Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.01.2019., 10:09   #31
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,383
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Ako planiraš skroz zamijeniti Iskru/Innbox a da bi i dalje koristio telefon, nabavi Fritzbox. Na eBayu imaš 7390 ispod 50 eura. Izvučeš i dekriptiraš konfiguraciju s Innboxa i po njoj konfiguriraš VoIP VLAN i login podatke. Bolje za te novce ne možeš dobiti nikako.
Nije li bilo frke oko maxtv-a na fritzu. Znam da su ga drugdje slozili ali nedavno kao da sam citao tu da maxtv tesko.
mann je online   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 14:44   #32
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Nije li bilo frke oko maxtv-a na fritzu. Znam da su ga drugdje slozili ali nedavno kao da sam citao tu da maxtv tesko.
Ništa nije nemoguće. Više-manje VLAN bridge, eventualno pustiti IGMP/multicast ako ga softver blokira po defaultu. U principu svaki naš IPTV radi isto kao i MaxTV kad je počeo prije 13-ak godina, ako je to tad radilo na svakakvim kombinacijama Siemensa, Thomsona i OpenWrta, radit će i danas.
Ja konkretno ne mogu reći kako ga namjestiti jer kroz svoj Fritz još nisam morao provući IPTV uslugu, ali sigurno ima netko ovdje tko je to napravio.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 14:50   #33
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,383
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Ništa nije nemoguće. Više-manje VLAN bridge, eventualno pustiti IGMP/multicast ako ga softver blokira po defaultu. U principu svaki naš IPTV radi isto kao i MaxTV kad je počeo prije 13-ak godina, ako je to tad radilo na svakakvim kombinacijama Siemensa, Thomsona i OpenWrta, radit će i danas.
Ja konkretno ne mogu reći kako ga namjestiti jer kroz svoj Fritz još nisam morao provući IPTV uslugu, ali sigurno ima netko ovdje tko je to napravio.
Na ovo sam mislio. Zapravo mi se cini kao da nitko na ovome forumu nema bas tu kombinaciju, trio maxtv + fritz. Moguce da cu ja na ljeto preci na to pa cemo vidjeti.
mann je online   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 17:57   #34
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,013
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Jel ovo stvarno znači "svi" ili opet to bude kako kome, kao i do sad? Moja lokacija pred nekih godinu dana, malo više, nije bila ni na papiru u nekim skorijim planovima za FTTC...
tehnologije postoje, do 100 su već nekima počeli i puštati,do 500 će još proći dosta vode ispod savskog mosta,preduvjet su kaslići za skračivanje petlje, sve to ide preko bakra u stan,-svi znaći svi koji imaju unutar 200m od stana/kuće kaslić ili su jako blizu centrale imati će mogučnost zatražiti povečanje,za sad isključivo na t-comu,a tako će vjerojatno i ubuduće biti,eventualno će iskon kasnije ući na vlak,ostatak će morati ili investirati u svoje mreže vip već to radi (kabel optika) ili definitivno propasti,u sljedećih 5 godina(vani),kod nas bumo rekli 10 godina potreba za većim brzinama će biti neminovna,usluge tipa netflix i slično,smart home to traže,zato i preporuka "ac" router jer sa "n" routerima već na brzinama 100 imaš najčešće probleme,pogogotovo s toga što većina nisu gigabitni.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 20:11   #35
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Na ovo sam mislio. Zapravo mi se cini kao da nitko na ovome forumu nema bas tu kombinaciju, trio maxtv + fritz. Moguce da cu ja na ljeto preci na to pa cemo vidjeti.
To mora raditi, a koliko vidim u toj temi, nitko zapravo nije ništa konkretno poduzeo nakon posta u kojem je netko spomenuo da treba promijeniti dsl_encap, tako da nemoj tu temu uzeti kao potvrdu da IPTV ne radi (jer, ponovno, mora raditi).
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2019., 23:09   #36
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Ako planiraš skroz zamijeniti Iskru/Innbox a da bi i dalje koristio telefon, nabavi Fritzbox. Na eBayu imaš 7390 ispod 50 eura. Izvučeš i dekriptiraš konfiguraciju s Innboxa i po njoj konfiguriraš VoIP VLAN i login podatke. Bolje za te novce ne možeš dobiti nikako.
E tome sam se nadao platio bi I vise postenu stvar.
Ali vec sam uzeo C5, i radi sad sve ok.
Jedina stvar koju sam primijetio je 10ms veci ping kad je Connection na On Demand, prebacio na Auto I to je to.

