Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.05.2017., 17:19   #301
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,860
Citiraj:
Autor BladeRy Pregled postova
Disk je od 250gb. Nakon prebacivanja i instalacije svega imam jos 18gb slobodno.

A glede ciscenja i odrzavanja, na to sam navikao vec na hddu. Na ovaj disk ne ide vise ama bas nista osim kojeg youtube downloada kojeg pogledam i brisem. Prilicno sam pedantan oko tih stvari. C: mi je ko apoteka
Ne kužim baš to forsiranje 50 GB, samo nakon par mjeseci Windows updatea dosta će se zapuniti, o ostalom da ne govorim.
Čišćenja pomažu, no ne dovoljno u ovakvim situacijama.

Na stranu što "male" diskove nema nikakvog smisla opterećivati particijama.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2017., 16:25   #302
Joza_Seraf
Premium
Moj komp
 
Joza_Seraf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2015
Lokacija: Klc
Postovi: 518
Ovako. Frend je ubacio ssd j postojrcukonfiguraciju. Ima jedan odprije. A taj drugi ne vidi uwind,nego samo u biosu. Sto bi mogao biti uzrok.
__________________
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
Samo čekam dan kada će mi netko pokucati na vrata i zatražiti me bubreg jer sam negdje odscrollao dolje i stavio kvačicu na "Slažem sa svime"!!
Joza_Seraf je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2017., 16:33   #303
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 4,087
Vidi li ga disk management?
__________________


CPU: Intel i5 5300u

RAM: 12 GB

VGA: Intel HD 5500

SSD1: Crucial MX300 275 GB 2.5" SATA

SSD2: Transcend T430s 256 GB m.2 2242 SATA

LCD: AUO B140HAN01.3 / 14" IPS FHD

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 3 cell internal + 3 cell / 6 cell external







CPU: Intel i5 8250u

RAM: 16 GB

VGA: Intel UHD 620

SSD1: Samsung PM981 NVMe 256 GB

LCD: 14" IPS FHD

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 57 Wh internal






ROM: Android 9
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2017., 18:04   #304
Joza_Seraf
Premium
Moj komp
 
Joza_Seraf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2015
Lokacija: Klc
Postovi: 518
kaže da je pokrenuo disc managment i odma mu je pronašao taj novi disk i automatski mu ponudilo da stvroi particiju. Hvala
__________________
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
Samo čekam dan kada će mi netko pokucati na vrata i zatražiti me bubreg jer sam negdje odscrollao dolje i stavio kvačicu na "Slažem sa svime"!!
Joza_Seraf je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2018., 09:33   #305
Cartmann
Premium
Moj komp
 
Cartmann's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Split
Postovi: 479
U neku ruku se i radi o ssd , da ne otvaram novu jer ne vidim gdje pitat, a tema o win 10 nije baš živa.

Dodao sam ssd, sad je on c:, prije je bio jedan disk 640gb s dvije particije (c: od 80gb i druga s ostatkom cca. 560gb). Na toj većoj particiji su slike, dokumenti i sl. što ne bi htio izgubit.. skoro je full, ima sigurno 500gb na njoj. Kad sam stavio ssd naslovio sam ga c:, staru c: sam formatirao i htio spojit s ovom većom (e, ali mi disk management nije dao tj. naveo je da taj stari disk moram iz basic prebacit u dinamični. Kako nisam vidio neku korist (imao sam praznu particiju od 80gb i ovu od 560gb) to nisam napravio, ali ipak nakon par dana kliknem, a on izbaci grešku da nema dovoljno prostora. Ipak, disk je prebacio u dinamični, pa sad imam tu nedodjeljenu particiju od 80gb koju ne mogu dodjelit, te drugu koja je full podataka koju ne mogu formatirat kako bi vratio disk iz dinamičnog u osnovni. Što se dogodilo s tom particijom, mogu li je formatirat jer joj ovako ne mogu pristupit?

Kako najjeftinije/najbolje klonirati disk tj. tu drugu particiju, nemam pri ruci disk na kojeg bi prebacio (iako bi ga i mogao kupit), imam dosta slobodnog prostora na onedrive, ali nikako da prebaci. Označim sve, on krene prebacivati, ali uvijek stane na 5-8-15gb pa više ne znam što je prebacio, a što ne.
__________________

Cartmann je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2018., 09:40   #306
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 13,321
Posudi 500GB eksterni od nekoga, prebaci sve na njega, formatiraj taj HDD, složi particije kako želiš i vrati na disk što želiš.

