Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.07.2018., 15:49   #3691
zalman1
Registered User
 
zalman1's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 137
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Naravno da je (vrlo) bitno koliko je cega prodano, sta bi drugo bilo bitno?
Zašto tebe kao korisnika u HR treba zanimati koliko je Xiaomija prodano u Kini, Indiji ili Pakistanu?? I da li ih je prodano više od LG-a?
Nigdje veze s vezom.
zalman1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 15:53   #3692
mitra
Premium
 
mitra's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Rijeka
Postovi: 550
Citiraj:
Autor zalman1 Pregled postova
Zato Redmi Note 5 košta ovdje kod nas 1900 kn, a iz kine 1300.
Šta fali Redmi Note 5 3/32gb za 1500kn iz Uzi shopa?
__________________
Uploading...
mitra je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 15:56   #3693
zalman1
Registered User
 
zalman1's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 137
Dobro je, pričam općenito kako ljudi kupuju i da većina naručuje iz kine jer je jeftinije, ne pratim koliko taj uređaj trenutno košta kod nas, ja sam vidio cijenu u linsku nedavno.
zalman1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 15:58   #3694
ShebY
Premium
Moj komp
 
ShebY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Velika / Osijek
Postovi: 1,106
Baš zato falgship iz 2017 > midrange iz 2018
Mislim zbilja jel moram ovo linkat: https://www.gsmarena.com/compare.php...&idPhone1=9140
Znači pričamo novi mob jedan i drugi za iste novce ili 100kn razlike u cijeni.
__________________

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 16:04   #3695
mitra
Premium
 
mitra's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Rijeka
Postovi: 550
Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
Baš zato falgship iz 2017 > midrange iz 2018
Mislim zbilja jel moram ovo linkat: https://www.gsmarena.com/compare.php...&idPhone1=9140
Znači pričamo novi mob jedan i drugi za iste novce ili 100kn razlike u cijeni.
Djaba mu sve to kad ne mozes uslikati pošten selfie s tom kamreom na LGu :P
Salim se malo, mislim da LG umire polako, jedino sta ima valja su flagshipovi koji kostaju poprilicno. A mislim da ti je jos rano da zakljucujes koliko ce okstati A2 ako jos nije ni u prodaji, i ipet ne moras uzeti bas A2
__________________
Uploading...

Zadnje izmijenjeno od: mitra. 13.07.2018. u 16:11.
mitra je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 17:13   #3696
TomG
®
 
TomG's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Os
Postovi: 2,031
Zna li netko zašto macbook ne prepoznaje xiaomi mi5 kao storage dok ostale usb normalno čita? Što mi je činiti?
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 17:17   #3697
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,053
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Mi drop na oba moba stavi i prebaci si, preporuka, prebaci folder pa folder prebaci u novom mobu gdje hoces da tu ne izmjesa sve fileove u jedan folder.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Mi mover lijepo prebaci sve programe osim program data. Naravno i cracknute je prebacio, SMS, call log... Prebacivao sam sa Samsung note 4. Za datu je potreban root jer bi to sa titaniumom.

Sad testirati sve par dana pa ići tražiti kako root riješiti...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
__________________
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link...
Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link...
Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 18:24   #3698
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Slunj
Postovi: 860
Za root ti prvo treba otkljucani bootloader, a da bi ga otkljucao moras staviti kineski developer rom i zatraziti od njih da ti odobre otkljucavane i onda kad dobijes potvrdu na mail preko mi unlock otkljucas ga, vratis nazad global rom i nakon toga flashas twrp ko i za svaki drugi, iz njega flashas zadnju verziju magiska za root

Ako planiras neki custom rom onda ne moras na global nakon otkljucavanja nego samo twrp pa iz njega flashas custom rom i magisk
vacs je online   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 22:41   #3699
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,053
O hebemu komplikacije. Sve što hoću je maknuti sve reklame da njega..... Već mi povukao novi Tapatalk pa sam morao ponovo staviti "addfree verziju"

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
__________________
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link...
Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link...
Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 15:36   #3700
karabaja
The Zappa
 
karabaja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 546
Ne znam je li ovo već bilo spomenuto u temi, pa ću napisati. Možda nekome spasim živce i uštedim vrijeme.

Negdje od proljeća mi je na Redmiju Note 3 Pro nestala, u Mi Weather Appu, "current location" opcija. Korisno dok se putuje, pogotovo kroz EU i pogotovo za one koji imaju widget za temperaturu. Jednom kad se navikneš, iritantno je dok ga nema.
Bio sam uvjeren kako sam je greškom obrisao, jer bio sam ručno brisao neke lokacije. Bio sam isto tako uvjeren da se radi o bugu koji omogućava "brisanje" trenutne lokacije. Mjesecima čekao update, prijavljivao bug, brisao memoriju, resetirao aplikaciju, rebootao s uključenim GPS-om (prema nekim uputama), ništa... Čak sam razmišljao i o konačnom rješenju - tvorničkom resetu. Danas mi, iz čista mira, padne napamet promijeniti lokaciju iz Hrvatska uz neku nasumičnu - Bocvana, npr. i - hop! Trenutna lokacija kroz dvije sekunde pokaže Zagreb. Vratim regiju na Hrvatska, ne radi. Tako redom probam EU zemlje i ne radi niti s jednom. Znači, Xiaomi je na račun GDPR-a, ili kako se već zove, isključio "current location" u weather app-u. Hvala EU što brine. Stvarno niste trebali. Šmrknem im se na dirketive!
karabaja je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 18:11   #3701
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,053
Ima toga još.. face unlock, teme.. u nekim regijama dostupno, u drugim ne.

