|
06.04.2020., 12:44 | #62 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
|
|
|
Oglas
|
|
06.04.2020., 17:43 | #66 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
06.04.2020., 22:12 | #70 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Jel itko skuzija 3 floppy drivea montirana na benchu kraj hardova |
|
|
Oglas
|
|
07.04.2020., 19:11 | #72 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=iQIFF1OVic4 Znači lik napravi i kutiju vjernu orginalu, shroud plastičnog coolera, backplate, iskemija neki pcb, sve živo... Kad na 1:30 pokazuje komponente sa šarafcigerom Pogledajte na kraju videa što sam linkao kakvu je matičnu napravio |
|
03.05.2020., 13:15 | #74 |
Premium
|
Intel’s “Father Of All” Xe HP MCM GPU Pictured With An Absolutely Massive 3696mm˛ Package Intel Confirms Design To Succeed Xe HP ‘Father Of All’ GPU Already Underway, Going All Out With MCM Approach Bome intel je sve bliže da prvi ima gpu od chipleta Ovo što će nvidia predstaviti ovih dana je možda zadnja generacija u AI/datacenter kategoriji koja će vladati bez chiplet pristupa |
03.05.2020., 13:57 | #76 |
Premium
|
Čak i vjerujem, jer imaju novce i po svoj prilici Jim Keller je uključen u tu priču. Samo je pitanje dali će drugi imati neko bolje rješenje do izlaska dotičnog, no prema službenoj marketinškoj priči triju kompanija čini se da je Intel najbliži MCM rješenjima. Vidjet ćemo I nvidia se nakon amperea baca na isto čini se https://www.google.com/amp/s/wccftec...cm-leaked/amp/ |
03.05.2020., 14:08 | #77 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
nVidia to ima u pripremi već godinama i ako bude netko MCM GPU sprovel u djelo, onda su to oni. Kaj se Intela tiče, Jim Keller nema ništa s time, on je kak sam već i spomenul u nekoliko navrata u ovakvim temama - u najboljem slučaju voditelj projekta, ali može se slikati, ako Intel nema ništa konkretno za pokazati. Obzirom da više nemaju IDF na kojem su godinama uredno demonstrirali funkcionalne nadolazeće primjerke, ovo kaj sad rade je samo viralni marketing. U slučajevima kad i pokažu fizički čip to ne mora ništa značiti, jer su već toliko puta sami sebi skočili u usta, da je (bar s moje strane) aposlutno svaka njihova najava momentalno dovedena u pitanje. Raja je tragikomičan lik samo takav i ovo kaj sad širi društvenim mrežama je ionak već nekoliko puta prepričal, ali OK - sad imaju čip za koji Isusbog ne zna kaj skriva ispod IHS-a, mada bi po svoj prilici prije ispal Xeon Phi derivat s kojekakvim compute jezgrama potpomognut HMB-om, jer im to treba za Auroru. |
03.05.2020., 19:17 | #78 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
|
|
03.05.2020., 20:07 | #79 | |
McG
|
Moje razmišljanje na temelju Zen priče u kojoj je isti taj Jim Keller prezentiran kao glavni, a zapravo je cijelu stvar odradil Michael Clark i još k tome nije ko Keller usred svega fino rekel doviđenja. Citiraj:
Dajbog da nisam u pravu za sve ili bar veći dio ovoga kaj pričam, ali nažalost ništa od ovih Intel CPU/GPU najava mi ne drži vodu, pogotovo kad se plasiraju od strane Raje Koduria i Ryana Shrouta. |
|
03.05.2020., 21:11 | #80 |
Premium
|
Ma intel je firma kakva je, ima svojih prednosti i mana, analogno tome su im proizvodi i politika. GPU nebu iznimka. Da su AMD-ovi strucnjaci sposobni (MC included), Keller bi zaradil 0$ na/s AMD-u/om. Paralelno je povijest AMD-ovih "uspjesnica" (k7, k8, zen) usko vezana za njega. Da se razumijemo, niti jedna arhitektura nije djelo pojedinca, pa tako ni bulldozer |
03.05.2020., 21:36 | #81 |
McG
|
Ma jasno je sve, ali Jim Keller ni prema svojim riječima ne zvuči baš 100% s ovim Intel angažmanom, dok je Michael Clark u AMD-u od 1993. (kroz trnje i sranje i sve između) i trenutno radi na Zen 5 arhitekturi. Možda stvarno naposljetku bude nekaj od tih Intelovih CPU i GPU najava, ali bome se ne bi čudil da Raja dobi/da otkaz, a i da Keller (ko 2015. u AMD-u) ode čim mu ugovor istekne. |
04.05.2020., 09:51 | #82 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
04.05.2020., 10:44 | #83 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
A Raja je vjerojatno dobio neogranicen budzet da napravi GPU, pa napokon moze ostvariti svoj san o chiplet GPU arhitekturi. A i sam je govorio da je to dosta tesko napraviti, latencija izmedju chipleta na GPU, interpozer... AMD na tome radi vec vise od 5 godina, a sad bi on to kao trebao rjesiti do 2021...
