Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 30.12.2019., 22:03   #1591
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 176
Dobio sam ovaj ruter od HT-a i očekivao sam Broadcom, no sad vidim da je u njemu neki VR9 Lantiq (pretpostavljam VRX288, nisam raskopao heatsink) što me ugodno iznenadilo, pa me zanima može li se ikako raspoznati izvana o kojoj je verziji riječ, Broadcom ili Lantiq, možda po naljepnici?

Zadnje izmijenjeno od: Blagus. 01.01.2020. u 02:12.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2019., 22:47   #1592
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,691
Kod nas je bilo u opticaju svih verzija (V1 - V4), neznam jeli ima / postoji noviji.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.12.2019., 09:13   #1593
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 176
A ima li izvana nekih naznaka o kojem se radi, oblik naljepnice, serijski broj, datum proizvodnje? Ili ga treba upaliti pa gledati verzije FW-a? Oznaka verzije ne postoji na kućištu, koliko vidim, ali na prodaju ima nekih koji imaju istu naljepnicu i bliski su po datumu proizvodnje ovom mojem.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2019., 13:03   #1594
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,691
Moralo bi se po podacima sa naljepnice skužiti, probaj tražiti / uspoređivati slike sa neta.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2020., 18:07   #1595
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 733
Samo verzija 4 je lantiq vr9, ona stara 2.0 je broadcom.
V4 ima drugaciju naljepnicu, i one oznake ispod ledica drugačije izgledaju.
Citiraj:
ZTE officially announces that the sales of ZXDSL 931VII V2.0 will be stopped on March 1st, 2016
https://support.zte.com.cn/SUPPORT/n...newsId=1007405
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2020., 20:30   #1596
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 176
Hvala, dešifrirao sam ih... Lantiq verzija ima naprijed oznake otisnute ukoso i serijski počinje sa ZTEEG8LG.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 09:30   #1597
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 47
Vidim neke varijante montaže malih eksternih antena na razne routere;
jel itko uspješno pojačao antenu za 931VII?
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 09:41   #1598
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,691
Premješteno u odgovarajuću temu.
Prevrti, moguće da je to netko već radio.
Obrati pažnju na reviziju uređaja, zadnja i aktualna je V4.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.03.2020. u 09:49.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 10:32   #1599
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 47
Ok.
Trazilica nije nasla pa uskocio da pitam.
Otvorio ja to, prva je ideja bila montirati navoj i probusiti rupu, no sad kontam provuc kabal kroz otvore za zrak pa zalemiti obzirom da imam i jednu antenu sa žicom. No, u routeru je 1 zica po anteni, kabal od antene TP-LINK TL-ANT2405C pretpostavljam da ima 2

tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 11:02   #1600
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,056
Ja sam to davno na svom ZTE uradio ovako:













Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 11.03.2020. u 11:14.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.03.2020., 11:08   #1601
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 47
A ne vidim spoj kako si odradio..
Srednju sam zicu od antene zalemio na jednu, nista se nije dogodilo, cak mi se cini da je signal oslabio.
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 11:17   #1602
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,056
Spoj je isti kao i sa original antenom. Srednja zica koaksialnog kabla na svoje mjesto, a oklop na svoje. Oklop je ona velika kvrga.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 11:28   #1603
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 47
Aaaa to su 2 zice, tako minijaturno!
Znaci oklop na valiku, a mala jedva da dira onu naprijed! Uh.
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 11:32   #1604
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,056
Je, tocno tako i jebeno ih je prvo priredit i onda vrlo pazljivo zalemit da se ne rastopi plasticna izolacija. Ja sebe smatram prvakom svijeta u lemljenju, ali moram priznat da sam se namucio da to dobro i uredno napravim

I mislim da ti se ne isplati to radit samo sa jednom antenom, pa nabavi dva kopleta za max ucinak...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 15:04   #1605
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 47
ZTE ZXDSL 931VII (t-com)

Ne da vrag mira. Imao neki extender otpad pa uzeo njegovu žicu vec gotovu i prilemio nekako, ubusio navoj na router. Izmjerio spojeve, valja.
Na drugom kraju kuce imam chromecast, mobitelom tamo mjerio signal pa uspoređivao, bez antene nije moglo jače od 31.59, s antenom skoči 48 - 53.95, no ne pada na 31.59.
Aplikaciju za mjerenje ne smatram pouzdanom, al vidi se razlika.

E sad, antena je neka kratka od tplink extendera; da kupim neku bolju antenu, hoce li biti pomaka?
Jok, ova je 4db.. zakonplicirat pa dodat jos jednu 😃

Zadnje izmijenjeno od: tomycrosound. 11.03.2020. u 15:21.
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 15:24   #1606
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,056
Citiraj:
Autor tomycrosound Pregled postova
E sad, antena je neka kratka od tplink extendera; da kupim neku bolju antenu, hoce li biti pomaka?
Ako stavljas dvije, onda je JAKO pozeljno da budu identicne!

Ja sam upotrebio antene, koje se vide na slikama, sa jednog starog routera koji je imao vanjske antene za 2,4GHz i 5GHz bandove.
Ako kupujes nove onda trazi za oba banda, jer su cijene iste, samo pazi na prikljucne konektore. Naime prodaju se identicne antene sa muskim i zenskim SMA konektorima, za 3/4G LTE i za WiFi. WiFi antene imaju na sebi ZENSKI SMA konektor! Konektore na kucistu sa 20cm prikljucnog 1,5mm koaxa sam kupio posebno.

Ovako ti izgleda komplet koji sam ugradio u jedan drugi router
Imas ih sa 8dB pojacanjem

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 11.03.2020. u 15:33.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 18:38   #1607
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 47
Šljaka ovo ovako.
Probao s vecom tplink antenom, kaze net da je 5db, no morao zalemit žicu jer sam sjeckao, ugl. pada signal.
Nemam android ni pc za skeniranje kanala,
kad sam vec u temi - koji je naj za postaviti kod nas, ili ostaviti auto?
Akođer me zanimaju ostale postavke ssid, ima li se tu sto posebno za učačkati?
Country/Region
Band Width
Channel
RTS Threshold
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2020., 20:10   #1608
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,056
Najbolji je slobodan kanal, ali kad ne mozes provjerit onda mjeri na istoj udaljenost za kanale 1, 3, 5, 7, 9 i 11, pa vidi jel ima kakve razlike. Sve ovisi kolko wifi mreza na istom kanalu radi u tvojoj blizini.
Ostale postavke nisu tolko bitne...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2020., 18:31   #1609
SlaWeX
Premium
Moj komp
 
SlaWeX's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Deep Space 7
Postovi: 44
Moze li mi tko pogledati da li je ovo OK ispunjeno.. Ne moze mi se buraz spojiti na moj COD2 server.. Prije 10 godina sam imao Siemens SE555 ruter, i sve je radilo super sa port forwarding-om, a ovaj nece pustiti nista. Cak niti sa hamachijem u virtualnom LANu ne mozemo nikaj zajedno zaigrati.. A vani virus, i ne smijes u birc....

Firewall na ruteru sam iskljucio, kao i u Win10.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot (86).png‎
Views:	24
Size:	118.1 kB
ID:	22085  
__________________
"Captain, could I play some jazz?"
"Make it soul, No. 1"
SlaWeX je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2020., 21:08   #1610
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,691
Prvo provjeri da nisi iza CGNAT - a, usporedi koja ti je javna ip adresa ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2020., 13:58   #1611
SlaWeX
Premium
Moj komp
 
SlaWeX's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Deep Space 7
Postovi: 44
Ne bi smjelo biti CGNAT-a, na T-Comu sam s ugasenim njihovim Firewallom. Al uspio sam napraviti gamerski funkcionalnu LAN mrezu sa: Radmin VPN
__________________
"Captain, could I play some jazz?"
"Make it soul, No. 1"
SlaWeX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na