Mene više brine što je root zeznutiji I sada još i phone fore nema vraćanja na stariji update...

A taman sam ga uzeo i eto pizdarija.
__________________
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link...
Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link...
Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 18:52   #3702
zalman1
Registered User
 
zalman1's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 137
Zašto želiš raditi root? Što ti ne paše?
zalman1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 20:18   #3703
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,227
Ipak se nekada isplati kupovati u HR dućanima mobitele.
Imate sigurno jamstvo i ne morate slati u Kinu uz upitno jamstvo ili na adresu Sex shopa Geekmaxija.
Ja sam tako sretan da mi je zamijenjen usb port tj modul napajanja na Redmiju 2 unutar jamstva u MR servisu.
__________________
😂 😂 😂
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 21:08   #3704
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,053
A volim kontrolu. Ako mi nešto ne paše onda to s rootom mogu izmijeniti. Npr na Samsungu sfinder u notifikacjama maknuti.
Reklame u aplikacijama koje adaway-a makne. Titanium backup itd. Tu se moram snalaziti i skidati aplikacije bez njih.
__________________
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link...
Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link...
Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 21:39   #3705
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,813
Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
Ne znam je li ovo već bilo spomenuto u temi, pa ću napisati. Možda nekome spasim živce i uštedim vrijeme.

Negdje od proljeća mi je na Redmiju Note 3 Pro nestala, u Mi Weather Appu, "current location" opcija. Korisno dok se putuje, pogotovo kroz EU i pogotovo za one koji imaju widget za temperaturu. Jednom kad se navikneš, iritantno je dok ga nema.
Bio sam uvjeren kako sam je greškom obrisao, jer bio sam ručno brisao neke lokacije. Bio sam isto tako uvjeren da se radi o bugu koji omogućava "brisanje" trenutne lokacije. Mjesecima čekao update, prijavljivao bug, brisao memoriju, resetirao aplikaciju, rebootao s uključenim GPS-om (prema nekim uputama), ništa... Čak sam razmišljao i o konačnom rješenju - tvorničkom resetu. Danas mi, iz čista mira, padne napamet promijeniti lokaciju iz Hrvatska uz neku nasumičnu - Bocvana, npr. i - hop! Trenutna lokacija kroz dvije sekunde pokaže Zagreb. Vratim regiju na Hrvatska, ne radi. Tako redom probam EU zemlje i ne radi niti s jednom. Znači, Xiaomi je na račun GDPR-a, ili kako se već zove, isključio "current location" u weather app-u. Hvala EU što brine. Stvarno niste trebali. Šmrknem im se na dirketive!
A Srbija, BiH i ostale non-EU zemlje?
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 23:04   #3706
tomislav10
Registered User
 
tomislav10's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 88
Imam problem s RN5. Kad gledam video s web stranice i okrenem mobitel u vodoravan položaj te povećam preko cijelog displeja na lijevoj strani mi se pojavi druga web stranica koju sam prethodno gledao (??) Čudno...
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 00:13   #3707
karabaja
The Zappa
 
karabaja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 546
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
A Srbija, BiH i ostale non-EU zemlje?
Pa, da... "current location" radi samo s non-EU zemljama. Bit će Xiaomi još nije složio tekst "agreementa".
karabaja je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:52   #3708
Srky
Moderator
Moj komp
 
Srky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,215
Može li mi netko reći da li je uspio pretplatiti se na veći prostor u Mi Cloudu (npr Premium 20Gb za 98HK dolara godišnje)?
Imao sam godinu dana bespla taj paket i sad kad mi je istekao želio bih ga nastaviti koristiti uz plaćanje naravno...no kad slijedim proceduru u jednom trenuku dobijem poruku da Kina ne podrzava PayPal plaćanje ("Sorry, MiCo does not support payment for PayPal accounts in China. Please try to change your PayPal account.") i da ne mogu platit.
Guglajući malo naišao sam na nekakvu stranicu gdje se mogu kupiti ti Mi krediti sa kojim bih platio Cloud ali nisam siguran koliko je ta stranica legit tj da nije neki scam?

https://www.micredits.com/buy-mi-credits
__________________
Abit IP35 Pro Intel Quad Q6600 G0@3000Mhz (333x9)
Thermaltake BigTyp VX120@800rpm2 x 2Gb Kingston HyperX Black 1066@1000Mhz (5-5-5-18) 1.95V
XFX HD7770 1Gb GDDR5 Core Edition@1100/1250Intel 60Gb SSD + 3 x 250Gb Seagate Single Platter 16Mb
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je online   Reply With Quote
Staro Danas, 12:20   #3709
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Slunj
Postovi: 860
zasto se ne prebacis na google drive? imas 15gb besplatno po accountu...ja koristim dva accounta i svaki ima po 19gb besplatno (dijelili su dva puta po dodatnih 2gb kad je bio dan sigurnosti na internetu) sto mi je vise nego dovoljno

ako te brine privatnost onda si kod xiaomi na totalnoj krivoj adresi
vacs je online   Reply With Quote
Staro Danas, 12:23   #3710
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp
 
MASVA's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Krapina
Postovi: 575
pogledaj ovdje, samo sam linkao, nisam čitao
https://xiaomi.eu/community/threads/...-paypal.21045/
__________________
http://www.miui.website/
MASVA je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:28   #3711
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,481
@Srky
Kako ti radi taj mi cloud po pitanju brzine?
Probao sam to par puta i užasno sporo bilo za upload bilo čega, doslovno po 1xx kB/s išlo.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na