|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Najbolji monitor za igre?
Imam Samsung 931BF. No zelio bi svog 19inchog zamjeniti za veci 22 inchni ... Dakle koristio bi ga samo za gaming a 931 bi staja sa strane ![]() No zelio bi da je WideScreen i da je sto bolji dakle isao bi na Lenovo L200X, ali ne znam koliko je dobar u igrama?... htio bi monitor koji daje veliku razliku izmedu 931BF-a... no uistinu se ne razumijem pa eto pitam. Dosta gamera uzima ViewSonic ili NEC sad ne znam koji bi bio najbolji. Specifikacije monitora znaju lagati pa eto ako netko moze podijelit svoje iskustvo. Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Lenovo L220x i nije baš monitor koji bi bio iskljucivo za gaming. Jer ima poveliku rezoluciju za što bi ti trebala bolja grafička kartica... Nije to TN matrica za koju sline pro, extreme, gt, fatal1ty igrači. Mislim da bi ti best buy bilo nešto kao Samsung 2232BW. Zadnje izmijenjeno od: ReNNO. 18.08.2008. u 14:35. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
zavisi najvise sta i koliko igras, ako se radi o fps-ima na netu ili jos bolje na lan partyjima onda trebas monitor s cim manje input laga. Prosjecno vrijeme reakcije na vizualni podrazaj kod ljudi je nekih 0.2 s, a nadprosjecno 0.17-0.18 odnosno i ako monitor ima primjerice 30ms laga automatski smjesta nadprosjecnog covjeka u prosjecne, a prosjecnog u spore cak i ako je monitor prvenstveno namjenjen igranju, to je nesto na sto valja pripaziti. evo par monitora za primjer s prikazanim lagom u usporedbi sa crt monitorom (nazalost test koriste od relativno nedavno tek pa jos adekvatnih kandidata nije istestirano..) lenovo l220x, lg l227wt, samsung t220hd, viewsonic vp2250wb samsung je ovdje da bi otklonio mogucu pretpostavku da su svi tn monitori lag free ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Samsung 2232BW ti je moja preporuka i best buy kako ti je već neko spomenuo ja ti igram army-makar nisam već skoro 2mj pauziram,a prije sam i cod i cs,sve u mp modu naravno i dobro znaš koliko je FPS bitan al sa crt monitorom i ili nekom lcd sa velkim vremenom odaziva ti dobri fps ovi niš ne znaće, a sad je 2232 vrlo jeftin a za usporedbu po odazivu koji su mu 2ms je savršen za igranje nek te W screen ne brine uopče nije tak loše za igranje |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
EDIT: ne, wikipedija ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
veći monitor-bolju sliku i rezoluciju: možeš nekog snipat u obrvu bolji odaziv tj manje ms ovaj tvoj ima preko 10ms ako ne i više |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Samsung 2232BW ili Samsung SM226BW. Ja imam SM226BW i apsolutno je fantastičan za igranje. Igram na njemu X360 i zaista nemam niti najmanje prizužbe. Od filmova do igara...fantastično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
gle, ako kupujes monitor za gaming, ne vidim razlog zasto dati 4000kn za njega. po meni je to razbacivanje s parama, i to nepotrebno razbacivanje. naravno da je fino imati bolju matricu, ali ako ti nije potrebna, onda uzalud. dakle, ja bi kupio T220 ili 2232bw. i jos ti ostane brdo para, cuvaj za novu grafu ili sto god vec. a ne znam, mozda samo ja tako razmisljam. ja iskreno ne bi uzimao TN matricu, ali mi gaming trenutno nije na prvom mjestu, nego sto vec radna povrsina na monitoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ja da kupujem monitor tog tipa do 2000kn bi uzeo t220 najvjerojatnije ili dell 228wfp, 2232 i 226 bi preskocio osim ako nebi bili ispod 1500kn (doduse 2232 po nabavi i je oko 1500kn pa je ok), ak nist drugo stariji su modeli + panel lottery. l220x i 2007wfp imaju kvalitetnije matrice, ali za igranje to bas i ne znaci puno, preciznost boja, kolicina boja koje realno mogu prikazat, kut gledanja, sve je to manje bitno.. S ovim jeftinijim monitorima koji god da uzmes ces biti zadovoljan, svi redom su bolji od 931bf - to kazem jer imam jednog u stanu pa lako usporedim slike ostalih kad ih vidim s tim kojeg cesto gledam.
