|
26.01.2021., 21:03 | #122 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Evo kako će neke desktop varijante izgledati:
Oglas
|
|
26.01.2021., 21:08 | #123 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Lijepo oni vrte GPU priču, ali na kraja dana složili su mobilni iGPU na PCI-E 4.0: 128-bit + LPDDR4X@10 nm SuperFin. |
27.01.2021., 22:06 | #125 | |
McG
|
Š.O.K._i_V.J.E.V.E.R.I.C.A. Citiraj:
|
|
27.01.2021., 22:11 | #126 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Uuu to ce se onda prodavat ko alva sad kad svi predju na Ryzene
28.01.2021., 09:00 | #128 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Xe GPU mi izgleda odličan za iGPU primjenu, pogotovo za multimedia centre i notebooke gdje je bitna solidna brzina i istodobno mala potrošnja, hladan rad a time i tišina. Kao add-in kartica stvarno ne vidim da bi se mogla probiti na tržište, pogotovo što ima boljih rješenja s pasivnim hlađenjem prisutnih na tržištu. Ali OK, novi je proizvod, dajmo Intelu vremena da vidimo što će uopće skuhati s tim proizvodom. |
30.01.2021., 16:53 | #130 | |
McG
|
Intel DG1 including Intel Iris Xe MAX Graphics in exclusive teardown and with massive driver problems in benchmarks Citiraj:
|
|
|
|
Oglas
|
|
30.01.2021., 18:16 | #131 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Intel DG1 GPU Teardown, Failed Benchmarks, and Why It Won't Work on Most Systems Link: https://www.tomshardware.com/news/in...led-benchmarks Citat iz članka: The DG1 features 8GB of LPDDR4 memory with a 2,133 MHz clock speed. The memory is reportedly connected to a 128-bit memory interface and supports PCIe 4.0, although it's limited to x8 speeds. Ako su na ovo potrošili hrpu para, toliko pompe, najave i ostalih sranja.. onda bolje da odma potjeraju tog Raju. Što je tim likovima u glavi, za koji je ovo tržišni segment namijenjeno? |
30.01.2021., 19:15 | #132 |
McG
|
Najbolje od svega je to kaj se sad s dolaskom novog direktora u Intelu ponovno ponavlja ista priča zbog koje je majstor Raja napustil AMD - većina resursa se prebacuje na Alder Lake i nadolazeće tehnologije i proizvodne procese, s tom razlikom da Intel kao AMD u ono vrijeme nema problema s bacanjem novaca, niti Raja može reći da su mu ruke vezane i tome slične bajke za javnost, ali čak ni oni ne žele ulagati u nešto kaj očito ne bude takvim kakvim se najavljuje i prikazuje. Kaj točno su napravili s tim GPU-om, pa da je tak loša izvedba za OEM desktop - ostaje misterij, jer ovo je isti mobilni čip kakav koriste za cijelu paletu prijenosnih proizvoda. Trenutno imam kod sebe ThinkPad koji dolazi s novom Tiger Lake + Iris Xe iGPU kombinacijom i stvar funkcionira besprijekorno. Pitanje je vremena kad se Raji sugerira da je možda bolje da potraži neki drugi (zeleniji) pašnjak. |
30.01.2021., 20:01 | #133 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Što se nije pisalo da je DG1 napravljen prije Raje, da je u DG2 nešto njegovog inputa i da je tek DG3 baš njegova arhitektura? DG1 nema tržišnu ulogu, zato i nije na tržištu. Ako je samo 20% jači os integruše, jasno je da je to samo test, da se naivni narod iskoristi kao beta testeri za drivere i slično. Ne bi sudio Intel prema ovome... Na DG2 se moraju pokazati. |
30.01.2021., 20:08 | #134 |
McG
|
Ista stvar se pričala za Radeon GCN, Polaris i Navi, ovisno o tome kak je bilo zgodno za Raju, tak da nikad nije on kriv, a u slučaju da sve ispadne po planu i programu, onda je zaslužan do neba. Mislim tak svejedno, ali taj isti čip uredno radi bez greške u prijenosnicima, tak da su ga fino sjebali za desktop copy-paste metodom. I opet, nek bude testni primjerak, ali OEM ekipa čeka taj GPU, pa budu nekaj svakak morali smisliti. Kaj se općenito konkretnih Intelovih GPU rješenja tiče - ne držimo dah, pa ako ispadne OK - super, u suprotnome - jebiga Raja ni ovaj put nije prošlo. |
30.01.2021., 21:15 | #137 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Možda je to samo jedan chiplet koji će jednog dana spojiti u nešto više? I nekakve takve glasine sam vidio. Stvarno me ne zabrinjava proizvod koji nam nije ni namijenjen. Kad dođu jače kartice, onda ćemo suditi, i cijene i performanse i kompatibilnost. Neće to još generaciju-dvije biti upotrebljivo, ali mislim da ovaj put Intel igra dugu igru. Slušao sam Broken Silicon s onim tipom za memorije i objasnio je dugu igru koju Intel igra s Optaneom, koliko su subvencionirali prodaju da bi došli do zamjene za RAM u serverima s njim. Mislim da nešto slično rade i ovdje, izbacuju loš proizvod kako bi za koju godinu imali nešto vrlo konkurentno u datacenterima. Ili ne, možda samo imaju loš proizvod i Raja naklapa gluposti kao i obično |
30.01.2021., 21:21 | #138 |
McG
|
Imaju i multi-chiplet rješenje, tj. isti mobilni iGPU na PCB-u, ali za servere. Lako za ovaj OEM PCI-E komad tehnike, ali ne djuluje obečavajuće, obzirom da im na tome počivaju i jači modeli. Budemo vidjeli, ali ništ čudno da Raja napusti i ovo radno mjesto s hrpom primjedbi na voCtvo. |
30.01.2021., 21:59 | #139 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
I ove DG1 kartice koje su namijenjene samo OEM tržištu će Intel vjerojatno davati besplatno ili čak "subvencionirati".