Mada, imati 500GB slika i ne znam čega sve ne, je li to pametno ako ne želiš to isto izgubiti? Imaš po 200kn na tržnici eksterne, kupi, sve prebaci tamo i ostavi tamo.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2018., 13:31   #307
Cartmann
Premium
Moj komp
 
Cartmann's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Split
Postovi: 479
Tako će i bit tj. naručio sam novi disk, usput i pročešljao particiju i sad je mnogo manja, potrudit ću se izdvojit najbitnije (slike i video) te dignut na google photos ili sl.

Ali mi je svejedno nejasno zašto je ne želi formatirati.
__________________

Cartmann je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2019., 21:10   #308
zaglav
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Priključio sam ladicu u onaj B-net uređaj, jer sam mislio da mogu snimiti nešto s tv-a, ali kako nemam tu opciju, nisam uspio. Ali više nisam niti mogao doći do podataka na ladici. Podatci mi nisu jako važni pa se može disk formatirati. Kako da to napravim? Hvala unaprijed!
A usput, leta mi tekst, odnosno najčešće kad stisnem N u tekstu, kursor mi ode u gornji red. Je li otišla tastatura, je li skup popravak?
zaglav je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2019., 01:26   #309
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,008
Preselio sam ti post ovdje pošto si rekao da ne trebaš podatke.

Pogledaj prvi post ove teme, imaš formatiranje, brisanje i kreiranje particija pa kreni redom. Ako formatiranje ne pomogne, onda dalje.

Za drugi problem otvori temu na problemima uz obavezan opis konfiguracije.

http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=40
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB DDR3-1600 Corsair Vengeance
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 7 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Pro x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 22:30   #310
marek45
Premium
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 367
Ne znam gdje bih stavio.
Imao sam jedan disk podijeljen na 3 particije. Klonirao sam c na msata disk i sve 5. Na tom starom disku obrisao c particiju i ostala d i e. E sad kupio sam hdd dock i stavii nutra taj d i e da kloniram na ssd novi,al neće. Taj stari dusk je sada dynamic i offline. Uštekao hdd station u drugi komp koji je bio kopija c particije tamo javlja hardware id isti, promjenio ga,al i dalje je dynamic i offline. Mogu lu ga (na njem su podaci bez win) konverttirat u basic?
Hitno
Problem je kad sam tu c particiju brisao onda sam morao u dusk manageru spajat d sa obrisanim c ili tako nešto. Tu je vjerojatno problem.

Zadnje izmijenjeno od: marek45. 15.03.2019. u 22:40.
marek45 je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2019., 08:57   #311
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,111
savjet. trebat cu klonirat hdd na lapu na ssd. koji prog, po mogucnosti free za doticnu radnju? hdd je 750gb, ssd ce bit 256gb.

kloniro bi samo sistemsku particiju (cca 75gb), a ostale pustio kako jesu jer ce hdd bit umjesto DVD/RW stavljen. dali je to problem i dali se specificno mora gledat da software ima opciju migrate Os ili clone system partition jer kolko vidim po netu neki to imaju, neki ne?

trenutno imam na raspolaganju:
Acronis Disk Director Home v11.0.216
Acronis True Image Home 2012 (boot cd)
EaseUS Partition Master Home Edition v9.1
MiniTool Partition Wizard Free 11
Parted Magic (boot cd)

geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2019., 10:18   #312
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,767
Neces imati problema s velicinama particije, kloniraj sistemsku pa je prosiri na cijeli ssd.
Nemoj zaboraviti klonirati one skrivene sistemske particije di je boot menu i sl.

Kad to napravis i uspjesno zbootas lap, onda te male partocije pobrisi s diska. Sistemsku teoretski mozes ostaviti al nema smisla.

Ja sam za acronis true image iako bi bilo bolje da nabavis noviji.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2019., 11:30   #313
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,008
Svakako noviji True Image, stari ne rade dobro sa SSD-om.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB DDR3-1600 Corsair Vengeance
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 7 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Pro x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2019., 21:26   #314
Iluzionist
Premium
Moj komp
 
Iluzionist's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2019
Lokacija: Oovaj...zapravo...čekaj malo...
Postovi: 122
Probaj sa Acronis migrate easy, besplatan ti je i radi besprijekorno sa MBR particijama, dok za GPT traži ipak neku od jačih, plaćenih verzija.
Kontam da ti imaš MBR sa velikom vjerovatnošću, s obzirom da je disk iz laptopa i te veličine.
I da, radi sa SSD-om
__________________
Iluzionist je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2019., 22:37   #315
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 940
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2019., 08:15   #316
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,111
imam zadnji acronis TI i disk director boot DVD-e.
nego mi nije jasna tocna razlika izmedu njih. kolko ja kuzim oba rade ovo sto je meni bitno.
cekam da stigne SSD i caddy sa baje pa da probam to napravit.

btw imam onaj prastari bijeli dongle USB to SSD sto je dolazio nekad sa samsung SSDima.
mogu privremeno stime napravit da ne cekam mjesec dana caddy, ili to cudo ima neke cipove u sebi koji "traze" samo sammy SSDove?
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2019., 10:24   #317
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,533
Koliko ja znam, DD služi za baratanje particijama po disku, dok TI služi za backup/clone diskova/particija.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2019., 11:30   #318
Iluzionist
Premium
Moj komp
 
Iluzionist's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2019
Lokacija: Oovaj...zapravo...čekaj malo...
Postovi: 122
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
imam zadnji acronis TI i disk director boot DVD-e.
nego mi nije jasna tocna razlika izmedu njih. kolko ja kuzim oba rade ovo sto je meni bitno.
cekam da stigne SSD i caddy sa baje pa da probam to napravit.

btw imam onaj prastari bijeli dongle USB to SSD sto je dolazio nekad sa samsung SSDima.
mogu privremeno stime napravit da ne cekam mjesec dana caddy, ili to cudo ima neke cipove u sebi koji "traze" samo sammy SSDove?
Ne vidim zašto ne bi mogao preko usb to sata adaptera izvesti kloniranje ako ga program vidi...jedino će stvar malo duže trajati.
Uostalom, ništa ne gubiš sa pokušajem, go4it
__________________
Iluzionist je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2019., 11:42   #319
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,111
bum probal kad stigne SSD. brzina me ne muci ni najmanje.
nisam bio siguran za taj dongle jer to nikad nisam koristio. dobio i bacio u ladicu.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2019., 14:20   #320
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,860
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
bum probal kad stigne SSD. brzina me ne muci ni najmanje.
nisam bio siguran za taj dongle jer to nikad nisam koristio. dobio i bacio u ladicu.
Meni radi bez problema.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2019., 09:08   #321
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,111
stigo ssd. probao sinoc napravit cisti clone diska sa disk directorom. pred sam kraj procesa mi bacio: "corrupted file system. please run an error-checking tool to check and fix the system errors"

probat cu danas provrtit scandisk u win-u, ali ja mislim da to ima ili veze sa nedavnim sirenjem sistemske particije ili to da na disku ima jedna praticija nekakva od win-a ili office-a koja je zasticena i nemam pojma sta je to tocno (doslo tako na lapu).
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2020., 17:51   #322
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,060
Rekoh u drugoj temi pa evo trenutni pregled sw za "igranje sa particijama", backup / restore i ostale tričarije:

- uvijek aktualni, možda najbolji trenutne verzije
Acronis True Image 2020
i
Disk Director 12.5 Home


komercijalni,
da se naći "free" verzija koju daju neki proizvođači ssd / hdd - ova, samo tada vjerojatno mora biti bar jedan uređaj u sistemu od "tog" proizvođača,

poželjno negdje "naći" boot varijantu koja je Linux verzija tih programa, a šta je i poželjna opcija a ne "te stvari" raditi iz samih winsa.

- Macrium Reflect 7 Free Edition
https://www.macrium.com/reflectfree

prva Free verzija ima sasvim dovoljno opcija omogućeno,
Home, Workstation i ostale verzije su komercijalne i proširuju uključene opcije,

zadnja verzija v7.2.4942
setup x86 > http://updates.macrium.com/Reflect/v...h=0&redirect=Y
setup x64 > http://updates.macrium.com/Reflect/v...h=1&redirect=Y

