Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.02.2018., 08:21   #1501
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 171
Citiraj:
Autor Prestigio Pregled postova
Pozdrav, imam ZTE v4 ali mi je wifi signal poprilično slab na mjestu gdje koristim android tv. Kanal je 11, wifi analyzer na mobitelu kaže oko -75dBm. Brzina koju imam i plaćam (Tcom) je 30mbps, attainable rate je 47mbps. Koliko jači signal bi dobio ako kupim TP-Link TL-WA901ND (može i neki drugi ako ima bolji u tom okvirnom budžetu) Kako onda treba konfigurirati uređaje? Jel ovo ispravan postupak?
https://www.tp-link.com/en/faq-492.html
Mora li to SZK odraditi ako ih zatražim ili mogu odbiti moj zahtjev? Kakav je postupak preko mojtelekom portala? Oprostite ako su pitanja blesava ili već negdje odgovorena...nisam nigdje pronašao neki step by step tutorial
Možeš prebaciti u bridge mode i preko Moj Telekom portala.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 09:59   #1502
Prestigio
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Hvala svima na uputama...znači dovoljan je TL-WA901ND? Valjda ću stić danas otić po njega, jel trebam još neke kablove? Tp link i ZTE se međusobno spajaju bežično ili? Pronašao sam postavke u kojima se prebaci u bridge mode na moj telekom, vidljiva mi je @htnet-dsl adresa ali ne znam koja je lozinka tak da moram nazvat szk.

EDIT: Vidim da postoji i malo jeftiniji model TL-WA801ND. Razlika je samo u 450 vs 300Mbps? Čak bi taj jeftiniji uzeo ako je jačina signala ista.

Zadnje izmijenjeno od: Prestigio. 15.02.2018. u 10:15.
Prestigio je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 10:43   #1503
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 171
Imam ti Tp Link TL-WR1043ND V4.0 ,nov samo isproban.

Javi se na pm ako si zainteresiran.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 12:28   #1504
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 773
Citiraj:
Autor Prestigio Pregled postova
Hvala svima na uputama...znači dovoljan je TL-WA901ND? Valjda ću stić danas otić po njega, jel trebam još neke kablove? Tp link i ZTE se međusobno spajaju bežično ili? Pronašao sam postavke u kojima se prebaci u bridge mode na moj telekom, vidljiva mi je @htnet-dsl adresa ali ne znam koja je lozinka tak da moram nazvat szk.

EDIT: Vidim da postoji i malo jeftiniji model TL-WA801ND. Razlika je samo u 450 vs 300Mbps? Čak bi taj jeftiniji uzeo ako je jačina signala ista.


450 , 300Mbps to su ti teoretske brzine,stvarne su ti negdje upola, znaći što više to bolje,mrežni kabel bi trebao dobiti sa tp-linkom u pakiranju koji ti treba,
u "lan port" zte-a s jedne strane i sa druge u tp-linka u "wan port". po mom iskustvu je bolje preko szk prebacivati u bridje čak kad malo sabereš i kraće traje
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 13:06   #1505
Prestigio
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Aha, kužim...a kolko jači signal mogu očekivat? Npr. sad ne mogu ni youtube otvorit na tv-u u toj sobi dok na mobu još nešto i ide. Koristio sam neki jeftin kineski wifi range extender ali je crko sad nakon 3 godine. Služio je svrsi ali bilo je i random odspajanja, pada brzine itd. Kolko sam skužio ovo je najbolja opcija. Niš uzet ću danas TL-WA901ND pa ako ću trebat pomoć javim se. Hvala
Prestigio je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 13:22   #1506
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,207
@Prestigio
Ako ti ne bude skupo, uzmi ovaj TL-WR1043ND od kolege jer je bitno bolji uređaj od TL-WA801ND ili TL-WA901ND,
tada možeš raditi kombinaciju da na ZTE Internet konekciju prebaciš u Bridge a na TL-WR1043ND prebaciš cijeli Internet promet.

Ako pak ideš na 801/901 onda ZTE ostavi u Router modu a na ovom dodatnom složi AP,
preporuka spojiti Lan kabelom na ZTE, ako je duži odmakni jedan od drugog ...
Ako zapneš pitaj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 13:55   #1507
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 853
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
nazoveš 08009000 tražiš da ti zte-a prebace u bridge mod, u tp linku označiš način konekcije pppoe ,upišeš korisničko ime@htnet-dsl i lozinku(ako neznaš pitaš korisničku službu-moraju ti reći) i onda spremiš i eventualno restartaš ruter zatim opet uđeš u router složiš bežičnu vezu (postaviš ime mreže i šifru za mrežu) spremiš eventualno rebotaš,SZK ti bridge mod mora napraviti ,tvoj router je pak tvoja briga,odnosno moraš sam konfigurirati,eventualni max tv i telefon ti i dalje idu preko zte-a, internet preko tp-linka u ovom slučaju.
čemu prebacivanje u bridge mode, osim ako ti ne treba port forwarding pa da ne slažeš na dva mjesta?
Ostavite T-com u router modu i samo LAN kabel iz njega u WAN na drugom routeru, podesi se statička adresa WAN-a da je u subnetu od T-com routera i LAN subnet se izmisli neki proizvoljni, dodatno se samo još ugasi Wi-Fi na T-com routeru.

U slučaju kolege Prestigio, on treba samo konfigurirati Wi-Fi na novom routeru i ugasiti na T-com routeru, čemu ostale kemije, ako mu treba samo jači signal
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 14:06   #1508
Prestigio
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Dečki hvala, bez ljutnje al ne volim kupovat rabljeno. Bitno mi je samo da mogu spojit tv normalno na wifi..spoji se on i sad ali jedva...npr. fast.com neće ni pokrenut. Morat će biti jedan pored drugog udaljeni max 20cm..jel to problem? Jel mogu očekivat -60dBm sa ovim najjeftinijim 801?

EDIT: od ovog gore navedenog znam ih spojit kabelom i ugasit wifi na ZTE u postavkama hahah

Zadnje izmijenjeno od: Prestigio. 15.02.2018. u 14:17.
Prestigio je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 14:30   #1509
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,207
Nema tu ljutnje, tvoj problem, tvoji nofci
Ako će stati jedno kraj drugoga svakako spoji Lan kabelom, na ZTE ugasiš WiFi, definiraš ga na novom uređaju,
neka je ND verzija koja ima skidljive 5 dBi antene (po potrebi se stavi jače), ...
801/901 modeli znaju praviti probleme sa DHCP - om pa ovisno od slučaja do slučaja treba primjenjivati trikove.
Za konfig ako zapneš pitaj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 15:44   #1510
skrba
Registered User
 
Datum registracije: May 2012
Lokacija: pokupsko
Postovi: 4
pozdrav svima
Danas sam dobio navedeni modem zte zxdsl 931vii i radi zasad sve ok,ušao sam u opcije al nigdje ne vidim max attainable speed i ostale parametre linije?molim pomoć gdje to vidjeti ?
firmware je v1.0.3 B CROATIA ako dobro gledam.
hvala
EDIT:bio sam se ulogirao kao user i kao admin sad sve vidim,silly me

Zadnje izmijenjeno od: skrba. 15.02.2018. u 15:54. Razlog: rješenje
skrba je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na