![]() |
#23 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Da...sa 2232BW se zna naletjeti na CMO cesto. Iako, ako je moguce bilo bi dobro u shopu pogledati monitor u rodu - ako su boje isprane, preskociti ga, ako su ok - buy. Sumnjam da bi u shopovima dali da pogledas setup i vidis tocno koja je matrica ako ne poznas bas nikoga u njemu. ![]()
![]() |
#24 | |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
1 ms je 0.001s) -->
sad se jednostavno uvrste brojke u jednu od formula i rezultat pomnoži sa 1000 primjer: f=1/8 (8-vrijeme odziva kod nekog LCD monitora) f= 0,125 *1000= 125 Hz (ekvivalent odziva od 8ms bi bio refresh rate od 125 Hz) tako bi bar trebalo biti mislim ![]() Citiraj:
f=1/t ili t=1/f , ovisno što trebaš f-frekvencija refreshanja (u Hz) t-vrijeme odziva (u s --> 1 ms je 0.001s) sad se jednostavno uvrste brojke u jednu od formula i rezultat pomnoži sa 1000 primjer: f=1/8 (8-vrijeme odziva kod nekog LCD monitora) f= 0,125 *1000= 125 Hz (ekvivalent odziva od 8ms bi bio refresh rate od 125 Hz) tako bi bar trebalo biti mislim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Registered User
|
Citiraj:
Na jednom drugom forumu sam napisao tutorial za kalibraciju SM223BW koju je zaista lagano napraviti a rezultati se vide. Iako kada imate duže monitor uopće ta razlika nije toliko vidljiva. Samsungovi monitori su stvarno fantastični. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
Color i samo odaberem onaj tab Devices stisnem Set As Default i odmah mi očita taj profil što sam ubacio. -->
Razlika je velika. I ne brini nemožeš ništa poremetit. Kad sam ja uspio koji sam totalni laik što se tiče toga... onda... ćeš i ti. (Evo, ovo je c/p moga posta sa drugog foruma.
Ovdje http://www.gameplay.hr/modules/newbb...m=37&start=120 je originalni post. Mojim kolegama je ovo pomoglo pa se nadam da će biti od koristi.) Na ovome modelu što sam ja imao SM 226BW problemi su bili u panelima. Bio je S koji je imao najbolji panel, A gdje je trebalo malo podesiti i C koji je užas. Ja sam na svu sreću dobio panel A i našao sam stranicu gdje su ga kalibrirali na postavke kao sa S panelom. Tako sam ja riješio problem. ![]() Upisao u Google i našao sam... sad nisam pratio da li tvoj monitor ima kakvih problema sa bojama.... EDIT: Našao sam. I tvoj monitor ima 2 panela. S i C ali razlike nisu velike. I našao sam podešenje njihovo koje je meni pomoglo. Dakle - http://www.behardware.com/articles/6...-3rd-wave.html Uplodao sam ti što ti treba za kalibraciju. Kalibraciju putem ovoga profila što sam ti dao za download je lagano napraviti ali moraš imati prvo neke stvarčice. Vjeruj, pogriješiti ne možeš. Daklem da krenemo, Instaliranje njihovog profila: 1. Resetiraj postavke boja na OSD monitora i izaberi onaj "Internet mode". 2. Ako nemaš a vjerojatno nemaš... moraš skinuti Microsoftov utility za boje a to je WinColor kojeg skineš - http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en 3. Skineš kalibracijski file iliti profil za monitor koji sam ti uplodao na RapidShare - http://rapidshare.com/files/86174285...12007.icc.html 4. Kad si to napravio Pestaj taj profil u: C:\windows\system32\spool\drivers\color\ Ne brini, nećeš ništa pokvariti. 5. U Color programu (kojeg dobiješ u Control Panelu nakon što instaliraš onaj Microsoftov Win Color) otvori "Profiles" tab. Nađi znači taj file za kalibraciju (biti će ti na listi ne brini - pisat će ti Samsung-2232BW....) označi ga i stisni samo OK. 6. U idućem tabu Devices, odaberi Diplays (on ti je odmah desno u onom skrolirajućem izborniku, ma vidjet ćeš) i klikni Add kako bi znači dodao taj kalibrirajući profil svome monitoru. 7. Na kraju stisni "Set As Default" i trebao vi vidjeti razliku. To je to. Meni neće automatski kada ugasim ili restartiram PC prihvatit taj profil pa uvijek sam to napravim. Znači samo odeš na Control Panel------>Color i samo odaberem onaj tab Devices stisnem Set As Default i odmah mi očita taj profil što sam ubacio. Razlika je velika. I ne brini nemožeš ništa poremetit. Kad sam ja uspio koji sam totalni laik što se tiče toga... onda... ćeš i ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Honda Prelude 2.0i driver
|
čovječe pa ako ti lova nije problem onda si lud ako uzmeš bilo šta drugo osim L220x monitor je savršenstvo...ma kakvi samsungi...
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Šalu na stranu činjenica je da je tn monitorima konačno cijena pala u prihvatljive okvire i mogli bi bit ok kupnja za ekipu koja nema baš love |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|