I malo me iznenadila szk, iako su mi stvarno super, mislim da sam potrefio zensku koja nije znala prebacit u Bridge pa je iz drugog pokusaja proslo

taj Innbox mi je do sada najgori router sa kojim sam imao posla.
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2019., 23:19   #37
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
I malo me iznenadila szk, iako su mi stvarno super, mislim da sam potrefio zensku koja nije znala prebacit u Bridge pa je iz drugog pokusaja proslo

taj Innbox mi je do sada najgori router sa kojim sam imao posla.

Dobro si prošao, meni su moji rekli da uopće ne podržavaju bridge (a bit ću iskren, i sam sam ga pokušavao prebaciti, nije prošlo najbolje) pa sam morao čačkati dok nisam izvukao konfiguraciju s rutera kojeg nitko drugi ne koristi.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2019., 02:34   #38
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Dobro si prošao, meni su moji rekli da uopće ne podržavaju bridge (a bit ću iskren, i sam sam ga pokušavao prebaciti, nije prošlo najbolje) pa sam morao čačkati dok nisam izvukao konfiguraciju s rutera kojeg nitko drugi ne koristi.
Haha, skroz te razumijem i meni je jako malo falilo 😄
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2019., 15:28   #39
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 340
Imam baš taj Innbox i nije neka sreća, iako je daleko od baš lošeg routera. Uglavnom prebacio ga u bridge i nakačio na njega Mikrotik RB962, otad nikad problema sa internetom. Nema pucanja veze ni usporavanja, Mikrotik sve odradi bez po muke, a Innbox daje samo VoIP i konvertira VDSL u ethernet.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2019., 17:00   #40
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,383
Ja sam inbox v45 zamjenio sa fritzom. Fritz je stvarno odlicna zamjena no i dalje ja imam wifi drugacije rjesen, mene je interesirao samo ovaj telefon / internet dio. Ja sam primarno mjenjao v45 jer mi je trebao potpuno otvoren router da mogu sam na njemu sloziti routu ako zelim i slicno.

Generalno preporucam fritz s dozom rezerve jer i on je dosta mac like rjesen, one button settings wizard i slicno sto osobno ne volim.
mann je online   Reply With Quote
Staro 08.02.2019., 23:42   #41
allidea
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: tu
Postovi: 19
Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Ja sam inbox v45 zamjenio sa fritzom. Fritz je stvarno odlicna zamjena no i dalje ja imam wifi drugacije rjesen, mene je interesirao samo ovaj telefon / internet dio. Ja sam primarno mjenjao v45 jer mi je trebao potpuno otvoren router da mogu sam na njemu sloziti routu ako zelim i slicno.

Generalno preporucam fritz s dozom rezerve jer i on je dosta mac like rjesen, one button settings wizard i slicno sto osobno ne volim.
Znači to je na Optimi moguće? Ja sam negdje pročitao da su vezani serijskim brojem na centralu ...
allidea je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2019., 19:47   #42
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
Kojim "serijskim brojem" na koju "centralu"? DSLAM, ako na njega misliš, nema pojma o serijskom broju, zna samo za MAC adresu, i jedini limit koji tu postoji je onaj kojeg HT konfigurira na svojoj opremi da se na isti port u nekom periodu ne može spojiti više od 3 ili 5 različitih uređaja/MAC adresa. Možda i drugi operateri slične limite postavljaju, no to nije blokada protiv drugog uređaja.


Ne znam postoji li kod nas ijedan operater kod kojeg nije moguće upogoniti svoj uređaj umjesto njihovog, stvar je samo u tome da se ispravno konfigurira. Internet/PPPoE kod svih funkcionira isto, VoIP je više-manje isti, možda koja SIP poruka razlike, IPTV je također kod svih isti (bridge u IPTV VLAN).

