|
15.12.2021., 22:37 | #901 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Evo prvi plot nakon dugo vremena, malo se zezam sa serverom kojeg nikako staviti do kraja u funkciju...plotanje na klasične HDD-e u RAID-u "Total plot creation time was 2079.84 sec (34.664 min)" |
17.12.2021., 10:38 | #902 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Koji i koliko cpu-ova i RAM? |
|
|
Oglas
|
|
17.12.2021., 13:49 | #905 |
Premium
|
S trenutnom cijenom više nam se isplati prodati farme u dijelove i nakupovati chie u nadi da bude otišla gore cijena. :/ Kako, zašto je sve stalo, ne bi chia trebala pratiti cijenu bitcoina, a vidim da se o razvoju i daljnjim planovima ne piše i sve se manje chia spominje u vijestima/portalima. |
17.12.2021., 14:12 | #906 |
Propali Amigaš
|
Potreban je neki killer app u chia lispu, nešto zbog čeka će svi pohititi kupovati XCH, a mjenjačnice se natjecati ko će prije listati XCH umjesto da traže milijune da ih listaju...nešto kao cryptokitties za ETH ili Elita za BBC. Jer, čemu inače smart contracts platforma, a bez smart contracta na njoj...tu su svi popušili, slično kao ETH klonovi poput ETC, UBQ ili EXP |
17.12.2021., 14:26 | #907 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Da.. nacekat cemo se do ekosustava, chialisp je gadan. Cak i ovi light walleti (arbor, nucle) izgledaju jos amaterski. Di smo jos od nekih browser walleta i kliktanja po web3 appovima. Al mislim da bi bez problema dijelili grantove da bilo tko hoce ista napraviti. Vidi se po mojodiceu da su ljudi samo cekali da ista mogu s mojoima U 1. mjesecu bi partner od project asteroids trebao objaviti o cem se radi, iako bit ce i dalje neka dosada s carbon marketima. Vjerojatno cemo od chia networka dobivati samo takve velike/enterprise projekte. Od zanimljivijih stvari dodat ce buy/sell xch direktno na sajt pa ce barem ameri moc lakse kupit (ne odaju na koji nacin, mozda neki partner i stablecoin?) i uvest offere na blockchainu, znaci p2p exchange bez middlemana. EDIT: I onda pogledam neki random coin tipa Bitcoin Gold. Sve sto pogledam stvarno se apsolutno nista ne dogadja na njemu, volume manji i od chie a vrijedi 3x vise po mcapu. Nema mi to previse logike da je chia bas toliko undervalued osim da si whaleovi hoardaju po ovim cijenama bez marketinga ili stvarno svi misle da je smece osim 300k+ farmera Zadnje izmijenjeno od: bleh. 17.12.2021. u 14:34. |
17.12.2021., 14:32 | #908 |
Propali Amigaš
|
Evo recimo ETH, logično bi bilo da ih svi koji kreiraju token zaobilaze u širokom luku zbog visokih fee-ova, ALI...ako radiš token za ETH, tehnički preduvjeti za listanje na bilo kojoj mjenjačnici su tu...druga strana spektra, EXP ili UBQ, imaju više tisuća puta manje fee-ove, doslovce zanemarive, ALI, u startu možeš očekivati biti izlistan na Bittrexu, sve druge mjenjačnice moraju najprije instalirati/listati EXP ili UBQ, da bi tek onda mogli staviti token I onda imamo situaciju kokoš/jaje |
28.12.2021., 20:29 | #909 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2020
|
Na kojem vi poolu farmate? da li imate nft il og plotove? ja sam jos uvijek na og i do sada sam farmao na hpoolu i vidim na kalkulatoru da core pool i foxy daju 25% više ali u stvarnosti daju 25% manje dnevno.. na core poolu sam tjedan dana i zarada je puno manja nego hpool.. ne znam kako kalkulator moze toliko promasiti.. |
29.12.2021., 07:24 | #910 |
Premium
|
Ja sam na hpoolu i čak mrvicu više dnevno bude, nego mi hpool calculator računa. |
|
|
Oglas
|
|
06.01.2022., 17:46 | #912 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
Jeste vidjeli neki feature navodno dolazi koji nahajpano reklamiraju. E sad sto bi to dolazilo, samo da nije da nas trolaju pa da ispadne neki docs o necemu, hahaha Uglavnom evo malo haypa i za CHIu, jesu mozda zaposlili nekog tog social media manipulatora? Ako je gdje procurilo sto to tocno izlazi javite.