31.01.2021., 14:15 | #140 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
10.02.2021., 18:59 | #142 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Raja je definitivno u krivom odjelu, taj je stvoren za neki gerila marketing. Poslušao sam taj video jutros...da veli da navodno imaju jako opaku datacenter grafu. |
26.02.2021., 21:08 | #144 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Vidim da je prošlo ispod radara pa da stavim specifikacije kartica https://videocardz.com/newz/specific...-family-emerge Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
26.02.2021., 21:20 | #145 |
McG
|
Ma nije prošlo nezapaženo, ali danas su izašli novi Architects i Of Mice and Men, tak da Rajine pizdarije nemaju efekta. Dobro bude ukoliko išta od ovog uopće izbace na tržište, a kamoli da budu konkurentni, mada prije će Raja spakirati kofere. |
01.03.2021., 10:29 | #146 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Ak budu dolazile sa "Intel Xe inside" naljepnicom za zaljepit na kučište, uzimam samo zbog toga, bude se fino sljubila sa "Intel Xeon inside". |
01.03.2021., 22:35 | #150 |
McG
|
Ovo je sad već četvrta godina da Raja radi u firmi kojoj nofci i popratni ljuCki resursi nisu problem, a izuzev mobilnog Xe rješenja i razno-raznih varijacija na temu, ništa konkretno nisu pokazali, dok uredno najavljuju brda i doline od kojih budu i Radeon i nVidia skidali hlače i gaće, samo da ne moraju u borbu protiv Intelovih GPU rješenja. Nadalje, Raja je u isto vrijeme, tj. četiri godine provedenih u AMD-u na čelu RTG-a ipak nekog vraga i izbacil u prodaju, ma kakvi god se ti proizvodi u tom trenutku činili, ali bili su funkcionalni i sasvim solidni. Naravno, naposljetku je ispalo da frajer voli biti u centru pažnje i prikupljati kojekakve zasluge, kao da je sve sam stvoril iz nule i genije kakav je, ali AMD je napustil podvitoga repa, jer eto Lisa Su u tom trenutnku nije više htjela da Twitter hvalisavac i hype meštar troši ionak na knap resurse na svoje GPU fantazije. I veli Raja, dobro, idem ja u Intel, jer AMD je šrot firma i Baba mi ne da, da se igram s najnovijim tehnologijama, jer eto - to netko treba i platiti. I tu dolazimo do šok i vjeverica trenutka u kojem prije koji tjedan novi Intel CEO stupa na scenu i pazi(te) sad - Raja opet, kao i u AMD-u sluša jezikove juhe da njegove GPU drangulije nikud ne vode, pa novi CEO opet, baš kao i Lisa Su, preusmjerava nofce i ljude na bitnije projekte, a fala Bogu Intel ima itekakvog posla ispred sebe. Pričal sam na početku ove teme da će Raja u najboljem slučaju odigrati RTG foru i Intel će na temelju toga imati neki HPC GPU proizvod uz pokoje mobilno GPU rješenje i sad stvarno tak ispada, jer HPC GPU moraju imati za jedino superračunalo koje su obećali opremiti i koje je već par puta odgođeno radi Intelovih planova i programa, tj. nedostatka istih. Prvom prilikom kad to isporuče, to je to. Raja, fala i doviđenja. Uz sve rečeno, posljednih dana kruže glasine da je Rajina GPU divizija mrtvo slovo na papiru, te da ljudi masovno odlaze, neki ponovno u AMD otkud su došli nakon kaj ih je Raja vrboval u Intel. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|