|
![]() |
#91 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne znam napamet, nađi service manual pa vidi kako je izvedeno ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Ima cijeli taj fuser modul originalni ,ali su po tipa 20+ eura. Ne mogu nigdje naći nakon koliko printova se koji dio mijenja, samo slike ima u manualu. Još ako su se zamjenski toneri koristili nije mi neka sreća rabljeni taj onda kad kažeš da fuseri mogu problematični biti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Pozdrav. Molim preporuku multifunkcijskog laserskog printera u boji. Nužno: BOJA DUPLEX SCANER POVOLJNI TONERI (po mogućnosti zamjenski) Poželjno: WIFI ŠTO DUŽA GARANCIJA Printer neće bit puno korišten, boja za malog, možda neka fotografija. Brzina nebitna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Premium
Datum registracije: Mar 2020
|
trebao bih preporuku jeftinijeg laserskog printera i da je crna prihvatljive cijene, printati ce se samo racuni i ponude !? hvala p.s. nece biti ni printanja u boji niti treba wifi bluetooth i ostalo, cisti old fashion printer |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Mislim da imas HP M15w za tu cijenu. Ja ga osobno koristim i obitelj u HR ga je isto kupila. Zamjenski toneri su dostupni i kostaju oko 70 kn ako se ne varam.
![]() |
#98 |
Banned
Datum registracije: Jan 2015
|
Imali neka preporuka c/b laserskog printera a da ima i scanner? Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Premium
|
Gledam si neki multifunkcionalni laser za "po doma" jer mi je dojadio Epson tintni (L365) i stalna borba sa zaštopanim mlaznicama, a sad još i ink pad zapunjen. ![]() Uglavnom, zagledao sam se u ovog: Multifunkcijski uređaj HP Laser MFP 135w Ima li netko kakva iskustva s njim? Kakva je priča sa zamjenskim tonerima? Jel to radi OK? I kakva je to priča sa tonerom sa i bez chipa? Možda su banalna pitanja ali novi sam u svijetu lasera pa se ne kužim u detalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedino na što trebaš paziti kod MFP je da imaju dobre drivere i utility za skener, jer inače imaš brdo problema. W10 i dobar dio MFP-a se ne vole pa pretraži sva iskustva oko pojedinog modela prije nego odeš i kupiš. HP bi to trebao imati sve riješeno, ali nikad ne znaš. Konkretno, moj Kyocera nema nikakav utility dostupan, a driver za skener je WIA, pa ga ne vidi apsolutno nijedan program za skeniranje, osim Windows Fax & Scan, a on nema nikakve "naprednije" mogućnosti skeniranja kao što su recimo skeniranje više stranica u jedan PDF. Zamjenski toneri su ok, dok ti se ne dogodi jedan koji će se rasipati po cijelom printeru i okolici. S crno-bijelim su manje šanse da se to dogodi jer ima 3 tonera manje, tako da ako već kupuješ zamjenski, nemoj najjeftiniji. Čip obično javlja da je toner "genuine", i prati koliko je stranica isprintano, pa javlja koliko je tonera otprilike još unutra. Osim toga, nema neku funkciju. Isto kao i kod inkjeta. Za HP znam da postane jako naporan ako ima tintu/toner bez čipa, pa kod svakog printanja izbacuje pop-up da nemaš original unutra. Laser troši daleko više struje, zagrijava okolinu i smrdi, pa ako ga misliš imati doma, budi spreman na to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 |
Premium
|
Tnx @1v@n Ovo sa strujom mi je prihvatljivo, printer bi radio povremeno, nije to neka velika količina ispisa. Djeci za školu, moj rad od doma i sl. Ali ovo sa mirisom, to me malo zabrinulo. To je onaj poznati miris lasera, sjećam ga se s posla (ono kad smo hodali normalno u ured na posao). E sad, da li je to samo tijekom ispisa ili kad je printer ugašen? |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma samo tijekom ispisa, ima nas različitih, meni to ne smeta a i ne "visiš" poviše printera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
The mighty pirate
|
Vidjet ćeš da ti ispis postaje blijeđi. Ni toner s čipom ne zna jesi li isprintao 500 potpuno crnih stranica ili 500 stranica s par redova teksta. Kod oba guraš dok god te kvaliteta ispisa zadovoljava
![]() |
#107 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Zamjenski toner može isprintati jednako kao original, a može isprintati samo trećinu originalnog tonera. Ovisi na koji naletiš. Problem je kad se rasipaju kao što je Ivan rekao jer se toga nikad nećeš riješiti. Sa originalima se to ne događa. BTW: rasipani toner ne smiješ usisavati. Smrad od lasera nije dobro udisati. To je smrad zagrijanog tonera i ozona koji se stvara prilikom printanja, pa izluftaj nakon printanja. U uputama jasno piše da bi laserski printer trebao biti u provjetrenim prostorijama. Imam MFP 130 LaserJet Pro sa Orink zamjenskim tonerima. Daleko je bolji i kvalitetniji od modela koji nisu Pro, a samo je parsto kuna skuplji. Apsolutno nema razlike u ispisu u odnosu na original toner ali se jasno vidi i čuje u radu da je lošija kvaliteta izrade zamjenskog tonera. Deklariran je na 1600 stranica i toliko isprinta s originalnim tonerom, ali kad ga kupiš dođe sa starter tonerom s kojim izvrti 300-400 stranica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
informatički suradnik
Datum registracije: Feb 2021
|
trenutno imam neki prastari hp 2015, ispis sa zamjenskim tonerom koji košta oko 100kn je 3000str., sad me zanima trenutno na tržištu dal ima tako nešto za kupit ako može i više stranica ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
taj stroj je neuništiv, printa na govno takoreć. sve novije je drastično osjetljivije na fejk tonere, pa region lock, pa neće printat sa fejk tonerom, pa javlja da nije genuine... ako ti printer radi - drš ga. barem dok ne ode fuser. onda ga baci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Trebam uredski printer+skener, laser mono, Wi-Fi, budžet oko 1000 kn (može malo više ako je nešto puno bolje). Prema preporukama s ovog i drugih foruma suzio sam izbor na ova 2: Xerox 3025V/BI: https://www.protis.hr/products/detai...wifi-usb/95519 HP M130nw: https://www.protis.hr/products/detai...-g3q58a/116347 Printat će se relativno malo, do možda 1000 stranica godišnje. Ima li kakvih bitnih razlika između ova 2 ili imate neki treći prijedlog? Što se zamjenskih tonera tiče, vidim da je Orinkov za oba oko 250 kn što je ok. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja još uvijek koristim HP LJ 2010m, čak sam morao i print server nabaviti jer više nema paralel porta na računalima. To je traktor među pisačima, nepoderiv, tvoj je noviji model i moja preporuka je da ga držiš dokle god je ispravan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Ajde znalci, sutra moram nešto naručit, a ne znam što je bolja kupnja... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
.... ( može brisanje, postao sam u krivu temu ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
informatički suradnik
Datum registracije: Feb 2021
|
Citiraj:
upit: dal zna netko gdje kupit kod nas printere od kyocere ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
The mighty pirate
|
Preporuka laserskog printera
Oprez s Kyocerom. Provjeri prije kupnje postoje li na webu svi driveri. Imam njihov laserski all on one. Skener ne radi kako treba pod W10. S pozitivne strane, printer radi besprijekorno.
![]() |
#119 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nakon dugog vremena uspjesnog izbjegavanja sotone u IT svijetu homeoffice me primorao da kupim vlastiti printer.... ![]() Brother HL-L2375DW Brother HL-L2350DW HP LaserJet Pro M15w HP Laser 107w Koji od doticnih se u praksi pokazao najbezbolnija opcija (dugovjecnost + osjetljivost na zamjenske tonere)? Nesto drugo za te pare (100-200 Eura)? Hvala unaprijed na infu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Brother i Samsung su dno po kvaliteti, ali su jeftini. Ako nećeš puno štancati, idi na jeftinju opciju. Razmisli da odvojiš malo više love i uzmeš All-in-One. Ne bi vjerovao koliko skener može biti praktična opcija. U tom slučaju uzmi u obzir u Canon modele.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|