x3 720be je prosao testiranje sa occt-om ali je na prime-u pao i unatoc tome sam ga ostavio na toj frekvi al eto, kao sto prime rece nije bio stabilan.

tako da ja vise preferiram prime kad je u pitanju stress test
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2010., 21:46   #86
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,232
Citiraj:
Autor Jackson Pregled postova
S druge strane, ponekad AMD stavi visoku voltažu, bez razloga, i sigurno se može underclockati. Athlon II 4XX serija (uključujući moj) ima def. voltažu 1.45V, što se bez gubitka stabilnosti skida na 1.3V (za def frekvencije).
Ide to i nize od 1.3v, moj radi na 2.9GHz(defoltnih) na 1.15v stabilno prime95 i to sobna temp 25C, ne zima i tako to

Zadnje izmijenjeno od: McG. 07.07.2010. u 22:05.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2010., 22:30   #87
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,723
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
meni se occt nije bas pokazao kao mjerodavan. puno vise povjerenja imam u prime95. jednom prilikom bivsi x3 720be je prosao testiranje sa occt-om ali je na prime-u pao i unatoc tome sam ga ostavio na toj frekvi al eto, kao sto prime rece nije bio stabilan.

tako da ja vise preferiram prime kad je u pitanju stress test
Meni bi prime zna javit grešku nakon 3 ili više sati, a kad čačkam po opcijama i 30 minuta mi je puno, kamoli 3 sata Zato i kažem, OCCT za 99% sigurnost, a za 100% sigurnost zavrtit par igara/aplikacija ili ostavit Prime preko noći.
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2010., 03:19   #88
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,451
Pozdrav, mislim ubost phenom 965 BE al kolko vidim TDP mu je 140W, e sad dal moja(iz siga) ploča podržava TDP 140 ili sam ograničen na procesore od 125W?
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2010., 09:57   #89
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
@zvonac - za svaki slucaj posalji email asrockovom supportu pa ih priupitaj dal ploca podrzava 140w 965be
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2010., 01:32   #90
oppteron
Registered User
Moj komp
 
oppteron's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: jastrebarsko
Postovi: 24
koju postavku u biosu odabrati. defolt je "to bsp" i imam jos ociju to all cores, znaci koju je opciju bolje odabrat? Ako ko zna jesu bolje preformanse sistema?

Zadnje izmijenjeno od: McG. 14.07.2010. u 15:46.
oppteron je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na