Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2025., 20:38   #6601
PCfrik
Registered User

Datum registracije: Feb 2019
Koliko brzinu preko Wi Fi 6 može uhvatiti onaj njihov Technicolor koji ima ugrađen ONT? Pretpostavljam ne može puni 1 Gbps ni kad je uređaj uz ruter? I također koliku brzinu dobivate na paketu 1 Gbps na žicu? Oko 900 Mbps na Speedtestu?
PCfrik je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2025., 11:56   #6602
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Dok sam ga imao cca 950 mbita preko wifi
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2025., 12:07   #6603
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
To bi trebalo biti moguce, da. Koliko vidim ima 4x4 na 5GHz i vjerojatno se da podesiti i sirina kanala na 160MHz (nagadjam). Dalje samo ovisi o klijentu kojeg spajas, moze li iskoristiti takav link i postavke. Klijent s 2x2 karticom bi i na 80MHz kanalu trebao biti vrlo blizu gigabita, ako ja to dobro shvacam i citam.

https://www.wiisfi.com/

Spreadsheet:
https://www.wiisfi.com/phy

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 14.01.2025. u 12:13.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2025., 22:43   #6604
PCfrik
Registered User

Datum registracije: Feb 2019
Da, pitam jer na jednoj lokaciji dobivam 870-880 Mbps kad je mobitel (edge 40, Motorola) uz ruter na Wi-Fi 6 (pokaže se ikonica). Preko kabela 930-960 Mbps, najčešće oko 940 Mbps. Ne znam bi li trebalo ići više bar žicom...
PCfrik je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2025., 18:30   #6605
Tirion
Registered User

Datum registracije: Oct 2021
Citiraj:
Autor scrin378 Pregled postova
Moras trazit HTov ONT+router…kad dobijes onda mijenjas ako zelis sa svojom opremom

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sorry, ali to što tvrdiš jednostavno nije točno. Radi se o ovoj temi gdje se zulije javio sa svojim slučajem: https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=319760

Direktno sam ga kontaktirao privatnom porukom i rekao mi je da je prvo tražio od HT-a da donesu ONT i router, no kako se nisu javljali čovjek nabavio svoj ONT i upogonio ga kad je stavio OLT u transparent mode, kao i router, sve kako i piše u temi. Ili ako netko hoće baš citat doslovan iz prepiske: "Dakle, oni ništa nisu napravili, ja sam umjesto Tehnicolora sve svoje stavio i radilo je."

Mislim da je korisna informacija za znati onima koji su na HT-ovom Technicoloru i žele spojiti svoju opremu.

Cc: @Nikky, @Karlo 666 - možda bi ovdje https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=307226

pod Upozorenja: HT točka 3. trebalo staviti određenu izmjenu/nadopunu kako god da je eto očito moguće upogoniti svoj ONT+router pa i na RDK
Tirion je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2025., 21:06   #6606
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Ok super drago mi je da smo našli rješenje.
Sutra ću da testiram kod jednog što ima Tehnicolora pa javim.

Probat ću i sa FritzFiberom možda on se drugačije prijavljuje.
Ali također ima u admin opcijama VLAN Transparent.
Bilo bi dobro ako netko ima korisnika na Telemach optici(njihova infrastruktura) da proba istu stvar pošto Telemach se koristi Nokia OPAL platformom.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Staro 17.01.2025., 22:38   #6607
pdx
Premium
Moj komp

pdx's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ljudi jel ima netko problema s latencijama u igrama navecer od 17:00 pa do 00:00 ? HT optika, ovo je kaos....
pdx je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2025., 03:53   #6608
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Bilo bi dobro ako netko ima korisnika na Telemach optici(njihova infrastruktura) da proba istu stvar pošto Telemach se koristi Nokia OPAL platformom.
Provjerim/probam.
franzD je online   Reply With Quote
Staro 18.01.2025., 21:32   #6609
Iole
Registered User

Datum registracije: Jun 2024
Pozdrav, nabavio sam si Asus AX68U Pro. Imam Speedport + Huawei ONT combo. Htio sam Speedport staviti u bridge pošto imam telefoniju i MaxTV. Zvao danas operatera, stavio mi Speedporta u bridge, dao PPPoE podatke za login. Ja to sve fino unio unutra, router pobrao IP adresu i sve, al dobije net na par sekundi, i onda konekcija padne. Tj. pokusavam pingat npr. 8.8.8.8 ili uc na neku stranicu i tu dobijem pakete na par sekundi, stranica se učita i nakon toga padne. Ista stvar kada sam laptop uštekao direkt u Speedport koji je u bridgeu, i spojio se preko PPPoE podataka. Veli tehničar da je možda Speedport u banani, pa će mi ga doć zamjenit. Speedport u router modeu radi najnormalnije. Da li bi mogao u nečemu drugome biti problem? Sam Asus direktno na ONT-u radi najnormalnije.

Zadnje izmijenjeno od: Iole. Jučer u 07:08.
Iole je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno