Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.03.2020., 12:36   #10111
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 21,792
Što ima dobroga na tom kanalu da bila frka oko njega?
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA nVidia GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 3000GB WD30EFRX ++ WD Red 4000GB WD40EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,336V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: PALIT nVidia GeForce GTX 660 2048MB
HDD: TOSHIBA DT01ACA050 500GB
OPT: TSST SH-S223
PSU: FSP Forton BlueStorm II 400 400W Sleeved
BOX: ASUS Pentium 4 Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Q v10.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE / Alexandr
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 12:45   #10112
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,438
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Za sada radi, upalili su Diva kanal
Moram ih pohvaliti. Ovo je mail koji sam im poslao u subotu:

Poštovani, dana 16.03. u Splitu je trebalo doći do gašenja kanala Diva, Epic Drama, TV1000 i Doku TV u analognom sistemu u Splitu.
Nakon kontakta sa vašom SZK, saznao sam da je gašenje odgođeno zbog novonastale situacije oko korona virusa.
Međutim kanal Diva je ugašan ( čak i 5 dana prije roka). Ostali kanali rade ok. Zanima me hočete li nam upaliti kanal Diva u analogiji,
kao što su i ostali kanali ostali upaljeni? Napominjem, da je cijeli sustav analognih kanala bitan za starije osobe kojima nije bitna kvaliteta slike,
a jako teško se snalaze sa dodatnim daljinskim u slučaju postavljanja STB-a. U ovoj situacija, kada su te osobe najugroženije, a kanal Diva je izuzetno
popularan kod te populacije, bilo bi fer da nam ga vratite. Samo mi u Splitu ga nemamo. Zahvaljujem,
Stipest je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.03.2020., 12:58   #10113
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,508
@Drug Brko
ništa "posebno", drame, serije, ... > https://mojtv.net/kanal/tv-program/444/diva
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 13:05   #10114
SympForTheDevil
Registered User
 
SympForTheDevil's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 548
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Što ima dobroga na tom kanalu da bila frka oko njega?
One could ask the same bout toilet paper
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 14:56   #10115
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,438
Možda vama izgleda , kao i meni, da na njemu nema ništa, ali moja majka to i Epic dramu gleda non-stop. Kako je ona starija osoba i invalid nije joj se lako nikako naviknuti na stb i još jedan daljinski. Zato, koliko god vama izgleda da je to bez veze, nema potrebe da se sprdate s tim.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 15:16   #10116
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,508
Nije sprd, barem ne sa moje strane kolega a i prijavio sam da opet radi.
Ti imaš bolju situaciju, moja gotovo cijeli dan vrti vijesti na kojem god kanalu
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 15:40   #10117
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,197
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nije sprd, barem ne sa moje strane kolega a i prijavio sam da opet radi.
Ti imaš bolju situaciju, moja gotovo cijeli dan vrti vijesti na kojem god kanalu
A i to je razumljivo, narocito od jucer nama u ZG i okolici, pravovaljana i trenutna informacija u ovoj situaciji koja nas je snasla je vrlo vazna.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 16:37   #10118
StevoLopata
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Zadar
Postovi: 2
Crkao je televizor kod starijih roditelja i prilikom instaliranja novog skužio sam da su i dalje samo na analognom signalu (B.net ugovor otprije 10+ godina, samo osnovni paket), no preko automatskog pretraživanja hvatamo apsolutno sve A1 kanale (cijeli popis kanala za normalnu uslugu preko STB), koji su zaključani. Na svakom od tih kanala dobijamo poruku da treba ubaciti CI+ modul. Sad me zanima, s obzirom da nam TV ima utor za CI+ modul, a ne želim uvoditi dodatan uređaj da mi zbuni roditelje više nego što treba, može li se od A1 nabaviti ta kartica koja otključava navedene programe? Vidio sam samo satelitsku ponudu programa od A1, no ona je drugačija od popisa kanala koje mi hvatamo (kod nas ima puno više HD kanala nego s A1 satelitske usluge)
StevoLopata je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 16:47   #10119
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,313
Ci model imaju neki korisnici no teško ga daju u bnetu.
Možda ti i daju ako budeš uporan
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 17:10   #10120
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,508
Sve piše u temi samo treba malo potražiti,
CI modul nabavljaš sam, moraš znati točno kakav.

Problem je u tome šta u taj modul još treba staviti karticu koja ima ID korisnika pa time šta može otvarati / gledati.

Međutim sve je to stari info jer kad je A1 preuzeo Bnet, na sve načine hoće deaktivirati stare kartice a nove ne izdaju.
Forsira se / jedina je opcija preko STB - a.

Inače, novi tv ti je uredno detektirao sve kanale,
možeš otvoriti / gledati prvih 9 digitalnih + analogne pa im to prebaci u favorit listu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.03.2020., 17:59   #10121
StevoLopata
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Zadar
Postovi: 2
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Inače, novi tv ti je uredno detektirao sve kanale,
možeš otvoriti / gledati prvih 9 digitalnih + analogne pa im to prebaci u favorit listu.
Zahvaljujem na odgovoru. Imali smo i dosad sve analogne, samo pitam za potencijalnu opciju modernizacije bez da im uvodim dodatni STB, trenutno svi analogni i dalje rade bez greške uz regularne HD DVB-T2 kanale kojima smo zamijenili analogne verzije.
StevoLopata je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 18:15   #10122
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,197
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ci model imaju neki korisnici no teško ga daju u bnetu.
Možda ti i daju ako budeš uporan
Mozes biti uporan koliko god hoces, mozes dubit na trepavicama ispred A1 ali B.net kartice ne djele vec cca 4 - 5 godina, a nama koji ih jos imamo na sve moguce nacine zele kartice oduzeti i uvaliti nam STB prijemnike Kaon.

Vi posljednji mohikanci na B.net karticama, nedajte se, drzite se.

Kao sto je napisao Nikky, CI modul morao sam sam kupiti.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2020., 12:33   #10123
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,438
Evo i službeni mail od A1:
''Kao što ste i sami naveli, gašenje programa na analognoj televiziji je odgođeno, pa tako i gašenje kanala Diva.''
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2020., 11:58   #10124
vlatko27
Premium
Moj komp
 
vlatko27's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 170
Citiraj:
Autor mario6 Pregled postova
Pozdrav.

Nakon nekoliko godina urednog igranja na playstationu u utorak je došlo do promjene. NAT type 2 se pretvorio u NAT type 3 i imam problema u nekim igrama. Probao sam otvarati portove,DMZ,ništa nije pomoglo pa sam daljnim istraživanjem otkrio nešto što se zove CG NAT,a javna IP adresa mi ne odgovara WAN IP-addresi. Navodno se može zatražiti da to isključe,da ih zovem,šaljem mail?
OVO JE NAJJAČI FAKING FORUM IKAD. Jebem ti Google i Reddit i sve žive technical support forume i troubleshootanje danima otkad sam se preselio i uzeo A1. Jedan search na pcekspert i eto dijagnoze i rješenja.

Hvala pcekspert!!

I nabijem te A1, tebe i tvoj CG NAT.
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2020., 12:29   #10125
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 351
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
OVO JE NAJJAČI FAKING FORUM IKAD. Jebem ti Google i Reddit i sve žive technical support forume i troubleshootanje danima otkad sam se preselio i uzeo A1. Jedan search na pcekspert i eto dijagnoze i rješenja.

Hvala pcekspert!!

I nabijem te A1, tebe i tvoj CG NAT.
Ah, tu smo svi žrtve IPv4 protokola, taman da telekomi svima aktiviraju IPv6 opet puno mrežnih lokacija nije odradilo migraciju na njega tako da su samo na IPv6. Telekomi nemaju adresa za sve korisnike jer adresa općenito nedostaje tako da je to jedina opcija koju mogu ponudit. Pitanje je hoće li uopće ta migracija na IPv6 završiti uskoro jer je u zadnje vrijeme usporilo, tako da bi bilo dobro kad bi se aplikacije i programi radili tako da mogu funkcionirati uz CG NAT.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2020., 12:52   #10126
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,508
@vlatko27
Nije da se hvalim(o) ali poznati smo po ispravnim i pravodobnim informacijama

@Exomaniac
Govorili smo već o tome, nadodaj na listu razloga i to da ISP - ovi plaćaju po br. "zakupljenih" javnih adresa, manji trošak > više para ide gazdi ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 22:11   #10127
mario6
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 45
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
OVO JE NAJJAČI FAKING FORUM IKAD. Jebem ti Google i Reddit i sve žive technical support forume i troubleshootanje danima otkad sam se preselio i uzeo A1. Jedan search na pcekspert i eto dijagnoze i rješenja.

Hvala pcekspert!!

I nabijem te A1, tebe i tvoj CG NAT.


Drago mi je da je moje pitanje pomoglo i drugima.

Meni su riješili stvar preko mejla,dali novu IP adresu i sve radi kako treba.
mario6 je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2020., 13:37   #10128
alcro
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: ZG
Postovi: 99
Što treba poslati točno u mailu da dobiješ baš svoju IP adresu? "Poštovani, molim vas da mi uklonite CG NAT kako bih mogao otvoriti port i preko interneta pristupiti svom računalu"?
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2020., 13:38   #10129
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,438
Sve si dobro posložio. Sam pita, sam odgovara
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2020., 13:51   #10130
Dalthor
Registered User
Moj komp
 
Dalthor's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 95
Prije otprilike 2 mjeseca sam dodao na internet još i bnet TV, još prilikom instalacije STB-a, tehničaru bneta nije prikazivao sliku kanala, samo lista prigrama i menu, Tad je mjenjao i STB i router i kablove, i nije pomagalo i onda je odjednom proradilo samo od sebe.
Od pocetka mi se ista stvar dešava (dakle crni ekran na svakom programu, a menu i prikaz liste programa rade) svakih par dana. onda moram ištekat STB iz struje i uštekat, upalit i onda sve radi.
Jeli to "normalno" ponašanje svakog STB-a ili su meni baš dva defektna otpočetka stigla?
Dalthor je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2020., 14:01   #10131
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,197
Citiraj:
Autor Dalthor Pregled postova
Prije otprilike 2 mjeseca sam dodao na internet još i bnet TV, još prilikom instalacije STB-a, tehničaru bneta nije prikazivao sliku kanala, samo lista prigrama i menu, Tad je mjenjao i STB i router i kablove, i nije pomagalo i onda je odjednom proradilo samo od sebe.
Od pocetka mi se ista stvar dešava (dakle crni ekran na svakom programu, a menu i prikaz liste programa rade) svakih par dana. onda moram ištekat STB iz struje i uštekat, upalit i onda sve radi.
Jeli to "normalno" ponašanje svakog STB-a ili su meni baš dva defektna otpočetka stigla?
Pa normalno da nije normalno, zovi SZK i prijavljuj, trazi drugi STB.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2020., 14:34   #10132
Dalthor
Registered User
Moj komp
 
Dalthor's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 95
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Pa normalno da nije normalno, zovi SZK i prijavljuj, trazi drugi STB.
hvala, tako će i biti izgleda, jedino kaj ću pričekati dok ova corona ne prođe da mi ne dolazi netko doma bezveze. preživjet ću restart svakih par dana.
Dalthor je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2020., 14:34   #10133
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,508
@Dalthor
Definitivno za prijavu kvara > servis.

Po txt se da zaključiti da imaš 2 STB - a ili griješim ?
Kako je sve skupa spojeno ?

Nađi u menu od routera i stb - a gdje prikazuje nivo signala pa stavi ovdje.
Ovako napamet, na coax dijelu spajanja nešto nije uredu (premali nivo / neki spoj / nešto drugo).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2020., 14:51   #10134
Dalthor
Registered User
Moj komp
 
Dalthor's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 95
Nisu dva, možda sam krivo objasnio.
sumnju jeli to normalno i imam jer je znači prvi, koji je tehničar donio imao odmah taj problem pri spajanju, kao i drugi koji imam sad, koji je tehničar stavio umjesto prvog.
Taj drugi je proradio sam od sebe nakon silnog preštekavanja i gašenja paljenja (tehničar je to pripisao problemima u internet vezi).
tako da ili su ta oba STB-a neispravna odpočetka bila (defektna serija možda), ili je to "normalno", ili je problem negdje u kablovima, spoju u zgradi

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.04.2020. u 15:44.
Dalthor je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2020., 15:03   #10135
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,508
Pa zna se desiti DOA ali rijetko.
Ajde pogledaj (pa stavi ovdje) nivo signala (npr. HRT1 HD i neki "strani").
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2020., 09:37   #10136
Dalthor
Registered User
Moj komp
 
Dalthor's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 95
evo uslikao sam HRT HD 1 i NAT Geo Wild.
Na routeru neznam kaj bi poslikao (ubee router).

Zadnje izmijenjeno od: Dalthor. 05.04.2020. u 17:24.
Dalthor je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2020., 10:11   #10137
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,374
Citiraj:
Autor Dalthor Pregled postova
hvala, tako će i biti izgleda, jedino kaj ću pričekati dok ova corona ne prođe da mi ne dolazi netko doma bezveze. preživjet ću restart svakih par dana.

Meni su juce donili novi ruter (ubee). Niko ti nece ulazit u kucu, donesu paket a ti ga sam spojiš. Kad spojiš nazoveš tehničku da oni odrade šta imaju odradit da to proradi.
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2020., 11:34   #10138
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,508
Hm, zaboravio sam na korona gofno i lako moguće da im je sad modus rada bez ulaska u kuću

Po ovim slikama, moguće da je signal na STB - u čak prejak pa da se zato blesira s vremena na vrijeme.
Da je normalno stanje, serviser doda attenuator na coax liniju, npr. ispred razdjelnika.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2020., 11:52   #10139
Dalthor
Registered User
Moj komp
 
Dalthor's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 95
OK, hvala na savjetu, napomenuti ću im to kad prođe ovo s koronom

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.04.2020. u 12:20.
Dalthor je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2020., 15:12   #10140
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,577
Ne želim biti crnjak, ali buš se onda načekao da ovo s koronom prođe tako da je bolje da ih cimneš odmah, a signal ti mogu oslabiti i dodavanjem attenuatora u razvodnom ormariću koji je negdje u prizemlju zgrade (tak su meni davno napravili likovi iz DCM-a), ako ih baš ne želiš pustiti u stan.
__________________
ThinkPad T420: [ i5 2520 | 16 GB | SSD 240 GB Intel 2500 Pro + HDD 1 TB ST1000LM049 | AUO B140HAN01.3 FHD IPS | elementaryOS 5.1.7 ]




bertone je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na