Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.11.2016., 20:42   #781
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp
 
MeanBoss's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Sinj
Postovi: 845
ljudi imam jedan problem,naime odavno ja ništa po ovom kompjuteru nisam provjeravao ni gledao,ali nekidan nisam imao mira i idem pogledat kakvo je stanje s memorijom,proc,gpuom.... i cpuid mi izbaci ovo,sad stvarno neznam u čemu je kvaka...ali meni ovo ne izgleda normalno,ove frekvencije memorije ... jel mi moze netko reći jel ovo ok ili nije ..

http://prntscr.com/d3ijt6

http://prntscr.com/d3ik0k

http://prntscr.com/d3ikaw

http://prntscr.com/d3ikhi

http://prntscr.com/d3ikp4
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2016., 00:14   #782
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
OK je, bios je postavio radne taktove i latencije prema najslabijim instaliranim modulima.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.11.2016., 06:41   #783
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp
 
MeanBoss's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Sinj
Postovi: 845
Onda dobro.. Nešto mi čudno izgledalo... Kao da su taktovi premali..

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2016., 12:50   #784
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Taktovi su niži jer imaš dva različita seta. Jedan set (2GBZL) je deklariran na 800 MHz (1600 MHz), no drugi (2GBRL) je deklariran na 667 MHz (1333 MHz) i zato ti RAM radi na 667 MHz jer taj takt podržavaju oba seta.

Ono što možeš probati je ručno postaviti RAM na 800 MHz pa vidjeti hoće li raditi stabilno. Sumnjam, no možeš probati.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2017., 18:59   #785
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,071
OC-anje DDR 3

Nisam nasao prikladnu temu pa da samo ovdje pitam nabrzinu.
Imam RAM koji je upisan pod ''moj komp''.
Kome se neda citat to je GSkill sniper low voltage, 1600mhz 9-9-9-24 i radi na 1.35V po defaultu. 4 plocice po 4gb, jer sam prvo uzeo 2x4 pa koju godinu nakon jos 2x4.
E sada sam ga ja digao na 1.5V i 1866mhz, ali sam morao dignut i timinge na 9-10-9-28. Odvrtio sam memtest 1 pass i radi sve bez grijeske.

Jel mi se ovo isplati, tj dali je RAM ista brzi, ili mi je isti vrag posto su latencije vece?

Radi na 1.5V i na 2133mhz, ali su latencije mozda prevelike 12-12-12-32, pretpostavljam da je to definitivno sporije od prva dva clocka/timinga.

Eh da, samo se igram, ne koristim komp za nis ozbiljno, ostatak konfe je isto pod ''moj komp''.

Hvala
__________________
Slobodno me dodajte na PSN
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 17:11   #786
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,493
Imam Asrock Z77 Pro4 ploču, napajanje je Corsair HXi 750W, dobio sam memoriju hyperX Savage na 2400mhz, ploča kaže da može na OC 2800, ali kad loadnem profil 1 da memorija radi na 2400 on ju stavi na 1600, šta moram napraviti da bi ju dobio na 2400, pod ručno kad odabirem ima samo do 2133.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 19:18   #787
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,283
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Imam Asrock Z77 Pro4 ploču, napajanje je Corsair HXi 750W, dobio sam memoriju hyperX Savage na 2400mhz, ploča kaže da može na OC 2800, ali kad loadnem profil 1 da memorija radi na 2400 on ju stavi na 1600, šta moram napraviti da bi ju dobio na 2400, pod ručno kad odabirem ima samo do 2133.
Koji procesor imaš ?
Možda je problem sa memory controller-om na cpu , tj. ne podržava preko 2133 Mhz .

Pokušaj ručno podesiti .
Postavi odgovarajuće latencije memorije za 2400 Mhz i naravno povečaj voltažu ?
Kristijan1 je online   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 19:29   #788
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,493
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Koji procesor imaš ?
Možda je problem sa memory controller-om na cpu , tj. ne podržava preko 2133 Mhz .

Pokušaj ručno podesiti .
Postavi odgovarajuće latencije memorije za 2400 Mhz i naravno povečaj voltažu ?
Proc. je i7 2600k. Znači moram stavit ove koje su u profile 1 i voltažu na 1.65v ? Makar vidim već kad sam stavio profil 1 znači za 2400mhz da je on stavio sebi voltažu memorije na 1.65v, ali stalno kaže 1600 čak i na profil 2 kad učitam za 2133mhz. Šta je onaj command rate na 1N mi je sad, da li njega tako ostavljam ? I one ostale ispod stvari u OC-u ostavljam na Auto ? Samo znači CL-RCD-RP-RAS da izmjenim?

U aidi mi piše voltage 1.65 (memory controller 1.35v) za profil 1 znači taj za 2400.

P.S
Jel moguće da mi video u yt-u neće se pokrenut zbog memorije ? Niti u jednom brosweru, filmove sam probao u full HD-u normalno rade.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 07.11.2017. u 19:46.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 19:50   #789
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,283
Kristijan1 je online   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 19:57   #790
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,493
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Na brzinu sam proletio kroz tekst, ne vidim ništa šta bi mi pomoglo.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.11.2017., 20:00   #791
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,283
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Na brzinu sam proletio kroz tekst, ne vidim nitša šta bi mi pomoglo.
Imaš na slici točne latencije za tvoju memoriju i kako ih postaviti da memorija radi na 2400 Mhz .
Na Asrock Z77 Extreme4 niti meni nije prihvačalo XMP za memoriju i nakon ručnog podešavanja sve je radilo .
Zato i tebi govorim da pokušaš ručno unijeti vrijednosti .
Kristijan1 je online   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 20:05   #792
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,493
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Imaš na slici točne latencije za tvoju memoriju i kako ih postaviti da memorija radi na 2400 Mhz .
Na Asrock Z77 Extreme4 niti meni nije prihvačalo XMP za memoriju i nakon ručnog podešavanja sve je radilo .
Zato i tebi govorim da pokušaš ručno unijeti vrijednosti .
Aha, znači onda xmp isključim pa ručno stavim ili da xmp ovaj profil 1 ostavim pa onda ručno ?
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 20:10   #793
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,283
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Aha, znači onda xmp isključim pa ručno stavim ili da xmp ovaj profil 1 ostavim pa onda ručno ?
Isključi XMP i stavi ručno .
Kristijan1 je online   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 20:37   #794
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,493
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Isključi XMP i stavi ručno .
Isključio, stavio ručno kao na onoj stranici 11-13-14-32 i stavio ručno voltažu na 1.65v i on opet stavi na 11-11-11-28 i na 1600mhz je.

Makar meni u cpu-z piše ovako



da probam ove vrijednosti šta za mene pišu umjesto onih sa stranice ?
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 20:42   #795
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,283
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Isključio, stavio ručno kao na onoj stranici 11-13-14-32 i stavio ručno voltažu na 1.65v i on opet stavi na 11-11-11-28 i na 1600mhz je.

Makar meni u cpu-z piše ovako



da probam ove vrijednosti šta za mene pišu umjesto onih sa stranice ?
Naravno , probaj sa višim latencijama .
Kristijan1 je online   Reply With Quote
Staro 07.11.2017., 20:47   #796
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,493
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Naravno , probaj sa višim latencijama .
Neće i neće stalno stavlja na 11-11-11-28 a xmp isključen. I ne da mi command rate izmjenit vraća ga na auto stalno, ove 4 hoće izmjenit, ali kad sejvam bios i uđem opet ove brojke šta sam ja upisao kao da ne prihvaća nego si on stavi sam makar su one upisane sastrane.

Evo pogledaj





Pod ram freq. mi je max do 2133 ne mogu dalje, možda je to problem jer ovako bi ručno stavio 2400 možda bi onda proradilo.


EDIT:
Clear-ao cmos i sad hoće stavit profil 2 na 2133mhz, ali profil 1 kad stavim isto stavi 2133mhz makar latencija su postavljene za 2400 koje bi trebale bit, ali očito ploča nešto zeza sa 2400 jer u memory freq. kao šta sam spomenuo u postu jednom iznad vidim da max. ide do 2133 samo ne kužim zašto onda piše na ploči da podržava do 2800+ OC.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 07.11.2017. u 23:16.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2018., 00:36   #797
BladeR5
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Sibenik
Postovi: 51
Pozdrav!

Nakon sto sam dobio memoriju koja nije bila ispravna poslana mi je nova. Radi se o

DDR4 16GB (2x8GB) PC4-24000U 3000MHz CL15 Kingston HyperX Predator, HX430C15PB3K2/16

a matična ploća je MSI b350 tomahawk i Ryzen 5 1600.

Uspio sam pokrenuti sve ali mi BIOS ocitava samo 8 gb memorije iako piše da su oba slota popunjena i u CPUz isto pise 16gb. U win pise 8 i da je 8 "hardware reserved".

Problem je jos u tome što nemogu ni taknuti ništa oko memorije. Što god napravim makar dignuo za malo neće se uopce digne BIOS i nakon 5 puta se restarta. Znaci probao sam sto stvari i nece nista dok CPU je uredno na 3.75 stabilan, provjeren.

Bios sam flashao na zadnju 1.9 verziju i ram je na listi kompatibilnih plocica. Probao sam promjeniti slotove ali nista. Jos cu sutra probat neku kombinaciju ali ako netko ima kakvi savjet, slušam.
BladeR5 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 17:46   #798
Mičkec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: Karlovac
Postovi: 13
GIGABYTE AX370-Gaming K3 sa ryzenom 1600 i dvije plocice po 8gb memorije Ripjaws V, F4-3000C15D-16GVRB .
u biosu pokusavam namjestiti memoriju na 3000mhz. po defaultu je na 2133.
i komp odmah postaje nestabilan, em nece bootati kak se spada em kad napokon boota, nakon pola sata u windowsima baci bsod.

da li trebam rucno stimati kakvu voltazu ili osim prebacivanja sa 2133 na 3000 sve pustim kak je?

procesor je na 3.2 , nisam ga dirao
Mičkec je online   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 18:47   #799
trpi
s ekstraktom kamilice
Moj komp
 
trpi's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 2,391
probaj podesiti sve rucno po specifikacijama memorije, voltazu ako trazi 1.35v i timinge
trpi je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2018., 21:29   #800
Colossus
Premium
Moj komp
 
Colossus's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 169
Trebam malu pomoć, pokušavam preko Ryzen Calculator naći neke max postavke za moj DRAM koristeći tutorijal u linku, ali pri korištenju programa gdje treba ukucati memory type, neznam šta da stavim s obzirom da nemogu ili nevidim naći koju vrstu Hynix chipa imaju moji keksi, postoje tri vrste za izabrati Hynix MFR,AFR, i CFR kako da znam koji su?


tamo na slici pokazuje gdje bi valjda trebalo biti slovo (x)FR, pokazuje upitnik


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ss.jpg‎
Views:	20
Size:	53.6 kB
ID:	20111  
Colossus je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2018., 12:02   #801
Shaka111
Premium
Moj komp
 
Shaka111's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 624
Pozdrav,

Potrebna je i meni pomoć. Naime imam intel i5-6600k uparen s Asus Z170-A (gore je najnoviji bios) pločom te Kingston Hyper X 3200Mhz DDR4 memorijom. Čim podignem takt memorije preko 2600 imam distorziju zvuka u windowsima. Je li se itko susreo s sličnim problemom?
Na stock takovima radi sve normalno.
Shaka111 je online   Reply With Quote
Staro 13.09.2018., 15:04   #802
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 468
Dakle događa se i kad koristiš xmp i kad ručno postavljaš takt memorije? Jel sav zvuk zahvaćen ili samo zvukovi windowsa? Jel se događa bez obzira koje utore/koliko keksova rama koristiš?
shar je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2018., 20:08   #803
Shaka111
Premium
Moj komp
 
Shaka111's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 624
tako je, s xmp-om i s ručno postavljenim taktovima. Sav je zvuk zahvaćen i čak imam dojam da je sav rad nekako usporen bez obzira na zvuk. Događa se bez obzira na utore i keksove tako je. Kada smanjim na 2400mhz sve je u redu. čak sam pokušao OC-ati PCH voltažu te je nakon toga znatno manji šum i krčanje ali svejedno se osjeti te ne mogu više OC-ati od 1.13V
Shaka111 je online   Reply With Quote
Staro 17.09.2018., 00:01   #804
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 468
Prvo što mi pada na pamet je mogućnost da je neki od vijaka koji drži matičnu za kućište previše zategnut ili da možda nedostaje neki standoff.



Izvadi matičnu iz kućišta te oboje očisti i pregledaj, u slučaju da to ne popravi stvar, isprobat drugu zvučnu (on-board zvuk u potpunosti disablat) ako postoji mogućnost ili u krajnjoj liniji reklamirat matičnu ako je još pod garom.
shar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na