10.01.2022., 10:34 | #914 |
Premium
|
Chia jedina pada konstantno otkad je izašlo trgovanje Ne bi je baš nazvao stabilnijom. Ali farmam i dalje. |
22.01.2022., 07:59 | #915 |
Premium
|
Šta se desilo pa je opet potop? |
09.02.2022., 12:32 | #917 |
Premium
|
Jučer gledam disk kojem je pala cijena (14TB za ~2000kn) i taman si ga mislim uzet, par sati kasnije ga idem uzet, ošo na 2700kn... Jel to toliko ovisi stvarno o tom kolko je chia popularna (zato su na početku skočile cijene diskova), ili je i dalje to do "nestašice" chipovlja. |
15.02.2022., 16:30 | #920 |
Propali Amigaš
|
|
19.02.2022., 20:14 | #923 |
Registered User
|
ima li neki pool osim hpoola i core pool za og plotove?Vidim foxy pool al se ne mogu registrirat.. na hpoolu su me banali iz meni nepoznatog razloga... da li se uopce meze ikako vratiti na hpool nakon bana? |
21.02.2022., 09:50 | #924 |
Premium
|
Na hpoolu su ti vjerojatno primjetili duplo farmanje, tipa farmanje preko chijinog clienta + njihovog od hpoola. |
21.02.2022., 14:51 | #925 |
Registered User
|
odlucio sam replotat na nft plotove i sad mi nista nije jasno.. da li ja moram napravit novi kljuc od chie ili mogu na stari? otisao sam create nft i pise Waiting for the transaction to be confirmed i tak stoji satima. Također ima self pool i join pool napravio sam oba.. sta sam onda vezan za jedan pool? mogu li ja mijenjat poolove?a jesu ga zakomplicirali to je strasno |
10.03.2022., 16:34 | #927 |
Premium
|
Ma imam naplotano to što imam, diskovi su novi preskupi postali, cijena pada iz dana u dan, sve sam skeptičniji pa ni ne diram, dok radi, radi, kad više ne bude isplativo rasprodat ću farmu i XCH i mir. Malo sam i ljut na sebe što sam uletio u to ko autom u duboku vodu, na možda bude išlo. |
10.03.2022., 16:55 | #928 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja evo danas instalirao i onda vidio da nisam neko vrijeme ni kopao, eto toliko je isplativo... ono ne kopas par dana, nije neki problem ionak se radi o kikirikiju, a farma od 300TB. Sad zamisli njihov plan koji je bio da ce ljudi to raditi na diskovima koje vec imaju doma, znaci 1TB diskovima, pa za 200 godina nece dobit ni za jednu picu... Sad smo u modu da moramo biti veseli i sretni sto developeri jos uvijek rade, neznam kako su povezani s rusima, onak po slikama iz Zooma mislim da nema rusa, pa je to dobra stvar. Druga stvar je da rade, evo kao sto kazes izasla nova verzija, znaci ipak smo jos zivi, a kada opet pocnu oni twitter spam botovi, influenceri pumpat sve i svasta vjerojatno ce i Chia se napumpat... P.S. kako komentirate da network ne pada nesto drasticno, mislim, vidi se trend lagani da pada, ali nije to ono da padne kao sto recimo cjena pada. Vjerujem da ovi veliki igraci su jos uvijek u tome... Tak da samo farmaj i to je to. P.S.S. Negdje sam naletio onak kraickom oka da diskovi obicno krepavaju nakon 2 godine, oni generalno koristeni, pa sad evo ide vec druga godina za mjesec dva pa eto vidjet cemo...
19.03.2022., 13:50 | #930 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Evo konačno ugasio ... i tih 0.7 chie za 6 mjeseci .... prodao kaj da velim, 50 dolara ... jbno ... |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|