- gore spomenuti MiniTool Partition Wizard Free
https://www.partitionwizard.com/free...n-manager.html

isto tako koje su opcije otvorene ovisi jeli koristite Free ili plaćenu Pro / Pro Ultimate verziju,

setup > https://cdn2.minitool.com/?p=pw&e=pw-free

- EaseUS Partition Master
https://www.easeus.com/partition-manager/epm-free.html

trenutna verzija 14.0,
ista priča oko nofčića i opcija sa Professional i Server verzijama,
ove potonje otvaraju opciju kreiranja WinPE (čitaj Live Win) verzije,

setup Free verzije > http://download.easeus.com/free/epm.exe

- iz iste firme, EaseUS Todo Backup
https://www.easeus.com/backup-software/tb-free.html

trenutna verzija 12.0,
da se ne ponavljam,

setup Free verzije > http://down.easeus.com/product/tb_free

- zaboravio pa naknadno ubacujem, bivši Partition Guru, sadašnji DiskGenius
https://www.diskgenius.com/download.php

zadnja verzija: 5.2.1.941

kinezi se potrudili i stvarno ima fina gomila opcija, neke koje su kod rugih dostupne tek u plaćenim verzijama,
ima više izdanja:
Installer : http://engdownload.eassos.cn/DGEngSetup521941.exe

Portable 32b : http://engdownload.eassos.cn/winpe/DGEng521941_x86.zip
Portable 64b : http://engdownload.eassos.cn/winpe/DGEng521941_x64.zip

Lite 32b : http://engdownload.eassos.cn/DGLiteEng521941_x86.zip
Lite 64b : http://engdownload.eassos.cn/DGLiteEng521941_x64.zip

ima toga još ali ovi su trenutno najbolji ...

- za kraj jedan specifičan koji je win i gui verzija čuvenog dd iz linux svijeta,
to je HDDGURU Raw Copy Tool
https://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/

taj alat treba pažljivo koristiti i treba znati šta želiš / trebaš napraviti,
štos i prednost (a može biti i mana) je šta ne radi na klasičan način kao gore navedeni nego čisti goli (zato u imenu RAW) copy sa jednog na drugi ssd / hdd i pri tome ne radi nikakvu kontrolu na nivou file sistema,

zbog toga se koristi u "specijalnim" slučajevima kada treba kopirati linux disk / particije a gornji alati ne odrade posao kako treba,
ili ako je ssd / hdd kriptiran ili nešto slično.

NAPOMINJEM: Radi sa cijelim ssd / hdd / usb stikom i sl. ne na nivou particija, pazite šta radite !

setup > https://hddguru.com/software/HDD-Raw...y1.10Setup.exe

Za kraj, već je spominjano, najbolje i najsigurnije je koristiti boot ili neku od Live win varijanti jer tada winsi "ne smetaju".

That's my 5 cents

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.05.2020. u 18:15.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2020., 19:04   #323
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,767
tnx, jako korisno štivo.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2020., 13:55   #324
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,060
Zato sam ga i pisao
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2020., 07:34   #325
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,633
Nabavio bi neki veci SSD, e sad predpostavljam da je pametno ga particionirat da kad windowsi odu kvragu lako to reinstaliram bez gubljenja podataka.

E sad koji omjer da koristim? Dali da koristim postotak tipa 20:80 ili da ostavim 120GB za windowse ostalo za storage? Ili mozda windowsi trebaju manje ili vise? Ili mozda najbolje ne particionirat? Mada onda kad bi imao neke probleme sve bi oslo kvragu.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2020., 09:06   #326
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,855
Ovisi koliki je SSD i o tvojim osobnim preferencijama. IMO sve manje od 1TB SSD se ni ne isplati particionirati. Ako je 1TB onda možeš staviti tako cca. 100gb za Windowse i ostatak za storage (i igre i slične gluposti).

Možeš i pustiti taj svoj trenutni SSD i koristit ga za Windowse + pokoju igru, a novi ssd za storage.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2020., 11:24   #327
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,223
Ako može uputa na post/site za sljedeći problem:

Win 10 sa MBRom. Kupljen disk od 10 TB.
Kako ga formatirati u komadu a da se ne mora pretvarati u GPT odnosno ponovo instalirati Windows (ili se to može sa MBRom bez ponovne instalacije?).

Unaprijed zahvalan LP
__________________
Dabogda ti Chris Bangle radio facelift.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2020., 12:05   #328
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,060
Bolje bi bilo da "nađeš" neki ssd za sistem a na taj hdd samo data.

Inače procedura bi bila:
- clone na novi sa konverzijom u gpt
- sa alatima ili win inst. popraviti boot loader da puca na gpt sys ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2020., 13:04   #329
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,223
Disk će biti samo za storage, nema sistema na njemu.
__________________
Dabogda ti Chris Bangle radio facelift.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2020., 13:11   #330
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,767
Zašto bi onda morao instalirati windowse ponovno?
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na