|
27.08.2022., 17:09 | #1 |
Slobodan leni seronja
Datum registracije: Sep 2007
|
(riješeno) USB stick shortcut virus
Ubacio sam zaraženi stick u komp, ne znajući da je zaražen i sad koji god usb storage spojim u komp, zarazi mi taj storage. Radi se o tome da mi sakrije sve fajlove na sticku i napravi shortcut za taj stick unutar sticka. Tako da moram uci u taj shortcut i onda mogu pristupiti fajlovima. Windows defender ne pronalazi nista. Probao sam pratiti ovaj tutorial https://www.itechfever.com/remove-shortcut-virus/ ali nista od ovoga nemam. Ni u registriu, ni temp folderu ni pod startup. A ne znam ni koji anti malware ili anti virusni da skinem pa da probam preskenirati. Ima tko kakvu ideju sta napraviti? Hvala btw, windows 10 i ovaj komp iz moja konfa ako ista znaci. |
27.08.2022., 17:24 | #2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Sretao sam se s nečim sličnim, datoteke su premještene u skrivenu mapu naziva "/". Uključiti prikaz skrivenih mapa i datoteka (ako ne da, trebat će na drugom kompu), kopirati iz te mape u root, obrisati tu mapu, shortcut i jedno dvije datoteke. To je za stick. Za komp, skinuti Kaspersky AV removal tool (ili sličan) i proskenirati. Poslano sa mog Pixel 4a koristeći Tapatalk
Oglas
|
|
28.08.2022., 13:35 | #3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako ne treba "spašavati" fajlove sa stika onda lupit format i miran si, to obaviti preko Live Linux - a ... |
28.08.2022., 15:28 | #4 | ||
Slobodan leni seronja
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Moze lock |
||
|
|
Oglas
|