Zadnje izmijenjeno od: Blagus. 10.02.2019. u 11:28.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2019., 00:31   #43
allidea
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: tu
Postovi: 19
Ne znam o koje serijskom broju niti kakvoj centrali se radi, nije moja domena eskpertize, a sad ne mogu naći post na forumu u kojem sam to pročitao ... kad nađem postati ću. I sad vidim da sam zaboravio napomenuti da ne pričam o ADSL-u, nego VDSL-u ...
allidea je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2019., 13:32   #44
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
ADSL ili VDSL, svejedno. Jedino što mogu napraviti je da filtriraju MAC adrese kod spajanja na PPPoE, ali budući da to traži veću koordinaciju logistike, tehnike i partnerskih firmi koje mijenjaju uređaje na terenu, mislim da nitko to ne radi.


Možda si mislio na spajanje na TR-069, ali to ionako nitko ne osposobljava niti je vjerojatno da bi radio remote management na nekom trećem uređaju.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2019., 14:54   #45
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,252
Zavisi od lokacije i jeli njihov Dslam ili je preprodani od drugog ISP - a,
u drugoj kombinaciji može biti kontrole (po MAC adresi ili serial no. uređaja).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2019., 14:33   #46
allidea
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: tu
Postovi: 19
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Zavisi od lokacije i jeli njihov Dslam ili je preprodani od drugog ISP - a,
u drugoj kombinaciji može biti kontrole (po MAC adresi ili serial no. uređaja).
S obzirom da nisam u gradu, pretpostavljam da je sve t-comova infrastruktura, a i tehničar (t-comov) je prilikom priključenja nekome s druge strane žice čitao serijski broj innboxa. I ja bi više volio Fritza (nije prebogat opcijama, ali user-friendly i odlično održava liniju) namjestiti umjesto innbox koji ima "super look" GUI iz 90-ih ... i koji mi više naliči na openwrt nego nešto upravljivo korisniku koji baš nije n00b, ali ni ekspert. U svakom slučaju sva iskustva su dobrodošla.
allidea je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2019., 22:26   #47
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 450
mac adresa routera se upisuje da bi se povezao sa racunom i pritom usao u acs, i isto vrijedi i za ull i za bs
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2019., 21:15   #48
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Zavisi od lokacije i jeli njihov Dslam ili je preprodani od drugog ISP - a,
u drugoj kombinaciji može biti kontrole (po MAC adresi ili serial no. uređaja).
OK, kužim MAC adresu, pretpostavljam da se radi o nečem sličnom onome što HT stavlja po defaultu. Ali kako bi DSLAM blokirao ikakav serial, nije li to na nekom višem levelu tipa RADIUS, ili da izbacuje PPPoE ako se CPE ne javi na management, ako uopće itko u Hrvatskoj to radi?



Citiraj:
Autor allidea Pregled postova
S obzirom da nisam u gradu, pretpostavljam da je sve t-comova infrastruktura, a i tehničar (t-comov) je prilikom priključenja nekome s druge strane žice čitao serijski broj innboxa. I ja bi više volio Fritza (nije prebogat opcijama, ali user-friendly i odlično održava liniju) namjestiti umjesto innbox koji ima "super look" GUI iz 90-ih ... i koji mi više naliči na openwrt nego nešto upravljivo korisniku koji baš nije n00b, ali ni ekspert. U svakom slučaju sva iskustva su dobrodošla.
Imaš li pri ruci ikakav drugi DSL router da isprobaš, barem DSL sync i PPPoE konekciju?


Ja imam iskustva sa 3 operatera, svi doduše preko HT-a, i uz ispravnu konfiguraciju kod svih mi je radila cijela usluga, bilo na OpenWrtu ili na Fritzu.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2019., 01:30   #49
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,013
ako se nakači svoj router u bridgeu dali se popravlja brzina,pitam jer szk mi kaže da se router sinhronizirao na 16 a čovjek dobija 3,5-4,5 na mjerenjima dio dana i ništa prazne stranice promjenili kablove ,drivere za mrežnu drugo nije preostalo nego sumljat u router ,a oni odbijaju poslat tehničara ko sve je u redu jer oni vide sinhronizaciju na 16.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na