04.05.2020., 11:08 | #84 | |
Premium
|
Citiraj:
Da je MC los, davno bi dobil pedalu, ili bi ga Lisa prvim potezima lansirala. A da je dobar, k10 bi bil napredak a ne interacija, a bulldozer i derivati nebi postojali tak dugo. |
|
04.05.2020., 11:16 | #85 | ||
Premium
|
Citiraj:
U svakom slučaju će rasplet ove priče biti zanimljiv Citiraj:
Također ne razumijem ovaj dio "usred svega otišao" kad je njegov dio "drawing board", kad napravi svoje ode i tako je u svakoj firmi... Po pričama dizajnirao je sve do zen3 koji nije još ni izašao... AMD-u je tada vjerojatno bilo predaleko gledati na nešto novo nakon zen3 (nisu znali hoće li postojati nakon toga + nedostatak novca), odnosno ako su već krenuli sa zen4 i zen5 - radi se o nadogradnji postojećih zenova, dale ništa ground up novo što on inače radi... Također ako je michael clark takav genije što je sa bulldozer arhitekturom? Ne kažem da čovjek nije možda imao velikih zasluga za zen, ali i da je sve njegova ideja ne drži vodu... Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 04.05.2020. u 11:31. |
||
04.05.2020., 11:36 | #86 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Vjerujem da su napravili nesto ali isto tako mislim da taj GPU nece biti ni blizu high-end "datacenter" ponude iz nvidije i amd-a. Ili ce biti slican po performansama ali ce potrosna biti uzasna.
04.05.2020., 19:01 | #87 | |
McG
|
Citiraj:
Mada, lako za mene i moja trabunjanja, budemo vidjeli kaj bude od svega toga u Intelu ispalo, jer zasad se čini da samo puno pričaju, a konkretnog proizvoda nema. |
|
13.08.2020., 17:14 | #88 | |
McG
|
Intel’s Xe-HPG GPU unveiled: Built for enthusiast gamers, built at a third-party Fab Citiraj:
|
|
13.08.2020., 17:36 | #89 |
Premium
|
Navodno bi trebala koristiti čiplete... BTW najave za tiger lake (11 generacija) za laptope su velike (predstavljanje 01.09.) https://videocardz.com/newz/intel-ti...n-architecture - veći clockovi - navodno dvoznamenkasto veći IPC od ice lakea - 10nm superfin navodno u rangu 7nm tsmc - nove intel xe igpu Jedino što zvuči loše je što je i dalje 4c8t maximum (vjerojatno su yielovi loši) |
13.08.2020., 17:45 | #90 |
McG
|
Budemo vidjeli, jer opet su puno toga napričali, a nisu ništa pokazali - ni jedan konkretan demo koji barem malo potvrđuje neke prezentirane stavke. Mada ne sumnjam da bude Xe iGPU takav kakav se preCtavlja. Ostalo je veliki ?, pogotovo, jer sapunici nema kraja, a i dalje se uspoređuju s TSMC-om za kojeg sad znamo da im proizvodi svašta, tak da sve priče oko gustoće 10nm i 7nm baš i ne drže vodu. Nije držalo vodu ni prije nekoliko godina, a kamoli sad, ali OK - stigla bude i ta 2021. kad budu morali pokazati kaj točno imaju u pripremi. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|