Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2008., 13:23   #1
vlastita_sala
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Lcd problem s bojom

Evo lcd je belnea(belinea),star oko 1.5 god, i nedavno se pojavio problem,ne bih to mogla nazvati titranjem jer i nije vec se problem javlja u boji.Ekranom prode neka nijansa roze i to nakratko,sto se osobito vidi kad se recimo cita forum ili slicni portali koji imaju pozadinu bijelu.A primjeti se i problem nijanse te iste bijele jer vise to nije ona bijela koja bi trebala biti vec upravo vuce na tu roza.Kad igram igrice (recimo F.e.a.r online multiplayer) ne primjete se problemi s bojom,vec je problem uglavnom vidljiv kad na ekranu nema niceg (znaci stoji slika postavljena na desktopu a preko svako toliko prode ta nijansa roze,nekad prode u sek,a ponekad se zadrzi par sek i onda ponovo vrati na normalu) te kad se radi nesto jednostavno poput pisanja u wordu,ili samo puko citanje vijesti na web stranicama.Pokusala sam s 60Hz prebaciti na 70Hz no tad je bilo jos gore;sve ikonice na desktopu imala su dugacku crtu poput nekakve sjene s lijeve strane gdje su smjestene pa sve do desne strane takorec do kraja ekrana (horizontalno).

U cemu bi mogao biti problem? Molim ako je netko vec imao slican problem ili bi mogao znati o cemu se radi pomoc

Unaprijed hvala
vlastita_sala je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2008., 13:34   #2
Misek_Chipsy
Someone :D
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
mislim da bi to mogao biti problem do memorije graficke kartice....probaj ustekat drugi monitor, il spojit monitor na drugi PC/grafu
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2008., 00:02   #3
vlastita_sala
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Misek_Chipsy Pregled postova
mislim da bi to mogao biti problem do memorije graficke kartice....probaj ustekat drugi monitor, il spojit monitor na drugi PC/grafu

kad is spomenu graficku palo mi na pamet da provjerim kak stoje driveri i pronasla da monitor nema instalirane drivere vec je samo upisano plug & play,pa sam potrazila papire od monitora i cd-e dobivene s njim te instalirala drivere.Zasad se nije pojavilo to titranje roza boje (a proslo je cca 4 h od ubacivanja drivara) pa eto mozda sad bude sve ok,
u svakom slucaju hvala
vlastita_sala je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke